Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Bump, κάποιος από τους νερουλάδες έχει εικόνα να απαντήσει στο ερώτημα του Herald; Με ενδιαφέρει κι εμένα, δεν μπορώ να σκέφτομαι ότι θα αλλάξω σημερινή κάρτα και θα βαράει 90ρια.

• Απαντ. 3,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
Στις 18/6/2021 στις 12:39 ΜΜ, Herald είπε

Kαλησπέρα,

μετά από αρκετή αναμονή βγήκε το block για gamerock oc. 

https://www.alphacool.com/shop/grafikkarten-wasserkuehler/nvidia-gpu/29103/alphacool-eisblock-aurora-acryl-gpx-n-rtx-3080/3090-gamerock-mit-backplate

Τώρα τα φώτα σας. Με custom wc δεν έχω ασχοληθεί πότε, και δεν θα ήθελα να αρχίσω τώρα :P

Yπάρει κάποια idiotproof μέθοδος, κάτι σε στύλ ΑΙΟ με res - pump - coolant πακέτο απλά να το πάρω και να ενώσω τους σωλήνες στην κάρτα? 

Αν δεν υπάρχει, τι θα χρειαστεί να αγοράσω? Φοβάμαι κυρίως μην ξεχάσω τίποτα μικρό. Το πλάνο είναι 360 radiator, pump + reservoir combo, soft tubes  (4 στον αριθμό φαντάζομαι?) και το υγρό. Όλα από την alphacool. Κάτι άλλο που  σίγουρα μου διαφεύγει? 

Επίσης αν υπάρχει πρόταση τι  pump θα χρειαστεί για τα 500w της 3090, καλοδεχούμενη και αυτή. Είχα στο μυαλό μου  τούτα εδώ

https://www.alphacool.com/shop/ausgleichsbehaelter/roehrenbehaelter/eisbecher/26793/alphacool-eisbecher-aurora-d5-acetal/glas-150mm

https://www.alphacool.com/shop/pumpen/alphacool-pumpen/24121/alphacool-eispumpe-vpp755-single-edition-v.3

Καλησπέρα, με δυο μέτρα σοφτ τουμπ, κανεις ότι θέλεις, και για τα 500 της κάρτας θες τουλάχιστον 360αρι συνολικά. Αν πας σε λεπτό θα είσαι οριακά. Αφού το βάζεις που το βάζεις βάλε και επεξεργαστή ένα μπλοκ, συν ένα 240αρι.

• Like 1
Δημοσ.

Μιας και μπήκα στην τελική ευθεία κι έχουν μείνει μόνο τα fittings για πείτε ρε παίδες από την εμπειρία σας τι υγρά να πάρω?
Βασικά τα χρώματα του θέματος θα είναι μαύροι σουλήνες (custom paint) με νίκελ ek fittings και πορτοκαλί το υγρό το οποίο θα φαίνεται μόνο στο τανκ και στο heatkiller της gpu.
Θα ήθελα πολύ να είναι παστέλ αλλά κατά καιρούς διαβάζω διάφορα για τη συντήρηση του.
Αν όχι παστέλ τότε θα ήθελα να έχω κάβα υγρό και χρωστική και οπότε τι μάρκα προτείνετε?
Δηλαδή θα μπορούσα να έχω απιονισμένο νερό στη λούπα και να κάνω εγώ το dying?

Δημοσ.

@Silok αν και ασχολουμαι παρα πολλα χρονια, δεν εχω τεραστια εμπειρια με τα υγρα, ξερω τα εξης σιγουρα. Το σκετο απιονισμενο σιγουρα θα μαζεψει μικροοργανισμους, τα παστελ χρωματα ας λενε αραιωση 1:5 ξερω γω δεν εγινε και τιποτα αν τα αραιωσεις με πολυ περισσοτερο νερο, και ΠΟΤΕ δεν ειχα προβλημα με τα ετοιμα προς χρηση υγρα της aqua computer, μιλαμε για χρονια ασυντηρητο και ολα οκ.

• Like 2
Δημοσ.
29 λεπτά πριν, fuz10n είπε

@Silok αν και ασχολουμαι παρα πολλα χρονια, δεν εχω τεραστια εμπειρια με τα υγρα, ξερω τα εξης σιγουρα. Το σκετο απιονισμενο σιγουρα θα μαζεψει μικροοργανισμους, τα παστελ χρωματα ας λενε αραιωση 1:5 ξερω γω δεν εγινε και τιποτα αν τα αραιωσεις με πολυ περισσοτερο νερο, και ΠΟΤΕ δεν ειχα προβλημα με τα ετοιμα προς χρηση υγρα της aqua computer, μιλαμε για χρονια ασυντηρητο και ολα οκ.

Αυτό είναι το θέμα,ότι δεν θέλω να το αραιώσω παραπάνο απ'όσο λέει γιατί θέλω έντονο πορτοκαλί (gigabyte orange).
Αλλά αν είναι να λύνω να μπλοκς κάθε 6 μήνες και να ξύνω με γκασμά να φύγουν τα κατάλοιπα απλά δεν παίζει

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Από αυτά που έχω ακούσει διαβάσει και δεί στο youtube, μακριά από ΕΚ και Alphacool

Εσύ αν κατάλαβα καλά θες σε χρώμα κάτι σαν αυτό :
 MAYHEMS PASTEL GIGABYTE .

Nα ξέρεις, ότι όλα τα υγρά είναι mix νερό με κάτι (90/10%)+ χρώμα αν το πάρεις χρωματιστό. Το χρώμα θα αφήσει κατάλοιπα μετά από 6+ μήνες συνεχής χρήσης.

Επεξ/σία από lsk1977
  • Like 2
Δημοσ.
4 ώρες πριν, Silok είπε

Αυτό είναι το θέμα,ότι δεν θέλω να το αραιώσω παραπάνο απ'όσο λέει γιατί θέλω έντονο πορτοκαλί

και γω δεν ηθελα να αραιωσω παραπανω (mayhems pastel πηρα παρεπιπτοντως) αλλα το εχω συμπληρωσει απειρες φορες απο τοτε, τουλαχιστον 2πλασια αναλογια νερου πλεον, και ειναι το ιδιο κιτρινο οπως στην αρχη.

• Like 1
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, fuz10n είπε

και γω δεν ηθελα να αραιωσω παραπανω (mayhems pastel πηρα παρεπιπτοντως) αλλα το εχω συμπληρωσει απειρες φορες απο τοτε, τουλαχιστον 2πλασια αναλογια νερου πλεον, και ειναι το ιδιο κιτρινο οπως στην αρχη.

Κατάλαβα αδερφέ κι ευχαριστώ

• Like 1
Δημοσ.
Στις 24/5/2021 στις 1:58 ΜΜ, Psyber είπε

Απορώ γιατί φλερτάρω ακόμα με την ιδέα να επιστρέψω στην υδρόψυξη....

γιατι εχεις τον ιο του παραφλου 🤣🤣🤣🤣🤣

και εγω θα γουσταρα να φτιαξω παλι κατι τρελο με 2-3 ψυγεια και 2-3 δεξαμενες αλλα καθομαι στα αβγα μου.....🤣🤣🤣

Δημοσ.

Έτσι είναι ρε @alexcrx ...και η D15 ωραία είναι για χάζεμα....

14 hours ago, fuz10n said:

συμφωνώ φίλε. Κορυφή είναι τα aquacomputer και συμφέρει το πεντάλιτρο για όποιον έχει μεγάλο κύκλωμα.

• Like 2
Δημοσ.

Έχει δοκιμάσει κανείς το σφαιρικό τεπόζιτο της Alphacool (θα το συνδυάσω με ένα D5 G3 μοτέρ της EKWB)?

Ψήνομαι να το πάρω για ένα build που ετοιμάζω με custom loop. Όλα τα υπόλοιπα υλικά (16/10 soft tubing, fittings, radiators, cpu block) έχω αγοράσει από την EKWB, ενώ αγόρασα και από φίλο 2 μεταχειρισμένες MSI GTX 1070 EK X σε πολύ καλή κατάσταση (μάλιστα για να είμαι σίγουρος τους άλλαξα όλα τα λαστιχάκια από τα blocks και τις τέσταρα σε δοκιμαστικό loop για 3 ημέρες για να είμαι σίγουρος για τη στεγανότητά τους).

Το κουτί που θα χρησιμοποιήσω είναι το Corsair 500D.

Δημοσ.

Ευχαριστώ, εδώ είναι το λινκ. Θα αγοράσω σκέτο το τεπόζιτο καθώς έχω ήδη το D5 το οποίο θα του τοποθετήσω (διάλεξα τον καινούργιο D5 της EKWB γιατί πλέον έχει SATA τροφοδοσία αντί για μολεξ).

https://www.alphacool.com/shop/reservoirs/other-reservoirs/24169/alphacool-eisball-digital-rgb-acryl-d5/vpp-ready?c=20599

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...