Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχει τον ίδιο βαθμό ευκολίας/δυσκολίας όπως σε μια οποιαδήποτε χώρα του δυτικού κόσμου Αν θες να βρεις γυναίκα ντόπια της χώριας προέλευσης ή πολύ περισσότερο ασχέτως της καταγωγής, γυναίκα που έχει γεννηθεί και μεγαλώσει εκεί, το πρώτο και κυριότερο είναι να μιλάς άριστα την γλώσσα, η γλώσσα και κατ' επέκταση η επικοινωνία έχουν τον πρώτο λόγο. Σπαστή προφορά και έλλειψη ευφράδειας ξενερώνουν τις γυναίκες που έχουν την γλώσσα μητρική ή σαν μητρική (άπταιστη χρήση). Οπότε αν δεν το έχεις σε αυτόν τον τομέα, κοιτάς για γυναίκες άλλων εθνικοτήτων και μετανάστριες.

Tα λες ως μεταναστης αυτα; 

Η υποθετεις οτι ειναι οπως τα σκεφτεσαι  ;

• Like 2
  • Απαντ. 1,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Ο Lanike71 θα ξέρει να σου πει..

Ναι, ως φιλοξενούμενος στη χώρα αυτή για κάποια φεγγάρια, ξέρω. Διάβασε την απάντηση του Βασίλη_29, αυτή είναι η πραγματικότητα.

Επίσης συσχέτισε το και με το ποστ του jmallen.

Και ναι, δεν έχουμε κάτι ως λαός. Απλά διαφορετικά πρότυπα, κουλτούρα, έθιμα, με ότι αυτό συνεπάγεται. Εσύ μπορεί να πεις ένα ανέκδοτο, φέρνω παράδειγμα, με ένα τεμπέλη απατεώνα, που κλέβει την εφορία και θεωρείται μάγκας εδώ και θα γελάσουν όλοι, εκεί όμως μάλλον δε θα γελάσουν...Αν δε μεγαλώσεις εκεί, να μπορείς να καταλάβεις κάποια πράγματα, δύσκολο.

Θα πεις, "καλά δεν υπάρχουν μεσογειακοί Γερμανοί- ίδες;". Σαφώς και υπάρχουν, θέλει ψάξιμο όμως. Αν δουλεύεις σε ένα περιβάλλον με πολλές εθνικότητες, πχ ως προγραμματιστής ή κάτι άλλο, όπου μιξάρονται πολλοί λαοί και ιδέες και κοινή γλώσσα ας πούμε, τα αγγλικά, εκεί ίσως είναι καλύτερα τα πράγματα.

Δημοσ.

Έχει τον ίδιο βαθμό ευκολίας/δυσκολίας όπως σε μια οποιαδήποτε χώρα του δυτικού κόσμου Αν θες να βρεις γυναίκα ντόπια της χώριας προέλευσης ή πολύ περισσότερο ασχέτως της καταγωγής, γυναίκα που έχει γεννηθεί και μεγαλώσει εκεί, το πρώτο και κυριότερο είναι να μιλάς άριστα την γλώσσα, η γλώσσα και κατ' επέκταση η επικοινωνία έχουν τον πρώτο λόγο. Σπαστή προφορά και έλλειψη ευφράδειας ξενερώνουν τις γυναίκες που έχουν την γλώσσα μητρική ή σαν μητρική (άπταιστη χρήση). Οπότε αν δεν το έχεις σε αυτόν τον τομέα, κοιτάς για γυναίκες άλλων εθνικοτήτων και μετανάστριες.

Δε ξέρω για άλλες δυτικές χώρες, αλλά αυτά στη Γερμανία μπορεί να ισχύουν σε κάπως ακραίες περιπτώσεις υπερσυντηρητικών ξενοφοβικών γυναικών, που από τη μια μιλάμε για σχετικά μικρό ποσοστό και που από την άλλη μάλλον δε θα έχεις έτσι κι αλλιώς πάρε-δώσε ως κοινός Ελληνας μετανάστης.

Σε γενικές γραμμές δεν έχω παρατηρήσει να είναι απωθητικός παράγοντας το θέμα της γλώσσας για τις (νεότερες) Γερμανίδες. Συχνά μπορεί να ισχύει και το αντίθετο. Αν υπάρχει έλξη θα το παλέψουν και με αγγλικά αν χρειαστεί, ειδικά οι νεότερες που νιώθουν αρκετά πιο οικεία μέσα σε πολυπολιτισμικές κοινωνίες (απ' ότι οι Ελληνίδες/ Ελληνες).

• Like 1
Δημοσ.

Tα λες ως μεταναστης αυτα; 

Η υποθετεις οτι ειναι οπως τα σκεφτεσαι  ;

Χμμμ. Π.χ αν UK/USA δεν μιλάς τα αγγλικά όπως οι native speakers για να σου κάτσει αγγλίδα μόνο μεθυσμένη θα είναι :unsure:

Δε ξέρω για άλλες δυτικές χώρες, αλλά αυτά στη Γερμανία μπορεί να ισχύουν σε κάπως ακραίες περιπτώσεις υπερσυντηρητικών ξενοφοβικών γυναικών, που από τη μια μιλάμε για σχετικά μικρό ποσοστό και που από την άλλη μάλλον δε θα έχεις έτσι κι αλλιώς πάρε-δώσε ως κοινός Ελληνας μετανάστης.

Σε γενικές γραμμές δεν έχω παρατηρήσει να είναι απωθητικός παράγοντας το θέμα της γλώσσας για τις (νεότερες) Γερμανίδες. Συχνά μπορεί να ισχύει και το αντίθετο. Αν υπάρχει έλξη θα το παλέψουν και με αγγλικά αν χρειαστεί, ειδικά οι νεότερες που νιώθουν αρκετά πιο οικεία μέσα σε πολυπολιτισμικές κοινωνίες (απ' ότι οι Ελληνίδες/ Ελληνες).

Μπα δεν παίζει αυτό. Εκτός αν είσαι με τα πετροδόλλαρα εξ' ανατολάς. Σε τέτοια φάση και τζιχαντιστής να είσαι ένα μεγάλο ποσοστό γυναικών σου κάθεται :lol:

Δημοσ.

Θα πεις, "καλά δεν υπάρχουν μεσογειακοί Γερμανοί- ίδες;".

Καλά αυτό δεν θα το ρωτούσα ποτέ! Πάντως από οτι λέτε οι Γερμανοί μπορεί να έχουν κόλλημα με τη γλώσσα τους, οι Ολλανδοί όμως το βρίσκουν και χαριτωμένο να μιλάνε αγγλικά προκειμένου να μην έχουν μια robot-woman δίπλα τους. Και οι Ολλανδές αν και συχνά πιο ξινές συνήθως δείχνουν ενδιαφέρον σε πιο μελαχρινά αγόρια από αυτά που έχουν συνηθίσει. Ε ειδικά να έχεις και την εμφάνιση, παραπονεμένος δεν θα μείνεις!

Δημοσ.

Χμμμ. Π.χ αν UK/USA δεν μιλάς τα αγγλικά όπως οι native speakers για να σου κάτσει αγγλίδα μόνο μεθυσμένη θα είναι :unsure:

Wat.

:lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:

Βασίλη ρε μαν πήγαινε πρώτα να πάρεις μια ιδέα και μας τη λες μετά τη γνώμη σου, δε φεύγουμε.

My two cents:

1. Το θέμα δεν είναι "αν μιλάς καλά τη γλώσσα" αλλά αν μπορείς να εκφραστείς. Εκτός κι αν είσαι μοντέλο οπότε βρίσκεις γκομενάκι ακόμα κι αν η διάθεσή σου για κουβέντα φτάνει μέχρι το "ουγκ", το θέμα είναι να επικοινωνήσεις κάπως για να βγάλεις απέναντι κάτι ευχάριστο και θελκτικό και ζήσαν αυτοί καλά και μεις καλύτερα. Ναι, αν δεν έχεις τη γλώσσα είναι πιο δύσκολο να το κάνεις αυτό, αλλά δεν είναι το ίδιο πράγμα. Άμα είσαι επικοινωνιακός σε λογικό βαθμό δεν έχει σημασία που δεν έχεις πλούσιο λεξιλόγιο.
  2. Προφανώς οι απαιτήσεις και η εικόνα του υποψήφιου γκομενακίου αλλάζουν πολύ ανάλογα με το περιβάλλον, άλλη εικόνα περί του τι είναι επιθυμητό/αποδεκτό έχει κάποιος που ζει Λονδίνο Amsterdam ή Βερολίνο και άλλη κάποιος που ζει στο Μπαντ Χέσενμπεργκ.
  • Like 2
Δημοσ.

Όντως Βασίλη τα λες κάπως υπερβολικά νομίζω.

Υπάρχουν έλληνες που παντρεύτηκαν γερμανίδες χωρίς να μιλάν "άπταιστα" όπως λες.

(Άλλωστε ποιος νεομετανάστης μιλάει άπταιστα γερμανκα)

• Like 1
Δημοσ.

Βασίλη, γω μαι μαζί σου! Τόση μ@λ@κι& μαζεμένη στα 2 τελευταία μηνύματα σου, είναι σίγουρο πως σε καμία χώρα δε χρειάζεσαι γυναίκα.

ΤοτεμΛοστ, λες παπαριές και μάλιστα γενικεύοντας. Να σημειώσουμε ότι οι Ελληνίδες έχουν μεγαλώσει στο ίδιο περιβάλλον με τους Έλληνες.

Σημείωση: τα τελευταία 20 χρόνια έχω υπάρξει τυχερός και έχω συνυπάρξει με συντρόφους απο 5 ηπείρους και έχω ζήσει σε 3 ηπείρους.

• Like 1
Δημοσ.

Μπα δεν παίζει αυτό. Εκτός αν είσαι με τα πετροδόλλαρα εξ' ανατολάς. Σε τέτοια φάση και τζιχαντιστής να είσαι ένα μεγάλο ποσοστό γυναικών σου κάθεται :lol:

Ειναι πρώτα θέμα χαρακτήρα και εμφάνισης παρά γλώσσας. Αν ξηγιέσαι με γλοιώδη πέσιμο α λα Γαρδέλης, ε δε φταίει η γλώσσα που (δε) μιλάς...

• Like 1
Δημοσ.

ΤοτεμΛοστ, λες παπαριές και μάλιστα γενικεύοντας. Να σημειώσουμε ότι οι Ελληνίδες έχουν μεγαλώσει στο ίδιο περιβάλλον με τους Έλληνες.

Ακριβώς αυτό είπα και εγώ ρε εραστή των 5 ηπείρων.

Δημοσ.

Πρόσφατα ανέβηκα και εγώ... Στο Ratingen... εσύ που είσαι μέσα στο city  ? 

Καλώς ήρθες  :P Düsseldorf κέντρο είμαι, γείτονες είμαστε.

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...