poulinos Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2016 Άσχετο, αλλά θα κάνω τάμα στην Παναγιά ρε pouline να σε δω να γράφεις με κεφαλαία, στοιχειώδες συντακτικό, και να βάζεις και κανά κόμμα! μπα σε μια αλλη ζωη.σπανια 1 στα 100 posts θα βαλω κεφαλαιο το πρωτο γραμμα.για κομμα και παραγραφους ουτε κατα διανοια.αλλο τοσο για τονους. εδω παλια αν θυμασαι εγραφα με greeklish μεχρι την ημερα που απαγορευτηκαν.μεχρι και guide στα greeklish ειχα γραψει.
pontez2 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2017 Πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία από το Εθνικό κέντρο αιμοδοσίας που αποδεικνύει, οτι το πρόβλημα δεν ειναι αν ο Έλληνας δινει αίμα, αλλά το πως αυτό διανέμεται "Η χώρα μας με 10,5 εκ. πληθυσμού συλλέγει ετησίως 550.000 μονάδες αίματος ενώ εισάγει 25.000 από τον Ελβετικό Ερυθρό Σταυρό. Από αυτές 320.000 προέρχονται από Εθελοντές Αιμοδότες και το λοιπό από το συγγενικό περιβάλλον των ασθενών. Η Ελβετία με 8,5 εκ. πληθυσμού συλλέγει ετησίως 320.000 μονάδες αίματος. Είναι λοιπόν άδικο για τους Εθελοντές Αιμοδότες, αλλά και για τις αιμοδοσίες της χώρας μας να λέγεται ότι οι Έλληνες δε δίνουν αίμα, όπως είναι και εντυπωσιακό γιατί μία σημαντική συλλογή αίματος δεν επαρκεί για την κάλυψη των αναγκών μας, σε αντίθεση με όλους τους αλγόριθμους των διεθνών οργανισμών." http://ekea.gr/%CE%B4%CE%B5%CE%BB%CF%84%CE%AF%CE%BF-%CF%84%CF%8D%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%B5%CF%80%CE%AC%CF%81%CE%BA%CE%B5%CE%B9%CE%B1-%CE%B1%CE%AF%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%BF%CF%82/ Το ενιαίο πληροφοριακό συστημα που έχουν σκοπό να φτιάξουν, εαν γινει (διοτι σιγουρα κάποια ιδιωτικά θα αντιδράσουν, αφου έτσι δε θα μπορουν να ζητουν 5 φιάλες για μια γρατζουνιά) θα είναι πραγματικη επανάσταση για την αιμοδοσία. Ειναι κρίμα να έχουμε 320.000 ενεργούς εθελοντές αιμοδότες και το αίμα τους να μη μπορει να χρησιμοποιηθεί σωστά.
παπι Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2017 Για την ιστορια, πηγα προχθες. Ολα οκ αλλα εφαγα ακυρο επειδη πινω πρωτεινη. Ετσι περιοδο θα εχω μετα της 4/2
Heybro Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2017 Εμένα δεν με άφησαν να δώσω επειδή είχα βγάλει δόντι πριν από 5 μέρες. Μετά ψάχνουν να βρουν αίμα.
pontez2 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2017 Εμένα δεν με άφησαν να δώσω επειδή είχα βγάλει δόντι πριν από 5 μέρες. Μετά ψάχνουν να βρουν αίμα. Καλά έκαναν. Ο κανονισμος αιμοδοσιας το αναφέρει ρητά. Μια εβδομάδα πριν αν έχεις κάνει εξαγωγη δε πας για αίμα. Έπρεπε να έχεις ενημερωθει. Και με αφορμη, αυτό. Δεν ειναι ευκολο να δωσει κάποιος αίμα, ούτε θα σας πει κανεις ευχαριστω. Για πάρτυ σας το κάνετε και άμα σας αρέσει. Όσοι ειστε υγείης κερδίζετε 2 πράγματα παραπάνω στην υγεία σας και βέβαια κάνετε και καλό. 1
poulinos Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2017 Πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία από το Εθνικό κέντρο αιμοδοσίας που αποδεικνύει, οτι το πρόβλημα δεν ειναι αν ο Έλληνας δινει αίμα, αλλά το πως αυτό διανέμεται "Η χώρα μας με 10,5 εκ. πληθυσμού συλλέγει ετησίως 550.000 μονάδες αίματος ενώ εισάγει 25.000 από τον Ελβετικό Ερυθρό Σταυρό. Από αυτές 320.000 προέρχονται από Εθελοντές Αιμοδότες και το λοιπό από το συγγενικό περιβάλλον των ασθενών. Η Ελβετία με 8,5 εκ. πληθυσμού συλλέγει ετησίως 320.000 μονάδες αίματος. Είναι λοιπόν άδικο για τους Εθελοντές Αιμοδότες, αλλά και για τις αιμοδοσίες της χώρας μας να λέγεται ότι οι Έλληνες δε δίνουν αίμα, όπως είναι και εντυπωσιακό γιατί μία σημαντική συλλογή αίματος δεν επαρκεί για την κάλυψη των αναγκών μας, σε αντίθεση με όλους τους αλγόριθμους των διεθνών οργανισμών." http://ekea.gr/%CE%B4%CE%B5%CE%BB%CF%84%CE%AF%CE%BF-%CF%84%CF%8D%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%B5%CF%80%CE%AC%CF%81%CE%BA%CE%B5%CE%B9%CE%B1-%CE%B1%CE%AF%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%BF%CF%82/ Το ενιαίο πληροφοριακό συστημα που έχουν σκοπό να φτιάξουν, εαν γινει (διοτι σιγουρα κάποια ιδιωτικά θα αντιδράσουν, αφου έτσι δε θα μπορουν να ζητουν 5 φιάλες για μια γρατζουνιά) θα είναι πραγματικη επανάσταση για την αιμοδοσία. Ειναι κρίμα να έχουμε 320.000 ενεργούς εθελοντές αιμοδότες και το αίμα τους να μη μπορει να χρησιμοποιηθεί σωστά. αυτο σε καθε εγχειρηση να ζητανε προκαταβολικα φιαλες αιματος κατανταει λιγο βλακεια.ελπιζω τωρα που καποια πραγματα εχουν γινει και Online να βελτιωθει η κατασταση Εμένα δεν με άφησαν να δώσω επειδή είχα βγάλει δόντι πριν από 5 μέρες. Μετά ψάχνουν να βρουν αίμα. καλα μπορεις απλα και να μην το πεις. Δεν ξερω για ποιο λογο δεν θελουν να εχεις βγαλει δοντι.Αν ειναι για θεμα οτι εχεις χασει αιμα απο το δοντι τοτε ... διοτι ποσο αιμα θα χασεις αμα βγαλεις δοντι?εκτος αν ξηλωσεις κανα φρονιμητη. Για την ιστορια, πηγα προχθες. Ολα οκ αλλα εφαγα ακυρο επειδη πινω πρωτεινη. Ετσι περιοδο θα εχω μετα της 4/2 ποσο καιρο πριν δεν πρεπει να εχεις πιει πρωτεινη δηλαδη?μια με δυο βδομαδες? Καλά έκαναν. Ο κανονισμος αιμοδοσιας το αναφέρει ρητά. Μια εβδομάδα πριν αν έχεις κάνει εξαγωγη δε πας για αίμα. Έπρεπε να έχεις ενημερωθει. Και με αφορμη, αυτό. Δεν ειναι ευκολο να δωσει κάποιος αίμα, ούτε θα σας πει κανεις ευχαριστω. Για πάρτυ σας το κάνετε και άμα σας αρέσει. Όσοι ειστε υγείης κερδίζετε 2 πράγματα παραπάνω στην υγεία σας και βέβαια κάνετε και καλό. εχει αρκετα πραγματα η λιστα μεσα που δεν πρεπει να εχεις κανει οποτε για καποιον που δεν παει πολλες φορες ή ακομα χειροτερα ειναι η πρωτη φορα μερικες φορες ξεφευγει κατι.
actorius Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2017 Εβγαλα προσφατα καρτα εθελοντη, μου εφτιαξαν account στο Μητρώο Αιμοδοτών και απ'οτι ειδα στην καρτελα μου εχουν μετρησει και οι 2 φορες που ειχα δωσει αιμα πριν το παρω στα σοβαρα και γραφτω. Νουμπικη ερωτηση: 'πρεπει' να γραφτω και σε καποιο συλλογο/ομαδα αιμοδοτων ή δεν εχει καποια παραπανω σημασια ή προνομιο; Τι παραπανω προσφερει η ομαδα απο το να πηγαινω ανα 3μηνο στο νοσοκομειο και να δινω μονος μου;
Invader Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2017 Το να βγάλεις δόντι ή έστω να έχεις ανοικτή πληγή για οποιοδήποτε λόγο είναι λόγος αποκλεισμού απο αιμοδοσία.Είναι είσοδος μικροβίων άσχετα αν σε κάνουν να νοσήσεις.Οπως το να έχεις πιει το βράδυ,δε μπορείς να δώσεις αίμα το πρωί.Καθώς και να να έχεις λάβει φάρμακα εκτός από παυσίπονα πάλι σε αποκλείουν.Εξαιρείται η ασπιρίνη από τα παυσίπονα γιατί αραιώνει το αίμα.Για να δώσεις αίμα θα πρέπει να είσαι απόλυτα υγειής,να έχεις φάει καλά και να έχεις κοιμηθεί αρκετά το βράδυ.Στο ερωτηματολόγιο που συμπληρώνεις και υπογράφεις αναφέρονται όλα αυτά.Καλό θα είναι να γίνει συνήθεια σε όλους να γίνουν έστω και 2 φορες το χρόνο αίμα.Καλό κάνεις σίγουρα (ιδώς αν έχεις σπάνια ομάδα αίματος) αλλά κάνει καλό και στον οργανισμό που σε λίγα λεπτά αναπληρώνει ότι έχασε σε ποσότητα και σε λίγες εβδομάδες την ποιότητα.
Silverage Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2017 Εβγαλα προσφατα καρτα εθελοντη, μου εφτιαξαν account στο Μητρώο Αιμοδοτών και απ'οτι ειδα στην καρτελα μου εχουν μετρησει και οι 2 φορες που ειχα δωσει αιμα πριν το παρω στα σοβαρα και γραφτω. Νουμπικη ερωτηση: 'πρεπει' να γραφτω και σε καποιο συλλογο/ομαδα αιμοδοτων ή δεν εχει καποια παραπανω σημασια ή προνομιο; Τι παραπανω προσφερει η ομαδα απο το να πηγαινω ανα 3μηνο στο νοσοκομειο και να δινω μονος μου; Έχω κάρτα. Λογαριασμό στο μητρώο αιμοδοτών πώς φτιάχνεις;
actorius Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2017 Ειχα ενημερωση με sms απο τη στιγμη που ο γιατρος εκανε online την αιτηση μου για την ταυτοτητα. Μετα απο καποιες μερες ελαβα ενα κωδικο με sms, μπηκα στο https://service.blooddonorregistry.gr τον εβαλα και μου επετρεψε να φτιαξω χρηστη.
παπι Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2017 ποσο καιρο πριν δεν πρεπει να εχεις πιει πρωτεινη δηλαδη?μια με δυο βδομαδες? δυο, γενικα για συμπληρωματα
poulinos Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2017 Εβγαλα προσφατα καρτα εθελοντη, μου εφτιαξαν account στο Μητρώο Αιμοδοτών και απ'οτι ειδα στην καρτελα μου εχουν μετρησει και οι 2 φορες που ειχα δωσει αιμα πριν το παρω στα σοβαρα και γραφτω. Νουμπικη ερωτηση: 'πρεπει' να γραφτω και σε καποιο συλλογο/ομαδα αιμοδοτων ή δεν εχει καποια παραπανω σημασια ή προνομιο; Τι παραπανω προσφερει η ομαδα απο το να πηγαινω ανα 3μηνο στο νοσοκομειο και να δινω μονος μου; καποιες φορες υπαρχουν καποιοι συλλογοι ακομα και στον τοπο εργασιας .προσωπικα δεν δινω εκει για διαφορους λογους. ο ενας ειναι οτι μπορει να ερθουν για αιμοδοσια καθε 6 μηνες που το θεωρω πολυ οπως και καποιες φορες επειδη δεν μαζευονται ατομα να μην ερθουν.β και βασικο.αν χρειαστει να δωσω καπου φιαλη θα πρεπει να ειναι σε συγγενη μεχρι πρωτου βαθμου οπως και επισης καποιες φορες σου λενε να μας παρει τηλεφωνο ο υπευθυνος της αιμοδοσιας στον χωρο εργασιας.οπως εχω παει να δωσω αιμα που ειχα δωσει σε εκκλησια και λενε πρεπει να μας παρει ο παπας.κοινως οτι νανε.οποτε σε νοσοκομειο παντα χωρις κανενα συλλογο.το μονο + του συλλογου για καποιους ειναι οτι ερχονται πχ στον τοπο εργασιας και δνε υπαχει μεγαλη αναμονη ειτε ερχονται πχ σε μια εκκλησια ή ενα σχολειο που ισως ειναι πιο κοντα σου. 1
vasioula1 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2017 Δινω εθελοντικα αιμα εδω και ενα χρονο. Εχω 2 φυαλες στην τραπεζα μου. Καλο ειναι να υπαρχουν για μια κακια στιγμη. Μεχρι τωρα εδινα περιστασιακα αιμα μονο οποτε χρειαζοταν καποιος. 1
poulinos Δημοσ. 7 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2017 φαντασου οτι τις 2 στις ζητανε πλεον για πλακα για μια επεμβαση
Γιάννης Platano Δημοσ. 7 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2017 φαντασου οτι τις 2 στις ζητανε πλεον για πλακα για μια επεμβαση Και πολύ καλα κανουν !!! Ποτε δεν μπορουν να είναι σιγουροι 100% ότι δεν θα χρειαστεί και είναι και ενας τροπος να μαζεψουν αιμα γιατι από εθελοντισμο εχουμε πρόβλημα .
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα