Προς το περιεχόμενο

Η Intel σταματά την παραγωγή νέων μητρικών πλακετών για επιτραπέζιους Η/Υ


dimitris2006

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Η Intel δίνει ένα ακόμη χτύπημα στις ήδη μειωμένες πωλήσεις των επιτραπέζιων ηλεκτρονικών υπολογιστών, ανακοινώνοντας τη διακοπή ανάπτυξης νέων μητρικών πλακετών για αυτούς, με απώτερο σκοπό τη συνολική παραγωγής στα επόμενα τρία χρόνια.Σύμφωνα με την εταιρεία δεν υπάρχουν σχέδια για να εγκαταλείψει ολόκληρη την αγορά των επιτραπέζιων Η/Υ και θα συνεχίσει την παραγωγή επεξεργαστών, με μερικές φήμες όμως να κάνουν λόγο ότι οι επόμενες γενιές υπολογιστών θα τους ενσωματώνουν μαζί με τη μητρική πλακέτα. Το γεγονός αυτό σίγουρα θα δυσαρεστήσει όμως όσους επιθυμούν να συνθέτουν ένα - ένα τα κομμάτια του νέου τους υπολογιστή.

 

Προς το παρόν υπάρχουν αρκετές επιλογές για όσους επιθυμούν τη σύνθεση υπολογιστών με δικά τους κομμάτια, όπως για παράδειγμα εάν επιθυμεί κανέις να συνθέσει το δικό του gaming PC. Αν όμως σύμφωνα με την Intel οι μητρικές πλακέτες για επιτραπέζιους υπολογιστές δεν αποτελούν βιώσιμη αγορά μέχρι το 2016, αρκετό ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι αποφάσεις που θα ληφθούν από τους υπόλοιπους μεγάλους κατασκευαστές όπως η Asus, η MSI και η Gigabyte.

 

Link.png Site: http://www.theverge.com/2013/1/22/3905552/intel-will-stop-producing-its-own-desktop-motherboards[/url]']theverge.com

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 45
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Ε καλά ελπίζω να μη συνεχιστεί έτσι.... ή τουλάχιστον να βγάζει και κανονικά κομμάτια.... Γιατί οι υπόλοιποι κατασκευαστές έτοιμα τσιπάκια παίρνουν...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Είναι γεγονός ότι το στήσιμο υπολογιστή έχει περιοριστεί πάρα πολύ.

 

Οι εταιρίες συνήθως αγοράζουν έτοιμες λύσεις, ενώ το DIY στο σπίτι έχει περιοριστεί σχεδόν αποκλειστικά στους gamers.

 

Κανονικά έπρεπε να θεωρώ αναμενόμενη την είδηση, αλλά δεν μπορώ να πώ ότι δεν εξεπλάγησα.

  • Like 5
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μα και έτοιμη λύση να πάρεις π.χ. από την Dell, πάλι μπορείς να συνθέσεις κάποια κομμάτια, όπως επεξεργαστής, κάρτα γραφικών, μνήμες, σκληρός...

 

Δεν καταλαβαίνω την είδηση...

 

Πλακέτα με επεξεργαστή μαζί; Οι επεξεργαστές έχουν διάρκεια ζωής 5, μπορεί και 10 χρόνια. Από την άλλη οι πλακέτες μπορεί στο χρόνο πάνω να τα φτήσουν... Θα αλλάζεις και επεξεργαστή μαζί, αν τα φτήσει η μητρική; Tablet αγόρασα ή Netbook και πάνε όλα μαζί πακέτο;

 

Επίσης ελπίζω να εννοεί μητρικές πλακέτες ως σύνολο και όχι τα chip-άκια π.χ.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν μιλάμε για τις Μ/Β που έβγαζε (προς πώληση) η ίδια η Intel...ε,δέν χάθηκε και ο κόσμος.Τουλάχιστον αδιάφορες ήταν οι υλοποιήσεις της.

Στο κάτω κάτω τα chipset αναπτύσσει,όχι τις μητρικές ώς αυτό καθ'αυτό.

  • Like 9
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

το μονο σημαντικο της ειδησης ειναι αυτο..

"Σύμφωνα με την εταιρεία δεν υπάρχουν σχέδια για να εγκαταλείψει ολόκληρη την αγορά των επιτραπέζιων Η/Υ και θα συνεχίσει την παραγωγή επεξεργαστών, με μερικές φήμες όμως να κάνουν λόγο ότι οι επόμενες γενιές υπολογιστών θα τους ενσωματώνουν μαζί με τη μητρική πλακέτα..."

 

ολα τα αλλα αδιαφορα...μητρικες intel..ναι νταξ.. ;)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κρίμα που η intel σταματά της μητρικές. Για 10 χρόνια συνδύαζα επεξεργαστές και μητρικές intel. Δεν είχα περίεργα κωλύματα και γενικά η ποιότητα και αξιοπιστία των μητρικών ήταν πολύ μεγάλη. Τις πρότεινα και σε φίλους χωρίς ενδοιασμούς.  Οι μητρικές της intel για αυτά που πρόσφεραν είχαν τσιμπημένη τιμή. Επιπλέον στην Ελλάδα δεν μπορούσες να βρεις ποικιλία intel μητρικών σε σύγκριση με άλλες εταιρείες. 

 

Οι φορητοί ανέβηκαν τα τελευταία πέντε χρόνια πολύ σε επιδόσεις και χαμηλές τιμές.

Αν δεν είσαι Gamer  ή δεν ασχολείσαι με επεξεργασία βίντεο και τρισδιάστατων γραφικών δεν χρειάζεσαι ουσιαστικά desktop pc. 

 

Υπάρχει φυσικά η δυνατότητα αναβάθμισης στα desktop αλλά αυτό κατέληξε να είναι παραμύθι. Κάθε δύο χρόνια για να αλλάξεις επεξεργαστή πρέπει να αλλάξεις και μητρική. Ενδεχομένως να χρειαστεί και επιπλέον αλλαγή τύπου, ταχύτητας μνήμης και ψήκτρας επεξεργαστή .   Κάθε λίγο και λιγάκι αλλάζουν τα socket και τα απαιτούμενα  chipset των επεξεργαστών. 

 

Μόνο καλό με τους desktop είναι η πανεύκολη αλλαγή κάρτας γραφικών για τους Gamers.

 

Με το USB 3.0 πλέον τα περιφερειακά έχουν επαρκή ταχύτητα  σε σύγκριση με τις εσωτερικές κάρτες  και δίσκους. 

 

Για να μην ασχοληθώ με τα προβλήματα ασυμβατότητας των εξαρτημάτων ενός συναρμολογούμενου από ιδιώτη desktop υπολογιστή. Στην θεωρία όλα είναι συμβατά και συνεργάζονται τέλεια. Κάτι να μη πάει καλά, ψάχνεις για εβδομάδες να  βρεις τι δημιουργεί προβλήματα. Με τους φορητούς όλα είναι όλα σε πολύ μεγάλο βαθμό ελεγμένα για την αρμονική λειτουργία τους από το εργοστάσιο και από επαγγελματίες με πείρα. 

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μετάφραση : Η Intel δε μπορεί πλέον να ανταγωνιστεί ούτε την ASrock πια στη κατασκευή μητρικών (πόσο μάλλον τα μεγαθύρια ASUS, GIGABYTE, MSI) και βγάζει δηλώσεις ότι να'ναι για να μη το παραδεχτεί. Οι μητρικές της Intel ήταν το λιγότερο αδιάφορες μια ζωή. 

 

Και όσον αφορά το μέλλον των επιτραπέζιων υπολογιστών ένα έχω να πω, είμαι 30 χρονών και ασχολούμαι με υπολογιστές από την εποχή των AMSTRAD τα ίδια άκουγα όταν βγήκαν τα laptop, τα ίδια άκουγα όταν βγήκαν οι κονσόλες, τα ίδια άκουγα όταν βγήκαν τα media PC και τα ίδια άκουγα όταν βγήκαν και τα tablets, netbooks κτλπ. Έχω laptop, Playstation, Wii και tablet, το desktop PC όμως δε μπορεί να το αντικαταστήσει τίποτα.

  • Like 21
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

πολύ καλές μητρικές κυρίως από την πλευρά της ποιότητας κατασκευής τους . Οι gaming σειρές της top αλλά ακριβές , όχι μόνο στο Ελλαδιστάν αλλά και έξω . Πάντως αν δεν είσαι gamer ούτως ή άλλως το desktop  δεν σε πολυενδιαφέρει.Κρίμα πάντως που τις σταματάει .

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Παιδιά σταματήστε να κοιτάτε μόνο το μικρόκοσμο σας. Τα desktop δεν είναι μόνο για gamers, ένα σωρό επαγγελματίες τα χρησιμοποιούν. Γραφίστες, μηχανικοί (CAD), μοντάζ.... Και δεν μιλάω μόνο για πανάκριβα dedicated μηχανήματα. Εννοείται ότι τα desktop θα μείνουν μόνο που συρρικνώνεται η αγορά τους.

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...