dimitris74 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2014 Εννοείς ότι όλα τα διαμερίσματα που είδες σε αγγελίες και σε ενδιέφεραν είχαν πουλήθει; Ακριβώς και συγκεκριμένα σε δυο τρία έχουν πουληθεί εδώ και 8 μήνες μιας και έχω μιλήσει και με τον κατασκευαστή
Joshua21 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2014 Ρε φιλαράκι, φυσικά και ο μεσίτης θα κάνει το παν δυνατόν να το νοικιάσει αυτός και να πάρει αυτός την προμήθεια. Δεν μπορείς να τον κατηγορείς όμως από τη στιγμή που ποτέ δεν συμφώνησε να αφήσει το ενοικιαστήριο του ιδιοκτήτη. Και δεν μπορείς να τον κατηγορήσεις από τη στιγμή που ποτέ ο ιδιοκτήτης δεν απαίτησε να μείνει το δικό του ενοικιαστήριο. Από εκεί και έπειτα, ο ιδιοκτήτης προσπαθούσε μήνες να το νοικιάσει, ο μεσίτης με τον α ή β τρόπο και χωρίς ποτέ να αθετήσει συμφωνία ή να κάνει κάτι παράνομο το νοίκιασε σε δυο μέρες. Μαγκιά του να πάρει το 500άρι. Ας πρόσεχε ο μπάρμπας σου, το πάθημα να του γίνει μάθημα. Ο μεσίτης δεν έχει κανένα απολύτως λάθος στην όλη υπόθεση όσο και να χτυπιέστε. Ρε φιλαράκι, υποτίθεται πως τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται. Δεν έδωσε αποκλειστική εντολή, απλή έδωσε, και στην απλή ο εντολέας κρατάει το δικαίωμα να το προωθήσει/νοικιάσει και μόνος του. Τόσο δύσκολο σου είναι να καταλάβεις τη διαφορά? Τόσο δύσκολο σου είναι να καταλάβεις πως η δουλειά του μεσίτη ΔΕΝ είναι να σαμποτάρει τις ενέργειες του ιδιοκτήτη? Ο μεσίτης στην συγκεκριμένη περίπτωση ΔΕΝ κατάφερε να το νοικιάσει με τον α ή β τρόπο, η ενοικιάστρια το βρήκε μόνη της. Αυτή ακριβώς η λεπτομέρεια είναι η διαφορά μας, όσο συνεχίζεις να μην την λαμβάνεις υπόψιν, τόσο θα είναι λάθος η άποψη σου. Λολ, λέμε. Για πες, ποιές υπηρεσίες προσφέρουν οι κρυφομεσίτες, συνήθως συνταξιούχοι που κάνουν τη λεγόμενη "υπόδειξη ευκαιρίας" σε γνωστούς τους, παρασιτικά και όλα μαύρα; Για να καταλάβουμε όλοι πως ανταντιλαμβάνεσαι τον επαγγελματισμό. Πληρώνουν αγγελίες, κολλάνε πωλητήρια, μοιράζουν φυλλάδια; Γνωρίζουν καλά ακίνητο και ιδιοκτήτη; Κάνουν υποδείξεις; Μετέχουν της διαπραγμάτευσης και στο κλείσιμο της συμφωνίας; Βοηθούν στην ολοκλήρωση του συμβολαίου; Πες μας κι άλλα αγαπητέ κρυφομεσίτη. Αγαπητέ μεσίτη Αν θέλεις να απαντήσω στις ερωτήσεις σου, πρώτα από όλα να απαντήσεις με λίγη σοβαρότητα στις δικές μου ερωτήσεις που σου έκανα στις προηγούμενες σελίδες, και όχι λέγοντας "όσα λέω εγώ είναι επιχειρήματα, όσα λες εσύ δεν είναι". Επίσης άσε τους χαρακτηρισμούς, σταμάτα να με αποκαλείς "μη μεσίτη", "πρώην μεσίτη", "κρυφομεσίτη" κτλ, έχω δηλώσει ξεκάθαρα πως ουδεμία σχέση έχω με το χώρο.
kirileman Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2014 Αγαπητέ μεσίτη Αν θέλεις να απαντήσω στις ερωτήσεις σου, πρώτα από όλα να απαντήσεις με λίγη σοβαρότητα στις δικές μου ερωτήσεις που σου έκανα στις προηγούμενες σελίδες, και όχι λέγοντας "όσα λέω εγώ είναι επιχειρήματα, όσα λες εσύ δεν είναι". Επίσης άσε τους χαρακτηρισμούς, σταμάτα να με αποκαλείς "μη μεσίτη", "πρώην μεσίτη", "κρυφομεσίτη" κτλ, έχω δηλώσει ξεκάθαρα πως ουδεμία σχέση έχω με το χώρο. 1ον, έχω απαντήσει στο ποστ #33 σε οτιδήποτε είπες ή δεν είπες (και μπορώ να απαντήσω σε οτιδήποτε ακόμα σκεφτείς υπέρ της σημερινής κατάστασης, δηλαδή των απλών εντολών, και κατά της αποκλειστικής και όχι μόνο) και 2ον, πες μας τι επαγγέλλεσαι για να ξέρουμε με ποιόν μιλάμε και από που προκύπτει αυτό το ενδιαφέρον (και οι παρωχημένες, ημιμαθείς απόψεις και μη-γνώσεις) περί των μεσιτικών. Ακριβώς και συγκεκριμένα σε δυο τρία έχουν πουληθεί εδώ και 8 μήνες μιας και έχω μιλήσει και με τον κατασκευαστή Είπαμε, απλές εντολές, κανείς δεν έχει καμία υποχρέωση έναντι κανενός. Οι άνθρωποι πέρασαν από δεκάδες ακίνητα μέσα σε μια μέρα, πήραν μια υπογραφή, τα ανέβασαν στο xe.gr και από τότε δε ξανασχολήθηκαν ποτέ ξανά. Λογικό είναι τα περισσότερα ακίνητα από αυτά που "υποτίθεται" ότι "διαχειρίζονται" (lol) να έχουν πουληθεί (ή να έχουν αποσυρθεί ή να έχουν νοικιαστεί ή να πωλούνται σε διαφορετική τιμή) και εκείνοι να μην το γνωρίζουν (σιγά μην πάρει τηλέφωνο ο ιδιοκτήτης καμιά 20ρια μεσιτικά να τους πει ότι "πουλήθηκε, κατεβάστε το"). Μιλάμε για ένα σιχαμερό σύστημα το οποίο μόνο οι εντελώς κολλημένοι δεν καταλαβαίνουν ότι καταστρέφει την αγορά, εξευτελίζει ιδιοκτήτες και ακίνητα και υποβαθμίζει εντελώς το επάγγελμα.
GreyHorse Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2014 Ρε φιλαράκι, υποτίθεται πως τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται. Δεν έδωσε αποκλειστική εντολή, απλή έδωσε, και στην απλή ο εντολέας κρατάει το δικαίωμα να το προωθήσει/νοικιάσει και μόνος του. Τόσο δύσκολο σου είναι να καταλάβεις τη διαφορά? Τόσο δύσκολο σου είναι να καταλάβεις πως η δουλειά του μεσίτη ΔΕΝ είναι να σαμποτάρει τις ενέργειες του ιδιοκτήτη? Ο μεσίτης στην συγκεκριμένη περίπτωση ΔΕΝ κατάφερε να το νοικιάσει με τον α ή β τρόπο, η ενοικιάστρια το βρήκε μόνη της. Αυτή ακριβώς η λεπτομέρεια είναι η διαφορά μας, όσο συνεχίζεις να μην την λαμβάνεις υπόψιν, τόσο θα είναι λάθος η άποψη σου. Υπήρχε συμφωνία να μην βγει το ενοικιαστήριο; Όχι Μπορούσε ο εντολέας να το δώσει και αλλού ή να γεμίσει τον κόσμο αγγελίες; Ναι Και όσον αφορά το η νοικιάρισσα το βρήκε μόνη της, βρήκε το ενοικιαστήριο του μεσίτη; Ναι Πού το βρήκε; Στον δρόμο, στο μετρό, στην εφημερίδα, έξω από το σπίτι, στα σκουπίδια, δεν μας ενδιαφέρει. Μίλησε με τον μεσίτη, δεν το βρήκε ουρανοκατέβατο το σπίτι. Αν ο ιδιοκτήτης ήταν βλάκας και δεν έλεγχε το διαμέρισμά του, καλά να πάθει. Ξαναεπαναλαμβάνω ο μεσίτης ανέλαβε να νοικιάσει και θες με την μαγκιά του, θες με την κωλοφαρδία του, δεν μας ενδιαφέρει, το νοίκιασε. Χωρίς να αθετήσει καμιά συμφωνία, έβαλε τα ενοικιαστήριά του και νοίκιασε. Αν ο μπάρμπας σου δεν ήθελε ενοικιαστήριο του μεσίτη έξω από το σπίτι ας διευκρίνιζε ή ας πήγαινε να το βρει να το σκίσει.
Joshua21 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2014 1ον, έχω απαντήσει στο ποστ #33 σε οτιδήποτε είπες ή δεν είπες (και μπορώ να απαντήσω σε οτιδήποτε ακόμα σκεφτείς υπέρ της σημερινής κατάστασης, δηλαδή των απλών εντολών, και κατά της αποκλειστικής και όχι μόνο) και 2ον, πες μας τι επαγγέλλεσαι για να ξέρουμε με ποιόν μιλάμε και από που προκύπτει αυτό το ενδιαφέρον (και οι παρωχημένες, ημιμαθείς απόψεις και μη-γνώσεις) περί των μεσιτικών. Όσο για το 1ο, η τσόντα(το κομμάτι) σε spoiler που πρόσθεσες σε άσχετο χρόνο στο #33 δεν είναι απάντηση. Απάντηση θα ήταν εφόσον σχολίαζες τα επιχειρήματα που ανέπτυξα στο #42. Η μόνη αντίδραση σου σε αυτά ήταν φωνές(τα κεφαλαία γράμματα εννοώ), και ο ισχυρισμός "επιχειρήματα είναι μόνο τα δικά μου". Όσο για το 2ο, δεν πρόκειται να πω γιατί δεν έχει καμία σημασία. Αν μπορείς σχολίασε αυτά που γράφω, απάντησε επί της ουσίας, δεν πείθεις κανέναν με τους χαρακτηρισμούς που μου αποδίδεις.
kirileman Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2014 Όσο για το 1ο, η τσόντα(το κομμάτι) σε spoiler που πρόσθεσες σε άσχετο χρόνο στο #33 δεν είναι απάντηση. Απάντηση θα ήταν εφόσον σχολίαζες τα επιχειρήματα που ανέπτυξα στο #42. Η μόνη αντίδραση σου σε αυτά ήταν φωνές(τα κεφαλαία γράμματα εννοώ), και ο ισχυρισμός "επιχειρήματα είναι μόνο τα δικά μου". Καθόλου άσχετος χρόνος, λίγα λεπτά αργότερα ήταν. Δεν υπάρχει κανένα επιχείρημα στο φοβερό και τρομερό #42. Μιλούσες για το πως η αποκλειστική δε βοηθάει τον πωλητή. Δείξε μου τα επιχειρήματά σου, εγώ έγραψα 5 υπέρ του αντιθέτου!! Και μπορώ να σου γράψω 15, αν θες!!! Δεν μπορείς να αντικρούσεις κανένα. Σε πειράζει που είναι σε spoiler; Γιατί; Το απαγορεύει η θρησκεία σου να ανοίγεις spoiler; Και πάμε στο ένα και μοναδικό επιχείρημα που έγραψες στο #42 που αφορά τον αγοραστή σε σχέση με την αποκλειστική. Γράφεις: Καλώς ή κακώς απέχουμε πολύ από το σημείο που ο υποψήφιος αγοραστής θα ενημερωθεί για την πλειοψηφία των διαθέσιμων ακινήτων απευθυνόμενος σε έναν μόνο μεσίτη. Αλλιώς δεν θα υπήρχε λόγος ο αγοραστής να πάει σε 10-20 μεσίτες για να βρει ένα σπίτι στην Αθήνα. Μέχρι τότε λοιπόν η αποκλειστική ανάθεση θα περιορίζει σε πολύ μεγάλο βαθμό τους υποψήφιους αγοραστές. Τρικυμία εν κρανίω! Η αποκλειστική περιορίζει τους αγοραστές; Τί άλλο θα διαβάσω!!! Ποιός σου είπε ότι αν επικρατήσει η αποκλειστική, δηλαδή όταν κάθε γραφείο διαχειρίζεται συγκεκριμένα ακίνητα που δεν τα "έχουν" τα υπόλοιπα γραφεία, ο αγοραστής θα πρέπει να απευθύνεται σε ένα μόνο γραφείο και θα "περιορίζεται"; Ακριβώς το αντίθετο. Αυτή τη στιγμή πας σε ένα γραφείο και βλέπεις όλα τα διαθέσιμα ακίνητα της περιοχής. Πας σε άλλο γραφείο και ξαναβλέπεις τα ίδια ακριβώς ακίνητα της περιοχής σε άλλες τιμές, συνήθως. Επειδή όλοι έχουν όλα και τίποτα, επικρατεί το γνωστό μπάχαλο στην αγορά που γνωρίζουμε και επισημαίνουν αρκετά μέλη και εδώ. Όταν η αποκλειστική γίνει κανόνας, τότε ο αγοραστής θα βλέπει στο Α γραφείο 5 ακίνητα, στο Β γραφείο άλλα 5, στο Γ γραφείο άλλα 5 και όλα αυτά θα είναι διαφορετικά μεταξύ τους. Θα ξέρει ο αγοραστής ποιός διαχειρίζεται τι, δε θα μπερδεύεται μεταξύ των γραφείων που όλοι έχουν εντολή από τον ιδιοκτήτη, όλοι διαφημίζουν το ίδιο ακίνητο, όλοι μπορεί να έχουν υπόδειξη από το συγκεκριμένο αγοραστή και ο ένας μεσίτης θα πλαστογραφεί υπογραφές ή/και την ημερομηνία στην υπόδειξη για να πληρωθεί εκείνος ως "ο 1ος μεσίτης που έκανε την υπόδειξη" κ.α. Υπάρχει και ένα ψευτοεπιχείρημα που αφορά την αποκλειστική και τον πωλητή. Γράφεις: Και πάλι, αν ο μεσίτης που του έδωσες την αποκλειστική εντολή δεν τηρήσει τις δεσμέυσεις του, τι θα κάνεις? Ξέρω, θα θεωρήσεις την εντολή άκυρη και θα θεωρήσεις τον εαυτό σου αποδεσμευμένο από αυτή, Θα κάνεις όμως έξοδα κυνηγώντας τον δικαστικά με αβέβαιο αποτέλεσμα? Το λιγότερο που θα έχεις χάσει είναι πολύτιμος χρόνος. Ρωτάς έναν πωλητή τί θα κάνει αν ο αποκλειστικός μεσίτης δεν τηρήσει τις δευσμεύσεις που έχει υπογράψει; LOL! Ενώ με τις απλές, τους έχει δέσει χειροπόδαρα τους μεσίτες, έτσι; Κοιμάται ήσυχος ο πωλητής ότι δουλεύουν για πάρτη του, σωστά; Δε χάνει χρόνο με τις απλές, έτσι; Oh, wait! Οι απλές εντολές δεν εμπεριέχουν καμία δεύσμευση του μεσίτη! Αν, λοιπόν, ο συγκεκριμένος αποκλειστικός μεσίτης δε σε αφήσει ικανοποιημένο, τότε κάνεις αυτό που κάνουμε όλοι μας όταν δεν είμαστε ευχαριστημένοι από μια υπηρεσία, από ένα προιόν, από ένα σουβλάκι που φάγαμε κλπ. Δεν τον ξαναπροτιμούμε! Πάμε αλλού. Άσε που και ο ιδιοκτήτης μπορεί να το πουλήσει παράλληλα με τον αποκλειστικό μεσίτη, απλά ο νόμος προβλέπει αποζημίωση της τάξεως του 1/3 της μεσιτικής αμοιβής. Κανένας χαμένος χρόνος. Χαμένος είναι ο χρόνος όπου λαλούν πολλοί κοκκόροι, όπου ο σοφός λαός μας (λέμε τώρα) λέει ότι αργεί να ξημερώσει! Συνεπώς μας ρωτάς τί προτιμάμε; 10 "απλούς" μεσίτες χωρίς καμία δέσμευση απέναντί μας ή 1 αποκλειστικό μεσίτη (που δεν είναι 1 αλλά Χ, όπου Χ όλοι οι συνεργάτες της εταιρείας στην οποία ανήκει, αφού αυτοί προφανώς συνεργάζονται μεταξύ τους, χώρια τα όποια υπόλοιπα γραφεία συνεργάζονται με τρίτους, άρα μιλάμε για πάρα πολύ κόσμο που μπορεί να σου φέρει αγοραστές) πλήρως δεσμευμένο και με μια ελάχιστη αμοιβή εξασφαλισμένη έτσι ώστε να δουλέψει για εμάς; Συμπέρασμα: Ο αποκλειστικός μεσίτης είναι υποχρεωμένος, αν θέλει να διατηρήσει ένα καλό όνομα στην αγορά, να κάνει αυτά που έχει υποσχεθεί, οι δε "απλοί" μεσίτες δεν έχουν καμία υποχρέωση να κάνουν το παραμικρό, γιατί δεν έχουν δεσμευτεί για τίποτα! Τέλος γράφεις: Και ως γνωστόν πρώτος από όλους ο θιγμένος κάνει το παν για να αλλάξει η κατάσταση, δεν κλαίει τη μοίρα του κατηγορώντας την πολιτεία. Πού είναι γνωστό αυτό; Στη χώρα του Ποτέ; Γιατί εγώ ξέρω το άλλο, ότι ο βολεμένος κάνει το παν για να παραμείνει η κατάσταση ως έχει. Και δεν κλαίω τη μοίρα μου, βγάζω 2.000 με 3.000 μόνο από τα μεσιτικά (όχι ότι μου φτάνουν). Η ανταμοιβή μου, εκτός των χρημάτων, είναι όταν πελάτες έρχονται και μου λένε συνεχώς για το πόσο διαφέρουμε από τους υπόλοιπους μεσίτες ή όταν αγοραστές αποφασίζουν να αγοράσουν ακίνητα μόνο με εμάς. Αυτά με το περίφημο ποστ #42... Για οτιδήποτε άλλο χρειαστείς, είμαι στη διάθεσή σου. ΥΓ. Γράφεις ανώνυμα σε ένα φόρουμ και παρόλ' αυτά, ντρέπεσαι να πεις τί δουλειά κάνεις. WTF!
zio10 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2014 Μου κάνει εντύπωση αλλά στην περιοχή μου (επαρχία) τον τελευταίο καιρό ανοίγουν μεσιτικά γραφεία!
Joshua21 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2014 Καθόλου άσχετος χρόνος, λίγα λεπτά αργότερα ήταν. Από 12:19 μμ που ήταν η ώρα του post μέχρι 01:15 μμ που ήταν η ώρα της τροποποίησης δεν το λες λίγα λεπτά αργότερα, άσε που στο μεταξύ είχαν μπει άλλα 4 post, μάλιστα το ένα από αυτά δικό σου. Τρικυμία εν κρανίω! Η αποκλειστική περιορίζει τους αγοραστές; Τί άλλο θα διαβάσω!!! Ποιός σου είπε ότι αν επικρατήσει η αποκλειστική, δηλαδή όταν κάθε γραφείο διαχειρίζεται συγκεκριμένα ακίνητα που δεν τα "έχουν" τα υπόλοιπα γραφεία, ο αγοραστής θα πρέπει να απευθύνεται σε ένα μόνο γραφείο και θα "περιορίζεται"; Ακριβώς το αντίθετο. Αυτή τη στιγμή πας σε ένα γραφείο και βλέπεις όλα τα διαθέσιμα ακίνητα της περιοχής. Πας σε άλλο γραφείο και ξαναβλέπεις τα ίδια ακριβώς ακίνητα της περιοχής σε άλλες τιμές, συνήθως. Επειδή όλοι έχουν όλα και τίποτα, επικρατεί το γνωστό μπάχαλο στην αγορά που γνωρίζουμε και επισημαίνουν αρκετά μέλη και εδώ. Όταν η αποκλειστική γίνει κανόνας, τότε ο αγοραστής θα βλέπει στο Α γραφείο 5 ακίνητα, στο Β γραφείο άλλα 5, στο Γ γραφείο άλλα 5 και όλα αυτά θα είναι διαφορετικά μεταξύ τους. Θα ξέρει ο αγοραστής ποιός διαχειρίζεται τι, δε θα μπερδεύεται μεταξύ των γραφείων που όλοι έχουν εντολή από τον ιδιοκτήτη, όλοι διαφημίζουν το ίδιο ακίνητο, όλοι μπορεί να έχουν υπόδειξη από το συγκεκριμένο αγοραστή και ο ένας μεσίτης θα πλαστογραφεί υπογραφές ή/και την ημερομηνία στην υπόδειξη για να πληρωθεί εκείνος ως "ο 1ος μεσίτης που έκανε την υπόδειξη" κ.α. Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε! Κυριολεκτικά γράφεις άλλα αντί άλλων! Εγώ δεν έκανα ανάλυση του τι θα γίνει ΑΝ επικρατήσει κάποτε η αποκλειστική ανάθεση όπως γράφεις, έκανα ανάλυση του τι γίνεται ΤΩΡΑ. Και τώρα ναι, η αποκλειστική ανάθεση με τον τρόπο που δουλεύουν οι μεσίτες(χωρίς εκτεταμένες συνεργασίες) περιορίζει πολύ την εύρεση υποψήφιων αγοραστών. Σιγά μην πάει ο Καλαματιανός πχ υποψήφιος αγοραστής σε 10 ή 20 ή 100 ή όσους μεσίτες τέλος πάντων χρειάζεται για να μπορέσει να ενημερωθεί για την πλειοψηφία των διαθέσιμων(από μεσίτες) ακινήτων στην Αττική. Όσο για τις τακτικές των μεσιτών(πρόσεξε δεν τσουβαλιάζω, μιλάω για την πλειοψηφία των μεσιτών χωρίς να συμπεριλαμβάνω και εσένα) που σκίζουν ο ένας τα διαφημιστικά του άλλου, που πλαστογραφούν τις εντολές, που πουλάνε όλοι τα ίδια σε διαφορετικές τιμές κτλ, ας λύσουν μόνοι τους τα δικά τους προβλήματα. Αυτοί δημιούργησαν το μπάχαλο, αυτοί φταίνε που ο κόσμος τους κοιτάζει με μισό μάτι. Υπάρχει και ένα ψευτοεπιχείρημα που αφορά την αποκλειστική και τον πωλητή. Γράφεις: Ρωτάς έναν πωλητή τί θα κάνει αν ο αποκλειστικός μεσίτης δεν τηρήσει τις δευσμεύσεις που έχει υπογράψει; LOL! Ενώ με τις απλές, τους έχει δέσει χειροπόδαρα τους μεσίτες, έτσι; Κοιμάται ήσυχος ο πωλητής ότι δουλεύουν για πάρτη του, σωστά; Δε χάνει χρόνο με τις απλές, έτσι; Oh, wait! Οι απλές εντολές δεν εμπεριέχουν καμία δεύσμευση του μεσίτη! Αν, λοιπόν, ο συγκεκριμένος αποκλειστικός μεσίτης δε σε αφήσει ικανοποιημένο, τότε κάνεις αυτό που κάνουμε όλοι μας όταν δεν είμαστε ευχαριστημένοι από μια υπηρεσία, από ένα προιόν, από ένα σουβλάκι που φάγαμε κλπ. Δεν τον ξαναπροτιμούμε! Πάμε αλλού. Άσε που και ο ιδιοκτήτης μπορεί να το πουλήσει παράλληλα με τον αποκλειστικό μεσίτη, απλά ο νόμος προβλέπει αποζημίωση της τάξεως του 1/3 της μεσιτικής αμοιβής. Κανένας χαμένος χρόνος. Χαμένος είναι ο χρόνος όπου λαλούν πολλοί κοκκόροι, όπου ο σοφός λαός μας (λέμε τώρα) λέει ότι αργεί να ξημερώσει! Συνεπώς μας ρωτάς τί προτιμάμε; 10 "απλούς" μεσίτες χωρίς καμία δέσμευση απέναντί μας ή 1 αποκλειστικό μεσίτη (που δεν είναι 1 αλλά Χ, όπου Χ όλοι οι συνεργάτες της εταιρείας στην οποία ανήκει, αφού αυτοί προφανώς συνεργάζονται μεταξύ τους, χώρια τα όποια υπόλοιπα γραφεία συνεργάζονται με τρίτους, άρα μιλάμε για πάρα πολύ κόσμο που μπορεί να σου φέρει αγοραστές) πλήρως δεσμευμένο και με μια ελάχιστη αμοιβή εξασφαλισμένη έτσι ώστε να δουλέψει για εμάς; Συμπέρασμα: Ο αποκλειστικός μεσίτης είναι υποχρεωμένος, αν θέλει να διατηρήσει ένα καλό όνομα στην αγορά, να κάνει αυτά που έχει υποσχεθεί, οι δε "απλοί" μεσίτες δεν έχουν καμία υποχρέωση να κάνουν το παραμικρό, γιατί δεν έχουν δεσμευτεί για τίποτα! Το ότι εσύ προσωπικά το αποκαλείς "ψευτοεπιχείρημα", δεν σημαίνει πως είναι κιόλας. Το γνωρίζω ότι με τις απλές εντολές δεν δεσμεύεται ο μεσίτης. Όμως είσαι λάθος στο ότι δεν χάνεις τίποτα αν ο μεσίτης που του έδωσες την αποκλειστική εντολή δεν τηρήσει τις δεσμέυσεις του. Σαφώς και θα απευθυνθείς αλλού, σαφώς και δεν θα τον ξαναπροτιμήσεις, σαφώς και θα τον δυσφημίσεις, αλλά τη ζημιά θα την έχεις πάθει. Μέχρι να καταλάβεις ότι δεν τήρησε κάποιες από τις δεσμεύσεις του θα χάσεις χρόνο! Και μην παραπληροφορείς λέγοντας ότι ο ιδιοκτήτης μπορεί να το πουλήσει και μόνος του πληρώνοντας μόνο το το 1/3 της συμφωνημένης μεσιτικής αμοιβής, όλη θα την πληρώσει. Μόνο στην περίπτωση που αναγράφεται ρητά στην εντολή ότι είναι δυνατή η δραστηριοποίηση του εντολέα ισχύει το 1/3. Και οι μεσίτες κατά κανόνα δεν παζαρεύουν ούτε την αμοιβή τους, ούτε το περιεχόμενο των εντολών τους. Τέλος γράφεις: Πού είναι γνωστό αυτό; Στη χώρα του Ποτέ; Γιατί εγώ ξέρω το άλλο, ότι ο βολεμένος κάνει το παν για να παραμείνει η κατάσταση ως έχει. Και δεν κλαίω τη μοίρα μου, βγάζω 2.000 με 3.000 μόνο από τα μεσιτικά (όχι ότι μου φτάνουν). Η ανταμοιβή μου, εκτός των χρημάτων, είναι όταν πελάτες έρχονται και μου λένε συνεχώς για το πόσο διαφέρουμε από τους υπόλοιπους μεσίτες ή όταν αγοραστές αποφασίζουν να αγοράσουν ακίνητα μόνο με εμάς. Αυτά με το περίφημο ποστ #42... Για οτιδήποτε άλλο χρειαστείς, είμαι στη διάθεσή σου. Γνωστό είναι παντού και σε όλους, μου κάνει εντύπωση που δεν το ξέρεις. Όσο για αυτό που γράφεις στα bold το είχα γράψει και εγώ μέσα στο post#42, μάλλον δεν το είδες. Το πόσα βγάζεις, οι παράλληλες ασχολίες σου εκτός από τα μεσιτικά και ο βαθμός ικανοποίησης των πελατών σου δεν με ενδιαφέρουν. Μόνο τις απόψεις σου που μας περιγράφεις εδώ θα σχολιάσω: Από τη στιγμή που κατηγορείς τους ιδιοκτήτες που δεν σας δίνουν αποκλειστικές εντολές και την κυβέρνηση που δεν αλλάζει το νομοθετικό πλαίσιο για τα όσα κακά οι ίδοι οι μεσίτες έχουν δημιουργήσει στον κλάδο, ναι κλαίγεσαι. Επίσης εσύ προσπαθείς να υιοθετήσεις μόνο ότι σε συμφέρει από τον τρόπο που δουλεύουν οι Αμερικανοί συναδέλφοι σου, υπερασπίζεσαι πχ μετά μανίας την αποκλειστική ανάθεση επειδή σε βολεύει αφάνταστα, αλλά δίνεις από λίγη ως καθόλου σημασία στο ότι εκεί ο μεσίτης δεν νοείται καν να εκπροσωπεί ταυτόχρονα(και να πληρώνεται βεβαίως) και από τον αγοραστή και από τον πωλητή. Το τελευταίο το είχα γράψει και σε άλλο post, αλλά μάλλον και αυτό σου ξέφυγε. Και όχι, δεν είχα γράψει αυτά στο τέλος, μια μικρή λίστα είχα γράψει με λίγες από τις πολλές ανορθόδοξες τακτικές των Ελλήνων μεσιτών. Μάλλον και αυτά σου ξέφυγαν. ΥΓ. Γράφεις ανώνυμα σε ένα φόρουμ και παρόλ' αυτά, ντρέπεσαι να πεις τί δουλειά κάνεις. WTF! Το ότι ντρέπομαι είναι δικό σου αυθαίρετο συμπέρασμα, όπως έγραψα και παραπάνω δεν το λέω επειδή δεν έχει σημασία. Άντε και είμαι αγρότης ή χρηματιστής, ποιά η διαφορά? Η Ρ Ε Μ Ι Σ Τ Ε . . . Ήρεμα δεν γράφουμε? ΥΓ Το μη γράφεται με ήτα
kirileman Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2014 Και τώρα ναι, η αποκλειστική ανάθεση με τον τρόπο που δουλεύουν οι μεσίτες(χωρίς εκτεταμένες συνεργασίες) περιορίζει πολύ την εύρεση υποψήφιων αγοραστών. Σιγά μην πάει ο Καλαματιανός πχ υποψήφιος αγοραστής σε 10 ή 20 ή 100 ή όσους μεσίτες τέλος πάντων χρειάζεται για να μπορέσει να ενημερωθεί για την πλειοψηφία των διαθέσιμων(από μεσίτες) ακινήτων στην Αττική. Πώς ακριβώς την περιορίζει, κανείς δεν καταλαβαίνει. Δεν έχει νόημα τίποτα από αυτά που λες. Τα ακίνητα, είτε τα έχουν όλοι οι μεσίτες παράλληλα, είτε οι ιδιοκτήτες, είτε και οι δυο, είτε ένας μόνο μεσίτης αποκλειστικά, είναι εκεί έξω. Δε γίνεται αν ψάχνεις να μην τα βρεις. Εκτός και αν έχω αναλάβει κάποιο αποκλειστικά και το κρατήσω κρυφό, δε κάνω καμία ενέργεια προώθησης. Μήπως μπερδεύεσαι με την αποκλειστική ανάθεση εύρεσης ακινήτου από αγοραστή; Μόνο εκεί θα μπορούσες να ισχυριστείς ότι "περιορίζεται" ο αγοραστής! Το είχα απλά αναφέρει, δε νομίζω ότι υπάρχει Έλληνας μεσίτης που το έχει δουλέψει και δεν προβλέπεται (ακόμα) από το σχετικό νόμο. Στο εξωτερικό, φυσικά, το δουλεύουν κανονικότατα. Όσο για τις τακτικές των μεσιτών(πρόσεξε δεν τσουβαλιάζω, μιλάω για την πλειοψηφία των μεσιτών χωρίς να συμπεριλαμβάνω και εσένα) που σκίζουν ο ένας τα διαφημιστικά του άλλου, που πλαστογραφούν τις εντολές, που πουλάνε όλοι τα ίδια σε διαφορετικές τιμές κτλ, ας λύσουν μόνοι τους τα δικά τους προβλήματα. Αυτοί δημιούργησαν το μπάχαλο, αυτοί φταίνε που ο κόσμος τους κοιτάζει με μισό μάτι. Αυτά που λέω εγώ παρά τέταρτο, τα λες και δέκα. Το θέμα, δεν είναι βέβαια, ποιός το είπε πρώτος. Το θέμα είναι να κατανοήσουμε όλοι γιατί συμβαίνουν όλα αυτά και πώς μπορεί να βελτιωθεί η κατάσταση. Εγώ έχω προτείνει λύση (κατάργηση αμοιβής από αγοραστή και αποκλειστικές με ενίσχυση του νόμου περί μεσιτείας), εσύ τί ακριβώς προτείνεις; Να γίνουν πιο... επαγγελματίες; Να φοράνε καλύτερα ρούχα; Να βάζουν αποσμητικό; Το ότι εσύ προσωπικά το αποκαλείς "ψευτοεπιχείρημα", δεν σημαίνει πως είναι κιόλας. Όχι, αλλά είναι. Το γνωρίζω ότι με τις απλές εντολές δεν δεσμεύεται ο μεσίτης. Όμως είσαι λάθος στο ότι δεν χάνεις τίποτα αν ο μεσίτης που του έδωσες την αποκλειστική εντολή δεν τηρήσει τις δεσμέυσεις του. Σαφώς και θα απευθυνθείς αλλού, σαφώς και δεν θα τον ξαναπροτιμήσεις, σαφώς και θα τον δυσφημίσεις, αλλά τη ζημιά θα την έχεις πάθει. Μέχρι να καταλάβεις ότι δεν τήρησε κάποιες από τις δεσμεύσεις του θα χάσεις χρόνο! Ένώ με τις απλές, που στη πραγματικότα είσαι μόνος σου (άλλωστε βάζεις και εσύ ως πωλητής αγγελίες και ανταγωνίζεσαι τους μεσίτες) κερδίζεις χρόνο; Με 10 ταυτόχρονες αγγελίες του ακινήτου σου, η κάθε μια με διαφορετική τιμή και λάθος περιγραφές, πράγμα που σε παρουσιάζει απελπισμένο στους αγοραστές, δεν παθαίνεις ζημιά, έτσι; Και μην παραπληροφορείς λέγοντας ότι ο ιδιοκτήτης μπορεί να το πουλήσει και μόνος του πληρώνοντας μόνο το το 1/3 της συμφωνημένης μεσιτικής αμοιβής, όλη θα την πληρώσει. Μόνο στην περίπτωση που αναγράφεται ρητά στην εντολή ότι είναι δυνατή η δραστηριοποίηση του εντολέα ισχύει το 1/3. Τόσα ξέρεις, τόσα λες. 1/3 δικαιούμαστε ως αποζημίωση. Ενημερώσου. Από τη στιγμή που κατηγορείς τους ιδιοκτήτες που δεν σας δίνουν αποκλειστικές εντολές και την κυβέρνηση που δεν αλλάζει το νομοθετικό πλαίσιο για τα όσα κακά οι ίδοι οι μεσίτες έχουν δημιουργήσει στον κλάδο, ναι κλαίγεσαι. Κατηγορώ τους ιδιοκτήτες ότι δε μου δίνουν αποκλειστικές; Κατανόηση κειμένου 0, έτσι; Τους μεσίτες κατηγορώ που δουλεύουν το σάπιο multiple listing και με χυδαίο τρόπο. Οι ιδιοκτήτες, όταν τους περιγράφω πώς δουλεύουμε, μου απαντούν "κανείς δεν μου τα έχει πει ή προτείνει αυτά που μου λες". Σε πληροφορώ ότι με τους ιδιοκτήτες δεν έχουμε κανένα πρόβλημα ούτε με τις αποκλειστικές, ούτε με το να πληρώσουν αυτοί και την αμοιβή του αγοραστή. Ειδικά εκείνοι που έχουν τραβήξει τα πάνδεινα από τις απλές. Οι ιδιοκτήτες θέλουν απλά σοβαρή προώθηση του ακινήτου τους με όλα τα σύγχρονα μέσα. Όταν τα κάνεις αυτά, οι αγοραστές θα έρθουν. Επίσης εσύ προσπαθείς να υιοθετήσεις μόνο ότι σε συμφέρει από τον τρόπο που δουλεύουν οι Αμερικανοί συναδέλφοι σου, υπερασπίζεσαι πχ μετά μανίας την αποκλειστική ανάθεση επειδή σε βολεύει αφάνταστα, αλλά δίνεις από λίγη ως καθόλου σημασία στο ότι εκεί ο μεσίτης δεν νοείται καν να εκπροσωπεί ταυτόχρονα(και να πληρώνεται βεβαίως) και από τον αγοραστή και από τον πωλητή. Το τελευταίο το είχα γράψει και σε άλλο post, αλλά μάλλον και αυτό σου ξέφυγε. Δε μου ξέφυγε τίποτα. Εσένα σου έχει ξεφύγει ουκ ολίγες φορές ότι έχω δουλέψει το "χωρίς μεσιτική αμοιβή" και το υποστηρίζω με θέρμη περισσότερο από την αποκλειστική. Σου εξηγώ το νομοθετικό κενό σε ό,τι αφορά στο 4%, δε λες να το καταλάβεις. Μπορώ να το συνεχίσω για πάντα. Λέω, όμως, να το αφήσουμε εδώ. Ας συμφωνήσουμε ότι διαφωνούμε.
Joshua21 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2014 Μπορώ να το συνεχίσω για πάντα. Λέω, όμως, να το αφήσουμε εδώ. Ας συμφωνήσουμε ότι διαφωνούμε. Να το συνεχίσεις για πάντα ίσως, πολύ αμφιβάλλω όμως για το αν μπορείς να απαντήσεις επί της ουσίας σε ότι γράφω. Είσαι ελεύθερος να το αφήσεις εδώ αν θέλεις, εγώ όμως δεν πρόκειται. Όσο για το "τόσα ξέρω, τόσα λέω", παραθέτω το επίμαχο κομμάτι του νόμου ώστε να αποδείξω πως παραπληροφορείς(γιατί για άσχετο δε σε κόβω, παρόλο που είσαι μεσίτης). 4. Επιτρέπεται η σύμβαση αποκλειστικής μεσιτείας, στο πλαίσιο της οποίας ο εντολέας δεν έχει το δικαίωμα να αναθέσει εντολή με το ίδιο περιεχόμενο σε άλλο μεσίτη ούτε και να δραστηριοποιηθεί ο ίδιος ή τρίτος για λογαριασμό του για την αναζήτηση ευκαιρίας για όσο χρόνο ισχύει η σύμβαση, ο δε μεσίτης έχει την υποχρέωση να δραστηριοποιηθεί για την εκτέλεση της εντολής. Εξαιρέσεις από τη μη δραστηριοποίηση τρίτων για λογαριασμό του εντολέα είναι δυνατές μόνο αν αφορούν φυσικά ή νομικά πρόσωπα που κατονομάζονται ρητά στη σύμβαση. Η σύμβαση αποκλειστικής μεσιτείας δεν μπορεί να έχει διάρκεια πάνω από οκτώ (8) μήνες, με δικαίωμα παράτασης για τέσσερις (4) ακόμα μήνες, ύστερα από μονομερή έγγραφη δήλωση του εντολέα, μετά δε από τη λήξη της μπορεί να συναφθεί νέα σύμβαση. Αν η κύρια σύμβαση καταρτίστηκε κατά τη διάρκεια της αποκλειστικής μεσιτείας, τεκμαίρεται ότι καταρτίστηκε με την υπόδειξη ή μεσολάβηση του αποκλειστικού μεσίτη, εκτός εάν η κατάρτιση της κύριας σύμβασης έγινε με κάποιο από τα ρητά αναφερόμενα στη σύμβαση αποκλειστικής μεσιτείας πρόσωπα, για τα οποία συμφωνήθηκε ότι είναι δυνατή η προσωπική δραστηριοποίηση του εντολέα. Στην τελευταία αυτή περίπτωση, ο μεσίτης έχει αξίωση αποκατάστασης όλων των δαπανών, στις οποίες έχει υποβληθεί για την προώθηση του ακινήτου, πλέον μιας εύλογης αποζημίωσης, η οποία δεν μπορεί να υπερβαίνει το 1/3 της συμφωνηθείσας αμοιβής, χωρίς το συνολικό ποσό να είναι μεγαλύτερο από το ήμισυ της συμφωνηθείσας αμοιβής. Αν η κύρια σύμβαση καταρτίστηκε μέσα στο τρίμηνο από τη λήξη του χρόνου της αποκλειστικής μεσιτείας και στο μεταξύ ο εντολέας έχει δώσει εντολή σε άλλο μεσίτη, τότε αμοιβή στον (πρώτο) αποκλειστικό μεσίτη οφείλεται μόνο αν αποδειχθεί ότι η κατάρτιση της σύμβασης οφείλεται σε δικές του ενέργειες.
Wspr Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2014 Εμενα η μοναδικη εμπειρια μου με τα μεσιτικα ειναι η εξης: Το καλοκαιρι που μας περασε εψαχνα να νοικιασω σπιτι στην Αθηνα.Με τα πολλα και μετα απο 100++ ωρες στην χρυση ευκαιρια ειχα εντοπισει 4-5 αγγελιες φιλετα(προσφατες σχετικα-αρκετα καλες για τα λεφτα που εδινα και σε καλες περιοχες).Ολες απο μεσιτες. Περνω τηλ στο πρωτο γραφειο:ναι,γεια σας,για το ταδε ακινητο ενδιαφερομαι μπλα μπλα.Οκ λεει αφηστε το τηλ σας και τα στοιχεια σας γιατι η υπευθυνη απουσιαζει και θα σας καλεσουμε εμεις.Τεσπα τα αφηνω(αμαθος εγω,δεν ειχα συναναστραφει με μεσιτες στο παρελθον) .Μετα απο 7-8 ωρες χτυπαει το τηλ -Ναι γεια σας το ακινητο που ζητησατε εχει ενοικιαστει δυστυχως αλλα εχουμε να σας προτεινουμε 2-3 ακομα σε αυτη τη τιμη,περαστε απο το γραφειο.Τη μυριζομαι εγω τη δουλεια λεω να μου δωσει τα νουμερα των αγγελιων-γιατι πραγματικα ειχα ψαξει τα παντα-Κοιταω τα σπιτια.ΣΑΠΙΑ Να μη σας τα πολυλογω ολες οι αγγελιες ηταν του ιδιου στυλ.Ειχαν βαλει ενα σπιτι για κραχτη-επερναν τα στοιχεια σου τηλ κτλ και σου προτειναν σπιτια πολυ κατωτερης αξιας.Μαλιστα μετα απο 20 μερες ξαναπηρα κανα 2 απο τα μεσιτικα γραφεια για τις ιδιες αγγελιες τις οποιες οχι μονο δεν ειχαν βγαλει αλλα μου ξεφουρνιζαν καθε φορα το ιδιο παραμυθι -Δυστυχως νοικιαστηκε πριν απο λιγο αλλα βγαινουν ευκαιριες συνεχεια στην περιοχη που σας ενδιαφερει μπλα μπλα. Σε καποια φαση ετσι οπως εκανα ανανεωση στη χε βλεπω ενα σπιτι που μολις ειχε βγει.Περνω τηλ(ηξερα πια),μου λεει νοικιαστηκε!!!!!!Ποτε ρε μεγαλε πριν απο λιγο το εβγαλες -μου εκλεισε το τηλ Την παραπανω εμπειρια την γραφω αποκλειστικα γιαυτους που θα αναζητησουν σπιτι στην Αθηνα να μην πεσουν στην παγιδα οπως εγω και να ξερουν κανα δυο πραγματα για το πως λειτουργει το συστημα.Δεν λεω πως λειτουργουν ολοι ετσι,οπως σε καθε χωρο προφανως θα υπαρχουν σωστοι επαγγελματιες αλλα δυστυχως ειναι λιγοι (Για την ιστορια σπιτι βρηκα,και καλο μαλιστα,οταν απο τη χρυση ευκαιρια απεκλεισα απο την αναζητηση ολους τους μεσιτες και καταλαβα τι παιζει στην αγορα πραγματικα) 1
kirileman Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2014 Να το συνεχίσεις για πάντα ίσως, πολύ αμφιβάλλω όμως για το αν μπορείς να απαντήσεις επί της ουσίας σε ότι γράφω. Είσαι ελεύθερος να το αφήσεις εδώ αν θέλεις, εγώ όμως δεν πρόκειται. Όσο για το "τόσα ξέρω, τόσα λέω", παραθέτω το επίμαχο κομμάτι του νόμου ώστε να αποδείξω πως παραπληροφορείς(γιατί για άσχετο δε σε κόβω, παρόλο που είσαι μεσίτης). Συγγνώμη, διαβάζεις αυτά που ποστάρεις; Βάζεις κάτι που με επιβεβαιώνει (ευχαριστώ) και μετά λες ότι παραπληροφορώ; Ωραίος. Για να εξηγήσω 2 λεπτά σημεία. Αν το ακίνητο το αγοράσει το πρόσωπο που έχει εξαιρεθεί, δε παίρνεις μια. Αν το αγοράσει οποιοσδήποτε άλλος κατά τη διάρκεια ισχύος της αποκλειστικής, παίρνεις από 1/3 έως 1/2 της συμφωνηθείσας αμοιβής. Και το 1/2 δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι θα το κερδίσεις, πρέπει να αποδείξεις ότι τα έξοδά σου δικαιολογούν αυτή την αποζημίωση. Όσο για τα "επί της ουσίας", νομίζω ότι έχω απαντήσει αναλυτικά, πιο αναλυτικά, και πιο επί της ουσίας φτάνω σε επίπεδο νετρονίων. Οτιδήποτε άλλο σκεφτείς, θα απαντηθεί μετά τις γιορτές. Καλά Χριστούγεννα.
Joshua21 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2014 Συγγνώμη, διαβάζεις αυτά που ποστάρεις; Βάζεις κάτι που με επιβεβαιώνει (ευχαριστώ) και μετά λες ότι παραπληροφορώ; Ωραίος. Για να εξηγήσω 2 λεπτά σημεία. Αν το ακίνητο το αγοράσει το πρόσωπο που έχει εξαιρεθεί, δε παίρνεις μια. Αν το αγοράσει οποιοσδήποτε άλλος κατά τη διάρκεια ισχύος της αποκλειστικής, παίρνεις από 1/3 έως 1/2 της συμφωνηθείσας αμοιβής. Και το 1/2 δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι θα το κερδίσεις, πρέπει να αποδείξεις ότι τα έξοδά σου δικαιολογούν αυτή την αποζημίωση. Όσο για τα "επί της ουσίας", νομίζω ότι έχω απαντήσει αναλυτικά, πιο αναλυτικά, και πιο επί της ουσίας φτάνω σε επίπεδο νετρονίων. Οτιδήποτε άλλο σκεφτείς, θα απαντηθεί μετά τις γιορτές. Καλά Χριστούγεννα. Ο νόμος που παράθεσα είναι σαφής, η δική σου "ερμηνεία" είναι εντελώς αυθαίρετη και αβάσιμη. Αν η κύρια σύμβαση καταρτίστηκε κατά τη διάρκεια της αποκλειστικής μεσιτείας, τεκμαίρεται ότι καταρτίστηκε με την υπόδειξη ή μεσολάβηση του αποκλειστικού μεσίτη, εκτός εάν η κατάρτιση της κύριας σύμβασης έγινε με κάποιο από τα ρητά αναφερόμενα στη σύμβαση αποκλειστικής μεσιτείας πρόσωπα, για τα οποία συμφωνήθηκε ότι είναι δυνατή η προσωπική δραστηριοποίηση του εντολέα. αρκετά σαφές, αν η πώληση γίνει στη διάρκεια της αποκλειστικής ο μεσίτης δικαιούται τη συμφωνημένη αμοιβή, εκτός αν το αγοράσει πρόσωπο του οποίου το όνομα του είναι γραμμένο στην εντολή(έχει εξαιρεθεί). Στην τελευταία αυτή περίπτωση, ο μεσίτης έχει αξίωση αποκατάστασης όλων των δαπανών, στις οποίες έχει υποβληθεί για την προώθηση του ακινήτου, πλέον μιας εύλογης αποζημίωσης, η οποία δεν μπορεί να υπερβαίνει το 1/3 της συμφωνηθείσας αμοιβής, χωρίς το συνολικό ποσό να είναι μεγαλύτερο από το ήμισυ της συμφωνηθείσας αμοιβής. και αυτό αρκετά σαφές, στην περίπτωση που το αγοράσει πρόσωπο που έχει εξαιρεθεί ο μεσίτης δικαιούται το 1/3 της αμοιβής συν όποια έξοδα έχει κάνει. Και φυσικά για να μπορέσει να μπει το όνομα του αγοραστή στην αποκλειστική εντολή, απαραίτητη προϋπόθεση είναι να έχει βρεθεί ο αγοραστής από πριν. Τώρα πως ακριβώς προκύπτουν αυτά που γράφεις εσύ, δλδ το ότι αν το αγοράσει πρόσωπο που έχει εξαιρεθεί ο μεσίτης δεν παίρνει μία, και αν το αγοράσει οποιοσδήποτε άλλος ο μεσίτης δικαιούται το 1/3, μόνο εσύ το ξέρεις. Σταμάτα να προσπαθείς να υποβιβάσεις τη νοημοσύνη μας, αυτά που γράφεις ούτε εσένα τιμούν, ούτε βοηθάνε τον κόσμο να αλλάξει τη κακή γνώμη που έχει περί μεσιτών. Καλά Χριστούγεννα σε σένα και όσους αγαπάς.
kirileman Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2014 Δεν είναι δική μου ερμηνεία, είναι των δικηγόρων της εταιρείας και του μεσιτικού συλλόγου. Πάρε τηλέφωνο. Δυστυχώς ο 4072 μόνο σαφής δεν είναι, πχ το "το τεκμαίρεται ότι πουλήθηκε από τον αποκλειστικό μεσίτη κλπ" δεν αναφέρει τίποτα για τη μεσιτική αμοιβή. Το πρόσωπο που εξαιρείται, μου έχει συμβεί, είναι συνήθως κάποιος υποψήφιος αγοραστής που έχει ενδιαφερθεί πριν τη γνωριμία με τον αποκλειστικό μεσίτη και ο ιδιοκτήτης ελπίζει οτι σε λίγες μέρες ίσως κάνει προσφορά, αλλά δε μπορεί και να τον περιμένει. Αν νομίζεις ότι θα εισπράξεις εκεί το 1/3 επειδή έτσι ερμηνεύεις το νόμο, (που κανονικά όπως έχει γραφτεί πλησιάζει περισσότερο αυτό που λες εσύ) καλή τύχη. Πρέπει να φύγω...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα