Προς το περιεχόμενο

Spot mechanic.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, paylidis είπε

Πραγματικά αναρωτιέμαι γιατί μερικοί δε κοιτάτε αμάξια απευθείας από ιδιώτες και τα παίρνετε με καπέλο από αυτούς...; 

Χλμ πάντως δε πιστεύω οτι κατεβάζουν, με είχαν προσεγγίσει για ένα μικρό που πουλάω με 40000 χλμ και μου είχαν εξηγήσει τον τρόπο που λειτουργούν (προωθούν  αμάξια ιδιωτών με έως 150000χλμ με ανάλογο καπέλο στην τιμή και ο ιδιοκτήτης πληρώνει τον έλεγχο 50€). Διαφωνώ με τον τρόπο λειτουργίας τους, αν θέλω αμάξι θα πάρω από ιδιώτη και θα το ελέγξω σε σοβαρό μάστορα και μέσω αντιπροσωπείας ΚΤΕΟ κλπ για χλμ  και τέλος...

Δεν είναι έτσι απλά τα πράγματα για πολλούς λόγους. Ένα αυτοκίνητο από ιδιώτη σε ανάλογη κατάσταση δεν είναι τόσο πολύ φτηνότερο από αυτούς. Επίσης, ο ιδιώτης δεν δινει έως 5 χρόνια εγγύηση. Ο ιδιώτης δεν μπορεί να σου κάνει δόσεις.

• Απαντ. 144
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, dali13gr είπε

Δεν είναι έτσι απλά τα πράγματα για πολλούς λόγους. Ένα αυτοκίνητο από ιδιώτη σε ανάλογη κατάσταση δεν είναι τόσο πολύ φτηνότερο από αυτούς. Επίσης, ο ιδιώτης δεν δινει έως 5 χρόνια εγγύηση. Ο ιδιώτης δεν μπορεί να σου κάνει δόσεις.

Φυσικά και είναι πολύ φθηνότερο γιατί αυτοί βάζουν μίνιμουμ 300 ευρώ καπέλο στο πιο οικονομικό και έως 1500 σε κάτι καλύτερο (μο 600€ καπέλο). Επισης στον ιδιώτη μπορείς να κανείς ένα λογικό παζάρι εκεί όχι γιατί το αμάξι είναι του ιδιώτη και η συμφωνία είναι να πάρει την τιμή που ζητάει. 

Για την εγγύηση συμφωνώ εν μέρει οτι είναι κάτι αν και οι περισσότερες εγγυήσεις μεταχειρισμένων είναι σαν να μην υπάρχουν αν διαβάσεις τα ψιλά γράμματα. Τα χρόνια της εγγύησης επισης πάνε ανάλογα με τα χλμ κοινωσ για ένα αμάξι με 150000 δίνουν 6 μήνες.

Για τις δόσεις υπάρχουν λύσεις και από ιδιώτη μέσω τράπεζας όποτε δεν ισχύει ούτε αυτό το επιχείρημα.

γενικα δε συμφέρει για κανένα λόγο Κατά τη γνώμη μου και σου ξαναλέω με προσέγγισαν για αμάξι και το συζήτησα εκτενώς και τους απέρριψα 

Επεξ/σία από paylidis
Δημοσ.

Η δικη μου η γνωμη ειναι παντως θετικη και ημουν απο την πλευρα του πωλητη. Πουλουσα ενα αυτοκινητου και τους εστειλε ο ενδιαφερομενος αγοραστης να ελεγξουν το αμαξι μου.

Ηταν επαγγελματιας,στην ωρα του και αρκετα σχολαστικος.

Μαλιστα για να δειχνουν πιο καθαρα οι γρατζουνιες στις φωτο,εβαλε διπλα απο την καθε γρατζουνια κατι πρασινα ταμπελακια ωστε να ειναι πιο εμφανεις. Ειχε μαζι του και δυο πλαστικους ανασηκωτηρες για να το τσεκαρει απο κατω. Και το γνωριζε το αντικειμενο,σε καποια φαση με ρωταει "Το αυτοκινητο κινιοταν σε δρομους με χιονια?", λεω "Που το καταλαβες?" και μου απαντα οτι ειδε μια μικρη οξειδωση στην ακρη της εξατμισης που προκαλειται απο το αλατι που ριχνουν στους δρομους,δλδ λεπτομερεια. 

Το κοστος (εαν ειναι τα 60 ευρω που γραφετε) δεν το κρινω,ετσι κοστολογει ο καθενας την εργασια του,αλλα ειναι καλη υπηρεσια για ελεγχο μεταχειρισμενου

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Προσοχή με την 5-ετή εγγύηση της Spot-a-Wheel γιατί υπάρχουν ψιλά γράμματα!

Τι σημαίνει "Εγγύηση έως 5 Χρόνια"; Κρύβεται κάτι;

Δεν κρύβεται απολύτως τίποτα. Οι προϋποθέσεις για να απολαύσει κανείς ξέγνοιαστα το νέο του αυτοκίνητο έχοντας την κάλυψη της πενταετούς εγγύησης είναι:

1. Κατά την διάρκεια της πενταετούς εγγύησης να συντηρεί το αυτοκίνητο (service) αποκλειστικά στην επίσημη αντιπροσωπεία ή εναλλακτικά σε επίσημα εξουσιοδοτημένα συνεργεία. Σε κάθε άλλη περίπτωση η πενταετής εγγύηση παύει να ισχύει.
  2. Ο αγοραστής του αυτοκινήτου πρέπει να συμπληρώνει αναλυτικά τις εργασίες συντήρησης στο βιβλίο εργασιών (book service). Επίσης πρέπει να καταγράφει αναλυτικά στο βιβλίο όλες τις έκτακτες εργασίες συντήρησης που μπορεί να προκύψουν κατά την διάρκεια της πενταετούς εγγυήσεως και να τηρεί σε φύλαξη όλες τις αποδείξεις τιμολόγια που θα εκδοθούν από την αντιπροσωπεία ή τα εξουσιοδοτημένα συνεργεία.
  3. Ο αγοραστής του αυτοκινήτου υποχρεούται να τηρεί απαρέγκλιτα τα χρονοδιαγράμματα (προτεινόμενες ημερομηνίες) των συντηρήσεων όπως προτείνει ο κατασκευαστής είτε ημερολογιακά είτε στα όρια των χιλιομέτρων.
  4. Κατά τη διάρκεια της εγγύησης πρέπει το αυτοκίνητο να είναι ασφαλισμένο μέσω συνεργαζόμενου με τη Spotawheel ασφαλιστικού γραφείου. Ο αγοραστής του αυτοκινήτου μπορεί να διαλέξει ανάμεσα σε πολλές επιλογές ασφαλιστικών εταιρειών και καλύψεων.

Έχουν όλα τα αυτοκίνητά 5 Χρόνια Εγγύηση;

Η μέγιστη χρονική ισχύς της εγγύησης είναι 5 χρόνια. Την ελάχιστη χρονική ισχύ την καθορίζει η χρονική περίοδος των 7 ετών μετά την πρώτη ταξινόμηση του οχήματος με τον κανόνα:”Η διάρκεια της εγγύησης και η ηλικία του αυτοκινήτου δεν πρέπει να υvπερβαίνουν τα 7 έτη”.

Για παράδειγμα εγώ είχα δει αγγελία στο Car για αυτοκίνητο 10-ετίας από αυτούς οπού ανέφερε με μεγάλα γράμματα οτι προσφέρουν εγγύηση 5 χρόνια. Τελικά σε επικοινωνία που κάναμε μαζί τους καταλήξαμε οτι η παρεχόμενη εγγύηση για το συγκεκριμένο όχημα ήταν 6 μήνες (λόγω του οτι ήταν μεγαλύτερο της 7-ετίας) και ίσχυε μόνο εφόσον ασφαλιστεί σε συνεργαζόμενη ασφαλιστική. Όταν ρώτησα γιατί γράφουν 5 χρόνια στην αγγελία αντί για 6 μήνες μου απάντησαν οτι αναφέρουν το μέγιστο που δίνουν στα οχήματα τους για διαφήμιση και όχι την παρεχόμενη για το συγκεκριμένο όχημα!

Επεξ/σία από agnostos13
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
54 λεπτά πριν, agnostos13 είπε

Προσοχή με την 5-ετή εγγύηση της Spot-a-Wheel γιατί υπάρχουν ψιλά γράμματα!

Τι σημαίνει "Εγγύηση έως 5 Χρόνια"; Κρύβεται κάτι;

Δεν κρύβεται απολύτως τίποτα. Οι προϋποθέσεις για να απολαύσει κανείς ξέγνοιαστα το νέο του αυτοκίνητο έχοντας την κάλυψη της πενταετούς εγγύησης είναι:

1. Κατά την διάρκεια της πενταετούς εγγύησης να συντηρεί το αυτοκίνητο (service) αποκλειστικά στην επίσημη αντιπροσωπεία ή εναλλακτικά σε επίσημα εξουσιοδοτημένα συνεργεία. Σε κάθε άλλη περίπτωση η πενταετής εγγύηση παύει να ισχύει.
  2. Ο αγοραστής του αυτοκινήτου πρέπει να συμπληρώνει αναλυτικά τις εργασίες συντήρησης στο βιβλίο εργασιών (book service). Επίσης πρέπει να καταγράφει αναλυτικά στο βιβλίο όλες τις έκτακτες εργασίες συντήρησης που μπορεί να προκύψουν κατά την διάρκεια της πενταετούς εγγυήσεως και να τηρεί σε φύλαξη όλες τις αποδείξεις τιμολόγια που θα εκδοθούν από την αντιπροσωπεία ή τα εξουσιοδοτημένα συνεργεία.
  3. Ο αγοραστής του αυτοκινήτου υποχρεούται να τηρεί απαρέγκλιτα τα χρονοδιαγράμματα (προτεινόμενες ημερομηνίες) των συντηρήσεων όπως προτείνει ο κατασκευαστής είτε ημερολογιακά είτε στα όρια των χιλιομέτρων.
  4. Κατά τη διάρκεια της εγγύησης πρέπει το αυτοκίνητο να είναι ασφαλισμένο μέσω συνεργαζόμενου με τη Spotawheel ασφαλιστικού γραφείου. Ο αγοραστής του αυτοκινήτου μπορεί να διαλέξει ανάμεσα σε πολλές επιλογές ασφαλιστικών εταιρειών και καλύψεων.

Έχουν όλα τα αυτοκίνητά 5 Χρόνια Εγγύηση;

Η μέγιστη χρονική ισχύς της εγγύησης είναι 5 χρόνια. Την ελάχιστη χρονική ισχύ την καθορίζει η χρονική περίοδος των 7 ετών μετά την πρώτη ταξινόμηση του οχήματος με τον κανόνα:”Η διάρκεια της εγγύησης και η ηλικία του αυτοκινήτου δεν πρέπει να υvπερβαίνουν τα 7 έτη”.

Για παράδειγμα εγώ είχα δει αγγελία στο Car για αυτοκίνητο 10-ετίας από αυτούς οπού ανέφερε με μεγάλα γράμματα οτι προσφέρουν εγγύηση 5 χρόνια. Τελικά σε επικοινωνία που κάναμε μαζί τους καταλήξαμε οτι η παρεχόμενη εγγύηση για το συγκεκριμένο όχημα ήταν 6 μήνες (λόγω του οτι ήταν μεγαλύτερο της 7-ετίας) και ίσχυε μόνο εφόσον ασφαλιστεί σε συνεργαζόμενη ασφαλιστική. Όταν ρώτησα γιατί γράφουν 5 χρόνια στην αγγελία αντί για 6 μήνες μου απάντησαν οτι αναφέρουν το μέγιστο που δίνουν στα οχήματα τους για διαφήμιση και όχι την παρεχόμενη για το συγκεκριμένο όχημα!

Η SPOTMECHANIC έχει πατήσει πολλούς κάλους και πολλοί την συκοφαντούν. Μεχρι να γίνει ευρέως γνωστή πολλοί επαγγελματίες πουλούσαν φύκια για μεταξωτές κορδέλες και τώρα έχουν να αντιμετωπίσουν πελάτη που φέρνει πραγματικά γνώστη που μπορεί να κάνει μια σωστή μέσες-άκρες αποτίμηση.

Η εγγύηση που μπορεί να δοθεί σε ένα ΠΑΛΙΟ-ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΟ αυτοκίνητο είναι υπό όρους ΠΑΝΤΑ γιατί δεν είναι νοστράδαμος ο άλλος να ξέρει τι μπορεί να προκύψει (τυχαίνουν ζημιές ακόμη και σε καινούρια εντός εγγύησης) ούτε βάζει έναν υπάλληλο της μόνιμα συνοδηγό να παρακολουθεί πως λειτουργεί ο οδηγός το όχημα.

Επεξ/σία από jgeorgiou
  • Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 ώρες πριν, jgeorgiou είπε

Η SPOTMECHANIC έχει πατήσει πολλούς κάλους και πολλοί την συκοφαντούν. Μεχρι να γίνει ευρέως γνωστή πολλοί επαγγελματίες πουλούσαν φύκια για μεταξωτές κορδέλες και τώρα έχουν να αντιμετωπίσουν πελάτη που φέρνει πραγματικά γνώστη που μπορεί να κάνει μια σωστή μέσες-άκρες αποτίμηση.

Η εγγύηση που μπορεί να δοθεί σε ένα ΠΑΛΙΟ-ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΟ αυτοκίνητο είναι υπό όρους ΠΑΝΤΑ γιατί δεν είναι νοστράδαμος ο άλλος να ξέρει τι μπορεί να προκύψει (τυχαίνουν ζημιές ακόμη και σε καινούρια εντός εγγύησης) ούτε βάζει έναν υπάλληλο της μόνιμα συνοδηγό να παρακολουθεί πως λειτουργεί ο οδηγός το όχημα.

Αν εννοείς οτί έχω λόγο να συκοφαντήσω την spot-mechanic επειδή έχω κάποιο όφελος κάθε άλλο. Εγώ απλά την εμπειρία μου από τη spot-a-wheel αναφέρω μόνο και μόνο επειδή μου φάνηκε περίεργο οτί διαφήμιζε 5 χρόνια εγγύηση στην αγγελία (και μάλιστα ήταν ο λόγος που την επέλεξα και ήρθα σε επικοινωνία μαζί τους για το όχημα) και τελικά έδινε 6 μήνες!

ΥΓ. Δεν διαφωνώ οτι η εγγύση έχει όρους αλλά μην φτάνουμε στο άλλο άκρο, όπως με τις ασφαλιστικές που αγοράζεις κάλυψη για τα πάντα και στο τέλος διαπιστώνεις οτι οι εξαιρέσεις είναι πιό πολλές από τις καλύψεις!

Επεξ/σία από agnostos13
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, agnostos13 είπε

Αν εννοείς οτί έχω λόγο να συκοφαντήσω την spot-mechanic επειδή έχω κάποιο όφελος κάθε άλλο. Εγώ απλά την εμπειρία μου από τη spot-a-wheel αναφέρω μόνο και μόνο επειδή μου φάνηκε περίεργο οτί διαφήμιζε 5 χρόνια εγγύηση στην αγγελία (και μάλιστα ήταν ο λόγος που την επέλεξα και ήρθα σε επικοινωνία μαζί τους για το όχημα) και τελικά έδινε 6 μήνες!

ΥΓ. Δεν διαφωνώ οτι η εγγύση έχει όρους αλλά μην φτάνουμε στο άλλο άκρο, όπως με τις ασφαλιστικές που αγοράζεις κάλυψη για τα πάντα και στο τέλος διαπιστώνεις οτι οι εξαιρέσεις είναι πιό πολλές από τις καλύψεις!

Δεν εννοούσα εσένα , όλες οι επιχειρήσεις βάζουν με κεφαλαία το θετικό και στα ψιλά γράμματα τους "όρους και προϋποθέσεις".

Θέλει μεγάλη προσοχή πάντα στα ψιλά γράμματα και όταν κάτι "παραείναι καλό" πρέπει να μας βάζει σε υποψίες γιατί πάντα όπου υπάρχει τυρί υπάρχει και φάκα. Πλέον οι καιροί έχουν πονηρέψει πολύ και θέλει μεγάλη προσοχή που βάζουμε την υπογραφή μας και διπλο-τριπλοτσεκάρισμα. Εχθές ένας έγραφε σε διπλανό thread ότι συμφώνησε με Γερμανική εταιρία για μια υπηρεσία 1 ευρώ και αυτοί μετά από λίγες μέρες τον ξαναχρέωσαν ακόμη 90ευρώ γιατί δεν είχε προσέξει ότι στα πολυσέλιδα "ψιλά γράμματα" αποδέχθηκε επιπλέον αλμυρές υπηρεσίες.

Το πνεύμα του σχολίου μου ήταν ότι η S-M έχει βοηθήσει πολύ - πολλούς άσχετους με τα αυτοκίνητα ιδιώτες αγοραστές και πολλοί πωλητές έχουν έρθει σε δύσκολη θέση γιατί δεν μπορούν να κοροιδεύουν όπως παλιά.

Επεξ/σία από jgeorgiou
  • Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, jgeorgiou είπε

Το πνεύμα του σχολίου μου ήταν ότι η S-M έχει βοηθήσει πολύ - πολλούς άσχετους με τα αυτοκίνητα ιδιώτες αγοραστές και πολλοί πωλητές έχουν έρθει σε δύσκολη θέση γιατί δεν μπορούν να κοροιδεύουν όπως παλιά.

Προφανώς...

Θυμάμαι που παλαιότερα είχα πάει σε μάντρα να δω όχημα με φαινομενικά καλά χαρακτηριστικά, του λέω καλό στο μάτι αλλά πρέπει να το πάμε και συνεργείο για έλεγχο εφόσον τα βρούμε με τα υπόλοιπα. Μου λέει το αμάξι δεν κουνιέται γιατί δεν έχει πινακίδες-ασφάλεια. Του λέω και πως θα το δούμε...βάλε ΔΟΚ. Μου λέει δεν έχω ΔΟΚ φέρε εσύ κάποιο μηχανικό εδώ και κατά προτίμηση αντιπροσωπείας. Ο μηχανικός μου δεν δεχόταν να το ελέγξει εκτός του χώρου του (χωρίς μηχανήματα και χωρίς να κινείται το αμάξι), η αντιπροσωπεία δεν στέλνει άτομα εκτός από ότι μου είπαν οπότε του λέω κανόνισα να έρθει μηχανικός να το δει από την spot-mechanic (μου είχαν πει όταν τους κάλεσα για το ραντεβού οτί πρέπει να το αναφέρω στον πωλητή για να είμαι σίγουρος οτί δέχεται). Μου λέει α...όχι δεν αφήνω να το δουν αυτοί γιατί βγάζουν όλα τα αμάξια σκάρτα για να προωθούν κάτι δικά τους, στείλε από αντιπροσωπεία. Του λέω μα δεν στέλνει η αντιπροσωπεία. Και μου λέει ε τότε βρες έναν άλλο...εγώ στη spot-mechanic δεν το δείχνω! Φυσικά έφυγα τρέχοντας...αν και σε κανά μήνα βρήκε να το πλασάρει αλλού... Βρίσκουν και τα κάνουν!

Δημοσ.
Στις 20/9/2019 στις 6:08 ΜΜ, agnostos13 είπε

Μου λέει α...όχι δεν αφήνω να το δουν αυτοί γιατί βγάζουν όλα τα αμάξια σκάρτα για να προωθούν κάτι δικά τους, στείλε από αντιπροσωπεία. Του λέω μα δεν στέλνει η αντιπροσωπεία. Και μου λέει ε τότε βρες έναν άλλο...εγώ στη spot-mechanic δεν το δείχνω! Φυσικά έφυγα τρέχοντας...αν και σε κανά μήνα βρήκε να το πλασάρει αλλού... Βρίσκουν και τα κάνουν!

Εψαχνε για θυματα ο αλμπανης.

Δημοσ.

Δεν χρειάστηκε ποτέ να χρησιμοποιήσω αυτή την υπηρεσία τους, όμως χαρακτηρίζω την μέχρι τώρα εμπειρία μου μαζί τους αρνητική.

Την πρώτη φορά επικοινώνησα για να συζητήσω την πώληση ενός αυτοκινήτου. Από την αρχή φάνηκε πως κάτι δεν πάει καλά, αφού χρειάστηκαν αρκετοί συνομιλητές και αναμονές μέχρι να βρουν κάποιον «ειδικό» για να μιλήσω.

Όταν επιτέλους τον βρήκαμε, έπειτα από μια σύντομη συζήτηση που είχαμε κι ενώ χαρακτήρισε ο ίδιος το αυτοκίνητο μου «μοναδικό» η τιμή που μου έδωσε ήταν πραγματικά εξευτελιστική. Όταν του επισήμανα την αντίφαση απλά προσπάθησε να με πείσει για το αντίθετο αλλά και για το γεγονός πως δεν θα μπορούσα με τίποτα να το πουλήσω μόνος μου εγώ.

Τη δεύτερη φορά  επικοινώνησα μαζί τους μέσω της φόρμας που διαθέτουν Πες μας τι ψάχνεις αλλά και από τον προσωπικό μου λογαριασμό για κάτι που έψαχνα εκείνη την περίοδο.

Προς μεγάλη μου έκπληξη δεν πήρα καμία απάντηση ποτέ!

Σχετικά τώρα με τον έλεγχο ενός μεταχειρισμένου πάντα επιλέγω την επίσημη αντιπροσωπεία για να μπορώ να πάρω δεδομένα και από τη μονάδα ελέγχου κινητήρα.

Αν για οποιοδήποτε λόγο όμως δεν μπορούσα να έχω την επιλογή αυτή, τότε ναι θα τους φώναζα σίγουρα για να ελέγξουν το όχημα που με ενδιαφέρει. Άλλωστε και το κόστος της υπηρεσίας τους δεν είναι απαγορευτικό και τα οφέλη που θα έχω από αυτήν είναι αρκετά.

Δημοσ.
6 ώρες πριν, A10B είπε

Δεν χρειάστηκε ποτέ να χρησιμοποιήσω αυτή την υπηρεσία τους, όμως χαρακτηρίζω την μέχρι τώρα εμπειρία μου μαζί τους αρνητική.

Την πρώτη φορά επικοινώνησα για να συζητήσω την πώληση ενός αυτοκινήτου. Από την αρχή φάνηκε πως κάτι δεν πάει καλά, αφού χρειάστηκαν αρκετοί συνομιλητές και αναμονές μέχρι να βρουν κάποιον «ειδικό» για να μιλήσω.

Όταν επιτέλους τον βρήκαμε, έπειτα από μια σύντομη συζήτηση που είχαμε κι ενώ χαρακτήρισε ο ίδιος το αυτοκίνητο μου «μοναδικό» η τιμή που μου έδωσε ήταν πραγματικά εξευτελιστική. Όταν του επισήμανα την αντίφαση απλά προσπάθησε να με πείσει για το αντίθετο αλλά και για το γεγονός πως δεν θα μπορούσα με τίποτα να το πουλήσω μόνος μου εγώ.

Τη δεύτερη φορά  επικοινώνησα μαζί τους μέσω της φόρμας που διαθέτουν Πες μας τι ψάχνεις αλλά και από τον προσωπικό μου λογαριασμό για κάτι που έψαχνα εκείνη την περίοδο.

Σχετικά τώρα με τον έλεγχο ενός μεταχειρισμένου πάντα επιλέγω την επίσημη αντιπροσωπεία για να μπορώ να πάρω δεδομένα και από τη μονάδα ελέγχου κινητήρα.

Αν για οποιοδήποτε λόγο όμως δεν μπορούσα να έχω την επιλογή αυτή, τότε ναι θα τους φώναζα σίγουρα για να ελέγξουν το όχημα που με ενδιαφέρει. Άλλωστε και το κόστος της υπηρεσίας τους δεν είναι απαγορευτικό και τα οφέλη που θα έχω από αυτήν είναι αρκετά.

Σου πέρασε από το μυαλό ότι δεν ενδιαφέρονται και στο έλεγαν έμμεσα-ευγενικά? Ισως είχαν στοκαρισμένα αντίστοιχης κατηγορίας που δεν τους "έφευγαν".

Μου έχει τύχει και όταν επέμενα υπερβολικά (άλλη περίπτωση με Γάλλους) και όταν επέμεινα πολύ μου λέει ένα προιστάμενος " Σου απαντάμε ευγενικά , δεν τον καταλαβαίνεις , τόσο καιρό εννούσαμε ΟΧΙ".

Δημοσ.
9 ώρες πριν, A10B είπε

Λογικά μιλάς για πώληση μέσω της spot-a-wheel...

Από όσο ξέρω αυτοί είναι μεσίτες πωλήσεων αυτοκινήτων και βγάζουν από την διαφορά τιμής (όπως και οι μαντράδες). Οπότε έχει λογική να σου ζητάνε μια χαμηλή τιμή αγοράς καθώς θέλουν να έχουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερο περιθώριο κέρδους με την πώληση. Στην θέση σου θα το πήγαινα για ένα έλεγχο σε αυτούς και εφόσον είναι "μοναδικό" θα το πούλαγα ο ίδιος με "πιστοποίηση της spotmechanic" διαθέσιμη σε όποιον θέλει να το δει! Φυσικά κάτι τέτοιο δεν σημαίνει οτι θα αποφύγεις περετέρω έλεγχο από τον αγοραστή απλά θα δείχνεις πιο σίγουρος οτι το αμάξι είναι καθαρό και δεν προσπαθείς να κρύψεις πράγματα...

ΥΓ. Μην περιμένεις οτι μπριζώνοτας το αμάξι στον Η/Υ μπορείς να βγάλεις κάποιο σοβαρό συμπέρασμα καθώς όποιος ξέρει τι κάνει, ξέρει να καθαρίζει και τους εγκεφάλους. Τα ΙΧ δεν έχουν μαύρο κουτί (ακόμα) για να είσαι σίγουρος οτί...ότι γράφει δεν ξεγράφει!

Δημοσ.
11 ώρες πριν, A10B είπε

Δεν ξερω τι εμπειρια εχεις με αντιπροσωπειες, αλλα απ τη δικη μου εμπειρια σε διαφορες(renault,alfa,hyundai), τα ντουγανια που εχουν μεσα ισα που γνωριζουν -μηχανικα- να κανουν εναν ελεγχο μεσω διαγνωστικου και αν βγαινουν ολα "ΠΡΑΣΙΝΑ" να σου δινουν το οκ, απο κει και περα απαξ και ειναι το διαγνωστικο στα αγγλικα, ουτε που γνωριζουν να ψαξουν κατι αλλο...

Δημοσ.
5 ώρες πριν, jgeorgiou είπε

Σου πέρασε από το μυαλό ότι δεν ενδιαφέρονται και στο έλεγαν έμμεσα-ευγενικά? Ισως είχαν στοκαρισμένα αντίστοιχης κατηγορίας που δεν τους "έφευγαν".

Η αλήθεια είναι πως όχι δεν μου πέρασε επειδή γνώριζα τι έχω στα χέρια μου. Άλλωστε πουλήθηκε μέσα σε μόλις δύο μέρες από την αντιπροσωπία σε πολύ καλύτερη τιμή από τη δική τους.

2 ώρες πριν, agnostos13 είπε

Από όσο ξέρω αυτοί είναι μεσίτες πωλήσεων αυτοκινήτων και βγάζουν από την διαφορά τιμής (όπως και οι μαντράδες). Οπότε έχει λογική να σου ζητάνε μια χαμηλή τιμή αγοράς καθώς θέλουν να έχουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερο περιθώριο κέρδους με την πώληση.

Δεν ήταν χαμηλή η τιμή της προσφοράς ήταν εξευτελιστική.

2 ώρες πριν, agnostos13 είπε

ΥΓ. Μην περιμένεις οτι μπριζώνοτας το αμάξι στον Η/Υ μπορείς να βγάλεις κάποιο σοβαρό συμπέρασμα καθώς όποιος ξέρει τι κάνει, ξέρει να καθαρίζει και τους εγκεφάλους. Τα ΙΧ δεν έχουν μαύρο κουτί (ακόμα) για να είσαι σίγουρος οτί...ότι γράφει δεν ξεγράφει!

Έχετε απόλυτο δίκιο από μόνο του δεν αρκεί όμως συνδυαστικά με την γενική εικόνα του αυτοκινήτου μπορεί να σε βοηθήσει στην αγορά.

58 λεπτά πριν, ideal09 είπε

Δεν ξερω τι εμπειρια εχεις με αντιπροσωπειες, αλλα απ τη δικη μου εμπειρια σε διαφορες(renault,alfa,hyundai), τα ντουγανια που εχουν μεσα ισα που γνωριζουν -μηχανικα- να κανουν εναν ελεγχο μεσω διαγνωστικου και αν βγαινουν ολα "ΠΡΑΣΙΝΑ" να σου δινουν το οκ, απο κει και περα απαξ και ειναι το διαγνωστικο στα αγγλικα, ουτε που γνωριζουν να ψαξουν κατι αλλο...

Δεν θα έλεγα πως έχω μεγάλη εμπειρία μαζί τους ούτε πως δεν ισχύουν αυτά που λέτε. Για αυτούς τους λόγους επιλέγω να συνεργάζομαι πάντα με μια συγκεκριμένη που την εμπιστεύομαι αρκετά.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...