Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 25,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Τελικά ΕΛ.ΔΥ.Κ. λέει για κάποιον που δεν έχει φράγκα και δεν θέλει να επιβαρύνει οικογένεια; Μπαίνω την Πέμπτη Τρίπολη και έλεγα να δηλώσω για Κύπρο μετά. Τα λεφτά 200€ περίπου ισχύουν ακόμα; Αν θέλω 2 άδειες μια Ιούνιο και μια Σεπτέμβρη για να δώσω από 1-2 μαθήματα τη φορά θα μπορέσω να το ρυθμίσω ή δεν παίζει; Είναι τόσο τέντα και λιώσιμο που να μην αξίζει καν την σχετική οικονομική ανεξαρτησία;

Δημοσ.

Άνετα τα βγάζεις πέρα με τα χρήματα που παίρνεις, αρκεί να μη στα φάνε οι πουτ... Είναι γεμάτο το μέρος, δε μπορείς να φανταστείς τι γίνεται. Πόσα είναι τα χρήματα τώρα δεν ξέρω, φαντάζομαι κάπου εκεί που λες.

Είναι πολύ προβλεπέ η κατάσταση. Περί λιωσίματος στον ύπνο και αραλίκι, το ξεχνάς στο νησί. Έχει ασκήσεις αρκετές, βολές, καθημερινό τρεξιματάκι και τα σχετικά. 3 στρατόπεδα έχει το πεζικό. Δύο τάγματα και το Σύνταγμα. Είναι πλήρως επανδρωμένα, αν  και εμπλοκές πέφτουν στις άδειες. Καλές εγκαταστάσεις, μέχρι και air condition επαιζε στο θάλαμο! Δεν έχει ΕΠΟΠ!!! Σε μας δεν είχε ούτε δόκιμους. Αν καταφέρεις και γίνεις υπάξιωματικός, μετράς αρκετά, ξεχνάς σκοπιές και αγγαρίες, αν και έχουν αρκετή ευθύνη οι υπηρεσίες που σου αναθέτουν. Σε βάζουν να κάνεις πράγματα που στην Ελλάδα τα αναθέτουν σε δόκιμους πχ. Παίρνεις και παραπάνω χρήματα.

Μηχανοκίνητο πεζικό είναι, οπότε έχεις καθαρισμό ΤΟΜΠ και τα σχετικά. 

Θετικό πως βγαίνεις εξόδους Λευκωσία και σε μεταφέρουν δωρεάν με πούλμαν. Φαγητό απλά τέλειο. Γλυκά, παγωτά, αναψυκτικά, μπύρες την Κυριακή.

Μεγάλο αρνητικό η ζέστη. Δε μπορείς να φανταστείς πως καίει ο ήλιος. Καμία σχέση με εδώ. Μετά έχει πολλές επισκέψεις από επίσημους, ειδικά στο Σύνταγμα, οπότε καταλαβαίνεις πως την τρώς καλά - αγήματα, οπλοασκήσεις, λαμπίκο το στρατόπεδο κτλ. 

Αν δεν έχεις καλό βύσμα, πήγαινε. Από το να πας στον Εβρο, χίλιες φορές στο νησί!

Ό,τι άλλο θες ρώτα, απλά αυτά που σου λέω είναι εμπειρίες πριν από 7 χρόνια περίπου.

Τρίπολη είχα μπει και γω... Στρατόπεδο Κολοκοτρώνη!

Δημοσ.

τα οποία θα του χρησιμεύσουν στη ζωή του ε? :P

Δεν λεω πως θα χρησιμοποιήσει τις πολεμικες του γνωσεις πουθενα, Απλα θα κανει πολλα τρελλα που θα χει να θυματε, και θα φτασει μερικεσ φορες στα ορια του και θα δει μεχρι που  αντεχει...

Δημοσ.

ρε τον bear τον βλεπαμε στη λεσχη αξιωματικων στη σαμο πρωι πρωι και λεμε τι κανει ο τυπος ρε  φιλε ο κομαντο  :P

Δημοσ.

μην συγκρίνεις χέστρες κέντρου με τουαλέτες (χαλαρού) στρατοπέδου που μπορεί να έχουν και λίγους φαντάρους...

πχ στο στρατόπεδο που ήμουν ήταν η καλύτερη αγγαρεία, σε 5 λεπτά είχες τελειώσει :P

Βρε ναι ενταξη απλα πριν πας στρατο σε πρηζουν ολοι οοο θα πας θα καθαριζεις τις καλιοπες και τα λοιπα,και την πρωτη μερα ετυχε να ειμαι εγω,και λεω μαμω την τυχη,πλακα πλακα στο κεντρο ηταν πιο ζωαρα απο την μοναδα,φυσικα υπηρχαν οι γνωστοι τυποι που ξαναπερνουσαν τα αρχικα σταδια της παιδικης ηλικιας,πως να πηγαινουν στην τουαλετα,λιγο πολυ ολοι τα εχουμε συναντησει,εξω απο την τουρκικη,μισο μετρο μακρυα,ΚΑΘΕΤΩΣ στα πλακακια(θελει skill αυτο πιστευω)

Δημοσ.

Αν κάποιος παρουσιάζεται 21 Μάρτη (Πέμπτη) πότε ορκίζεται; 20-21 μέρες, την δεύτερη-τρίτη Κυριακή, πότε ακριβώς; Επίσης υπάρχει περίπτωση χωρίς βύσμα να δηλώσει κάποιος και να πάει σε πόλη που θέλει (Γιάννενα ή τριγύρω βασικά, που είναι και η σχολή μου, να πηγαίνω άνετα να δίνω μαθήματα) ή είναι η φάση Έβρος-Νησί-Κύπρος;

Δημοσ.

Αν κάποιος παρουσιάζεται 21 Μάρτη (Πέμπτη) πότε ορκίζεται; 20-21 μέρες, την δεύτερη-τρίτη Κυριακή, πότε ακριβώς; Επίσης υπάρχει περίπτωση χωρίς βύσμα να δηλώσει κάποιος και να πάει σε πόλη που θέλει (Γιάννενα ή τριγύρω βασικά, που είναι και η σχολή μου, να πηγαίνω άνετα να δίνω μαθήματα) ή είναι η φάση Έβρος-Νησί-Κύπρος;

Δηλωνεις με το που μπαίνεις αλλα πανε καδο τα χαρτιά. Ελπίζω στην ανακύκλωση τουλαχιστον!

Εκτός αμα γραψεις Κύπρο, θα το παρούν με αλλο μάτι.

Μαλλον το 2ο σε κόβω Έβρος,Νησιά κτλπ (χωρίς βυσμα)

• Super Moderators
Δημοσ.

μόνο αν μένεις παραμεθώριο έχεις σοβαρές ελπίδες για "καλή" μετάθεση χωρίς βύσμα...

Δημοσ.

Παρασκευη πεφτει η ορκομωσια συνηθως, περσι τουλαχιστον οι σειρες εμπαιναν δευτερα και ορκιζοταν γυρω στις 25 μερες την τεταρτη παρασκευη,εκτος απο μια σειρα που ειχαν πεσει η εκλογες τοτε και για να μην τους δωσουν αδεια απο το κεντρο κατσανε μια βδομαδα παραπανω,τωρα στην δικια σου περιπτωση δεν ξερω,την πρωτη μερα που θα μπεις θα ξερεις ποτε ειναι η ορκωμοσια,η μπορει να σου πει καποιος που μπαινει καμια μερα πριν και ετσι,σε ολες τις μοναδες ιδια μερα ορκιζονται

Δημοσ.

Ναι, αμέ, θα σε ρωτήσουν που σε βολεύει!

Νησιά Αιγαίου ή Έβρο πας... Τα άλλα ξέχασε τα!

Δημοσ.

Κοίτα κανα νησί δεν θα μας χαλούσε!  :-D  Αρκεί να μην είναι εγκαταλελειμμένο!!  :-D

Μια ερώτηση ακόμα σαν πυροβολικό που με στείλαν που έχω πιθανότητες να καταλήξω μετά??  

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...