Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ναι, μόνο αυθεντικά βάζω και ναι δεν είναι κακό το αποτέλεσμα. Βέβαια είναι ένας εκτυπωτής των 60-70 ευρώ κανονικά και τώρα έχει ανεβεί 90+ και εγώ στην πρώτη καραντίνα λόγω αύξησης πάλι σε όλα τότε τον πήρα 100 ίσως και κανα δεκάρικο παραπάνω. 

Για την ιστορία ο φιλος που μου εκτυπωσε τη φωτο έχει τον epson p800    , και χαρτί χρησιμοποίησε το παρακάτω: 

766F1B61-0148-4B77-90EE-C5222E11886C.png

130 ευρώ , 25 φύλλα Α3 το πακέτο. 

• Απαντ. 3,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Στη διόρθωση της φωτογραφίας παραπάνω. Ιδανικό edit θα θεωρούσα  να γίνουν πιο σκοτεινά τα φωτεινά, αλλά όχι πιο ψυχρό το χρώμα. Καλύτερα θερμό , ταιριάζει με το σούρουπο. 

• Like 1
Δημοσ.
33 λεπτά πριν, Dr_73 είπε

Στη διόρθωση της φωτογραφίας παραπάνω. Ιδανικό edit θα θεωρούσα  να γίνουν πιο σκοτεινά τα φωτεινά, αλλά όχι πιο ψυχρό το χρώμα. Καλύτερα θερμό , ταιριάζει με το σούρουπο. 

Ναι, συμφωνώ. Δεν ήταν διόρθωση ήταν  απλά το δικό μου edit και ναι καλυτερο edit πιο θερμό που έκανε ο φίλος. 

20 λεπτά πριν, highpriest είπε

Ο εκτυπωτής του φίλου σου είναι στην βάση των σοβαρών φωτογραφικών εκτυπωτών αλλά για οικιακός είναι απο τα καλύτερα μοντέλα. Παρόμοιο έχω κι εγώ το λίγο μεγαλύτερο μοντέλο 1500w αλλά παίρνουμε την ίδια σειρά μελανιών (απλά ο δικός μου παίρνει και την επόμενη σειρά με μεγαλύτερη χωρητικότητα)

Αν κρίνω απο τον δικό μου, σε συμπεριφορά με τόσο ακριβά χαρτιά όπως αυτό, και σε έγχρωμες φωτογραφίες, το αποτέλεσμα είναι πολύ ικανοποιητικό και ας είναι εκτυπωτές των 6 μόλις μελανιών. Με φτηνότερα χαρτιά ή/και κάποια συμβατά μελάνια υπάρχουν θεματάκια. Ίσως γι' αυτό χρησιμοποιεί τόσο ακριβό χαρτί.

Στις ασπρόμαυρες επίσης θεωρώ πως θα έχει πρόβλημα, μιας και έχουμε την ίδια σειρά μελανιών. Κατα πάσα πιθανότητα κάποιο μπλέ ή magenta tind. Ρώτα τον πως του βγαίνουν οι ασπρόμαυρες για να διασταυρώσω την εμπειρία. Με ενδιαφέρει.

Φοβερό πάντως το χαρτί που σου την τύπωσε και αν βάζει και τα γνήσια μελάνια δεν πρόκειται να σου αποχρωματιστεί εύκολα.

Θα τον ρωτήσω.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 ώρες πριν, highpriest είπε

Στις ασπρόμαυρες επίσης θεωρώ πως θα έχει πρόβλημα, μιας και έχουμε την ίδια σειρά μελανιών. Κατα πάσα πιθανότητα κάποιο μπλέ ή magenta tind. Ρώτα τον πως του βγαίνουν οι ασπρόμαυρες για να διασταυρώσω την εμπειρία. Με ενδιαφέρει.

Δε θυμάται, έχει να εκτυπώσει 2 χρόνια και τώρα τα δίνει όλα (εκτυπωτή, d850, tamron 15-30, sigma 105mm macro, tamron 24-70 g2, tamron 70-200 g2, 50mm 1.4d, nikon 20-35, godox ad600, gitzo traveler 1545t, godox 860 κλπ...τα γράφω για να καταλάβεις τί αφήνει πίσω του... χαχ) γιατί κόλλησε με τον ''ήχο'' σαν χόμπυ και θέλει καλό ενισχυτή... :P

Δε βγάζει και δεν ασχολείται όπως πριν από την καραντινα και μετά που είμασταν κλεισμένοι μέσα και δεν πηγαίναμε πουθενά και του έφυγε το χόμπυ αυτό, δυστυχώς εδώ που τα λέμε γιατί ήταν καλός.

ΥΓ: Θα του μείνει όμως μια em10m3 με τον 17mm 1.8 να κάνει τη δουλειά του όταν του έρχεται καμιά φορά... α ρε, όλοι σε m4/3 θα καταλήξουμε... :P 

Επεξ/σία από stratigos24
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, highpriest είπε

Σχετικά με τους δύο νέους φακούς που πήρα

Olympus 45mm f/1.8 έχω μείνει εντυπωσιασμένος. Κορυφαία οξύτητα και ποιότητα φωτογραφίας απο πολύ ανοικτός έως πολύ κλειστός.

Lumix 25mm f/1,7 ΙΙ απογοητευμένος αλλά μάλλον έπεσα σε bad copy επειδή στις ίδιες ακριβώς συνθήκες με τον Olympus κυνηγούσε να βρει focus σε όλα σχεδόν τα διαφράγματα και δυστυχώς όλες οι φώτο ήταν soft στο σημείο focus πάλι σχεδόν σε όλα τα διαφράγματα. Τον έκανα επιστροφή.Αν είναι να τραβάω με f/4,5 για να έχω μια σχετικά αποδεκτή οξύτητα, το κάνω και με τον κιτ.(παρεμπιπτόντως ο κιτ καλύτερος στα κοινβά τους διαφράγματα στα ίδια mm)

Αν κάποιος έχει τον φακό, αν μπορεί ας με ενημερώσει αν πρόκειται για bad copy και αν ο δικός του φακός είναι οκ, ώστε να τον παραγγείλω εκ νέου.

Επίσης ρίξτε καιμιά ιδέα για κάποιον καλό φωτεινό προς το ευρύ φάσμα για Μ4/3 (απο 12 έως 25mm) ως καλή εναλλακτική.

Για κανε τον κοπο να γραψεις παλι τι εχεις στα χερια σου αυτη την στιγμη, και προς τα που προσανατολιζεσαι....γιατι με τοσα που γραφουμε δεξια και αριστερα εδω μεσα , εχω χασει ελαφρως τον μπουσσολα.

Ειπαμε εχεις την Panasonic G9 +Olympus 45mm f/1.8 + zuiko 60mm 2.8 pro...σωστα?

Νομιζα οτι ειχες και τον Zuiko 12-40 2.8 pro..... η σε μπερδευω με αλλον ?

Τον Olympus 45mm f/1.8 , δεν λεω, πολυ ωραιος φακος , αλλα δεν καταλαβα προς τι η αγορα του?

Επεξ/σία από Snorky.GR
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, highpriest είπε

Τρεις φακούς έχω αυτή τη στιγμή.

12-60mm lumix kit f/3,5-5,6

60mm f/2,8 macro

45mm f/1,8

O 45άρης αγοράστηκε κυρίως για πορτραίτα, επειδή ο 60άρης είναι αρκετά τηλεφακός για κάτι τέτοιο. Είναι και πιο ανοικτός, για καλύτερο μποκέ στα πορτραίτα. Φτηνός ήταν σε προσφορά, οπότε γιατί όχι;

Τώρα θέλω έναν φωτεινό ευρυγώνιο, και έναν οικονομικό τηλεφακό και έκλεισα για την ώρα...απο φακούς.

Υ.Γ Αν είχα τον 12-40 pro θα ήμουν εντελώς καλυμμένος στο ευρύ φάσμα. Κορυφαίος! Αλλά και πανάκριβος!

Αυτον θα σου προτεινα, τον zuiko 12-40 f2.8 pro....αν καταφερεις να τον βαλεις στα χερια σου, θα σε καλυψει πολυ.

Τωραα για τον 60αρη και πορτραιτα....εισαι συγουρος?......για πορτραιτα ειπαμε , οχι για ολοσωμη...για πορτραιτα ειναι αρκετα καλος

Για ολοσωμες ειναι ο 12-40

• Like 1
Δημοσ.

Καλησπέρα,

Ενδιαφέρομαι να αγοράσω ένα τρίποδο για να βγάζω ερασιτεχνικές φωτογραφίες τα αστέρια.

Η απορία μου είναι αν αγοράσω ringlight -για να έχω καλό φως όταν βάφομαι-, θα μπορώ να βγάζω το φως και να συνδέω το τρίποδο με τη βάση του κινητού μόνο για ευκολία μεταφοράς και χρήσης έξω?

Ευχαριστώ πολύ :)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ένα γνωστό εργαλείο για την προσομοίωση του εστιακού μήκους των φακών. Το χρησιμοποίησα προσφάτως ξανά και το βάζω για όποιον δεν το έχει δει. Εξυπηρετικό σαν ένα επιπλέον κριτήριο επιλογής φακών είτε σταθερών είτε ζουμ που είναι φαινομενικά κοντά σε εστιακό μήκος αλλά με σημαντική διαφορά στο τι βλέπουν (για τους ευρυγώνιους πάει αυτό). 

https://imaging.nikon.com/lineup/lens/simulator/

Επεξ/σία από pifilos
Δημοσ.
8 ώρες πριν, stratigos24 είπε

Τίτλος: Oι crop αισθητήρες πέθαναν. Ζήτω οι crop αισθητήρες! 

https://www.ifocus.gr/magazine/agora/3585-o-crop-crop?dt=1660677318694&fbclid=IwAR0dTtHfVO4zfYL9o1ZGgkBCCM_FawiLuu88WIAV6Ao_pyFukuDeqjlAdtw

Κάποιες σημειώσεις , γνωστά πράγματα , πολύ σύντομα καταρρίφθηκαν τα περί φορητότητας στις full frame mirrorles , ενώ οι αντίστοιχες crop κρατάνε καλά σ' αυτό το ζήτημα , βλέπε mft σύστημα ....... 

Δημοσ.

Καλησπερα

Ποιο προγραμμα προτεινεται, για  merge σε hdr? 

Δουλευω το capture one και δεν ειμαι απολυτα ικανοποιημενος. 

Δημοσ.

Lightroom δουλεύω εγώ μια χαρά χωρίς θέμα.

32 λεπτά πριν, harisv είπε

Καλησπερα

Ποιο προγραμμα προτεινεται, για  merge σε hdr? 

Δουλευω το capture one και δεν ειμαι απολυτα ικανοποιημενος. 

• Like 1
Δημοσ.
Στις 17/8/2022 στις 8:21 ΠΜ, highpriest είπε

Για τις crop και ειδικά για mft όλο διαβάζω πως πέθαναν, αλλά όλο καινούργια μοντέλα βγαίνουν.😆

Αυτο που ξέρω (αφού τα έβαλα κάτω αναλυτικά) είναι πως φτιάχνεις σύστημα κορυφαίας μηχανής με 3-4 φωτεινούς φακούς στα μισά η και λιγότερα χρήματα απο τα αντίστοιχα σε FF. Για όποιον θέλει με λίγα λεφτά να στήσει ένα καλό σύστημα οι κροπ είναι μονόδρομος. Έχουν τα μειονεκτήματα τους, αλλά μπορείς να εξερευνήσεις σχεδόν όλες τις πτυχές και τα είδη της φωτογραφίας, χωρίς να αγοράσεις εξοπλισμό που στοιχίζει όσο ένα καινούριο αυτοκίνητο.

Από το πεθαμένο mft σύστημα και μάλιστα από τους παλαιότερους εκπροσώπους του , όπως η Olympus e - pl1 σε συνδυασμό με τον αδιάβροχο Zuiko 12 - 50 . 

sketch-1661199365801.jpg

• Like 1
Δημοσ.
18 λεπτά πριν, highpriest είπε

Μπορώ να ορκιστώ πως έχω μια ακριβώς ίδια φώτο!😲

Να την ανεβάσεις για να δούμε αν τα μεγάλα πνεύματα συναντήθηκαν τελικά !

• Like 1
Δημοσ.
17 λεπτά πριν, highpriest είπε

Δεν θυμάμαι καν σε ποιον σκληρό είναι. Αλλά αν την βρω θα την ανεβάσω σίγουρα!🙂

Δικαιολογίες ........ έχω πολλούς σκληρούς ....... 🤣🤣🤣 ....... 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...