Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 603
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Εγώ δεν είπα πουθενά "αν νομιμοποιήστε τη φούντα, νομιμοποιήστε και τα άλλα". Είπα αφού το αλκοόλ είναι στον ίδιο βαθμό επικινδυνότητας, ή και πιό επικίνδυνο απο την πλειοψηφία των ναρκωτικών, αφού είναι νόμιμο το αλκοόλ νομιμοποιήστε και αυτά. Το ίδιο ισχύει και με το τσιγάρο.

Είπα το εξής:

"Σύμφωνοι, όπως και ένα σωρό χάπια είναι αρκετά χαμηλότερα. Γιατί λοιπόν δεν νομιμοποιούν ecstasy, LSD και δεν ξερω γω τι άλλο;"

Απο που προκύπτει το LSD = χάπια; Θα μπορούσαν στην ίδια πρόταση να έλεγα "Γιατί δεν νομιμοποιούν τη κόκα;" θα προέκυπτε ότι χάπια = κόκα; Ωραία λογική...

Στη πλειοψηφία τους δεν είναι νόμιμα χωρίς συνταγή...

Ναι... θα πρέπει τώρα να αποδείξω ότι είναι παράλογο να εξισώνει κανείς τον εθισμό και το τι προκαλεί η κοκαΐνη και η ηρωίνη με το τσιγάρο... αλλά το να πρέπει να αποδείξω ότι η μαργαρίτα δεν είναι ελέφαντας είναι εντελώς κουραστικό.

Όπως επίσης, να αποδείξω και το ότι εάν μιλάς για νόμιμα χάπια και ξαφνικά γίνεται ο συνειρμός για LSD, χωρίς μάλιστα αυτό να θεωρείται χάπι, ότι είναι εντελώς άτοπο και παράλογο (γιατί μιλάς για χάπια και κάποιος μιλάει για κάλτσες και τι απορρυπαντικό να βάλει). Πόσο μάλλον δε, όταν το LSD είναι κάτι ΕΝΤΕΛΩΣ μοναδικό (το μόνο ναρκωτικό που φτιάχτηκε για να είναι ναρκωτικό και όχι παυσίπονο ή κάποιου άλλου είδους φάρμακο).

Κάτι λέγαμε για αντιλήψεις....

Ό,τι να 'ναι.

Κανένα ΣΟΒΑΡΟ επιχείρημα κατά της νομιμοποίησης υπάρχει; Ή μόνο αντίλογος για τους ζαπατίστας όταν η κουβέντα λέει για τους εργάτες στην Ελλάδα;

Δηλαδή απ'ότι βλέπουμε δεν έχεις να πεις κάτι, και απλά τις τελευταίες 2-3 σελίδες γίνεται μια συζήτηση του παραλόγου που προσπαθουν να σου πουν κάποια πράγματα και εσύ τον χαβά σου.

Σόρρυ αλλά εδώ μέσα εσύ είσαι ο ελληνάρας που τόσο φοβάσαι που όταν θα έχει κάνει κανα δυο μπάφους θα κάνεις όσα φοβάσαι ότι θα κάνουν άλλοι.

Λες ατεκμηρίωτα πράγματα για 15χρονα και ηρωίνες και χάπια όταν συζητάμε για την κάνναβη και μόνο.

Σαν να ακούω την θειά μου και την μάνα μου να μιλάνε για τα Εξάρχεια που ακούνε στην τηλεόραση ότι αν πας θα σε σφάξουν γιατί... έτσι άκουσαν!

Η κάνναβη ούτε σε σκοτώνει από υπερβολική δόση, ούτε σου προκαλεί καρδιαγγειακά ούτε κίρρωση του ύπατος, ούτε καρκίνους, ούτε σε κάνει χειρότερο οδηγό (δεν πρέπει να οδηγάει όμως κανείς υπό την επήρεια όπως και να έχει), ούτε σε κάνει βίαιο, ούτε σου προκαλεί ψυχωτικά επεισόδια, ούτε τίποτα πιο βλαβερό από αυτά που σου προκαλεί το τσιγάρο (από την στιγμή που τον μπάφο τον κάνεις μαζί με καπνό κανονικό).

Το εναντίων έχει πάρα μα πάρα πολλές καλές και χρήσιμες χρήσεις στην βιομηχανία, στην ιατρική.

Μην μου συνδέεις όμως μπάφο με σπιντάκια, κόκες και ηρωίνες προς θεού όμως, τα επιχειρήματά σου έχουν την βάση του "όποιος παίζει call of duty θα γίνει σχιζοφρενής δολοφόνος"

Να είναι και νηστίσιμο όμως μην χαλάσουμε την νηστεία

Ευτυχώς... γιατί νόμιζα ότι θα πρέπει να πάρω εγώ LSD για να καταλάβω τους συνειρμούς του.

Ταξίδι στην ζώνη του λυκόφωτος χωρίς εισιτήριο επιστροφής.

Δημοσ.

Πού στην ευχή κολλάει η σχιζοφρένεια, το LSD και το ectasy με την αξίωση να νομιμοποιηθεί ένα φυτό που περιέχει μία ουσία που είναι πολύ πιο ασφαλής από το αλκοόλ και ΔΕΝ ΕΧΕΙ εθισμό; Που αυτή η ουσία, ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΗ, χρησιμοποιείται σαν προθάλαμος για βαριά και ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ναρκωτικά που ΕΧΟΥΝ ΕΘΙΣΜΟ.

Υπάρχει κάποιο ΣΟΒΑΡΟ επιχείρημα κατά της νομιμοποίησης;

Το δεν έχει εθισμό είναι η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΝΑΚΡΙΒΕΙΑ που έχει ειπωθεί. Μια χαρά ψυχολογικό εθισμό έχει και χειρότερο απο το αλκοόλ. Ναι δεν δημιουργεί στερητικό σύνδρομο, αλλά μην λέμε ότι ανακρίβειες θέλουμε. Εθισμό προκαλεί και το WoW το Lineage το Facebook, ο τζόγος και ένα σωρό...αλλά όχι στερητικό σύνδρομο.

Έχει ειπωθεί πάμπολλες φορές ως επιχείρη,α ότι ο καθένας έχει δικαίωμα να κάνει ότι γουστάρει με το σώμα του εφ'όσον δεν ενοχλεί κανέναν άλλον. Αφού λοιπόν το αλκοόλ είναι στον ίδιο βαθμό επικινδυνότητας με αρκετά βαριά ναρκωτικά, και οι χρήστες των βαριών ναρκωτικών δεν ενοχλούν ΚΑΝΕΝΑΝ (παρα ίσως την αισθητική κάποιων πλατειών) γιατί δεν τα νομιμοποιούν και αυτά;

Γιατί δεν νομιμοποιούν τον ΤΖΟΓΟ; Κανένα κακό στην υγεία, κανένα στερητικό σύνδρομο...γιατί;

Δημοσ.

Πάντως το LSD είναι τριπάκι συνήθως (καταπίνεται).

ΟΧΙ.

Εν γένει, θα ήταν καλό να μην κάνει κανείς αυτά για τα οποία κατηγορεί τους άλλους... και εν προκειμένω, να μην μεταφέρει κανείς αυτό που άκουσε και μετά να λέει για τους άλλους.

Βλέπεις ότι ο άλλος λέει ό,τι του κατέβει επειδή "έτσι άκουσα". Εσύ γιατί κάνεις το ίδιο;

Δημοσ.

Το δεν έχει εθισμό είναι η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΝΑΚΡΙΒΕΙΑ που έχει ειπωθεί. Μια χαρά ψυχολογικό εθισμό έχει και χειρότερο απο το αλκοόλ. Ναι δεν δημιουργεί στερητικό σύνδρομο, αλλά μην λέμε ότι ανακρίβειες θέλουμε. Εθισμό προκαλεί και το WoW το Lineage το Facebook, ο τζόγος και ένα σωρό...αλλά όχι στερητικό σύνδρομο.

Εθισμός = στερητικό σύνδρομο (για αυτό που συζητάμε)

Αλλιώς, όπως λες και εσύ, να ποινικοποιήσουμε τα πάντα. Γιατί και εάν φας σοκολάτα νιώθεις καλά και θες να ξαναφάς. Και εάν κάνεις οτιδήποτε νιώθεις καλά και θες να το ξανακάνεις.

Η φούντα ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΤΕΡΗΤΙΚΟ.-

Άρα, εφόσον είναι όπως η σοκολάτα, το lineage και ό,τι άλλο... ό,τι είπες για ηρωίνες και τα ρέστα είναι π1π3ς. Ευτυχώς που το παραδέχεσαι.

Έχει ειπωθεί πάμπολλες φορές ως επιχείρη,α ότι ο καθένας έχει δικαίωμα να κάνει ότι γουστάρει με το σώμα του εφ'όσον δεν ενοχλεί κανέναν άλλον. Αφού λοιπόν το αλκοόλ είναι στον ίδιο βαθμό επικινδυνότητας με αρκετά βαριά ναρκωτικά, και οι χρήστες των βαριών ναρκωτικών δεν ενοχλούν ΚΑΝΕΝΑΝ (παρα ίσως την αισθητική κάποιων πλατειών) γιατί δεν τα νομιμοποιούν και αυτά;

Γιατί δεν νομιμοποιούν τον ΤΖΟΓΟ; Κανένα κακό στην υγεία, κανένα στερητικό σύνδρομο...γιατί;

Ζήτησα επιχείρημα κατά. Ενώ στην αρχή φάνηκε ότι το εννόησες... μετά (είτε επειδή κάτι τόσο απλό δεν μπορείς να το καταλάβεις είτε επειδή δεν έχεις άλλο ΣΟΒΑΡΟ επιχείρημα) άρχισες την κριτική.

Επιχείρημα ΚΑΤΑ της νομιμοποίησης, έχεις; Πέρα από, που μάλλον υπέρ της νομιμοποίησης είναι αλλά δεν το κατάλαβες, αυτό που έγραψες πριν;

Δημοσ.

Μωρέ το αν το τρίβεις στα ούλα είναι το πρόβλημα? :mrgreen:

Γενικά έχω προσέξει ότι τέτοιες μεταμεσονύχτιες ώρες το θρεντ ζωντανεύει, περίεργο...

Συνεχίζουμε να λέμε ότι μιλάμε για την κάνναβη και ο άλλος πάλι μιλάει για το να νομιμοποιήσουμε τα πάντα γιατί άλλοι τρυπάνε το σώμα τους και κάνουν μπάντζι τζάμπινγκ ξέρω γω...

Άλλα λόγια ν'αγαπιόμαστε Ζακ Γουάϊλντ.

Δημοσ.

Επιχείρημα ΚΑΤΑ της νομιμοποίησης, έχεις; Πέρα από, που μάλλον υπέρ της νομιμοποίησης είναι αλλά δεν το κατάλαβες, αυτό που έγραψες πριν;

Καταρχήν ποιός είσαι εσύ που θα ορίζεις τους κανόνες της συζήτησης και έχεις και απαιτήσεις; Εγώ σου επιβάλλω το τί θα γράψεις; Ούτε εγώ έχω δει ένα ΣΟΒΑΡΟ επιχείρημα υπέρ της νομιμοποίησης. Το σοβαρότερο ήταν ότι "μπορούμε να κάνουμε το καναβούρι μας χωρίς να φοβόμαστε τους μπάτσους". Δεν άκουσα ούτε ΜΙΣΟ ΣΟΒΑΡΟ επιχείρημα για τα οφέλη που θα είχε η νομιμοποίηση για το κοινωνικό σύνολο.

Κατα τ'άλλα εγώ τόση ώρα σας λέω νομιμοποιήστε τα όλα και μαλακά και βαριά και τον τζόγο μαζί. Εσύ γιατί θες επιχείρηματα ΚΑΤΑ;

Δημοσ.

Πέρα από την πλάκα (=ζακ γουάιλντ), εάν αύριο νομιμοποιηθεί η φούντα, ούτε ο μισός κόσμος που θα θέλει να πίνει δεν θα πίνει.

Ο λόγος είναι ακριβώς οι αντιδράσεις ανθρώπων όπως ο Ζακ. Και όλο και κάποιον θα έχουν όλοι που θα είναι τόσο στόκος και δεν θα θέλουν να δώσουν δικαιώματα...

Ειδικά σε μικρές κοινωνίες, σιγά μην πιει κανείς και βγει έξω. Θα τον δουν, θα έχει γίνει ντόρος με την νομιμοποίηση = αυτός την πίνει (ακόμα και αλλεργία να έχει).

Μπορεί να είναι νόμιμη (στην υποθετική περίπτωση αυτή) αλλά πάλι θα έχει ένα "κοινωνικό κόστος".

Δημοσ.

Καταρχήν ποιός είσαι εσύ που θα ορίζεις τους κανόνες της συζήτησης και έχεις και απαιτήσεις; Εγώ σου επιβάλλω το τί θα γράψεις; Ούτε εγώ έχω δει ένα ΣΟΒΑΡΟ επιχείρημα υπέρ της νομιμοποίησης. Το σοβαρότερο ήταν ότι "μπορούμε να κάνουμε το καναβούρι μας χωρίς να φοβόμαστε τους μπάτσους". Δεν άκουσα ούτε ΜΙΣΟ ΣΟΒΑΡΟ επιχείρημα για τα οφέλη που θα είχε η νομιμοποίηση για το κοινωνικό σύνολο.

Κατα τ'άλλα εγώ τόση ώρα σας λέω νομιμοποιήστε τα όλα και μαλακά και βαριά και τον τζόγο μαζί. Εσύ γιατί θες επιχείρηματα ΚΑΤΑ;

Οι κανόνες ορίζονται από το ΟΡ, αν δεν το καταλαβαίνεις αυτό τότε δεν ξέρεις τι είναι τα φόρουμς.

Όσο για τα επιχειρήματα... παιδάκι μου, χαζός είσαι; Έχεις διαβάσει τόσες σελίδες η μας δουλεύεις;

Δημοσ.

Έχω γράψει 3 - 4 επιχειρήματα.

Μην επιβαρύνεις την θέση σου σχετικά με το ότι δεν μπορείς να αντιληφθείς τι λένε οι άλλοι.

Δημοσ.

Άρα, εφόσον είναι όπως η σοκολάτα, το lineage και ό,τι άλλο... ό,τι είπες για ηρωίνες και τα ρέστα είναι π1π3ς. Ευτυχώς που το παραδέχεσαι.

Το να τρώωει κάποιος όλη μέρα σοκολάτα είναι η δεν είναι πρόβλημα; Το να παίζει Lineage όλη μέρα είναι η δεν είναι πρόβλημα; Το να είναι όλη η νεολαία κολλημένη στο FB όλη μέρα είναι η δεν είναι πρόβλημα; Το να καπνίζει φούντα κάποιος όλη μέρα και να μην τον ενδιαφέρει τίποτα άλλο στη ζωή του είναι η δεν είναι πρόβλημα;

Η μία πλευρά θα πεί ο καθένας ότι γουστάρει κάνει, ας μείνει όλη μέρα μέσα στο σπιτι να καίγεται με το WoW 24/7 χωρίς κανένα άλλο ενδιαφέρον για τη ζωή...αφού εμένα δεν με ενοχλεί. Είναι αυτή σωστή προσέγγιση;

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...