Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εσυ που δεν εισαι ρατσιστης, ξερεις καλη ορθογραφια και γνωριζεις πραγματα απο το αγνωστο περα απο την ζωνη ασφαλειας γιατι δεν καταθετεις την αποψη σου... Δεν εχουμε ολοι χρονο να διαβαζουμε για να μαθουμε νεα πραγματα... Για βιολογια μιλαμε δεν μιλαμε για αστροφυσικη... Δεν ειναι προσωπικη επιθεση αλλα παρατηρω οτι οσοι ειναι υπερμαχοι επιτιθονται στην αντιπαλη αποψη με χαρακτηρισμους χωρις να προσθετουν κατι στην κουβεντα... Οι συμφωνοι με την γνωμη της γκουγκλ λενε η βιολογια λεει δυο φυλλα αρσενικο, θυληκο και σε μερικους οργανισμους που αυτοαναπαραγονται, ερμαφροδιτο... Η αντιθετη αποψη τι λεει δεν εχω καταλαβει...

Και εγώ με την ίδια αντίληψη είμαι, αλλά πλέον θέλει μεγάλη προσοχή μιας και στην Αμερική δεν χρειάζεται να κάνει κάποιος εγχείρηση για να αλλάξει το φύλο. Και το οποίο έχει κατοχυρωθεί. Οι guy είναι περασμένη μόδα, τώρα τις μόδας είναι οι transgender. Πριν μερικές ημέρες έγινε νύξη και στην Ελλάδα, το να μπορεί να γίνει αλλαγή φύλου χωρίς χειρουργική επέμβαση. Γενικά ότι μ βγαίνει στην Αμερική κάποια στιγμή έρχεται και στον υπόλοιπο κόσμο.

• Απαντ. 187
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

ρε παίδες προς τι το μισος και ο αλληλοσπαραγμός, στην βιολογία τα φυλα είναι δυο αρσενικό - θηλυκό από εκεί και πέρα υπάρχει ένα ποσοστό ατόμων με ορμονολογικη δυσαρμονία που τους οδηγεί σε ομοφυλοφιλικές τάσεις αυτό γίνεται επί αιώνες και όχι μονο στον άνθρωπο . και σε καμία περίπτωση αυτά τα άτομα δεν πρέπει να γίνονται περίγελος

Αυτό που με παραξενεύει είναι ότι τα τελευταία χρονια έχει αυξηθεί το ποσοστό αυτό και δεν ξέρω που οφείλεται ,,,στις τροφές ?? στο περιβάλλον ?? τείνει να γινει μόδα ?? πραγματικά δεν ξέρω ... έχω και δυο παιδιά δεν ξέρω τι μου ξημερώνει

παντα υπηρχαν, απο αρχαιοτατων χρονων, αλλα στο παρελθον δεν υπηρχε τοσο ευκολη διαδοση των γεγονοτων λογω τεχνολογια...τοσο απλα γι αυτο τα τελευταια χρονια βλεπουμε "εξαρση". Και οσο τα ΜΜΕ συνεχιζουν και το προβαλλουν, καλως η κακως, τοσο περισσοτερο θ αυξανονται οι γνωστοποιησεις.
Δημοσ.

Το οτι μπορει να υπαρχουν παραπανω απο 2 ειδη ζευγαριων/σεξουαλικων προτιμησεων, δεν σημαινει οτι υπαρχουν και παραπανω φυλα. 

Και αν μιλαμε για εγχειρησεις... με την ιδια λογικη αν καποιος κανει καποια μεταμοσχευση πχ υπατος, καρδιας ή απλη μεταγγιση αιματος, παυει πλεον να ειναι ο ιδιος ανθρωπος και θα επρεπε να του αλλαξουν ταυτοτητα σε κατι τυπου "95% John Smith & 5% Bruce Dickinson"

Δημοσ.

Βασικά η θρησκεία διαφωνεί αφού βασίζεται στην πίστη και όχι στην απόδειξη όπως η επιστήμη. Η εξέλιξη του ανθρώπου και της ζωής γενικότερα έχει αποδειχθεί πέραν πάσης αμφιβολίας. Αν παρόλα αυτά θες να πιστεύεις στους πρωτόπλαστους δικαίωμα σου. Αλλά επειδή ακριβώς η γνώμη σου βασίζεται στην πίστη σου και όχι σε αποδείξεις φυσικά και δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή σε μια συζήτηση ούτε και να χρησιμοποιείτε για να κρίνει τους ανθρώπους σε αμαρτωλούς ή μη. Η πίστη σου είναι κάτι που αφορά εσένα και μόνο εσένα και όχι τους άλλους. Ακριβώς γιατί είναι πίστη και όχι αποδεδειγμένο επιστημονικά γεγονός. Για την ακρίβεια είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι δεν ισχύει η θεωρία των πρωτόπλαστων. Αλλά είπαμε δικαίωμα σου να την πιστεύεις.

Ω φιλε εχω μεινει αναυδος.Για πες απο που προερχομαστε και που παμε, μπας και βγω απο την σπηλια, να παψω να πηγαινω εκκλησια.Να παψω να δινω τα κερματα τα μου και να φιλαω το χερι των παπαδων.

Να υποθεσω απο ολα τα γ@μημεν@ οντα που υπαρξαν,υπαρχουν και θα υπαρχουν το μονο σκεπτομενο με νοημοσυνη,  ειναι ο ανθρωπος ειναι τελειος τυχαιο.Ετσι το ηθελε η φυση.Η να περιμενω μπας και κατεβουν παλι η πιθικοι-ουρακοταγκοι απο τα δεντρα  και βγουνε τα ψαρια στην στερια.

Επισκέπτης
Δημοσ.

Φιλε elorant θα ηθελα μα ακουσω την αποψη σου. Αν αυριο ο γιος σου γυρνουσε κια σου ελεγε

- ξερεις πατερα ειμαι ομοφυλοφιλος, και τα εχω με τον φαιδωνα. Και θελουμε να συζησουμε.

Τι θα σκεφτοσουν και τι θα ενιωθες. Να εισαι ειλικρινης σε παρακαλω.

Το συγκεκριμενο γεγονος εχει γινει. Απλα θα ηθελα να ξερω πια θα ηταν η αντιδραση σου μιας και εισαι τοσο ανοιχτομυαλος.

Θα τον έστελνα σε εσένα να τον κάνεις άντρα.

Δημοσ.

Εννοω οτι μερικα πραγματα ειναι απλα... Πχ μεχρι προσφατα ξεραμε οτι οι πλανητες στο ηλιακο μας συστημα ηταν 9, με την εξελιξη της επιστημης αναθεωρηθηκε αυτη η αποψη γιατι βρεθηκε ουρανιο σωμα μεγαλυτερο απο τον Πλουτωνα (η Ερις) που δεν μπορει να θεωρηθει πλανητης, ετσι και ο Πλουτωνας δεν θεωρειται πλανητης, αλλα πλανητης-νανος, οποτε πλεον οι πλανητες του ηλιακου μας συστηματος ειναι 8...

Και αυτο ρωταω ο ερμος, εσεις που τα ξερετε καλυτερα, δωστε μας τα φωτα σας, εμεις ξερουμε οτι τα φυλα ειναι δυο, εχει ανακαλυφθει κατι αλλο και δεν το ξερουμε??

Δεν θα επανελθω διοτι θα ειναι σαν να παιζουμε τις κουμπαρες... Υπαρχουν μερικα θεματα που δυστηχως δεν μπορει να γινει διαλογος και η κουβεντα ανακυκλωνεται ανουσια...

Προσωπικά αν δεν έχω επαρκή γνώση ενός αντικειμένου δεν θα προβώ σε σχολιασμό - ούτε φυσικά και θα προβάλω επιτακτικά κάποια άποψη ως ειδήμων - ενώ δεν είμαι. Αντιθέτως, εδώ οι περισσότεροι σχολιάζουν παίρνοντας αβίαστα κατηγορηματική θέση - ούτε λίγο ούτε πολύ - ωσάν να είναι πανεπιστήμονες.

• Like 1
Δημοσ.

Ω φιλε εχω μεινει αναυδος.Για πες απο που προερχομαστε και που παμε, μπας και βγω απο την σπηλια, να παψω να πηγαινω εκκλησια.Να παψω να δινω τα κερματα τα μου και να φιλαω το χερι των παπαδων.

Να υποθεσω απο ολα τα γ@μημεν@ οντα που υπαρξαν,υπαρχουν και θα υπαρχουν το μονο σκεπτομενο με νοημοσυνη,  ειναι ο ανθρωπος ειναι τελειος τυχαιο.Ετσι το ηθελε η φυση.Η να περιμενω μπας και κατεβουν παλι η πιθικοι-ουρακοταγκοι απο τα δεντρα  και βγουνε τα ψαρια στην στερια.

Έχεις δίκιο. Ο καλός θεούλης έφτιαξε τον Αδάμ και την Εύα.

Το ότι θα υπάρχουν άνθρωποι δεν είναι δεδομένο. Εξάλλου ακόμα και ο ήλιος έχει ημερομηνία λήξης(ναι ξέρω ο θεούλης τα πάντα εν σοφία εποίησεν).

--------

Πάλι καλά που υπάρχει η επιστήμη και δεν πιστεύουμε ότι ο καλός θεούλης μας ρίχνει κεραυνούς.

--------

Σχετικά με άρθρο το ξαναέγραψα. Δεν αναφέρεται στο φύλο. Αλλά και η μετάφραση να ήταν αλλιώς κάτι μου λέει πως πάλι το ίδιο θα γινόταν.

Γιατί ενδιαφέρει κάποιον τι κάνει ο άλλος/η στο κρεβάτι του/της; Δεν νομίζω ότι μας πέφτει λόγος οπότε γιατί αυτός ο χαμός;

Εξάλλου όσοι πιστεύουν ότι είναι αμαρτία ή κάτι τέτοιο, η απάντηση είναι απλή: Είναι άλλων αμαρτία και όχι δική τους άρα και πάλι δεν τους πέφτει λόγος.

Στην τελική ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθον βαλέτω.

--------

Ας κρατήσουμε όλοι τις αποψάρες μας για τους εαυτούς μας και καλύτερα ας κοιτάξουμε τα δικά μας τα "χάλια". Θεωρώ πως όλοι έχουν ακριβώς τα ίδια δικαιώματα και κάπου εκεί λήγει το ζήτημα για μένα.

Το πρόβλημα είναι που κάποιοι δεν λένε να κατανοήσουν αυτό το απλό πράγμα και θέλουν ντε και καλά να ορίσουν τις ζωές άλλων.

• Like 3
Δημοσ.

Ο πολύς κόσμος είναι χαζός που νευριασε.

Ψηφίζουν κιόλας αυτοί;

Καμια σωτηρία στον πλανήτη.

Δημοσ.

Ποιος νευριασε; Κουβεντα κανουμε, ας μας πουνε αυτοι που ξερουν ποσα genders υπαρχουν, γιατι εγω πραγματικα δηλωνω αγνοια, εκτος των δυο που γνωριζω....

Και προς τον elorant. Σου εκανα μια ερωτηση και δεν σε ειρωνευτηκα. Απο εκει φαινεται το επιπεδο σου φιλε μου και το ποσο ανοιχτομυαλος εισαι (στα λογια;)!

Δημοσ.

Παρατηρώ αρκετούς να κάνουν σχόλια ρατσιστικά κι απόλυτα. 

Δεν είναι τυχαίο που αυτά τα σχόλια συνοδεύονται απο ορθογραφικά λάθη κι άρα έλλειψη παιδείας!

Έχεις καν ιδέα για το τι είναι η ράτσα;

Έχει καταντήσει αηδία με τον καθένα να πετάει λέξεις που δεν ξέρει λόγω μόδας ή πλύσης εγκεφάλου ή δεν ξέρω τι.

Π.χ.

"Δεν μου αρέσουν οι μουσουλμάνοι" - "Είσαι ρατσιστής!"

"Δεν μου αρέσουν αυτοί που τρώνε σκόρδο" - "Είσαι ρατσιστής και φασίστας" (double combo μοδάτων άγνωστων λέξεων)

Η σεξουαλικότητα ή το "γένος αλλά από κοινωνιολογικής απόψεως" ή όπως θέλετε βαπτίστε αυτό για το οποίο συζητάμε έχει να κάνει με τις προτιμήσεις του ατόμου, με lifestyle και με κουλτούρα.

Από πότε το να κρίνεις επιλογές και lifestyle είναι ρατσισμός;

Δημοσ.

Δεν είναι και τόσο διαφορετικά τα πράγματα σε επίπεδο αποδοχής από την κοινωνία στα περισσότερα δυτικά κράτη. Δεν αναφέρομαι στις σχετικές νομοθετικές ρυθμίσεις όπου όντως υπάρχουν κράτη με πολύ πιο προχωρημένη νομική αποδοχή. Αναφέρομαι καθαρά στις φοβίες του απλού πολίτη που είναι ακόμα σε μεγάλο βαθμό ίδιες είτε στις ΗΠΑ, είτε στην Γαλλία, είτε στην Ελλάδα.

Η ομοφοβία παραμένει, σίγουρα, σε όλες τις κοινωνίες και δεν εξαφανίζεται απ'τη μια μέρα στην άλλη επειδή έβγαλε μια απόφαση το κράτος. Τέτοιες αλλαγές απαιτούν χρόνο και θα έρθουν, imho, όχι μέσα από πυροτεχνήματα όπως είναι τα pride αλλά μέσα από τη καθημερινή ζωή.

Και πάλι βέβαια, όπως εξακολουθεί και υπάρχει ρατσισμός στις μέρες μας, το ίδιο θα ισχύει και για την ομοφοβία.

Επισκέπτης
Δημοσ.

Ποιος νευριασε; Κουβεντα κανουμε, ας μας πουνε αυτοι που ξερουν ποσα genders υπαρχουν, γιατι εγω πραγματικα δηλωνω αγνοια, εκτος των δυο που γνωριζω....

Και προς τον elorant. Σου εκανα μια ερωτηση και δεν σε ειρωνευτηκα. Απο εκει φαινεται το επιπεδο σου φιλε μου και το ποσο ανοιχτομυαλος εισαι (στα λογια ;)!

Σε ειρωνεύτηκα γιατί η ερώτηση που μου έκανες είναι ανόητη. Για τον εξής απλό λόγο. Ανεξάρτητα από το τι θα κάνεις εσύ ή εγώ ως γονιός δεν πρόκειται να αλλάξει στο ελάχιστο τις επιλογές του γιού σου. Είτε το αποδεχτείς, είτε όχι, είτε νευριάσεις, απειλήσεις, του κόψεις την καλημέρα, τον δείρεις, τον στείλεις στις ουρσουλίνες ή στα ΟΥΚ, δεν πρόκειται να πάψει να είναι gay. Η ομοφυλοφιλία δεν είναι συνάχι να φύγει.

Το μόνο που μπορεί να κάνει ένας γονιός είναι να αποδεχτεί τις επιλογές του παιδιού του. Είτε του αρέσει, είτε δεν του αρέσει. Ειδικά όταν μιλάμε για θέματα που άπτονται της προσωπικότητας του και διαμορφώνονται έτσι από το DNA του. Δεν μπορείς να αλλάξεις τον σεξουαλικό προορισμό κάποιου με το ζόρι. Η άλλη λύση είναι να το θεωρήσεις προσωπική ήττα, όπως είμαι σίγουρος θα έκανε ο μέσος ελληνάρας, και να ζήσεις το υπόλοιπο της ζωής σου με ντροπή, νεύρα και απύθμενο μίσος.

Για να κάνεις τέτοιες ερωτήσεις είναι προφανές ότι το θεωρείς ντροπή να είναι κάποιος ομοφυλόφιλος. Εγώ πάλι το θεωρώ αδιάφορο. Υπάρχουν πολύ πιο σημαντικά πράγματα να ασχοληθούμε από το αν κάποιος φτιάχνεται με βυζάκια ή τσουτσούνια.

Δημοσ.

Εαν μιλατε για δυσαρμονιες ορμονικες, καλλιεργειτε την εμπρηστικη αγνοια και φουσκωνετε το προβλημα. Επιτελους, σε αυτο τον ιερο τοπο, πρεπει να καταλαβουμε οτι αν ΔΕΝ εχουμε μελετησει επαρκως ενα ζητημα ή ακομα καλυτερα, αν ΔΕΝ ειμαστε απο αυτο ωστε να το καταλαβαινουμε βιωματικα, ΔΕΝ γνωριζουμε επαρκως τι συμβαινει και ΔΕΝ ειμαστε σε θεση να πεταμε ακατασχετα αποψεις που μονο με την πορδευση μπορουν να ομοιαστουν σε σημασια και συχνοτητα.

Tι να μελετήσει κανείς; Τα φύλα είναι δύο και οτιδήποτε άλλο είναι είτε συνδυασμός είτε απουσία των δύο αυτών φύλων. Υπάρχει πάντα η δυνατότητα αλλαγής φύλου και σωστά υπάρχει.

Από εκεί και πέρα τα special snowflakes που απαιτούν την αναγνώριση 100 διαφορετικών φύλων είναι μέρος του προβλήματος που στην πραγματικότητα δυσχεραίνει την ανεκτικότητα προς τους transsexual/ transgender. Η αναγνώριση 100 φύλων είναι τόσο σοβαρή όσο το να έχει 100 διαφορετικές τουαλέτες κάθε μαγαζί.

• Like 1
Επισκέπτης
Δημοσ.

Έχεις καν ιδέα για το τι είναι η ράτσα;

Έχει καταντήσει αηδία με τον καθένα να πετάει λέξεις που δεν ξέρει λόγω μόδας ή πλύσης εγκεφάλου ή δεν ξέρω τι.

Π.χ.

"Δεν μου αρέσουν οι μουσουλμάνοι" - "Είσαι ρατσιστής!"

"Δεν μου αρέσουν αυτοί που τρώνε σκόρδο" - "Είσαι ρατσιστής και φασίστας" (double combo μοδάτων άγνωστων λέξεων)

Η σεξουαλικότητα ή το "γένος αλλά από κοινωνιολογικής απόψεως" ή όπως θέλετε βαπτίστε αυτό για το οποίο συζητάμε έχει να κάνει με τις προτιμήσεις του ατόμου, με lifestyle και με κουλτούρα.

Από πότε το να κρίνεις επιλογές και lifestyle είναι ρατσισμός;

Εκπληκτικό λογύδριο (μπούρδας). Για την ιστορία να πούμε ότι ο όρος ρατσισμός εφευρέθηκε από τον Magnus Hirschfeld ο οποίος ήταν ακτιβιστής για τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων. Από ότι βλέπεις ο όρος μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε θέματα κοινωνικών διακρίσεων, όχι μόνο για το χρώμα του δέρματος.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...