Sheogorath Δημοσ. 23 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2016 Ναι, βολταικο τοξο, λαμψη μισο μετρο υψος, ηχος εκρηξεως, και πολυς μαυρος καπνος. Ευτυχως δεν επαθε κατι το pc. 1
jimzak Δημοσ. 23 Ιουλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουλίου 2016 Καλησπέρα, Αφού είστε μαζεμένοι όλοι οι τροφοδοτικογνώστες εδώ μέσα, ένας υπολογιστής μπορεί να λειτουργήσει χωρίς 5V standby? Αν είναι απαραίτητο θα συνδέσω την απλή 5άρα με αυτήν την φύσα. Λογικά θα είναι σαν να βγαίνει συνέχεια εκτός πρίζας. Η μλκ το xbox είχε 3.3V standby. Και κάτι ακόμα, πήρα ένα τροφοδοτικό απο xbox το πρώτο, λόγω μεγέθους. Βγάζει 1.2Α στην 12άρα αλλά δεν είχε direct airflow στον αρχικό σχεδιασμό αλλά μεγάλες ψύκτρες. Με direct airflow θα βγάζει με ασφάλεια 2Α υποθέτω, σωστά? Τα transistor πχ είναι rated 25A στους 25C 10Α στους 85C και 5Α στους 105C. Τυχαίο παράδειγμα. Λογικά με βγάζει να σηκώσω σύστημα με ΑΜ1 που έχει tdp 25watt. Το ρωτάω πριν αρχίσω το κόψε ράψε, γιατί ειδικά με το 24αρι ειναι μπελάς. Έχω την εντύπωση πως δεν γίνεται να δουλέψει χωρίς 5v ένα pc. Τα 5v νομίζω είναι υπεύθυνα για την συντήρηση της μπαταρίας του bios,την τροφοδοσία των usb και αν δεν κάνω λάθος και των Ram. Αν έχεις χρόνο να ασχοληθείς και το καταφέρεις να δουλέψει θα ήθελα να το δω. Έχω ένα πρώτης γενιάς xbox και ένα pc για <καψιμο>,celeron socket 478 νομίζω, αλλά δυστυχώς λόγω δουλειάς είναι λίγο δύσκολο να ασχοληθώ αυτήν την στιγμή, από Σεπτέμβριο που θα είμαι πιο λασκα ίσως το επιχείρισω. Nαι, δεν ''έσκασε'' αμέσως το τροφοδοτικό.. ίσα ίσα που το άνοιξαν και 3-4 φορές το pc και το δούλεψαν και λίγο (κανα 5λεπτο). Αφού το έκλεισαν μετά το pc και το άφησαν σβηστό (με το tr2 στο on το κουμπί του) στα 15 λεπτά έκανε τον σκάσιμο και έβγαλε τον καπνό το tr2. ?? Όπως σου είπε και ο συμπαθέστατος Sheogorath μάλλον ήρθε η ώρα του.Λίγο δύσκολο να πήρε κάτι άλλο μαζί του αλλά όχι απίθανο.Αφού όπως λέτε έσκασε σε stand by πιθανότατα κάποιος πυκνωτης από το πρωτεύον κύκλωμα του τροφοδοτικου θα είναι, τα είχε που τα είχε τα χρονάκια του,θα έφαγε και κανένα καλό spike από την ΔΕΗ και μας άφησε χρόνους. 1
stratigos24 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2016 Οπότε (αν και ήδη έχει ξηλώσει το pc του για να στείλει τροφοδοτικό και μητρική με την εγγύηση να τα δούνε) δεν μπορεί να βγάλει κάποιο ασφαλές συμπέρασμα για το τί μπορεί να φταίει. Ναι μεν δούλεψε με το tr2 πιο σωστά (τις φορές που δούλεψε... έδιναν και με σβηστό το σύστημα τα usb της μητρικής ρεύμα ενώ με το xfx από όταν έκανε το πρόβλημα, δεν έδιναν ρεύμα τα usb όταν ήταν κλειστός ο υπολογιστής), αλλά μπορεί να είναι και κάτι άλλο στη μητρική και να επιστρέφει κάποιο ρεύμα προς το τροφοδοτικό και έτσι να χάλασε και το xfx?
jimzak Δημοσ. 23 Ιουλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουλίου 2016 Λίγο απίθανο αυτό που λες.Η μητρική δεν έχει ρεύμα, το ρεύμα τις το παίρνει από το τροφοδοτικό οπότε εκεί μιλάμε για βραχυκύκλωμα, ακόμα και τις πλάκας τα τροφοδοτικά έχουνε προστασία από βραχυκύκλωμα και κάνουνε αυτόματο shutdown. Το θέμα είναι ότι έκανε το μπαμ σε stand by οπότε πιθανότατα εκεί ευθύνεται το πρωτεύον κύκλωμα του τροφοδοτικου που διαχειριζεται τα 220v του δικτύου.Βέβαια χωρίς να ανοιχτεί μόνο υποθέσεις μπορούμε να κάνουμε.Το καλό του πράγματος είναι ότι υπάρχει εγγύηση.
stratigos24 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2016 Εγγύηση έχει το xfx του, όχι το tr2. Αυτό που προσπαθώ να καταλάβω, είναι αν, χάλασε το xfx και η μητρική του είναι οκ και το περιστατικό που έγινε μετά με το tr2 ήταν τυχαίο λόγω παλαιότητας, ή μπορεί να φταίει και κάτι άλλο; Το σύστημα του (με το xfx) το δούλευε 3 χρόνια χωρίς να έχει κάνει το παραμικρό πρόβλημα.
jimzak Δημοσ. 23 Ιουλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουλίου 2016 Δύσκολο να απαντήσει κάποιος εξ αποστάσεως με σιγουριά αν δεν γίνει έλεγχος, αλλά εμπειρικά και μόνο κατά 90% είναι το τροφοδοτικό. Υ.Γ Αφού το tr2 είναι εκτός εγγύησης δεν το λύνεται αν έχετε χρόνο να ανεβάσετε 1 φώτο να το δούμε; 1
stratigos24 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2016 Ο φίλος του που του πήγε το TR2, θα το ανοίξει και θα δει τί πρόβλημα φαίνεται να έγινε (ίσως μου στείλει και ανεβάσω μια φωτό εδώ) και σκέφτεται αν είναι πυκνωτής να πάρει έναν και να του τον αλλάξει. Το έχει κάνει και σε άλλο τροφοδοτικό στο παρελθόν.
Sheogorath Δημοσ. 23 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2016 Έχω την εντύπωση πως δεν γίνεται να δουλέψει χωρίς 5v ένα pc. Τα 5v νομίζω είναι υπεύθυνα για την συντήρηση της μπαταρίας του bios,την τροφοδοσία των usb και αν δεν κάνω λάθος και των Ram. Αν έχεις χρόνο να ασχοληθείς και το καταφέρεις να δουλέψει θα ήθελα να το δω. Έχω ένα πρώτης γενιάς xbox και ένα pc για <καψιμο>,celeron socket 478 νομίζω, αλλά δυστυχώς λόγω δουλειάς είναι λίγο δύσκολο να ασχοληθώ αυτήν την στιγμή, από Σεπτέμβριο που θα είμαι πιο λασκα ίσως το επιχείρισω. Όπως σου είπε και ο συμπαθέστατος Sheogorath μάλλον ήρθε η ώρα του.Λίγο δύσκολο να πήρε κάτι άλλο μαζί του αλλά όχι απίθανο.Αφού όπως λέτε έσκασε σε stand by πιθανότατα κάποιος πυκνωτης από το πρωτεύον κύκλωμα του τροφοδοτικου θα είναι, τα είχε που τα είχε τα χρονάκια του,θα έφαγε και κανένα καλό spike από την ΔΕΗ και μας άφησε χρόνους. Το standby πάντα, όχι τα κανονικά 5v. Λογικά σαν να το βγάζω απο την πρίζα σε κάθε shutdown θα είναι. Αν το έχει δοκιμάσει κάποιος έλεγα. Τα 5V standby θα τα συνδέσω στα κανονικά 5V για να παίρνουν την κανονική τάση εν λειτουργία. Για τα Α στην 12άρα? Με ψύξη θα τα βγάλει ή να το πετάξω στην άκρη και να πάω σε TFX/SFX. Για το γούστο έλεγα να βάλω του xbox. Mε το 468 δεν θα δουλέψει λογικά γιατί τραβούσαν πάρα πολύ απο την 12άρα. περί τα 6-7Α μόνο ο επεξεργαστής. Για απλό τροφοδοτικό του xbox είναι αρκετά ποιοτικό κατασκευαστικά.
jimzak Δημοσ. 23 Ιουλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουλίου 2016 Αν παίρνει συνέχεια 5v δεν ξέρω αν σε κάθε shutdown θα είναι σαν να το βγάζεις από την πρίζα ή αν πρέπει να βγάζεις το τροφοδοτικό το ίδιο από την πρίζα για να σβήσει το pc, εκτος αν εχει-βάλεις 0-1 switch.Πάντως πιστεύω πως θα είσαι οριακά με το συγκεκριμένο τροφοδοτικό, δεν έχεις να χάσεις κάτι με το project εκτός από τον χρόνο σου.Εγώ θα κοιτούσα κάτι σε pico psu αντί για tfx/sfx.
Sheogorath Δημοσ. 23 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2016 Φαντάζομαι θα είναι σαν να βγαίνει συνέχεια απο την πρίζα. Λογικά πάντα. Να καεί ή να κάψει μητρική απο το overload, πιθανό?
jimzak Δημοσ. 23 Ιουλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουλίου 2016 Πιστεύω αν θα είναι να την ακούσει κάτι αυτό θα είναι το τροφοδοτικό,αν αντέξει το φορτίο να ανάψει και δεν υπάρξει κάποιο λάθος στην συνδεσμολογια...Όπως είπα και προηγουμένως πάντως πρώτα θα το δοκίμαζα σε κάποιο pc το οποίο θα είχε μηδαμινή αξία πρώτα. 1
cpttony Δημοσ. 10 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2016 Και μετά από ένα χρόνο (και παραπάνω) παίζω χωρίς να ακούω το τροφοδοτικό! 3
Sheogorath Δημοσ. 19 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2016 Σε pc χαμηλής κατανάλωσης ΑΜ1 αν βάλουμε 20πινο αντί για 24πινο θα δουλέυει? Κάτι παλιές 775 δούλευαν με μόνο 20 αντί για το 24 (τα άλλα κενά). Φυσικά έχει 12άρι 4πινο. Αχρησιμοποιήτο είναι το τροφοδοτικό και θα κάνω που θα κάνω πατέντα, μην πάρω νέο και χαραμίσω την εγγύηση. Για αυτό ρωτάω.
jimzak Δημοσ. 20 Αυγούστου 2016 Μέλος Δημοσ. 20 Αυγούστου 2016 20 pin θυμάμαι μέχρι 478 socket,αν είναι τα ρεύματα κανονικά όπως στα 24pin θα δουλέψει, το extra 4 pin είναι για την τροφοδοσία του pci-e. Σημαντικό πάντως να τσεκάρεις αν έχουν τα +12,+5,+3.3 και ground την ίδια θέση με ένα κανονικό 24pin,τσάμπα σου το λέω ,σαν γνωστής που είσαι σίγουρα θα το έχεις κάνει,αλλά έτσι κουβέντα να γίνεται. 1
Sheogorath Δημοσ. 20 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2016 Ναι εχουνε τα ιδια. Τα εξτρα πιν ειναι ενα 3.3, ενα 5αρι, ενα 12αρι και ενα gnd. Οποτε μαλλον γενικα ειναι εξτρα τροφοδοσιες. Αλλα με μονο ενα καλωδιο 12αρι στο 20πινο, λογικα δεν μπορω να βαλω καρτα στην μητρικη χωρις εξωτερικη τροφοδοσια. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα