Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Επειδή παρακολούθησα τα τελευταία μηνύματα της συζήτησης και συνεχώς αναρωτιέσαι για την συνταγματική πρόβλεψη της υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας, αναρωτιέμαι (χωρίς παρεξήγηση) αν έχεις ανοίξει ποτέ σου το Σύνταγμα να το διαβάσεις. Γιατί αν το είχες ανοίξει, θα είχες πέσει στο άρθρο 4 (είναι και στην αρχή-αρχή).

Άρθρο 4 παράγραφος 6 του Συντάγματος: «Kάθε Έλληνας που μπορεί να φέρει όπλα είναι υποχρεωμένος να συντελεί στην άμυνα της Πατρίδας, σύμφωνα με τους ορισμούς των νόμων.»

Πρόσεξε: είναι υποχρεωμένος.

Εγώ προσέχω.

Ελπίζω και εσύ να πρόσεξες λοιπόν πως δεν αναφέρει πουθενά για στρατιωτική θητεία.

• Like 1
  • Απαντ. 163
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

γράφει στο σύνταγμα για εναλλακτική θητεία; παραγραφο/αρθρο;

στο τέλος του άρθρου που δόθηκε

Δημοσ.

Γιατί έχει ανοίξει ποτέ κανείς να το διαβάσει; Μην κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας.

Όλο δεν το έχω διαβάσει το παραδέχομαι, κυρίως από βαρεμάρα, αλλά ένα μεγάλο κομμάτι το έχω διαβάσει όλως περιέργως σε περιόδους ακόμα μεγαλύτερης βαρεμάρας. 

Δημοσ.

Η ανυποταξία ήταν και θα είναι δικαίωμα όλων των πολιτών άσχετα με το τι θες να πιστεύεις.

4199675334_66c3e3d61d_z.jpg

Ρε τι άλλο θα δουν τα μάτια μας εδώ μέσα. Εντάξει δεν γουστάρεις το νόμο αλλά σεβάσου την στοιχειώδη λογική των χρηστών.

Η ανυποταξία είναι ποινικό αδίκημα και διώκεται σε βαθμό πλημμελήματος. Άκου εκεί δικαίωμα! Χα χα χα. Θα μας τρελάνεις εντελώς!

• Like 1
Δημοσ.

Όλο δεν το έχω διαβάσει το παραδέχομαι, κυρίως από βαρεμάρα, αλλά ένα μεγάλο κομμάτι το έχω διαβάσει όλως περιέργως σε περιόδους ακόμα μεγαλύτερης βαρεμάρας. 

Τι λε ρε παιδι μου? μεγαλη τιμη για τους νομοθέτες και τους συνταγματολόγους. Σοβαρα? τους έκανες και χάρη ε? :P

NickGT " Μάγκες .... εγω τα νομοσχεδιάκια σας τα διαβάζω μονο τις ημέρες που βαριέμαι ΤΕΛΟΣ" χαχχαχα

4199675334_66c3e3d61d_z.jpg

Ρε τι άλλο θα δουν τα μάτια μας εδώ μέσα. Εντάξει δεν γουστάρεις το νόμο αλλά σεβάσου την στοιχειώδη λογική των χρηστών.

Η ανυποταξία είναι ποινικό αδίκημα και διώκεται σε βαθμό πλημμελήματος. Άκου εκεί δικαίωμα! Χα χα χα. Θα μας τρελάνεις εντελώς!

Φαντασου τι θα ακούνε οι κακομοιροι οι γιατροί φιλε μέχρι να δώσουν Ι5 ψυχολογικό :P

• Like 2
Δημοσ.

στο τέλος του άρθρου που δόθηκε

Η διάταξη της παραγράφου 6 δεν αποκλείει να προβλέπεται µε νόµο η υποχρεωτική προσφορά άλλων υπηρεσιών, εντός ή εκτός των ενόπλων δυνάµεων (εναλλακτική θητεία), από όσους έχουν τεκµηριωµένη αντίρρηση συνείδησης για την εκτέλεση ένοπλης ή γενικά στρατιωτικής υπηρεσίας. 

η ερμηνευτική δήλωση αναφερεται στους αντιρρησίες όχι στους αοπλους. 

btw. 

Άρθρo 4

1. Oι Έλληνες είναι ίσoι ενώπιoν τoυ νόµoυ.

2. Oι Έλληνες και oι Eλληνίδες έχoυν ίσα δικαιώµατα και υπoχρεώσεις.

Δημοσ.

Τι λε ρε παιδι μου? μεγαλη τιμη για τους νομοθέτες και τους συνταγματολόγους. Σοβαρα? τους έκανες και χάρη ε? :P

NickGT " Μάγκες .... εγω τα νομοσχεδιάκια σας τα διαβάζω μονο τις ημέρες που βαριέμαι ΤΕΛΟΣ" χαχχαχα

Ότι θες εσύ.

Να σου χαλάσω εγώ χατήρι. Άλλωστε δεν περίμενα να καταλάβεις κάτι διαφορετικό. 

Δημοσ.

Φυσικά ισχύουν.

Αλλά πιο πριν αναφέρθηκε το Σύνταγμα και εκεί το ψάχνω. 

Οι νόμοι αλλάζουν σε μια μέρα. 

ΟΛΑ αλλαζουν σε μια μερα ...

Σημασια εχει εαν η θητεια ειναι υποχρεωτικη και σου εδωσα την απαντηση.Τωρα τα υπολοιπα ειναι μετα το ΑΝ..

Δημοσ.

Η διάταξη της παραγράφου 6 δεν αποκλείει να προβλέπεται µε νόµο η υποχρεωτική προσφορά άλλων υπηρεσιών, εντός ή εκτός των ενόπλων δυνάµεων (εναλλακτική θητεία), από όσους έχουν τεκµηριωµένη αντίρρηση συνείδησης για την εκτέλεση ένοπλης ή γενικά στρατιωτικής υπηρεσίας. 

η ερμηνευτική δήλωση αναφερεται στους αντιρρησίες όχι στους αοπλους. 

εκτός από αυτούς που δεν θέλουν να στρατευτούν δηλαδή οι αντιρρησίες στράτευσης υπάρχουν και αυτοί που δεν θέλουν να φέρουν όπλα όντας στρατευμένοι δηλαδή στην εκτέλεση ένοπλης στρατιωτικής υπηρεσίας, η δήλωση αναφέρεται σε όλους αυτούς

Δημοσ.

Το θέμα με τις γυναικες δεν ειναι καινουργιο ειναι απο παλιά. Παντως οι γυναικες έχουν και το θεμα της εγκυμοσυνης για 9 μήνες. 

Δημοσ.

Το θέμα με τις γυναικες δεν ειναι καινουργιο ειναι απο παλιά. Παντως οι γυναικες έχουν και το θεμα της εγκυμοσυνης για 9 μήνες. 

Ε και; Αν κάποια μείνει έγγυος στα 18 ας μην πάει. Οι άλλες ας πάνε όπως και οι άντρες. Τί fuck logic υπονόησες τώρα;

• Like 1
Δημοσ.

ΟΛΑ αλλαζουν σε μια μερα ...

Σημασια εχει εαν η θητεια ειναι υποχρεωτικη και σου εδωσα την απαντηση.Τωρα τα υπολοιπα ειναι μετα το ΑΝ..

Το τι έχει για σένα σημασία βέβαια ελάχιστη σχέση έχει με την συγκεκριμένη ερώτηση που είχα κάνει.

Οπότε μπορεί να απάντησες σε αυτό που νόμιζες πως έχει σημασία αλλά όχι και στην ερώτησή μου. 

Δημοσ.

εκτός από αυτούς που δεν θέλουν να στρατευτούν δηλαδή οι αντιρρησίες στράτευσης υπάρχουν και αυτοί που δεν θέλουν να φέρουν όπλα όντας στρατευμένοι δηλαδή στην εκτέλεση ένοπλης στρατιωτικής υπηρεσίας, η δήλωση αναφέρεται σε όλους αυτούς

μα δεν είναι Ι αοπλοι γιατι δεν θέλουν, ειναι γιατι υπάρχει ιατρικός λόγος. Η δήλωση σαφώς και δεν αναφερεται σε αυτούς.

Δημοσ.

Ε και; Αν κάποια μείνει έγγυος στα 18 ας μην πάει. Οι άλλες ας πάνε όπως και οι άντρες. Τί fuck logic υπονόησες τώρα;

Θεμα χρονου να ερθει η υποχρεωτικη θητεια και στις γυναικες.Ετσι πιστευουν οτι θα μειωσουν καπως το τρομακτικο ποσοστο της ανεργιας των νεων που εχουμε.Αυτο που δειλα δειλα μας εμφανισαν στην Νορβηγια καποια στιγμη θα ειναι Ευρωπαικη εντολη,που σιγουρα στην χωρα μας θα σηκωσει πολυ συζητηση ,αλλα στο τελος θα υπαρξει εφαρμογη.

Δημοσ.

Δείτε την συνταγματική υποκρισία και πως το σύνταγμα μας αυτοακυρώνεται και μάλιστα στο ίδιο άρθρο.

ΣYNTAΓMA THΣ EΛΛAΔAΣ (ΦΕΚ 120/Α΄/27.06.2008)

Άρθρo 4

1. Oι Έλληνες είναι ίσoι ενώπιoν τoυ νόμoυ.
2. Oι Έλληνες και oι Eλληνίδες έχoυν ίσα δικαιώματα και υπoχρεώσεις.
3. Έλληνες πoλίτες είναι όσoι έχoυν τα πρoσόντα πoυ oρίζει o νόμoς. Eπιτρέπεται να αφαιρεθεί η ελληνική ιθαγένεια μόνo σε περίπτωση πoυ κάπoιoς απέκτησε εκoύσια άλλη ιθαγένεια ή πoυ ανέλαβε σε ξένη χώρα υπηρεσία αντίθετη πρoς τα εθνικά συμφέρoντα, με τις πρoϋπoθέσεις και τη διαδικασία πoυ πρoβλέπει ειδικότερα o νόμoς.
4. Mόνo Έλληνες πoλίτες είναι δεκτoί σε όλες τις δημόσιες λειτoυργίες, εκτός από τις εξαιρέσεις πoυ
εισάγoνται με ειδικoύς νόμoυς.
5. Oι Έλληνες πoλίτες συνεισφέρoυν χωρίς διακρίσεις στα δημόσια βάρη, ανάλoγα με τις δυνάμεις τoυς.
6. Kάθε Έλληνας πoυ μπoρεί να φέρει όπλα είναι υπoχρεωμένoς να συντελεί στην άμυνα της Πατρίδας, σύμφωνα με τoυς oρισμoύς των νόμων.
7. Tίτλoι ευγένειας ή διάκρισης oύτε απoνέμoνται oύτε αναγνωρίζoνται σε Έλληνες πoλίτες.

ΥΓ: Οι Έλληνες και οι Ελληνίδες έχουν τις ίδιες υποχρεώσεις αλλά οι γυναίκες δεν έχουν την υποχρέωση να υπηρετήσουν στις ένοπλες δυνάμεις όπως έχουν οι άντρες. Η υποκρισία σε όλο της το μεγαλείο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...