Προς το περιεχόμενο

AMD FX / Bulldozer - γενική συζήτηση


parsifal

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Διάβασα πολλές δημοσιεύσεις και κάποιες με βρίσκουν σύμφωνo ενω με άλλες διαφωνώ κάθετα.

Περίμενα και εγώ κάτι καλύτερο. Πόσο καλύτερο; Δεν ξέρω. Τι εννοώ; Πόσοι από εσας μπορούν να καταλάβουν χωρίς να ελέγξουν τα χαρακτηριστικά ενός Η/Υ αν είναι για παράδειγμα ένας 2500 ή ενας 1100?

Αδυνατώ να καταλάβω πως ένας 8πύρηνος δεν έχει καλές επιδόσεις; Φταίει το λογισμικό; ΑΝ ναι γιατί δεν έχει κάνει κάτι γιαυτό; Φταίνε τα διάφορα σαιτ που δεν είναι αμερόληπτα; Μα όλα;!

H amd δεν είχε κάνει συγκριτικά bench στον 2500, 2600 κλπ; Δεν μπορεί vα μην ήξερε μέχρι που μπορεί να φτάσει! Πίστευε ότι οι υπόλοιποι δεν θα μάθουν την επίδοση των BD?! Αυτές είναι οι πρώτες μου σκέψεις.

Η δεύτερη φουρνιά αφορά εμάς. Το 1% ή το 20% στα τεστ είναι αισθητό σε εμάς; Η μας βάζουν το καρότο και τρέχουμε πίσω από αυτό; Η πλειοψηφία στις μέρες μας υπερχρονίζει τους επεξεργαστές της; Μου κάνει μεγάλη εντύπωση. Δηλ παίρνουν μηχάνημα και βλέπουν ότι δεν τους κάνει και αναγκαστικά πρέπει να τον ανεβάσουν ή έχουμε και εκεί πάλι το καρότο;

Δεν υποστηρίζω καμία εταιρία. Είμαι ένας μπερδεμένος υποψήφιος αγοραστής που ο athlon XP 2800+ του τα έχει σχεδόν φτύσει. Ελπίζω πάντως να πέσουν οι τιμές από τις BD γιατί θέλω το AM3+ που πιστεύω θα το κρατήσει για πολλά χρόνια.

 

Edit: Να μην κρύβομαι και πίσω απο το δάχτυλο μου όμως. Αν δεν πέσουν οι τιμές μετά από ΤΟΣΑ που άκουσα για τον 2500k, τον βλέπω ξερολούκουμο! :mrgreen:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 648
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Τελικά είναι όντος ανάμικτα τα συναισθήματα. Είχα αγοράσει έναν i7 870, έτσι ώστε όταν βγει ο μπουλντόζας να πάρω αυτο, αλλά τελικά, χμμ.. ο 870 σε πολλές περιπτώσεις είναι ανώτερος από τον μπουλντόζα. Τελικά θα περιμένω τα ivy όταν και αν, μια χαρά βολεύτηκα με αυτόν εδώ..

Αυτό που δεν κατάφερα να δω σε ρεβιου, είναι benchmarks για γραφιστικά προγράμματα (ΟΧΙ βίντεο).

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Λοιπόν επειδή βλέπω πολύ μπλα μπλα και γνώση και ρεαλισμό 0 και όπως όλοι ξέρουμε η ημιμάθεια είναι χειρότερη απο την αμάθεια.

Πρώτα απο όλα δεν υπάρχουν ακόμα εφαρμογές 128bit ούτε καν λογισμικό.

Δεύτερον δεν υπάρχει εφαρμογή ωστε να γονατίσει 8 πυρήνες.

Όταν θα υπάρχουν όλα αυτά και μπορούν να τον αξιοποιήσουν σωστά τότε μιλάμε.

Μέχρι τοτε Cheers.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σε εμένα αναφέρεσαι λούνα? Αυτό που γράφω στο τελευταίο κομμάτι του παραπάνω μηνύματος, αναφέρομαι στο pp, effects, light wave, πως τα πάει με γραφίδες, κτλ..

Και το multithread σε αυτά παίζει ρόλο.. Και αυτό που γράφεις δεν έχει βάση για ένα και μόνο λόγο, ότι άλλοι επεξεργαστές στα ρεβιου, αποδίδουν καλύτερα, έως πολύ καλύτερα. Άρα κερδίζεις χρόνο και σε επαγγελματικές εφαρμογές και χρήμα. Το ότι δεν γονατίζει κανένα cpu εμένα δεν μου λέει τίποτα, ποιο αποδίδει έχει σημασία, έτσι ώστε να κερδίσεις χρόνο σε αυτό που κάνεις.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Όσο και να θέλω να το δω θετικά το πράγμα, δυστυχώς δεν τα καταφέρνω. Φαντάζομαι πως η AMD επένδυσε πολλά, ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ, στην νέα αρχιτεκτονική που αν δεν αρχίσει να πουλάει θα έχει πολύ σοβαρό θέμα η μετοχή της. Βρίσκεται πραγματικά στην καλή/κακή διάθεση της Intel, που αν αυτή την στιγμή αποφασίσει να ρίξει τον τιμοκατάλογο ένα 20-30% (κάτι πάρα πολύ εύκολο για την ευρωστία της), πιστεύω πως θα είναι το τελειωτικό πλήγμα. Αμφιβάλω αν θα καταφέρει να ορθοποδήσει ποτέ ξανά η AMD με ότι αυτό συνεπάγεται για εμάς τους καταναλωτές.

 

Για όποιον γνωρίζει τα στοιχειώδη του Marketing καταλαβαίνει τι εννοώ... Η ΙΝΤΕL δεν πρόκειται με την καμία να ανεβάσει τιμές γιατί θα φανεί σαν τον καιροσκόπο που περιμένει στην γωνία για να μαζέψει και το τελευταίο ΕΥΡΩ κι αυτό μπορεί να το πληρώσει από την αγορά. Εν αντιθέσει τους είναι τόσο εύκολο να διαλύσουν τον ανταγωνισμό εδώ και τώρα. Κανονικά η AMD πρέπει να τους τα στάξει χοντρά για να μην το κάνουν...

 

Υ.Γ.1 Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω ΠΟΙΟΝ καταναλωτή θα τραβήξουν με αυτό το προϊόν σε αυτή την τιμή. Δεν υπάρχει κάποιος λόγος που θα με τραβήξει από τον VFM 955/965 ή τον Performance 2500(k)/2600k...

2. Οι φίλοι μας οι Εγγλέζοι έχουν ένα γνωμικό: "Be Careful, what you are Wishing for...". Ας αναλογιστείτε όλοι εσείς που "χαίρεστε" για τις επιδόσεις του BD, τι επιπτώσεις θα έχει πάνω σας ως καταναλωτές στο (άμεσο) μέλλον...ό

 

 

Το παραπάνω post με καλύπτει απόλυτα. Τους ίδιους προβληματισμούς / σκέψεις έκανα και εγώ διαβάζοντας τα πρώτα reviews. Δεν μπορώ να βρώ κάτι θετικό σε αυτά δυστυχώς, αν και ήμουν στην αναμονή αρκετό καιρό, καλώς εχόντων των πραγμάτων, για την μετάπτωση απο τον phenom σε FX. Τελικά ο 955 θα παραμείνει για κάνα χρόνο ακόμα και βλέπουμε.

Επί της ουσίας κάποια δικά μου συμπεράσματα,

- Δεν μετανιώνω που επένδυσα σε sandy 2500Κ αρκετούς μήνες πρίν για το main desktop μου.

- Δεν μετανιώνω που παρέμεινα στον 955 και δεν προχώρησα τελικά σε αντικατάσταση του, ενώ ήμουν υπό σοβαρή σκέψη τελευταία. Τα κάνει όλα και συμφέρει.

- Όσοι έχουν επενδύσει σε καινούργιο σύστημα με sandy 2500K έκαναν μια πολύ καλή αγορά. Με βάση το κόστος κτήσης του (<200€) και τις επιδόσεις του, είναι το απόλυτο εργαλείο για τον entusiast.

- Όσοι διαθέτουν σύστημα με phenom II X4 ή phenom II X6 σε ΑΜ3 ή/και ΑΜ3+ δεν υπάρχει λόγος να αλλάξουν ακόμα επεγεργαστή.

- Ο πιο τίμιος επεξεργαστής της αγοράς εξακολουθεί να είναι ο 955, 2,5 χρόνια μετά την κυκλοφορία του. Δαπανώντας 100€ είναι ότι καλύτερο μπορεί να αγοράσει κάποιος που έχει περιορισμένο budget τη σήμερον, μιας και τα ευρώ έχουν ακόμα μεγαλύτερη αξία απ' ότι 2,5 χρόνια πρίν. (Δηλαδή κάποιος με ~600€-700€ budget φτιάχνει άνετα ένα πλήρες, δυνατό και αξιόμαχο desktop με καλά υποσυστήματα, που δεν του λείπει τίποτα σε όλα τα επίπεδα.)

- Απο την άλλη ο 2500Κ που κοστίζει σχεδόν τα διπλάσια απο τον 955, είναι νεότερης γενιάς και αποτελεί μονόδρομο στον entusiast που δεν σκοπεύει (και σωστά κατ εμέ) να δαπανήσει πάνω απο 200€.

- Και οι δύο όμως είναι Value for money στην κατηγορία τους. ;)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σε εμένα αναφέρεσαι λούνα? Αυτό που γράφω στο τελευταίο κομμάτι του παραπάνω μηνύματος, αναφέρομαι στο pp, effects, light wave, πως τα πάει με γραφίδες, κτλ..

Και το multithread σε αυτά παίζει ρόλο.. Και αυτό που γράφεις δεν έχει βάση για ένα και μόνο λόγο, ότι άλλοι επεξεργαστές στα ρεβιου, αποδίδουν καλύτερα, έως πολύ καλύτερα. Άρα κερδίζεις χρόνο και σε επαγγελματικές εφαρμογές και χρήμα. Το ότι δεν γονατίζει κανένα cpu εμένα δεν μου λέει τίποτα, ποιο αποδίδει έχει σημασία, έτσι ώστε να κερδίσεις χρόνο σε αυτό που κάνεις.

 

Το μήνυμα δεν ήταν για εσένα αλλά για όλους και φυσικά τα benches είναι όλα γραφιστικά και συμφωνώ μαζί σου.

Και after effects και οτιδήποτε ακόμα δεν είναι σχεδιασμένα για αυτήν την τεχνολογία οπότε δεν πρέπει να βγάζουν συμπεράσματα απο τώρα.

Και μήν ξεχνάμε οτι bulldozer είναι τεχνολογία. η ονομασία των επεξεργαστών ειναι FX και όλοι προορίζονται για τους Llano APU.

Δεν θέλω να είμαι εχθρικός αλλά βγάζουν λάθος συμπεράσματα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Βρε παιδιά και με default και ειδικά άμα του χώσις overclocking είναι σαν να πιάνεις γκόμενα την ΔΕΗ !!! οποτε ΔΕΝ και πάλι ΔΕΝ sorry AMD.

 

Λογικά πρέπει να έχει να κάνει με το διπλάσιο αριθμό cores, 4 έναντι 8, νομίζω ότι είναι αναμενόμενη η αυξημένη κατανάλωση. Αν η κατανάλωση ήταν ίδια θα είχαμε να κάνουμε με πολύ μεγάλο επίτευγμα.

 

 

 

 

Επίσης θέλω να σημειώσω πόσο συμφωνώ με την επέμβαση του parsifal για τα φαινόμενα οπαδικότητας. Είναι βαρετό, ανούσιο και παιδαριώδες να μεταμορφώνεται τεχνολογικό φόρουμ σε κάτι που μοιάζει με φόρουμ συνδέσμου του Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού, Π.Α.Ο.Κ. κτλ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

H AMD ανακοίνωσε στις 12 Οκτωβρίου 2011 την διάθεση της νέας οικογένειας επεξεργαστών με τέσσερις έως και οκτώ πυρήνες, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση αφενός στα χαρακτηριστικά που θα επιτρέψουν στους overclocker να παίξουν με τις δυνατότητες τους αφετέρου στη χαμηλή τιμή τους, όταν η ναυαρχίδα της σειράς AMD FX είναι εδώ με κόστος 249 ευρώ.

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της AMD για την ελληνική αγορά, οι νέοι επεξεργαστές AMD FX είναι διαθέσιμοι παγκοσμίως, στις παρακάτω ενδεικτικές τιμές λιανικής πώλησης με ΦΠΑ (23%):

 

FX-8150: 8 πυρήνες, 3,6 GHz (3,9 GHz Turbo Core, 4.2 GHz Max Turbo), €249

FX-8120: 8 πυρήνες, 3,1 GHz (3,4 GHz Turbo Core, 4,0 GHz Max Turbo), €209

FX-6100: 6 πυρήνες, 3,3 GHz (3,6 GHz Turbo Core, 3,9 GHz Max Turbo), €179

FX-4100: 4 πυρήνες, 3,6 GHz (3,7 GHz Turbo Core, 3,8 GHz Max Turbo), €119

Όλοι οι επεξεργαστές AMD FX διαθέτουν εντελώς ξεκλείδωτους πολλαπλασιαστές, ανοικτή πρόκληση για τον υπερχρονισμό τους. Εντούτοις, η εγγύηση των προϊόντων της AMD δεν καλύπτει τυχόν καταστροφή του προϊόντος, που μπορεί να προκληθεί κατά τη διαδικασία του overclocking. Ακραίες ενέργειες overclocking με υγρό ήλιο και υγρό άζωτο θα πρέπει να επιχειρηθούν αυστηρά μόνο από επαγγελματίες overclocker. Οι νέοι επεξεργαστές διαθέτουν την τεχνολογία AMD Turbo Core για τη βελτιστοποίηση της απόδοσης σε όλους τους πυρήνες CPU, «παρέχοντας μέγιστη απόδοση ακόμα και σε συνθήκες έντονου φόρτου εργασίας».

 

Η AMD υποστηρίζει ότι οι χρήστες, «χωρίς να χρειαστεί να ξοδέψουν μια μικρή περιουσία», μπορούν να συνδυάσουν επεξεργαστή AMD FX, μητρική πλακέτα με τσίπσετ AMD της σειράς 9 και κάρτα γραφικών της σειράς AMD Radeon HD 6000, ώστε να δημιουργήσουν την πλατφόρμα Scorpius της AMD για «μια εκπληκτική εμπειρία gaming και HD ψυχαγωγίας».

 

Οι επεξεργαστές AMD FX, ως μέρος της πλατφόρμας Scorpius, υποστηρίζουν επίσης την τεχνολογία AMD CrossFireX, η οποία επιτρέπει τον συνδυασμό των πολλαπλών καρτών γραφικών σε ένα PC «για μια εκπληκτική οπτική εμπειρία», και την τεχνολογία AMD Eyefinity «για εκπληκτική ποιότητα εικόνας» σε έως και έξι οθόνες.

 

Ακόμα, με τη βοήθεια των CatalystControl Center/AMD VISION Engine Control Center της AMD, οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να ενημερώνονται για τις τακτικές αναβαθμίσεις, ώστε να βελτιώνουν την απόδοση και σταθερότητα του συστήματός τους, αλλά και για να κατεβάζουν τις ανανεωμένες εκδόσεις λογισμικού.

 

Μητρική με socket ΑM3+ και ενημερωμένο BIOS

 

Η AMD συστήνει σε όσους σπεύσουν να αναβαθμίσουν να ελέγξουν την συμβατότητα της μητρικής τους, καθώς για την εγκατάσταση των νέων CPU απαιτείται μητρική με τσίπσετ της σειράς 9. Επίσης, προτείνει τον έλεγχο του BIOS για να διαπιστώσει ο χρήστης πριν εγκαταστήσει AMD FX εάν διαθέτει την τελευταία έκδοση του συστήματος, σύμφωνα με τον κατασκευαστή. Ενδεικτικά παραθέτει παραπομπές σε τέσσερις από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές μητρικών με τσίπσετ AMD 9 series.

 

GIGABYTE: http://www.gigabyte.us/products/product-page.aspx?pid=3880#bios

MSI: http://www.msi.com/product/mb/990FXA-GD80.html#/?div=BIOS

ASRock: http://www.asrock.com/mb/download.asp?Model=990FX%20Extreme4&o=BIOS

ASUS: http://usa.asus.com/Motherboards/AMD_AM3Plus/M5A99X_EVO/#download

Σε κάθε περίπτωση να σημειώσουμε κάτι που θα ακούσετε σε όλα τα σχετικά φόρα: οι οκτώ πυρήνες και η υποστήριξη του λεγόμενου multithreading προϋποθέτει την ύπαρξη αντίστοιχου λογισμικού που αξιοποιεί τις δυνατότητες του hardware.

 

 

 

 

 

για να δούμε λοιπόν πως θα διαμορφωθούν και οι τιμές στους ιντελ!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Όχι προσωπικές αντιπαραθέσεις, παιδιά. Αν διαφωνείτε με την άποψη κάποιου συμφορουμίτη, μπορείτε να την αντικρούσετε με κόσμιο τρόπο και όχι με επιθετικά μηνύματα. Ευχαριστώ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Όχι προσωπικές αντιπαραθέσεις, παιδιά. Αν διαφωνείτε με την άποψη κάποιου συμφορουμίτη, μπορείτε να την αντικρούσετε με κόσμιο τρόπο και όχι με επιθετικά μηνύματα. Ευχαριστώ.

Έχεις δίκιο φίλε μου συγνώμη απο εμένα!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Λογικό να χάνει τόσο πολύ μια νέα αρχιτεκτονική με το υπάρχον software.Κακά τα πρώτα αποτελέσματα.Αναμένουμε βελτιώσεις στην πορεία λογικά.Με αυτές τις τιμές πάντως και τον τόσο αρνητικό θόρυβο δεν πρόκειται να πουλήσουν ούτε τσίπ.

 

http://translate.google.com/translate?sl=de&tl=en&js=n&prev=_t&hl=en&ie=UTF-8&layout=2&eotf=1&u=http://ht4u.net/reviews/2011/amd_bulldozer_fx_prozessoren/index17.php

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τουλάχιστον από αυτά που διάβαζα που γράφετε,είδα ότι έχετε απογοητευτει..

 

εγω περισσοτερο απογοητευτηκα με τον τροπο που πηγαν να το πλασαρουν και ολα τα μαρκετιστικα κολπα. ας ελεγαν την αληθεια εξαρχης. θα ηταν καλυτερα γιατι δημιουργησαν τεραστιο hype οποτε η τελικη απογοητευση χτυπησε ταβανι. και δικαιολογημενα. να φανταστεις οτι αλλη τιμη εδωσαν στους δημοσιογραφους και reviewers και αλλη τιμη εσκασε στα καταστηματα. (βλεπε newegg, πλαισιο, κλπ.). φαντασου τωρα εσυ να διαβαζεις απο ολα τα reviews sites 245 και να βλεπεις στο newegg 280....(το newegg ειχε περιορισμενα κομματια και τα εδωσε οποτε τα πουλησε στα 280. δεν ειναι τιμη προπαραγγελιας οπως του πλαισου που ενδεχομενως να αλλαξει οταν γινει διαθεσιμο το προιον)

 

θα ηθελα και μια απαντηση πανω σε αυτο απο τον parsifal μιας και ηταν στην παρουσιαση.

 

Να χαθεί δε χάνεται ειδικά από την στιγμή που δεν είναι πλειοψηφία όσοι ανατρέχουν σε benchmarks και είναι πολύς ο κόσμος που εντυπωσιάζεται από Cores και GHz!

 

κατα φωνη :-D

αυτο δεν υπηρχε στο αρχικο listing. μετα το εβαλαν

 

 

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της AMD για την ελληνική αγορά, οι νέοι επεξεργαστές AMD FX είναι διαθέσιμοι παγκοσμίως, στις παρακάτω ενδεικτικές τιμές λιανικής πώλησης με ΦΠΑ (23%):

 

FX-8150: 8 πυρήνες, 3,6 GHz (3,9 GHz Turbo Core, 4.2 GHz Max Turbo), €249

FX-8120: 8 πυρήνες, 3,1 GHz (3,4 GHz Turbo Core, 4,0 GHz Max Turbo), €209

FX-6100: 6 πυρήνες, 3,3 GHz (3,6 GHz Turbo Core, 3,9 GHz Max Turbo), €179

FX-4100: 4 πυρήνες, 3,6 GHz (3,7 GHz Turbo Core, 3,8 GHz Max Turbo), €119

CPU, «παρέχοντας μέγιστη απόδοση ακόμα και σε συνθήκες έντονου φόρτου εργασίας».

 

 

αυτο ειναι επισημο δελτιο τυπου της AMD? δηλαδη αυτες θα ειναι οι επισημες τιμες στην ελλαδα? αρα οι τιμες του πλαισιου θα αλλαξουν

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Λοιπόν επειδή βλέπω πολύ μπλα μπλα και γνώση και ρεαλισμό 0 και όπως όλοι ξέρουμε η ημιμάθεια είναι χειρότερη απο την αμάθεια.

Πρώτα απο όλα δεν υπάρχουν ακόμα εφαρμογές 128bit ούτε καν λογισμικό.

Δεύτερον δεν υπάρχει εφαρμογή ωστε να γονατίσει 8 πυρήνες.

Όταν θα υπάρχουν όλα αυτά και μπορούν να τον αξιοποιήσουν σωστά τότε μιλάμε.

Μέχρι τοτε Cheers.

 

 

Δηλ θέλεις να μου πεις ότι η amd έκανε έναν επεξεργαστή που θα έχει πολύ καλές επιδόσεις μακροπρόθεσμα; Από το πως τον πλασάρει δεν νομίζω να είναι αυτή η στάση της. Ίσα-ίσα υποστηρίζει ότιμε την υπάρχουσα υποστήριξη σε λειτουργικό είναιι πολύ καλύτερος απο i7. Πράγμα που δεν συμβαίνει. Αυτο με πειράζει. Νομίζουν ότι τρώμε κουτόχορτο; Έχει λίγο καλύτερες επιδόσεις απο έναν 1100 και κοστίζει σχεδόν 50% παράπανω απο αυτόν. Γιατί να τον επιλέξουν οι χρήστες; Για το o/c του; Τι μέρος της πίτας είναι αυτοί;

Δεν θεωρώ καινοτομία ένα προιόν όταν δεν μπορείς να το χρησιμοποήσεις το μέγιστο δυνατό. Χάνω το δάσος ή το δέντρο; Η amd πάντως θα χάσει πελάτες

Φιλικα

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Λογικό να χάνει τόσο πολύ μια νέα αρχιτεκτονική με το υπάρχον software.Κακά τα πρώτα αποτελέσματα.Αναμένουμε βελτιώσεις στην πορεία λογικά.Με αυτές τις τιμές πάντως και τον τόσο αρνητικό θόρυβο δεν πρόκειται να πουλήσουν ούτε τσίπ.

 

http://translate.google.com/translate?sl=de&tl=en&js=n&prev=_t&hl=en&ie=UTF-8&layout=2&eotf=1&u=http://ht4u.net/reviews/2011/amd_bulldozer_fx_prozessoren/index17.php

 

 

αυτο που αναφερει εχει αναφερθει και απο αλλα review sites. το προβλημα ειναι

 

1) δε γινεται ολες οι εφαρμογες να υποστηριξουν τις νεες εντολες που εχουν αποκλειστικα οι bulldozers FMA4, XOP (για το xop κραταω μικρο καλαθι γιατι ειδα οτι εχει ιδια αποδοση με το AVX)

 

2) το προβλημα που αναφερει για το bottleneck του FPU αναφερθηκε και απο τον anand. γιαυτο ειπα οτι ισως υπαρχει θεμα αρχιτεκτονικης.

 

3) ο επεξεργαστης πρεπει να ειναι γενικου σκοπου. η AMD εβγαλε εναν που ειναι ειδικου σκοπου. αυτο δεν προκειται να τραβηξει στην αγορα. συγκεκριμενα οπως το αναφερει ο anand

 

AMD has released a part that is generally more competitive than its predecessor, but not consistently so. AMD also makes you choose between good single or good multithreaded performance, a tradeoff that we honestly shouldn't have to make in the era of power gating and turbo cores.

 

http://www.anandtech.com/show/4955/the-bulldozer-review-amd-fx8150-tested/11

 

 

4) η intel διαχωρισε τη θεση της και πηγε στο FMA3 εναντι του FMA4 που υποστηριζεται τωρα. αυτο θα μπει στην αρχιτεκτονικη haswell το 2013. η AMD αν η ιντελ μεινει σε αυτη τη θεση θα υποστηριξει και αυτο. οποτε τα προγραμματα θα πρεπει να υποστηριζουν FMA3/4 και δε ξερω εγω τι αλλο ή ολοι θα ακολουθησουν την ιντελ και θα πανε στο FMA3

 

τα πραγματα ειναι μπερδεμενα γιατι πρεπει τα προγραμματα να ειναι συμβατα μεταξυ τους και η ιντελ καθοριζει τις εξελιξεις δυστυχως ή ευτυχως

 

με δεδομενο οτι σε 1 χρονο θα βγουν νεοι επεξεργαστες δεν προκειται να υπαρξει αυτη η υποστηριξη που περιμενεις τωρα. αρα ειναι εκτος χρονου το release αυτο. εδω δεν υπαρχουν καλα καλα προγραμματα που να υποστηριζουν AVX που υποστηριζεται απο τους sandy αρχες του ετους

 

να σου πω την αληθεια μου θυμισε λιγο xbox 360 με PS3. βγαλαμε τον cell σουπερ ντουπερ δερνει τα παντα και βγηκε "πατατα"

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...