Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Να ρωτήσω κάτι? Έχω αναβολή μέχρι το 2020 και έχω χαρτί από δημόσιο νοσοκομείο (τρελό χαρτο) τι πρέπει να κάνω για να απαλλαγώ από το στρατό? Ποια είναι η διαδικασία? Ευχαριστώ. 

• Απαντ. 25,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Γιατί μπορεί να πιέσει; Τι νομίζεις ότι έχουμε αγαπητέ - δημοκρατία; :P

Ρεαλιστικά δηλαδή.

(Ούτε η ψήφος δεν έχει αξία. Ψηφίζει ο κόσμος ΟΧΙ, γίνεται ΝΑΙ. Αλλά ας μην γίνει πολιτικό κ.λπ. το θέμα ώστε να μείνει ξεκλείδωτο.)

Ενταξει, οχι δεν ειναι κοινωνικοπολιτικο, γεωγραφικο ειναι....Στην Ισλανδια τι ειπαμε ειχαν αγαπητε? :P

Δημοσ.

Ενταξει, οχι δεν ειναι κοινωνικοπολιτικο, γεωγραφικο ειναι....Στην Ισλανδια τι ειπαμε ειχαν αγαπητε? :P

Ο κόσμος θα επιλέξει την ευκολότερη λύση για το πρόβλημα του, όποιος δεν θέλει /μπορεί να υπηρετήσει έχει την επιλογή της οργανωμένης αντίδρασης, ολικός αρνητής στράτευσης, αντιρρησίας, κτλ (πολύ δύσκολο με δικαστήρια, τρέξιμο για πολλά χρόνια, υπάρχουν ελάχιστοι)

Εναλλακτική θητεία, αν δεν είσαι μάρτυρας του Ιεχωβά, επίσης δύσκολο, διπλάσιος χρόνος κτλ.

Ι5 δεν είναι τραγικά δύσκολο, αλλά έχει τρέξιμο σε νοσοκομεία, γνωματευσεις, επιτροπές, αναβολές, κτλ.

Βύσμα, το πιο εύκολο από όλα, παίρνεις τηλέφωνο τον κάθε ξεφτίλα και σε φτιάχνει, από άδειες κατά παραγγελία, μέχρι ανοιχτό φύλλο πορείας.

Είναι φυσιολογική επιλογή, όπως όταν αγοράζεις κάποιο προϊόν θα κοιτάξεις την πιο συμφέρουσα τιμή, δεν σε νοιάζει αν το προϊόν το φτιάχνουν παιδάκια για 5$ την ημέρα.

Το θέμα είναι ποιος σου προσφέρει αυτές τις επιλογές, αυτός είναι το πρόβλημα όχι η κοινωνία.

• Like 1
Δημοσ.

Μαλιστα για ο,τι εκμεταλλευομαστε εμεις, ακομη και απο την αλλη ακρη του κοσμου, φταιει η
....προσφορα του δηλαδη, οχι εμεις με τις επιλογες μας ετσι? Πχ και για την παιδικη πορνεια?
:fear:
Δικαιολογιες θα υπαρχουν αρκετες, (οτ)αν θελησουμε να αλλαξουμε τις ζωες μας
καταρχην δικαιοτερα για ολους -σε αυτη εδω τη χωρα- αμποτε, το ξανασυζηταμε...
:-(

Δημοσ.

Δεν ξέρω που κολλάει η παιδική πορνεια, και το τι είναι δίκαιο είναι προσωπική άποψη, πολλοί θεωρούν δίκαιο να βάζουν βύσμα, εσύ μπορείς να θεωρείς δίκαιο να κάνεις τον δουλακο στους καραβαναδες, κτλ.

Και σου λέω ότι ο κόσμος επιλέγει σύμφωνα με την τσέπη του και τον χρόνο του. Πόσοι αγοράζουν πχ. κινητό με βάση αν το κοβαλτιο προέρχεται από παιδική εργασία ή όχι;

Στην Γερμανία μπορούσες να πάρεις απαλλαγή ταχυδρομικά, έγραφες σε ένα γράμμα τους λόγους που δεν ήθελες και αυτό ήταν, έτσι δεν υπήρχαν βυσματα.

Στην Ελλάδα η αυτιστικη γραφειοκρατια είναι που δημιούργησε την ανάγκη για βυσματα.

• Like 1
Δημοσ.

υπαρχει κανεις που διαφωνει στο οτι οι φανταροι βρισκονται στο στρατο για να κανουν τις αγγαρειες των αξιωματικων?

ποτε εχει κανει αγγαρεια αξιωματικος?

ακομα και στην ευελπιδων , που σπουδαζουν για να γινουν αξιωματικοι υπαρχουν φανταροι που κανουν αγγαρειες.

θα εκαναν αγγαρειες εαν ειχε καταργηθει η υποχρεωτικη στρατευση?

αυτα τα ερωτηματα θετω, γιατι προσωπικα ετσι το βλεπω

• Like 1
Δημοσ.

Αυτά δεν είναι σοβαρά προβλήματα, στον σερβικο, βουλγαρικο στρατό ποιοι κάνουν τις αγγαρείες;

Σε άλλα νέα η μία δημοσιογράφος που παρουσιάζει την εκπομπή 'με αρετή και τόλμη' διοριστηκε στο γραφείο του Πάνου.

https://mobile.twitter.com/kampmairi/status/842107813220491266/photo/1?utm_content=buffer04e66&utm_medium=social&utm_source=facebook.com&utm_campaign=buffer

Δημοσ.

Να ρωτήσω κάτι? Έχω αναβολή μέχρι το 2020 και έχω χαρτί από δημόσιο νοσοκομείο (τρελό χαρτο) τι πρέπει να κάνω για να απαλλαγώ από το στρατό? Ποια είναι η διαδικασία? Ευχαριστώ. 

https://www.youtube.com/watch?v=xmVgo97-FgA

ή

https://www.youtube.com/watch?v=tZpOeZx30CQ

Δημοσ.

1)Να φυτέψεις κρουασανιες.

2)Να παρκάρεις αόρατο μηχανάκι.

3)Το σήμα της μεγάλης Αλβανίας με τα δάκτυλα σου

4)Φωναζεις: Αλαχου ακμπαρ

????

Δημοσ.

Να δεις φαντάρο να σκάβει τρύπα και να βάζει μέσα στο χώμα το κρουασάν.

Αξία ανεκτίμητη.

Δημοσ.

H ΕΛΔΥΚ.

Προσωπικά σου συστήνω να πας ΕΛΔΥΚ αυτό το δηλώνεις στο κέντρο που θα παρουσιαστής, δε υπάρχει και η λύση των 2 Ειδικές Δυνάμεις στην Κύπρο. Ναι η κύπρος έχει μια μονάδα ΛΟΚ (35ΜΚ)  ;).

Γενικά κατ εμέ έχω την αίσθηση ότι η Κύπρος είναι μια μεγάλη λεφτουδιά (συγνώμη εαν ε΄ιμαι προσβλητικός για τους Κυπραίους) σύμφωνα με σχετικά φρέσκιες εμπειρίες από την Κύπρο αξίζει να πας μόνο και μόνο για τα λεφτά. Τουλάχιστον σε περιβάλλον υποκρισίας να πληρώνεσαι μην σου πω πως μπορεί να γυρίσεις και με λεφτά με σωστή διαχείρηση. Δε Λάρνακα ξέρω και ένα σουβλατζίδικο (Γυρεύοντας Ελλάδα νομίζω λέγετε τέλος πάντον ένα γωνιακό σουβλατζίδικο απέναντι απο το αστυνομίκό τμήμα στις Φοινικούδες) που δίνει οικονομικά σουβλάκια σε ΕΛΔΥΚαριους, μην σου πω πως στισ εξόδους έχε κανα μαγιό καλού κακού να κάνεις καμια βουτιά ;). Δε στην άδεια κάνεις ΚΑΝΟΝΙΚΕΣ διακοπές (Αγία Νάπα) δεν χρειάζετε να πας ούτε στο σπιτάκι σου ;).

Το ελάχιστα χειρότερο για Κύπρο είναι να πας σε καμιά 3.1ΔΕΜ που εκεί μπορεί να πας και σε στρατόπαιδο που τρώει εμπλοκή σχετικά εύκολα. Δεν ξέρω για 35ΜΚ πόσο εύκολα τρώει εμπλόκή εμείς στην 388ΜΜΠ (10-1 με υπηρεσιακό) τρώγαμε σχετικά εύκολα.

Δημοσ.

2)Να παρκάρεις αόρατο μηχανάκι.

3)Το σήμα της μεγάλης Αλβανίας με τα δάκτυλα σου

4)Φωναζεις: Αλαχου ακμπαρ

????

Μπορεί απλά να ανέβει σε ένα δέντρο και να κάνει πως ψαρεύει με το g3 αντί για να πάει στην σκοπιά...

(κλασσική ιστοριούλα που άκουσα στην Σεαπ)

Δημοσ.

Κάνε μια αναζήτηση, υπάρχουν πολλές πληροφορίες στο ίντερνετ. Πάντως το ότι έχεις γνωματευση κάνει τα πράγματα πιο απλά.

Δημοσ.

Το ελάχιστα χειρότερο για Κύπρο είναι να πας σε καμιά 3.1ΔΕΜ που εκεί μπορεί να πας και σε στρατόπαιδο που τρώει εμπλοκή σχετικά εύκολα. Δεν ξέρω για 35ΜΚ πόσο εύκολα τρώει εμπλόκή εμείς στην 388ΜΜΠ (10-1 με υπηρεσιακό) τρώγαμε σχετικά εύκολα.

Εμπλοκη στην 35 αντε το χειροτερο να σε παει 3 μεσα 1 εξω.Οταν ειναι πληρης το στρατοπεδο σε παει 1-1 1-2 εχει τυχει να με παει  και 1-3.Το πασχα που επεσε τρελη εμπλοκη 3 εσσο αδεια ειχε μεινει το 1/3 του στρατοπεδου οπου οι σκοπιες εγιναν 3 νουμερα αντι για 4 παλι βγαζαμε καμια 10αρια εξοδουχους

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...