Προς το περιεχόμενο

Και όμως, η Kodak ανέστησε το Super 8 και παρουσίασε και camera! [Video]


voltmod

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Η Kodak εξέπληξε αλλά και ευχαρίστησε πολλούς με την ανακοίνωση της νέας κάμερας Super 8 στην έκθεση CES 2016.

Επανασχεδιασμένη από τον Yves Behar της Jowbone, η αναβαθμισμένη έκδοση της κάμερας της Kodak συνδυάζει την αναλογική με την ψηφιακή τεχνολογία, δίνοντας την δυνατότητα στους χρήστες να χρησιμοποιήσουν και τα δύο formats για τις δημιουργίες τους.

 

 

Το format Super 8 έκανε την εμφάνιση του το 1965 στο World’s Fair στην Ν. Υόρκη και ήταν ιδιαίτερα δημοφιλές στα 60s και 70s αλλά όταν εμφανίστηκε το οικονομικότερο και πιο βολικό, επειδή δεν απαιτούσε επεξεργασία, VHS, το Super 8 film εγκαταλείφθηκε. Η Kodak συνέχισε να παράγει και να επεξεργάζεται φιλμ του είδους, ωστόσο καμία νέα κάμερα Super 8 δεν κυκλοφόρησε μετά το 1982.

 

Επιστρέφοντας στη δημιουργία της Kodak, η κάμερα θα κυκλοφορήσει σε διάφορα χρώματα και όπως μπορείτε να δείτε το σχήμα της μοιάζει με φλασκί ή με μπουκάλι έτσι όπως εξέχει το σύστημα φακών, το οποίο μάλιστα μπορεί να αλλάξει.

 

Στα αριστερά της κάμερας, υπάρχει μία υποδοχή για την κασέτα, η οποία όπως μπορείτε να δείτε εξέχει από το υπόλοιπο σώμα. Το διάφανο σήμα της Kodak, σας επιτρέπει να δείτε την κασέτα στο εσωτερικό της κάμερας. Η λαβή στο πάνω μέρος ενσωματώνει μικρόφωνο και η Kodak έχει προσθέσει ψηφιακό σκόπευτρο, υποδοχή για κάρτες SD καθώς και διάφορες υποδοχές για καλώδια κ.ά

 

Δημοσιευμένη Εικόνα

 

Η νέα Super 8 κάμερα της Kodak θα κυκλοφορήσει το Φθινόπωρο, ωστόσο ο CEO της Kodak, Jeff Clark δεν ήθελε να είναι συγκεκριμένος αναφορικά με το κόστος, λέγοντας απλώς ότι η τιμή της θα βρίσκεται ανάμεσα στα $400 και $750 αν και στον εκθεσιακό χώρο της Kodak η τιμή που αναφέρθηκε μετά από ερώτηση μας είναι μεγαλύτερη και συγκεκριμένα στα $1000. Στα πλάνα της Kodak περιλαμβάνονται διάφορες υπηρεσίες "εμφάνισης" φιλμ αλλά και εργαλεία post production αφού η εταιρεία προτίθεται να χτίσει ένα οικοσύστημα γύρω από τη νέα κάμερα κάτι που σίγουρα ακούγεται φιλόδοξο.

 

Η αποστολή του insomnia στην CES 2016 είναι χορηγία της ΓΕΡΜΑΝΟΣ
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 52
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Με μόνο $45 σου (θα) σου πουλάνε cartridge 3 λεπτών και στην τιμή θα περιλαμβανεται και η εμφάνιση και ψηφιοποίηση του βίντεο με ήχο (στο ψηφιακό αντίγραφο, όχι στο s8), φυσικά στο 4:3. Θα είναι τα πιο ακριβά 3' που τράβηξες ποτέ!

 

Να μην το πω: Ά.........

  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Να δω τι άλλο θα σκεφτούν να αναστησουν προκειμένου να πουλήσουν..

 

CRT οθόνες? Έχουν καλύτερα μαύρα εξάλλου.

Κασετόφωνα? Ή χαρά του να φτιαχνεις mix tapes στην γκομενα και να κράτας πανω από το κεφάλι σου το κασσετόφωνο στην βροχή όταν της κανείς καντάδα.

Spectrum 48k? Because real men use rubber keyboard..

 

Ημαρτον πια με όλες αυτές τις χιπστερομοδες!

  • Like 10
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κάτι σαν drug dealers είναι, σου πουλάνε ένα προιόν και σου δημιουργούν την ανάγκη, όχι μόνο να αγοράζεις τα αναλώσιμα από αυτούς, αλλά και να εμφανίζουν το προιόν και να το ψηφιοποιούν μαζί, λογικά σε τιμές που δεν θα συμφέρει τον τελικό καταναλωτή. Κάτι σαν τις νέες instant cameras, που κοστίζουν 60-200 ευρώ και μετά το χαρτί εκτύπωσης κοστίζει 20 ευρώ η εικοσάδα, τη στιγμή που το φωτογραφικό χαρτί για απλό οικιακό εκτυπωτή βγαίνει στα 2 ευρώ η 50άδα.
Βλέπω σιγά σιγά να βγαίνουν ποντίκια με αναλώσιμο κλικ, όπου το κλικ θα θυμίζει εκείνο του IBM PS/1 και θα κοστίζει 1 ευρώ ανά κλικ, ή ποδοσφαιρικά παπούτσια που η κάθε πάσα θα κοστίζει 2 ευρώ και το κάθε σουτ 5 ευρώ.
 

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Από το να κάνεις όλη αυτή τη διαδικασία που είπε στο βίντεο καλύτερα παίρνεις από ένα smartphone μέχρι μια DSLR και ένα πρόγραμμα επεξεργασίας στο PC και τα μετατρέπεις σε retro. Απορώ ποιος θα κάτσει να μπει στο κόπο να κάνει λήψη σε φιλμ και να περιμένει να του το μετατρέψουν σε μορφή που παίζει σε σύγχρονα μέσα.  Άσκοπη σπατάλη χρόνου και πόρων.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...