solton57010 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2014 <p>Ρε παιδιά έχω ένα οικοπεδάκι με ένα πανάρχαιο κτίσμα του '40 ερείπιο (κυριολεκτικά είναι μη κατοικίσιμο και μη ηλεκτροδοτούμενο φυσικά) το οποίο πριν 30 χρόνια ήταν σπίτι. Κι όμως με φορολογουν γι'αυτό 200ευρώ!!! Είναι σωστό αυτό;</p> <p> </p> <p>Τέλεια..-50 απο τη κύρια κατοικία +200 σε αυτό, καλά μας έκατσε φέτος.</p> Γκρεμισε το με αδεια φυσικα δηλωσε το στην πολεοδομια/εφορια και next year θα φορολογηθεις μονο για το οικοπεδο.Κακα τα ψεματα σαν φορος ειναι κατι που θα επρεπε να υπάρχει εδω και χρονια απλα το ξεκινησανε την χειροτερη οικονομικα περιοδο για τους Ελληνες.Επισης πλεον η μη πληρωμη του φορου δεν ειναι απλη καθως για χρεοι προς την εφορια προβλέπονται κατασχέσεις ακομα και 1ης κατοικιας και επειδη τα ποσα του φορου ειναι μεγαλα γρήγορα θα ξεπερασουν μαζι με τυχον προσαυξήσεις το οριο. Α και σε καλη μερια 1100 ευρω για φετος....
Silverage Δημοσ. 2 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2014 Silverage είτε μας αρέσει είτε όχι έτσι λειτουργούν οι σύγχρονες κοινωνίες και για να έχουμε κάποια βασικά προνόμια(άσχετα αν έχουν κατακερματιστεί στην χώρα μας) πρέπει να πληρώνουμε φόρους .Το θέμα είναι να υπάρχει ισοτιμία και να αξιοποιούνται τα χρήματα που δίνουμε κάτι το οποίο δεν συμβαίνει όπως ανέφερε και ο Cossutius στο τελευταίο του post. Να υπάρχουν φόροι αλλά όχι ηλίθιοι φόροι.
Moderators Praetorian Δημοσ. 3 Αυγούστου 2014 Moderators Δημοσ. 3 Αυγούστου 2014 Στα υπόψιν, η οφειλή εμφανίζεται πλέον(; ) και στην εφαρμογή του Ε9, κάτω από τις "Εκτυπώσεις" Εκεί στο "Εκτύπωση εκκαθαριστικού τελευταίας εκκαθάρισης για το έτος 2014 (σε αρχείο .pdf)" έχει μια "ανάλυση" (παρουσίαση επιμέρους ποσών ανά ακίνητο) του πώς προκύπτει το ποσό από αυτά που έχουμε δηλώσει. Στο "Εκτύπωση Ειδοποίησης πληρωμής φόρου (σε αρχείο .pdf)" είναι ουσιαστικά μόνο η ταυτότητα οφειλής σε διαφορετικό format, αν έχετε οφειλή.
funbreaker Δημοσ. 3 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2014 Ρε παιδιά είτε έχω μπερδευτεί και δεν έχω καταλάβει κάτι ή κάτι δεν πάει καλά με την δήλωση των γονιών μου.Μπήκα στο taxisnet να δω τι παίζει με τον ΕΝΦΙΑ και βρήκα μόνο 250 ευρώ.Πήγα στο Ε9 για να δω πόσο χρεώνεται η κάθε ιδιοκτησία κι εκεί υπάρχει μόνο το σπίτι στο χωριό και κάτι χωράφια. Δεν υπάρχουν δηλαδή το σπίτι και άλλο ένα ακίνητο τα οποία είναι στο όνομα της μητέρας μου ενώ το Ε9 είναι του πατέρα μου. Η δήλωση είναι κοινή και δεν βλέπω κάποιο άλλο Ε9. Είμαστε φοροφυγάδες δηλαδή τώρα ή δεν έχω καταλάβει κάτι καλά?
kirileman Δημοσ. 3 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2014 Θα μπορείς να κάνεις διορθώσεις, μην ανησυχείς.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 3 Αυγούστου 2014 Super Moderators Δημοσ. 3 Αυγούστου 2014 Ρε παιδιά είτε έχω μπερδευτεί και δεν έχω καταλάβει κάτι ή κάτι δεν πάει καλά με την δήλωση των γονιών μου. Μπήκα στο taxisnet να δω τι παίζει με τον ΕΝΦΙΑ και βρήκα μόνο 250 ευρώ. Πήγα στο Ε9 για να δω πόσο χρεώνεται η κάθε ιδιοκτησία κι εκεί υπάρχει μόνο το σπίτι στο χωριό και κάτι χωράφια. Δεν υπάρχουν δηλαδή το σπίτι και άλλο ένα ακίνητο τα οποία είναι στο όνομα της μητέρας μου ενώ το Ε9 είναι του πατέρα μου. Η δήλωση είναι κοινή και δεν βλέπω κάποιο άλλο Ε9. Είμαστε φοροφυγάδες δηλαδή τώρα ή δεν έχω καταλάβει κάτι καλά? υπάρχει κάπου επιλογή του ΑΦΜ της μητέρας σου (από το account του πατέρα σου), λίγο πριν μπεις στο Ε9 νομίζω βγαίνει ένα pop-up με το οποίο μπαίνεις στο Ε9 της μητέρας σου...
funbreaker Δημοσ. 3 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2014 υπάρχει κάπου επιλογή του ΑΦΜ της μητέρας σου (από το account του πατέρα σου), λίγο πριν μπεις στο Ε9 νομίζω βγαίνει ένα pop-up με το οποίο μπαίνεις στο Ε9 της μητέρας σου... Πηγαίνω εφαρμογές- Ε9 και βγάζει μόνο του πατέρα μου. Πρέπει να κάνω κάτι για να βρω και της μάνας μου? (αν υπάρχει)
Super Moderators Thresh Δημοσ. 3 Αυγούστου 2014 Super Moderators Δημοσ. 3 Αυγούστου 2014 δεν κάνουν κοινό Ε1? αν θυμάμαι καλά, κανονικά όταν πατάς την συντόμευση για το Ε9, σου βγάζει για να μπεις στο application και μετά πετάει ένα pop up το οποίο έχει το ΑΦΜ της μητέρας σου το οποίο αν θες επιλέγεις, αν όχι συνεχίζεις και μπαίνεις στο Ε9 για τον πατέρα σου...
funbreaker Δημοσ. 3 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2014 δεν κάνουν κοινό Ε1? αν θυμάμαι καλά, κανονικά όταν πατάς την συντόμευση για το Ε9, σου βγάζει για να μπεις στο application και μετά πετάει ένα pop up το οποίο έχει το ΑΦΜ της μητέρας σου το οποίο αν θες επιλέγεις, αν όχι συνεχίζεις και μπαίνεις στο Ε9 για τον πατέρα σου... Ναι κάνουν κοινό Ε1 αλλά όταν πηγαίνω στο Ε9 δεν βγαίνει pop up. Παίζει να μην έχει κάνει ποτέ Ε9 η μητέρα μου μέχρι τώρα γι αυτό να μην εμφανίζεται?
Moderators Praetorian Δημοσ. 3 Αυγούστου 2014 Moderators Δημοσ. 3 Αυγούστου 2014 Σε περίπτωση που η σύζυγος δεν είναι πιστοποιημένη χρήστης του TAXISnet παρέχεται η δυνατότητα υποβολής της δήλωσης, με τους κωδικούς πρόσβασης του συζύγου της, όπως προκύπτει από τα αρχεία μητρώου της Υπηρεσίας μας. Από τη στιγμή όμως που αποκτήσει δικούς της κωδικούς πρόσβασης, θα μπορεί πλέον αποκλειστικά και μόνο με αυτούς να εισέλθει στην εφαρμογή.Μήπως έχει ξεχωριστό λογαριασμό στο taxisnet; Λογικά πέρσι όλοι είχαν δηλώσει/επιβεβαιώσει τα Ε9/περιουσιακή κατάσταση (λόγω σχετικής ανακοίνωσης/ειδοποίησης).
funbreaker Δημοσ. 3 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2014 Μήπως έχει ξεχωριστό λογαριασμό στο taxisnet; Λογικά πέρσι όλοι είχαν δηλώσει/επιβεβαιώσει τα Ε9/περιουσιακή κατάσταση (λόγω σχετικής ανακοίνωσης/ειδοποίησης). Όχι, ένας λογαριασμός υπάρχει μόνο. Τις δηλώσεις τις κάνει λογιστής. Είναι δυνατόν για χρόνια να μην δηλώνονται 2 ακίνητα επειδή είναι στο όνομα της μάνας μου και να κάνει Ε9 μόνο για τον πατέρα? Μήπως δεν βλέπω εγώ κάτι σωστά?
Moderators Praetorian Δημοσ. 3 Αυγούστου 2014 Moderators Δημοσ. 3 Αυγούστου 2014 Στους γονείς μου εμφανίζεται αυτή η οθόνη επιλογής (όχι ως popup) μετά από το "Είσόδος" στην εφαρμογή "Εφαρμογή Περιουσιολογίου Ε9" 1
g_alkis Δημοσ. 3 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2014 Ή δεν είναι στο όνομα της μάνας σου όπως νομίζεις ή έχει κάνει μλκ ο λογιστής και θα έχετε αναγούλες
bluesattack Δημοσ. 3 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2014 Στα υπόψιν, η οφειλή εμφανίζεται πλέον(; ) και στην εφαρμογή του Ε9, κάτω από τις "Εκτυπώσεις" Εκεί στο "Εκτύπωση εκκαθαριστικού τελευταίας εκκαθάρισης για το έτος 2014 (σε αρχείο .pdf)" έχει μια "ανάλυση" (παρουσίαση επιμέρους ποσών ανά ακίνητο) του πώς προκύπτει το ποσό από αυτά που έχουμε δηλώσει. Που ακριβως ειναι αυτο ? Μπορεις να τραβηξεις ενα screenshot ? Mηπως πρεπει να πατησεις ''επιθυμω να υποβαλλω Ε9 για το αφμ μου '' για να δεις την αναλυση που λες ?
Moderators Praetorian Δημοσ. 3 Αυγούστου 2014 Moderators Δημοσ. 3 Αυγούστου 2014 Που ακριβως ειναι αυτο ? Μπορεις να τραβηξεις ενα screenshot ? Mηπως πρεπει να πατησεις ''επιθυμω να υποβαλλω Ε9 για το αφμ μου '' για να δεις την αναλυση που λες ? Η ενδιάμεση οθόνη με την επιλογή ''επιθυμω να υποβαλλω Ε9 για το αφμ μου ' εμφανίζεται μόνο όταν και η σύζυγος (ή παιδιά; ) δηλώνουν το Ε9 από κοινό λογαριασμό. Σε μένα μετά το "Είσοδος" στην εφαρμογή Ε9 με βγάζει κατευθείαν στο περιβάλλον της εφαρμογής. Αλλά ναι, αν έχεις αυτή την ενδιάμεση οθόνη, τότε είτε θα επιλέξεις ''επιθυμω να υποβαλλω Ε9 για το αφμ μου ' είτε ένα όνομα από τη λίστα που έχει κάτω από αυτό το κουμπί. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα