Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Sanjuro είπε

Ρε παιδιά, τι γίνεται με το σύστημα;

Προσπαθώ από χθες να κάνω αίτηση...

Τι νόμιζες, ότι το σύστημα είναι ανοιχτό όποια ώρα θέλουμε για να γίνονται αιτήσεις;

Δευτέρα πρωί πάλι, αγώνας δρόμου για Αττική !

• Like 1
  • Απαντ. 7,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κατάλαβα.. μακελειό θα γινει πάλι. Τι θα γίνει τη Δευτερα, δε θελω να φανταστω.
Σα να πετάνε καρβέλια ψωμί απο το φορτηγό σε πεινασμένο κόσμο η όλη κατάσταση. Απλά ντροπή.
Προσωπικά, το αποφάσισα, δε βάζω τίποτα (ουτε ηλιακους, θερμοπροσόψεις, τέντες, ισως καν κουφώματα) εκτός από την Α/Θ που θα τη χρηματοδοτήσω τελικά μόνος μου. Οποτε μαζέψω χρήματα ή χρειαστώ, θα βάλω ότι άλλο χρειαστεί. Να πληρώσω και μηχανικούς κλπ κλπ και μετα να παλευω με το σύστημα. Γιατί κανένας εργολάβος, προμηθευτής συστημάτων δεν δεχτηκε να αναλάβει την αίτηση.
Η ζωη ειναι μικρή. Αν ειναι λιγο πιο ζεστή ή κρύα, δε πειράζει...

Επεξ/σία από a_f_a
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 λεπτά πριν, a_f_a είπε

Κατάλαβα.. μακελειό θα γινει πάλι. Τι θα γίνει τη Δευτερα, δε θελω να φανταστω.
Σα να πετάνε καρβέλια ψωμί απο το φορτηγό σε πεινασμένο κόσμο η όλη κατάσταση. Απλά ντροπή.
Προσωπικά, το αποφάσισα, δε βάζω τίποτα (ουτε ηλιακους, θερμοπροσόψεις, τέντες, ισως καν κουφώματα) εκτός από την Α/Θ που θα τη χρηματοδοτήσω τελικά μόνος μου. Οποτε μαζέψω χρήματα ή χρειαστώ, θα βάλω ότι άλλο χρειαστεί. Να πληρώσω και μηχανικούς κλπ κλπ και μετα να παλευω με το σύστημα. Γιατί κανένας εργολάβος, προμηθευτής συστημάτων δεν δεχτηκε να αναλάβει την αίτηση.
Η ζωη ειναι μικρή. Αν ειναι λιγο πιο ζεστή ή κρύα, δε πειράζει...

αν είναι να περάσεις μία αίτηση (με βάση την εμπειρία της Ηπερίου) έχεις πιθανότητα γύρω στο 80% αν είσαι εξοικειωμένος με το περιβάλλον και έχεις κάνει λίγο προπόνηση στο ντέμο.

αν δεν έχεις κάνει εξοικείωση δύσκολο.

αν θέλεις να περάσεις 2 αιτήσεις διαδοχικά πρέπει να είναι ο "χρυσοδάκτυλος". 

η μόνη λύση είναι αν έχει κάποιος 2 αιτήσεις να τις περνάει ταυτόχρονα (δηλ θέλει 2 εξοικιωμένα άτομα και 2 υπολογιστές)

σημειώνω ότι ακόμη και αν περνάτε 2 αιτήσεις με τον ίδιο ΑΦΜ μπορούν να μπουν 2 άτομα ταυτόχρονα από 2 διαφορετικούς υπολογιστές με τους ίδιους κωδικούς taxis. δουλεύει κανονικά!!!

Επεξ/σία από ikucic
  • Like 2
Δημοσ.
12 ώρες πριν, Subzerog7 είπε

Μόνωση ταράτσας, κλιματιστικά. Εμένα δεν μπορούσε να μου βάλει την αντλία μέσα γιατί ήταν ακριβή και δεν με έπαιρνε το πρόγραμμα λόγο του 1.20 και έβαλα λέβητα αερίου χωρίς καν να περνάει αέριο. Απλά μου είπε αν θες βάλε μπουκάλες αλλιώς μείνε με το πετρέλαιο και αστο μέχρι να περάσει ΦΑ.

Και η αντλία με μόνωση ταράτσας και αλουμίνια ήταν ο κύριος λόγος που ήθελα να μπω.

Ποιου ετους είναι το κτίριο σου?

Είχες ήδη αλουμίνια?

Ηλιακό είχες?

2 λεπτά πριν, ikucic είπε

σημειώνω ότι ακόμη και αν περνάτε 2 αιτήσεις με τον ίδιο ΑΦΜ μπορούν να μπουν 2 άτομα ταυτόχρονα από 2 διαφορετικούς υπολογιστές με τους ίδιους κωδικούς taxis. δουλεύει κανονικά!!!

Το πρόγραμμα λέει οτι μπορεί να δεχθεί μόνο μια αίτηση /οίκημα. Αν πας και περάσεις 2 αιτήσεις για το ίδιο οίκημα και τελικά μπει (προλάβει τη μία,) μήπως γίνει καμιά ακύρωση μετα?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το καλο με τιν Αττικη ειναι οτι το μεγαλυτερο μερος ειναι πολυκατοικίες. Οποτε ειναι πολυ λιγοτερες οι μονοκατοικίες για αίτηση. Ισως αυτο να ειναι προτερημα 

Επεξ/σία από oyk152
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, ikucic είπε

Γενικά οι δυνατότητες multitasking της υπόθεσης είναι ανοιχτό ερώτημα για'μενα π.χ. μπορεί να ανοίξει κάποιος πολλά tabs της ίδιας αίτησης ώστε να περνάει άλλα πράγματα όταν κολλάει/φορτώνει το ένα;;

Δημοσ.

7 λεπτά πριν, Sanjuro είπε

Γενικά οι δυνατότητες multitasking της υπόθεσης είναι ανοιχτό ερώτημα για'μενα π.χ. μπορεί να ανοίξει κάποιος πολλά tabs της ίδιας αίτησης ώστε να περνάει άλλα πράγματα όταν κολλάει/φορτώνει το ένα;;

Μάλλον όχι νομιζω!

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 minutes ago, Sanjuro said:

Δεν γίνεται για τον ίδιο οίκημα.  Βγάζει μήνυμα ότι το πεα εχει χρησιμοποιηθεί σε άλλη αίτηση. Γενικά η φετινή πλατφόρμα μου φαίνεται αρκετά δουλεμένη. 

Επεξ/σία από didaskalop
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, oyk152 είπε

Το καλο με τιν Αττικη ειναι οτι το μεγαλυτερο μερος ειναι πολυκατοικίες. Οποτε ειναι πολυ λιγοτερες οι μονοκατοικίες για αίτηση. Ισως αυτο να ειναι προτερημα 

ασημαντο, η πλειοψηφια των αιτησεων ειναι μεμονωμενα διαμερισματα, που κανουν αιτηση μαζι με τις μονοκατοικιες. Ολοκληρες πολυκατοικιες ειναι σπανιο φαινομενο. Και αλλος προυπολογισμος.

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, fredd0 είπε

ασημαντο, η πλειοψηφια των αιτησεων ειναι μεμονωμενα διαμερισματα, που κανουν αιτηση μαζι με τις μονοκατοικιες. Ολοκληρες πολυκατοικιες ειναι σπανιο φαινομενο. Και αλλος προυπολογισμος.

Α τωρα καταλαβα. Δηλαδη σε μια πολυκατοικια μπορουν να κανουν ολοι σαν μεμονωμενα διαμερισματα. Αρα το πουλο. Ομως με 22.000 μεσο ορο επιδοτηση για την Αττικη και 160.000.000 προυπολογισμο ειναι 7.272 αιτησεις χοντρικα και πρεπει να γινουν κατω απο 20 λεπτα.......... καλη τυχη.

Δημοσ.

Εξηγείστε μου αν γίνεται, επειδή στο demo δούλεψα χωρίς να έχω στα χέρια μου το ΠΕΑ και τις προτεινόμενες παρεμβάσεις άρα μόνο τα λοιπά στοιχεία της αίτησης, τί ακριβώς συμπληρώνεται απ'αυτά; Είχα την εντύπωση ότι ανεβάζω μόνο το σκαναρισμένο έντυπο παρεμβάσεων και για το ΠΕΑ δηλώνω τον κωδικό και τραβάει τα δεδομένα αυτόματα. Και διαβάζω εδώ ότι τα άλλα δικαιολογητικά (οικοδομική άδεια, λογαριασμό ΔΕΗ κτλ) μπορώ να τα βάλω πιο μετά, αφού κλείσει και κατατεθεί η αίτηση, ισχύει; 

14 ώρες πριν, oyk152 είπε

Οχι γιατι ειναι 4 παρεμβασεις αλλα πρεπει να συμπληρωθουν 3 πεδια για την καθε μια. Πχ  1 Κατηγορια 1.A1 Ι 2 Τμ 6,97 και 3 τιμη 2.578,90. Οποτε για 4 παρεμβασεις ειναι 12 πεδια

Όλα αυτά περί πεδίων που λες παραπάνω τί είναι; Που συμπληρώνονται και πότε;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Φιλε ακου, εγω σχεδον τσακωθηκα με τον μηχανικο να εχω τις παρεμβασεις για να τις περασω στο DEMO για να προπονηθω. Πρεπει να περασεις ΟΛΕΣ τις παρεμβασεις χειροκινητα στο αρχικο σταδιο της υποβολης για να σου υπολογισει το συστημα το ποσο που θα σου δεσμευτει καθως και το ποσοστο επιχορηγιας. ΔΕΝ τα τραβαει αυτοματα απο το ΠΕΑ, απο εκει βλεπει το παρον σταδιο ενεργειακης κατηγοριας του σπιτιου σου, και μετα το συνδιαζει με τις παρεμβασεις που του βαζεις εσυ ωστε να 1ον βγαλει το ποσο και να το δεσμευσει 2 να σε καταταξει σε νεο ενεργειακο επιπεδο. Το θεμα ειναι να εκανες προπονηση. Δηλαδη οταν σου ανοιξει την καρτελα με τις παρεμβασεις πρεπει να τις βαλεις εσυ χειροκινητα. ΠΧ βαζεις κατηγορια 1.α1 ι  μετα συμπληρωνεις τα τμ η τα τεμααχια και στο τελος την τιμη. Καταλαβαινεις οτι οσο πιο πολλες παρεμβασεις εχεις να βαλεις τοσο πιο πολυ χρονο θα σου παρει. Εγω την πρωτη φορα εκανα 25 λεπτα και στο τελος το κατεβασα στα 17. Ηθελε εξασκηση κακως που δεν το ειχες να εξασκηθεις. Οσο για τα δικαιολογητικα το μονο που χρειαζετει ειναι το εντυπο παρεμβασεων στην αρχη. ΑΜΑ περασεις σε αργοτερο χρονο με την ησυχια σου ανεβαζεις ΔΕΗ και οικοδομικη αδεια και οτι αλλο ειναι απαραιτητο αναλογα την περιπτωση (νομιμοποιηση αυθαιρετου, υποθηκοφυλακιο για νεοαποκτηθεν κατοικια κτλ) Κοινη λογικη  ειναι πως ΔΕΝ  μπορει να τραβηξει δεδομενα πινακων ενα συστημα απο ενα αρχειο PDF δεν γινεται απλα....

Επεξ/σία από oyk152
  • Like 1
Δημοσ.

χμ, κατάλαβα.. Μήπως έχεις κανένα  screenshot από τον πίνακα που καταχωρούνται οι παρεμβάσεις; Στον αρχικό οδηγό του προγράμματος δεν είδα κάτι τέτοιο, εξού και δε ζήτησα να έχω νωρίτερα το έντυπο παρεμβάσεων. Μα και στο demo που εξασκήθηκα στην καρτέλα του ΠΕΑ δεν φαινόταν να έχει πιο πολλά πεδία για συμπλήρωση.. :/

Δημοσ.

Στη κατηγορία π.χ για Α/C  ή κουφώματα θέλει πιθανολογώ μια εγγραφή ανα είδος? 1 εγγραφή για τα 2 Α/C με ποσότητα 2 και σύνολο ποσού ή αναλυτικά 2 εγγραφές με αναλογία ποσού ανα Α/C?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...