Πανος999 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2017 Ειδα χθες το Going in style.. https://www.youtube.com/watch?v=hcdTN5soeQw Μπορω να πω οτι βαρεθηκα..Πιο πολυ κοινωνικη κανει,παρα κωμωδια.. 5,5/10
Mr.Basil Δημοσ. 23 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2017 Site: Τετάρτη04:45 Γενικά ο Ελληνικός κινηματογράφος δεν με τραβάει ιδιαίτερα. Μετά από παρακίνησεις τρίτων αποφάσισα να τη δω. Και μετάνιωσα...που δεν την είχα δει νωρίτερα!! Αν ήταν Αμερικάνικη θα μιλούσαν όλη για αυτή ενώ τώρα μένει στα εντός έδρας. Ταινιάρα με φοβερή ατμόσφαιρα, σκηνοθεσία, σενάριο, ερμηνείες. Ακόμα και οι δεύτεροι ρόλοι ήταν καλοί. 8,5/10 (ίσως και παραπάνω) 1
vste Δημοσ. 23 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2017 Site: http://www.imdb.com/title/tt3737988/?ref_=nv_sr_3">Τετάρτη04:45 Γενικά ο Ελληνικός κινηματογράφος δεν με τραβάει ιδιαίτερα. Μετά από παρακίνησεις τρίτων αποφάσισα να τη δω. Και μετάνιωσα...που δεν την είχα δει νωρίτερα!! Αν ήταν Αμερικάνικη θα μιλούσαν όλη για αυτή ενώ τώρα μένει στα εντός έδρας. Ταινιάρα με φοβερή ατμόσφαιρα, σκηνοθεσία, σενάριο, ερμηνείες. Ακόμα και οι δεύτεροι ρόλοι ήταν καλοί. 8,5/10 (ίσως και παραπάνω) Την ταινία αυτή δεν την έχω δει αλλά ο ελληνικός κινηματογράφος έχει ταινιαρες όπως: J.A.C.E., Ο Βασιλιάς, Όμηρος, Ο χαμένος τα παίρνει όλα και άλλες πολλές. Απλά για αρκετούς ελληνική ταινία είναι συνυφασμένη με Δαλιανίδη, Βλαχοπούλου, Βουγιουκλάκη και Στάθη Ψάλτη. Και δεν πλησιάζουν ούτε στα 50 μέτρα από αυτές. 4
adespotitheoriginal Δημοσ. 23 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2017 ...άπαπα. Την πάτησα και την είδα. Κι αναρωτιέμαι για το φοβερό καστ : πέρα από τον Νο 1 κράχτη = Φρήμαν και τον σαϊντκικικό Κέην, τί άλλο δικαιολογεί τον φοβερό χαρακτηρισμό "φοβερό"; Ο δευτεράντζας Άρκιν; Ο πάλαι-ποτέ πολλά υποσχόμενος Ντίλον που έπεσε εδώ και δεκαετίες στην ανυπαρξία; Ο τέως λατρεμένος (μεν) Λόιντ που η παρουσία του στην ταινία ήταν σχεδόν προσβλητική (δε) για το παρελθόν του; Ή η Μάργκρετ που κάποτε ήταν απλά γυναικάρα ενώ εν έτει 2017 είναι απλά γριάρα; ...για το δε γέλιο, όσο και να (ήλπιζα και να) έψαξα στην ταινία, αγνοείται. Όπως αγνοείται και η δράση, οι σεναριακές μαγκιές, οι σκηνοθετικές τσαχπινιές, οι ηθοποιικές υπερβάσεις. Γενικά μιλάμε για απάτη αυτό 6.7 του ΑΪΕΜΝΤΙΜΠΙ. Πιο κοντά στην πραγματικότητα, το 40-κάτι του Ρότεν. Η δε ταινία, θα μπορούσε να ήταν ντισνεϊκής παραγωγής, απευθυνόμενη σε παπούδες (Αμερικάνους) που θα ήθελαν να κάτσουν να δούνε ένα εργάκι παρεΐτσα με το 13χρονο εγγονάκι τους, έτσι για να πούνε ότι κάτι κάνανε και δεν χαλαστήκανε κι όλας. 2-3 "φακ" που πέφτουν όμως από 'δω κι από 'κει (μαζί με κάτι γεροντοκρεββατώματα), καθιστούν απαγορευτική την περίπτωση. Αν έχετε γουστάρει στη ζωή σας Φρήμαν και Κέιν, αποφύγετέ την. Δεν έχει να σας δώσει τίποτε. Εκτός κι αν θέλετε να παίζει κάτι στο μπακράουντ για ν' ακούτε και να περνάει η ώρα όταν περίπου στη μέση θα σηκωθείτε όπως εγώ και θα πατήσετε ένα σκούπισμα στο σπίτι που έχει γίνει μπουρδέλο αυτές τις μέρες που είχε ζέστες και δεν κάνατε τίποτα. χαχχαχαχαχα ελα εισαι πολυ αυστηρος σαν να διαβαζω τον Θοδωρη Κουτσογιαννόπουλο σε κριτικη..περνάει πολύ ευχαριστα η ωρα..και .. ένα δάκρυ κύλησε.. First Kill (2017) ------>καυτή πατάτα! https://www.youtube.com/watch?v=t719hhEdWJc
kgian Δημοσ. 24 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2017 Fast and furious 8 Τσίρκο. Ωραίο. Δείτε το για να ξελαμπικάρετε!
washcloud Δημοσ. 24 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2017 χαχχαχαχαχα ελα εισαι πολυ αυστηρος σαν να διαβαζω τον Θοδωρη Κουτσογιαννόπουλο σε κριτικη..περνάει πολύ ευχαριστα η ωρα..και .. ένα δάκρυ κύλησε.. ...ο Κουκουτσομυαλογιαννόπουλος αυστηρός; Ήμαρτον μπρε. Κατατά μάλλον επιεικής ήμουν. Διότι όχι μόνο ευχάριστα δεν πέρασε η ώρα, αλλά στη μέση ήθελα τα λεφτά μου πίσω, κι ας την έβλεπα κατεβασμένη τζαμπαντάν. 1
Fotis13 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2017 Site: Ghostin the shell Συρραφη απο ιδιας θεματολογιας ταινιες αλλα κακεκτυπο .Η χειροτερη εκδοχη ολων βλεπεται αυστηρα υπο την επηρεια ,νορμαλ ουτε καν . 5.2/10 1
joakim Δημοσ. 24 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2017 Site: Ghostin the shell Συρραφη απο ιδιας θεματολογιας ταινιες αλλα κακεκτυπο .Η χειροτερη εκδοχη ολων βλεπεται αυστηρα υπο την επηρεια ,νορμαλ ουτε καν . 5.2/10 α μπραβο.................................ειπα και γω:τι διαολο,μονο σε μενα μου φανηκε η ταινια μαπα. Θελανε να το συγκρινουν (σε μερικα σημεια)με το blade runner.........................σα δε ντρεπονται. 1
Fotis13 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2017 α μπραβο.................................ειπα και γω:τι διαολο,μονο σε μενα μου φανηκε η ταινια μαπα. Θελανε να το συγκρινουν (σε μερικα σημεια)με το blade runner.........................σα δε ντρεπονται. Ναι εχει που εχεσε το Blade Runner βγηκε αυτο ... 1
gdriver Δημοσ. 24 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2017 «έμφυτο ελάττωμα» δε θυμάμαι αν έχω ξαναγράψει παλιότερα για αυτήν , αλλά τις ανοησίες δεν τις θυμάσαι καν. πρόσφατα έτυχε και την ξαναείδα, μήπως και αλλάξω γνώμη αλλά ματαίως. σε όποιο σημείο και αν αποφασίσεις να κοιμηθείς , δεν τρέχει μία αφού δε συμβαίνει το οτιδήποτε μέσα σε αυτή. σίγουρα σπάνια ιδιότητα και κατόρθωμα αυτό. είτε κοιμηθείς στην αρχή είτε στο τέλος, είτε στη μέση , είσαι μία χαρά. δεν θα χάσεις κάτι γιατί δε συμβαίνει κάτι. σίγουρα δε πιάνει τα νέα σύνορα αποβλάκωσης που άνοιξαν με το under the skin αλλά σίγουρα αμέσως επόμενο στη λίστα με τις κορυφαιότερες μπούρδες είναι αυτή. καμία βαθμολογία αφού ακόμη και το θάψιμο αποτελεί τιμή. έχει φυσικά ένα + , ένα σπουδαίο κατόρθωμα , που δε νομίζω να το έχει καταφέρει κανείς ακομη, το οποίο το περιγράφω παραπάνω. Πρωτη φορά μπορείς να κοιμηθείς σε μία ταινία χωρίς να χάσεις κάτι από την -ας πούμε- πλοκή.
Cro-Magnon Δημοσ. 24 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2017 Την ταινία αυτή δεν την έχω δει αλλά ο ελληνικός κινηματογράφος έχει ταινιαρες όπως: J.A.C.E., Ο Βασιλιάς, Όμηρος, Ο χαμένος τα παίρνει όλα και άλλες πολλές. Απλά για αρκετούς ελληνική ταινία είναι συνυφασμένη με Δαλιανίδη, Βλαχοπούλου, Βουγιουκλάκη και Στάθη Ψάλτη. Και δεν πλησιάζουν ούτε στα 50 μέτρα από αυτές. Προσπάθησα να δω το Βασιλιά, αλλά τον παράτησα στα 45 λεπτά. Ο Μουρίκης μου αρέσει πολύ σαν φάτσα αλλά η συγκεκριμένη ταινία δεν περπάτησε για μένα εκεί που έπρεπε. Μου φάνηκε ότι ο σκηνοθέτης απλά αντέγραψε μία δυτικοευρωπαϊκή μανιέρα στο φιλμ νουάρ, αντί να το προχωρήσει λίγο παραπέρα. Οι λοιποί ηθοποιοί μου φάνηκαν λίγοι, με εξαίρεση το μακαρίτη Χατζησάββα, που νομίζω ότι ερμηνευτικά ήταν πάντα κλάσεις ανώτερος από τον υπόλοιπο ελληνικό χυλό. Παρόλα αυτά θα ήθελα τέτοιες προσπάθειες να συνεχίσουν και να μην μένουμε κολλημένοι στο σύνδρομο της Ψωροκωσταινας. Για το Στάθη Ψάλτη απλά να πω ότι ήταν ένα φαινόμενο που δυστυχώς αρκέστηκε σε χαμηλές πτήσεις. Μπορεί όλοι να κράζουν τις βιντεοταινίες του 80, αλλά για μένα αυτή είναι μια πραγματική ηθογραφία μιας ολόκληρης εποχής που χαρακτηρίστηκε από μια ταχύτατη παρακμή και διάβρωση ολόκληρης της ελληνικής κοινωνίας. Λούφα και παραλλαγή 8.5/10 Φυσικά αναφέρομαι στην πρώτη ταινία του Περάκη και την είδα λόγω των ημερών. Μία εξαιρετική αναπαράσταση μιας ολόκληρης εποχής με ένα επιτελείο τρομερών ταλέντων του ελληνικού σινεμά στα πρώτα τους βήματα. Ένας πανέξυπνος συνταγματάρχης του χουντικού στρατεύματος προσπαθεί να οργανώσει το κανάλι των ενόπλων δυνάμεων. Για κακη του τύχη αυτό πρέπει να το καταφέρει συνδιάζοντας ένα ετερόκλητο αχταρμα χουντικων,κομμουνιστων, κεντρώων, αστών και χωριατων φανταρων που ο καθένας βλέπει τον κόσμο μέσα από τον παραμορφωτικό φακό των δικών του ιδεοληψιων και αναγκών. Για μένα ξεχωρίζει πάντα, ανάμεσα στους υπόλοιπους, ο λοχαγός του Α2, που τον παίζει ο ανεπανάληπτος Βαλαβανίδης και κάνει μαθήματα ιδεολογίας στο λόχο, βασανίζοντας σαδιστικά τον ταλαιπωρο Καραμάνο. 1
managerre Δημοσ. 24 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2017 get out αψογο και creepy af σε ολη την ταινια νιωθεις οτι κατι δεν παει καλα αλλα δεν ξερει τι ο ηθποιος μου ειχε κανει μπαμ απο ενα επ. στο μπλακ μιρρορ μορφη επισης το χιουμορ της ταινιας εδενε απιστευτα και τελος αυτη η οπτικη του ρατσισμου που εδωσαν, ρισπεκτ 8,5-9/10 2
Cro-Magnon Δημοσ. 25 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2017 Zodiac 7/10 Σε μια Καλιφόρνια που ζει τη χρυσή δεκαετια ’60-70 του αμερικάνικου ονείρου, ένας κατά συρροήν δολοφόνος παραμένει ασύλληπτος από τις αρχές. Παρά την τεράστια προσπάθεια της αστυνομίας και τις μυθικές διαστάσεις που παίρνει το θέμα, η υπόθεση παραμένει άλυτη έως και σήμερα. Η ταινία είναι μια εξαιρετική αναπαράσταση εποχής με ένα καλό καστ ηθοποιών δεύτερης διαλογής, που δίνουν πολύ φιλότιμες ερμηνείες (ναι, ακόμη και το γατάκι ο Τζίλενγχααλ...). Για αστυνομική περιπέτεια είναι αργή, νομίζω σκόπιμα, για να τονίσει αυτο το βασανιστικό στοιχείο του μεγάλου χρόνου της αστυνομικής έρευνας και να γινει όσο πιο πολυ μπορεί ρεαλιστική. Άλλωστε, στην πραγματικότητα οι κακοί δεν συλλαμβάνονται μετά από καταδιώξεις τύπου Μπούλιτ από τζιμάνια ντετέκτιβ, αλλά πολλα χρόνια αργότερα με αρκετά κιλά παραπάνω και με τα παντελόνια κάτω στο wc ενός παρακμιακού μοτέλ, όταν τους «δώσει» ο μοτελατζής για χρωστούμενα νοίκια.... Ο σκηνοθέτης εστιάζει κυρίως στον αντίκτυπο που είχε η υπόθεση σε όλα τα εμπλεκόμενα πρόσωπα (ντετεκτιβ, ρεπόρτερ κτλ) αν και στο τέλος στρογγυλεύει τα πράγματα αρκετά, για να μην κάνει τους αστυνομικούς της υπόθεσης να μοιάζουν τόσο πολύ «...put the kot down slowly!” με προφορά Πύργου Ηλείας, από τη γνωστή διαφήμιση της Nova....
armin Δημοσ. 25 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2017 The Darjeeling Limited(2007) Ο Wes Anderson εχει αποκτησει μια μυθικη υποσταση αναμεσα στους σινεφιλ,οι οποιοι διαφωνουν συνεχως για το ποια ειναι η καλυτερη ταινια του.Εγω δυστυχως ακομα να βρω μια πραγματικα καλη ταινια απο τον κυριο Anderson.Το Darjeeling Ltd δεν ειναι εξαιρεση. Οπως ολες οι ταινιες του σκηνοθετη ως τωρα,ετσι και αυτη,ειναι απολαυση να την βλεπεις.Απο τα ονειρικα χρωματα της Ινδιας στις εξαιρετικα ευφανταστες τεχνικες της καμερας του,η ταινια δεν σταματα να εντυπωσιαζει τον θεατη.Ειναι σιγουρα 1μισι ωρα που περναει πολυ ευχαριστα. Το προβλημα ειναι πως οταν φευγεις δεν σου εχει μεινει απολυτως τιποτα απο την ιστορια η απο τους χαρακτηρες,η τις ερμηνειες των ηθοποιων.Και δεν ειναι οτι η ιστορια δεν εχει ενδιαφερον στο χαρτι,αλλα οπως και με πολλες αλλες δουλειες του Anderson βρισκει τροπο να μας αποστασιοποιει απο την εμπειρια,και να μας υπενθυμιζει συνεχως οτι ειμαστε θεατες. Ολοι οι χαρακτηρες των ταινιων του Anderson ειναι λιγο ιδιαιτεροι και περιεργοι,εν μερει εξωγηινοι.Σε καποιες αλλες δουλειες του καταφερε να τους δωσει λιγη ανθρωπια,αλλα στην ταινια αυτη δεν καταφερα να ταυτιστω ουτε ενα λεπτο με κανεναν απο αυτους. Μαλιστα θα ελεγα οτι η ταινια μικρου μηκους που εκανε ως προλογο- Hotel Chevalier- διαθετει στα 13 λεπτα της,περισσοτερη ανθρωπια απο τον μεγαλο αδερφο της. 6,5/10 1
μπιπ μπιπ Δημοσ. 26 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2017 Το get out δεν κατάλαβα πώς άρεσε τόσο. Το κλασικό αμερικάνικο χαζοθρίλερ, τίποτα το καινούριο. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις