Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λοιπόν, το πρόβλημα εντοπίστηκε. Στην προσπαθειά μου να κουμπώσω το βαγόνι στην PCI αποσυνδέθηκε το 4πινο που έδινε ρεύμα στο πίσω ανεμιστηράκι.

Το σύνδεσα και η κάρτα σε full load με τις ίδιες ρυθμίσεις στο Battlefront, πάνω από 58 βαθμούς δεν ανέβηκε ποτέ. Το case από καλοριφέρ, έγινε ψυγείο :P

Σας ευχαριστώ όλους για το χρόνο σας

furmark_zps4mni2osl.jpg

Επεξ/σία από Zus
  • Like 1
Δημοσ.

Το γνωρίζετε, φαντάζομαι, ότι το Furmark μπορεί, σχετικά εύκολα, να κάνει πραγματική ζημιά, ακόμα και σε stock καταστάσεις, έτσι;

• Like 7
Δημοσ.

Το γνωρίζετε, φαντάζομαι, ότι το Furmark μπορεί, σχετικά εύκολα, να κάνει πραγματική ζημιά, ακόμα και σε stock καταστάσεις, έτσι;

Ε????

Δημοσ.

Νομίζω πως γι αυτόν ακριβώς τον λόγο , είχανε κάνει ειδικό προφίλ για το furmark στους drivers , ώστε να throttlάρουν ακόμα και χωρίς να φτάνουν το όριο θερμοκρασίας/κατανάλωσης. Εγώ που είχα δοκιμάσει με την 7950 , κατέβαζε ακόμα και σε στοκ συχνότητα , ενώ σε βαρύ game , τα ρολόγια ήταν σταθερά ακόμα και με βαρύ overclock.

Δημοσ.

Έφαγε ήδη uninstall. Thanx!

• Moderators
Δημοσ.

Παιδιά σε 390χ nitro(tri-x) τι θερμοκρασίες έχετε σε gaming /benchmark? Χθες παίζοντας blade and soul ειδα 112 βαθμους max και έπαιζε γύρω στο 88-92 κατά μέσω όρο ,πρόβλημά airflow δεν είναι σίγουρα μιας και είναι σε benchtable, ψακτηκα γιατί κάτι πήγα να δω σε έναν ανεμηστηρα και το Backplate της εκαιγε

Ίδια αποτελέσματα έχω και σε crismon αλλά και σε 15,κατι που δοκίμασα

• Moderators
Δημοσ.

:shock: πολύ μεγάλη θερμοκρασία φίλε μου.

οι ανεμιστήρες της παίζουν στις σωστές στροφές;

Ναι με custom Profil einai μετα τους 60 βαθμους πανε στο 100% παρολα αυτα καποιο σκαλωμα πρεπει να ειχε φαει το gpu z σημερα ακομα και στο test του occt δεν περναει τους 70

Δημοσ.

Ναι με custom Profil einai μετα τους 60 βαθμους πανε στο 100% παρολα αυτα καποιο σκαλωμα πρεπει να ειχε φαει το gpu z σημερα ακομα και στο test του occt δεν περναει τους 70

Me 100% ανεμιστηρες και πιανεις 70 βαθμους?Καλα,σε θερμοκηπιο την εχεις την καρτα?Occt και λοιπα στρεσοπρογραμματα δεν εχω αυτη τη στιγμη,το render του gpu-z δεν στρεσαρει την καρτα αρκετα?Ρωταω γιατι μιση ωρα που το ετρεξα,χωρις καθολου προφιλ ανεμιστηρων νομιζω οτι επιασε στο 75αρι με τους ανεμιστηρες να ταλαιπωρουνται στο 37%.Το fan profile στο ab το εχω ρυθμισμενο να πιανει περιπου 55% στους 65 βαθμους και ειναι και η μεγιστη θερμοκρασια που εχω δει ποτε στην καρτα.Συνηθως παιζει 60-62 βαθμους και σε πολυ απαιτητικα παιχνιδια 63-64 με ανεμιστηρες λιγο πανω απο 50%(καπου 2550 στροφες).

Edit:Τωρα ειδα το custom plexi παγκο,γι' αυτο εχεις ανεβασμενες θερμοκρασιες.Ενα ποιοτικο κουτι θα εκανε μεγαλη διαφορα.

• Like 1
  • Moderators
Δημοσ.

Me 100% ανεμιστηρες και πιανεις 70 βαθμους?Καλα,σε θερμοκηπιο την εχεις την καρτα?Occt και λοιπα στρεσοπρογραμματα δεν εχω αυτη τη στιγμη,το render του gpu-z δεν στρεσαρει την καρτα αρκετα?Ρωταω γιατι μιση ωρα που το ετρεξα,χωρις καθολου προφιλ ανεμιστηρων νομιζω οτι επιασε στο 75αρι με τους ανεμιστηρες να ταλαιπωρουνται στο 37%.Το fan profile στο ab το εχω ρυθμισμενο να πιανει περιπου 55% στους 65 βαθμους και ειναι και η μεγιστη θερμοκρασια που εχω δει ποτε στην καρτα.Συνηθως παιζει 60-62 βαθμους και σε πολυ απαιτητικα παιχνιδια 63-64 με ανεμιστηρες λιγο πανω απο 50%(καπου 2550 στροφες).

Edit:Τωρα ειδα το custom plexi παγκο,γι' αυτο εχεις ανεβασμενες θερμοκρασιες.Ενα ποιοτικο κουτι θα εκανε μεγαλη διαφορα.

Το θεμα ειναι σε πυρηνα δεν περναω τους 55 βαθμους στα Vram ειχα μεγαλυτερες θερμοκρασιες

Kαποιο σκαλωμα πρεπει να ηταν γιατι σημερα με μεγαλυτερη θερμοκρασια δωματιου βλεπω πολυ μικροτερες θερμοκρασιες (στο blade and soul vram 1 max 56 και vram 2 max 63 , στο occt εφτασε κοντα στο 70αρι

• Moderators
Δημοσ.

μπορεί να ήταν κόλλημα του custom profile του afterburner.

συνέβαινε και στη δικιά μου όταν είχα ακόμα την μαμίσια ψύκτρα.

Δουλευαν κανονικα οι ανεμηστηρες γιατι τους ακουγα , στους 55 βαθμους παιζουν κοντα στο 60% και τους καταλαβαινεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μια μικρή ενημέρωση, στα δικά μου.

Σήμερα που έκατσα λίγο σπίτι μετά από μέρες, ξήλωσα την ψύξη της VTX, καθάρισα τα κιλά της ξεραμένης πάστας, έβαλα ελάχιστη AS5, κούμπωσα (καλά, γιατί όπως την είδα όταν την έβγαλα, δεν ήταν σωστά καργαρισμένες οι βίδες και πατούσε στραβά) και έτρεξα ένα Furmark burn-in για 10'.

Σε σχέση με την προηγούμενη φορά, με τις ίδιες ακριβώς ρυθμίσεις (+0mV, +50%, core 1000, mem 1250, ίδιο profile στους ανεμιστήρες), αρκετή βελτίωση.

Έφτασα τους 82οστα 8' περίπου και μέχρι τα 10' δεν τους ξεπέρασα, ενώ προ εβδομάδας, με χαμηλότερη θερμοκρασία στο δωμάτιο, έπιασα 94-95ο στα 5-6' και φυσικά είχα κάποιο throttling (έπεφτε μέχρι τα 925MHz).

Τα VRM, κλασσική ιστορία για 290: το 1 στους 90ο , το 2 στους 68ο .

Η ψύξη της, αν και είναι στιβαρή, δεν βοηθά ούτε στα vrms ούτε στη μνήμη (αν και είναι καλυμμένα με αλουμινοελάσματα, τα τελευταία) .

Δυστυχώς, εξίσου τπτ δεν προσφέρει ούτε και το backplate, έτσι όπως είναι στερεωμένο.

Oh, well...άμα βρω μια accelero στα 30€, μπορέι και να ασχοληθώ παραπάνω.

Προς το παρόν, θα δοκιμάσω λίγο ακόμα o/c.

edit:

1010/1250, nogo (το Heaven άρχισε να αναβοσβήνει πάλι).

1005/1250, το έβγαλε.

1010/1250 με +13mV (τόσα δίνει το ΑΒ, δεν αφήνει 10), το έβγαλε, όπως και Furmark για 10', με ίδιες θερμοκρασίες (για την ακρίβεια, 81 ο πυρήνας, 93 VRM1, 63 VRM2).

Για πυρήνα δεν με βλέπω για κάτι ουσιαστικό.

Όταν ξαναβρώ χρόνο, θα δω που φτάνει και μετά αρχίζω τις μνήμες.

Επεξ/σία από Πέτρος
Δημοσ.

Μια μικρή ενημέρωση, στα δικά μου.

Σήμερα που έκατσα λίγο σπίτι μετά από μέρες, ξήλωσα την ψύξη της VTX, καθάρισα τα κιλά της ξεραμένης πάστας, έβαλα ελάχιστη AS5, κούμπωσα (καλά, γιατί όπως την είδα όταν την έβγαλα, δεν ήταν σωστά καργαρισμένες οι βίδες και πατούσε στραβά) και έτρεξα ένα Furmark burn-in για 10'.

Σε σχέση με την προηγούμενη φορά, με τις ίδιες ακριβώς ρυθμίσεις (+0mV, +50%, core 1000, mem 1250, ίδιο profile στους ανεμιστήρες), αρκετή βελτίωση.

Έφτασα τους 82οστα 8' περίπου και μέχρι τα 10' δεν τους ξεπέρασα, ενώ προ εβδομάδας, με χαμηλότερη θερμοκρασία στο δωμάτιο, έπιασα 94-95ο στα 5-6' και φυσικά είχα κάποιο throttling (έπεφτε μέχρι τα 925MHz).

Τα VRM, κλασσική ιστορία για 290: το 1 στους 90ο , το 2 στους 68ο .

Η ψύξη της, αν και είναι στιβαρή, δεν βοηθά ούτε στα vrms ούτε στη μνήμη (αν και είναι καλυμμένα με αλουμινοελάσματα, τα τελευταία) .

Δυστυχώς, εξίσου τπτ δεν προσφέρει ούτε και το backplate, έτσι όπως είναι στερεωμένο.

Oh, well...άμα βρω μια accelero στα 30€, μπορέι και να ασχοληθώ παραπάνω.

Προς το παρόν, θα δοκιμάσω λίγο ακόμα o/c.

edit:

1010/1250, nogo (το Heaven άρχισε να αναβοσβήνει πάλι).

1005/1250, το έβγαλε.

1010/1250 με +13mV (τόσα δίνει το ΑΒ, δεν αφήνει 10), το έβγαλε, όπως και Furmark για 10', με ίδιες θερμοκρασίες (για την ακρίβεια, 81 ο πυρήνας, 93 VRM1, 63 VRM2).

Για πυρήνα δεν με βλέπω για κάτι ουσιαστικό.

Όταν ξαναβρώ χρόνο, θα δω που φτάνει και μετά αρχίζω τις μνήμες.

http://www.insomnia.gr/classifieds/hardware/overclocking/597523-ac%E2%80%90accelero%E2%80%90twin%E2%80%90turbo%E2%80%90iii/

http://www.insomnia.gr/classifieds/hardware/overclocking/534025-arctic%E2%80%90cooling%E2%80%90accelero%E2%80%90xtreme%E2%80%90iv%E2%80%90vga%E2%80%90cooler/

• Like 2
Δημοσ.

Φτου σου...Σατανά...με διαολίζεις...

Αν ο πυρήνας δεν τραβάει, όμως, δεν έχει και πολύ νόημα.

Ευχαριστώ, σε κάθε περίπτωση.

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...