Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

χάλια φαίνεται η Τρίπολη, πολύ τέντωμα 

και ο στρατηγός ώς συνήθως το εθνόσημο στο αυτί :lol:

Ναι γενικά η Τρίπολη έχει ένα τέντομα σε σχέση με το τριμπούρδελο της Θήβας. :P

Στη ΣΠΒ ένας που ρθε από Τρίπολη ξέρει τα πάντα από προσοχές, μεταβολές κλπ από την Τρίπολη, εμείς τώρα τα μαθαίνουμε στη σχολή. :lol:

• Απαντ. 25,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Καλησπέρα φίλτατοι,

είμαι γραμμένος σε ενα ΤΕΙ εδώ και 2 χρόνια (γράφτηκα και φέτος) και έχω απαλλαγή στρατού μέχρι το 2020.

Αλλά επειδή δεν θέλω να συνεχίσω και έχω σκοπό για σπουδές στο εξωτερικό (Ευρώπη) του χρόνου, τι μπορώ να κάνω με την αναβολή?

Γίνεται να είμαι γραμμένος και σε ΤΕΙ και σε ιδιωτική σχολή, για να έχω την ηδη υπάρχουσα αναβολή?

Η μπορώ απλά να πάρω άλλη για να πάω έξω?

Αν δεν γνωρίζετε κατι, μπορείτε απλα να μου πείτε που να πάω να ρωτήσω?

Thanks in advance..

Δημοσ.

Ρώτα στη στρατολογία της περιοχής σου για σίγουρες απαντήσεις

Μπορείς να σπουδάσεις έξω με την αναβολή που ήδη έχεις

Δημοσ.

Σύμφωνα με αυτό:

Αναβάλλεται η κατάταξη στις Ένοπλες Δυνάμεις των στρατευσίμων οι οποίοι κατά την ημερομηνία κατάταξης της κλάσης ή κατηγορίας τους:

[...]
- Είναι εγγεγραμμένοι για φοίτηση σε ανώτερη ή ανώτατη σχολή του εξωτερικού που είναι κρατική ή αναγνωρισμένη από τις αρμόδιες υπηρεσίες του οικείου κράτους και χρησιμοποιεί κατά τη διδασκαλία διεθνώς γνωστή γλώσσα
[...]
- Είναι σπουδαστές ινστιτούτου επαγγελματικής κατάρτισης ή δημόσιας ή αναγνωρισμένης σχολής της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του εσωτερικού ή του εξωτερικού και δεν έχουν αποφοιτήσει από ισότιμη σχολή ή αντίστοιχο ινστιτούτο

Διάρκεια αναβολής:

[...]

- Έως 25ο έτος ηλικίας για σπουδαστές Ανωτέρων Σχολών
[...]

Οπότε κάποια που διάβαζα αλλού ότι δεν δικαιούσαι αναβολή αν σπουδάζεις εξωτερικό, μάλλον δεν ισχύουν. Το θέμα είναι πως δεν ξέρω αν/σε ποιά από τις παραπάνω κατηγορίες εντάσσεσαι. Γενικώς για προπτυχιακές σπουδές στην Ελλάδα έχεις αναβολή μέχρι τα 28, ως σπουδαστής του εξωτερικού (αν το δηλώσεις) ίσως σου μειώσουν την αναβολή μέχρι τα 25 (δεύτερο quote), κάτι που δεν έχω ακούσει ποτέ να γίνεται.

Έχω πάντως γνωστό που παράτησε το ΤΕΙ και σπούδασε Αγγλία, δεν το δήλωσε στην στρατολογία και δεν τον ενόχλησαν. Του ήρθε κανονικά χαρτί στα 28. Υπάρχει βέβαια η πιθανότητα να σε χρεώσουν ένα πρόσθετο μήνα θητείας (εξαγοράσιμο προς €60 ή €90) για κακή χρήση αναβολής, αυτό όμως συνήθως γίνεται αν όταν παρουσιαστείς δεν τους παρουσιάσεις είτε απολυτήριο είτε έγκυρη βεβαίωση σπουδών.

Για περισσότερα μπορείς να ρωτήσεις στο στρατολογικό γραφείο της περιοχής σου, google για τα τηλέφωνα.

Όσον αφορά την ταυτόχρονη εγγραφή σε δυο σχολές, δεν θα το συνιστούσα αν δεν έχεις ψαχτεί αρκετά. Σίγουρα δεν μπορείς να είσαι ταυτόχρονα γραμμένος σε δυο σχολές του δημοσίου (σε διαγράφουν και από τις δύο), για σχολή δημοσίου και πανεπιστήμιο εξωτερικού δεν ξέρω.

Δημοσ.

Οι έμπειροι για προτείνετε κανα πάτο καλό και δοκιμασμένο!!!

*Ερώτηση: Έχω θέμα με χονδροπάθεια στα γόνατα, σε δημόσιο νοσοκομείο δεν έχω πάει. Ακολουθούσα μια αγωγή για 6 μήνες με ένα ειδικό συμπλήρωμα και με ειδικές ισομετρικές ασκήσεις ενδυνάμωσης τετρακέφαλου στο γυμναστήριο. Εγώ αν τους το πω οταν παρουσιαστώ θα με εξετάσουν ή θέλουν χαρτί απο δημόσιο νοσοκομείο?

Δημοσ.

Κανονικα, για οτιδηποτε αναφερεις στους γιατρους στην καταταξη, που θα μπορουσε να αλλαξει το "Ι" σου,
πρεπει να σου ετοιμασουν παραπεμπτικο για περαιτερω εξεταση. (Οχι πως παντοτε 100% θα συμβει αυτο)
Δε χρειαζεται απαραιτητα να το αποδειξεις με χαρτια δημοσιου νοσοκομειου οταν τους το πρωτοαναφερεις.

• Like 1
Δημοσ.

Αν το αναφέρεις στην κατάταξη, την επομένη λογικά θα είσαι σε λίστα για το στρατιωτικό νοσοκομείο της περιοχής. Εκεί θα σε εξετάσουν και θα βγάλουν πόρισμα και για το Ι σου.

• Super Moderators
Δημοσ.

η "εύκολη" λύση είναι να μην κάνεις τπτ και να παρουσιαστείς όταν τελειώσει η αναβολή το 2020...

ζητάνε χαρτί ώστε να δείξεις ότι είσαι ακόμα γραμμένος στο ΤΕΙ ή ότι πήρες πτυχίο, αν δεν πας τπτ πέφτει 1 μήνας extra θητεία ο οποίος εξαγοράζετα με 90 euro...

Δημοσ.

*Ερώτηση: Έχω θέμα με χονδροπάθεια στα γόνατα, σε δημόσιο νοσοκομείο δεν έχω πάει. Ακολουθούσα μια αγωγή για 6 μήνες με ένα ειδικό συμπλήρωμα και με ειδικές ισομετρικές ασκήσεις ενδυνάμωσης τετρακέφαλου στο γυμναστήριο. Εγώ αν τους το πω οταν παρουσιαστώ θα με εξετάσουν ή θέλουν χαρτί απο δημόσιο νοσοκομείο?

για χονδροπαθεια γνωστος βγηκε I3 αοπλο. απλα να ξερεις τι να περιμενεις γενικα

καλος πατος εγω εχω σιλικονης και απο πανω εναν κανονικο πατο και ειμαι κομπλε. αμα βγεις αοπλος νομιζω θα σου κανουν μια χαρα

Δημοσ.

Και εγώ έχω χονδροπάθεια και άρχισε να με ενοχλεί πρόσφατα. Χονδροπάθεια και τενοντίτιδα και ούτε κατάλαβα πως μου εμφανίστηκε και μάλιστα 2 μήνες πριν παρουσιαστώ (μπαίνω 13/11) και η πλάκα είναι ότι ξεκίνησα και εγώ 6μηνη αγωγή ασκήσεις-χαπια και δεν ξέρω τώρα τι θα γίνει. 

Γιατί ΟΚ τα χάπια τα παίρνω έστω και στη ζούλα αλλά τις ασκήσεις θα μπορώ να τις κάνω;

Δημοσ.

Παιδιά τα 6.000ε πρόστιμο που σου βάζουν αν είσαι ανυπότακτος παύουν να ισχυούν μετά την διακοπή της ανυποταξίας ή ισχυουν ακόμα και αν κάποιος διακόψει την ανυποταξία και κάνει την θητεία του κανονικά;

Δημοσ.

Ξέρει κανείς που να βρω καλούς ανατομικούς πάτους 48 νούμερο;

Και αν είναι δυνατόν Θεσσαλονίκη...

Σε κανα δυο μαγαζιά που πήγα είχαν μέχρι 46 νούμερο. Τώρα αν βάλω 46 πάτο σε 48 αρβύλα θα έχω θέμα;

• Like 1
Δημοσ.

Ξέρει κανείς που να βρω καλούς ανατομικούς πάτους 48 νούμερο;

Και αν είναι δυνατόν Θεσσαλονίκη...

Σε κανα δυο μαγαζιά που πήγα είχαν μέχρι 46 νούμερο. Τώρα αν βάλω 46 πάτο σε 48 αρβύλα θα έχω θέμα;

E ένα θεματάκι θα το χεις, δε θα πατάει όλο το πόδι. Σε φαρμακείο έψαξες? Είδα ενός συμφάνταρου, σιλικόνης περίπου 1.5 εκατοστό πάχος και μου λέει πως είναι σαν αθλητικά. Εγώ πάντως ξεκίνησα με τελείως απλούς πάτους οι οποίοι λιώσαν γρήγορα αλλά συνήθησα πλέον χωρίς αυτούς.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...