Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ποσο καιρο εκανε να σας εγκριθει το δανειο? εγω εκανα αιτηση στην εθνικη και ακομα περιμενουμε απαντηση

Επεξ/σία από gogos47
  • Απαντ. 7,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Παιδιά ο ενεχόμενος είναι αυτός του οποίου θα βγει το δάνειο; Επίσης ο αντίκλητος χρειάζεται απλά σε περίπτωση που δεν μπορούν να βρούν τον ενεχόμενο και τον εγγυητή;

Δημοσ.
22 ώρες πριν, Makkkk είπε

Καλημέρα.. Λυπάμαι που μπλεξατε.. 

Θα ηθελα να ρωτήσω, τα συνεργεία για τις εργασίες εσείς τα βρήκατε? 

Δηλ η ευθύνη του ήταν μόνο ως σύμβουλος έργου ή είχε και την επίβλεψη-ευθύνη των συνεργείων και των εργασιών? 

Επειδή εάν συμβαίνει το δεύτερο, τότε έχει πάρει εργολαβία το έργο, οπότε πρέπει από κάπου να πληρωθεί και να αποδώσει και τον ΦΠΑ και να πληρώσει και την ασφάλεια του (πρώην ΤΕΒΕ) εργατοώρες κτλ. Συν την ευθύνη για οποιοδήποτε λάθος συνεργείου να πρέπει να τρέξει ο ίδιος να το λύσει.. Στην οικοδομή έτσι δουλεύει η πιάτσα. Παίρνει την ανακαίνιση-φέρνει συνεργεία- επιβλέπει-βγάζει μίζα. Και δεν το κάνουν μόνο μηχανικοί αυτό, αλλά οποιοσδήποτε έχει την ευθύνη και φέρνει ένα συνεργείο. 

Οσον αφορά τα υλικά βέβαια, αυτά έπρεπε να συζητήσετε και να γράψετε στο συμφωνητικό.. Επειδή πχ. υπάρχουν κλιματιστικα με 300€ και με 600€. Εάν θέλατε συγκεκριμένα, πχ Mitsubishi, έπρεπε να το συμφωνήσετε.. 

Έχετε δίκιο όμως ότι πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, ευχαριστούμε για τις επισημάνσεις. Το θέμα είναι να καταλαβαίνουμε με τι άνθρωπο συνεργαζόμαστε.. Μην κοιτάμε μόνο την τιμή αλλά και το ήθος κάποιου. 

Αυτό είναι λίγο άκυρο βέβαια.. Σας έκλεψε από κάπου? Τα 2 πιστοποιητικά δεν βγαίνουν σε ένα λεπτό, είναι μικρή η αμοιβή τους. Και την δουλειά που πληρώνεται την κάνει. 

Ως σύμβουλος έργου? Δεν σας βοήθησε καθόλου σε όλη την διαδικασία με συμβουλές? 

Μελέτη? Δεν χρειάστηκε να βγάλει άδεια μικρής κλίμακας ή να κάνει κάποια μελέτη φυσικού αερίου? 

Εκεί είστε λάθος, με όλο τον σεβασμό.. 

Η ευθύνη για τα συνεργεία είναι εκτως αυτών των αμοιβών. 

1) Αρχικά μου ζήτησε κωδικούς taxisnet (εγώ τον εμπιστεύτηκα και τους έδωσα) έκανε εξουσιοδότηση μόνος του στον εαυτό του χωρίς να με ενημερώσει, έτσι τα χρήματα του δανείου μου πήγαν σε αυτόν.

Έπρεπε να με έχει ενημερώσει για την όλη διαδικασία.

Δεν μου είχε πει πως θα έχει κάποια αμοιβή και ποια θα ήταν αυτή αν το αναλάβει.

2) μου έδωσε ονόματα προμηθευτών που συνεργάζεται πχ για τέντες, ηλιακό κτλ.

Ο τεντας τον έπαιρνα τηλ και δεν το σήκωνε επί 4 μέρες, εν τέλη ήρθε με το ζόρι και είχες μόνο 1 επιλογή πανιού κτλ.

Για τον ηλιακό το μαγαζί μου έλεγε επί 4 εβδομάδες ότι "μέσα στην εβδομάδα θα τον έχω" ....

Αυτος που μου έστειλε για μόνωση ήταν ένας αγενεστατος και μου είπε σε μια μεσοτοιχία που έχω ότι "εγώ εκεί μέσα δεν μπαίνω" δλδ θα άφηνα ένα τοίχο γυμνό. 

3) έτσι βρήκα εγώ τους δικούς μου προμηθευτές, βέβαια όχι ελάχιστα πιο ακριβές οι τιμές αλλά τους έπαιρνα τηλ ερχόταν, έβλεπαν, έδινα προσφορά κι αν ήθελα συνέχιζαν.

4)Ο μηχανικός που πήρα  εν τέλη για πιο λόγω να ζητήσει αμοιβή?

Καθόταν στο γραφείο και δεν ενδιαφέρθηκε για τίποτα....

Επίσης συμφώνησε ότι δεν γίνεται η μόνωση στην μεσοτοιχία όπως είπε ο δικός του, ενώ εγώ έφερα αλλά 3 συνεργεία και μου είπαν πως γίνεται.

Εννοείτε πως θα πληρωθεί οποίος κάνει δουλειά απλά να κάνει, όταν δεν υπάρχει ενδιαφέρον για μένα μόνο ταλαιπωρία ήταν όλο αυτό. Επίσης δεν μου έδινε πίσω την προκαταβολή για να μπορώ να την μοιράσω στους προμηθευτές που βρήκα από εγωισμό.

Αυτό είναι απαράδεκτο.

Όταν έχεις ένα πελάτη προσπαθείς να τον βοηθήσεις, όχι να παίζεις με την υπομονή του.

(Φυσικά του είπα να τον πληρώσω όταν του ζήτησα την προκαταβολή).

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα.

Ή τράπεζα απέρριψε την 1η αίτηση για δάνειο.
Τακτοποίησα το θέμα του τραπεζικού λογαριασμού μου.
Ήταν δέσμευμένος λόγω λανθασμένης χρέωσης του δήμου.

Τώρα μπορώ να κάνω 2η αίτηση για δάνειο στην ίδια τράπεζα;

Εάν το απορρίψει ξανά, τότε μπορώ να κάνω 3η αίτηση δανείου σε άλλη τράπεζα.

Και γενικά, θα με βοηθούσε κάποιος αν γνωρίζει πόσες φορές μπορούμε να κάνουμε αίτηση για δάνειο;
Χωρίς, βεβαίως, να υπερβώ τις 130 ημέρες.

Επεξ/σία από Dimitris13131313
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Dimitris13131313 είπε

Καλημέρα.

Ή τράπεζα απέρριψε την 1η αίτηση για δάνειο.
Τακτοποίησα το θέμα του τραπεζικού λογαριασμού μου.
Ήταν δέσμευμένος λόγω λανθασμένης χρέωσης του δήμου.

Τώρα μπορώ να κάνω 2η αίτηση για δάνειο στην ίδια τράπεζα;

Εάν το απορρίψει ξανά, τότε μπορώ να κάνω 3η αίτηση δανείου σε άλλη τράπεζα.

Και γενικά, θα με βοηθούσε κάποιος αν γνωρίζει πόσες φορές μπορούμε να κάνουμε αίτηση για δάνειο;
Χωρίς, βεβαίως, να υπερβώ τις 130 ημέρες.

Βασικά, δε νομίζω να υπάρχει πολύς κόσμος που έχει φτάσει να κάνει 15 αιτήσεις δανειδοτησης για να σου πει ότι εκεί έχει κόφτη. 
Μήπως να έπαιρνες ένα τηλέφωνο να ρωτήσεις;

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, AristidisZ είπε

Βασικά, δε νομίζω να υπάρχει πολύς κόσμος που έχει φτάσει να κάνει 15 αιτήσεις δανειδοτησης για να σου πει ότι εκεί έχει κόφτη. 
Μήπως να έπαιρνες ένα τηλέφωνο να ρωτήσεις;

Τους πήρα και είπαν απ'το τηλέφωνο (ριψοκίνδυνο το προφορικό) ότι μπορώ να κάνω όσες αιτήσεις για δάνειο θέλω... Θα τους στείλω και email.

Είχα την εντύπωση (εως βεβαιότητα) ότι μπορείς να ξανακάνεις μόνο μια φορά ακόμη αίτηση για δάνειο (αν απορριφθεί η 1η) και μάλιστα σε διαφορετική τράπεζα.
Ήθελα να το διασταυρώσω με κάποιον που έχει κάνει 3, πριν επιλέξω κανά την ίδια τράπεζα.

Δημοσ.
39 λεπτά πριν, Dimitris13131313 είπε

Τους πήρα και είπαν απ'το τηλέφωνο (ριψοκίνδυνο το προφορικό) ότι μπορώ να κάνω όσες αιτήσεις για δάνειο θέλω... Θα τους στείλω και email.

Είχα την εντύπωση (εως βεβαιότητα) ότι μπορείς να ξανακάνεις μόνο μια φορά ακόμη αίτηση για δάνειο (αν απορριφθεί η 1η) και μάλιστα σε διαφορετική τράπεζα.
Ήθελα να το διασταυρώσω με κάποιον που έχει κάνει 3, πριν επιλέξω κανά την ίδια τράπεζα.

Για ποιον λόγο να μπορείς να κάνεις μόνο 1 ακόμα; Και στην ίδια μπορείς να κάνεις. Το θέμα είναι να πληροίς τα κριτήρια για να χρηματοδοτηθείς.

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, mechpanos είπε

Για ποιον λόγο να μπορείς να κάνεις μόνο 1 ακόμα; Και στην ίδια μπορείς να κάνεις. Το θέμα είναι να πληροίς τα κριτήρια για να χρηματοδοτηθείς.

Αυτό είναι το λογικό.
Αλλά παραδόξως, πολλοί νόμοι/κανονισμοί δεν συμβαδίζουν με τη λογική.

Δημοσ.
6 ώρες πριν, teo1288 είπε

1) Αρχικά μου ζήτησε κωδικούς taxisnet (εγώ τον εμπιστεύτηκα και τους έδωσα) έκανε εξουσιοδότηση μόνος του στον εαυτό του χωρίς να με ενημερώσει, έτσι τα χρήματα του δανείου μου πήγαν σε αυτόν.

Μπορεις να πεις αναλυτικα τι ακριβως εκανε; Με τους κωδικους σου του ταξισνετ μπορει να κανει καποια ενεργεια χωρις την εγκριση σου; Τι εννοεις εκανε εξουσιοδοτηση μονος του στον εαυτο του; Σαν συμβουλος εργου ορισε τον εαυτο του προμηθευτη; Πως γινεται αυτο, μεσα απο την πλατφορμα του εξοικονομω, το ταξισνετ, με γραπτη δηλωση; Ρωταω γιατι κι εγω και αλλοι γειτονες αν και δεν μπηκαμε στο προγραμμα, ειχαμε δωσει τους κωδικους ταξισνετ σε μηχανικους και τωρα μια ψιλοανησυχια την εχουμε. Μηπως να μπουμε σε διαδικασια να αλλαξουμε τους κωδικους (το password);

Δημοσ.

Παιδιά δεν θέλω να κάνω τον έξυπνο, αλλά τους κωδικούς Taxis, δεν τους δίνουμε οπου κ όπου. Ο άλλος μπορεί να κάνει το οτιδήποτε που πλέον απαιτείται ταυτοπροσωπία.

(Αιτήσεις, υπεύθυνες βεβαιώσεις, εξουσιοδοτήσεις, να δει ακίνητα, εισοδήματα κλπ να αιτηθεί επιδόματα σε δικό του λογαριασμό κτλ)

Αν πέσεις σε κανα αναξιόπιστο θα τρέχεις. Ότι θέλει στο λέει κ το πατάς εσύ.

• Like 2
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Dimitris13131313 είπε

Αυτό είναι το λογικό.
Αλλά παραδόξως, πολλοί νόμοι/κανονισμοί δεν συμβαδίζουν με τη λογική.

Για τι εισοδήμα, μιλάμε ?

Αν είναι μικρό, βάλε εγγυητή.

Δημοσ.
4 ώρες πριν, JohnnySilverhand είπε

Μπορεις να πεις αναλυτικα τι ακριβως εκανε; Με τους κωδικους σου του ταξισνετ μπορει να κανει καποια ενεργεια χωρις την εγκριση σου; Τι εννοεις εκανε εξουσιοδοτηση μονος του στον εαυτο του; Σαν συμβουλος εργου ορισε τον εαυτο του προμηθευτη; Πως γινεται αυτο, μεσα απο την πλατφορμα του εξοικονομω, το ταξισνετ, με γραπτη δηλωση; Ρωταω γιατι κι εγω και αλλοι γειτονες αν και δεν μπηκαμε στο προγραμμα, ειχαμε δωσει τους κωδικους ταξισνετ σε μηχανικους και τωρα μια ψιλοανησυχια την εχουμε. Μηπως να μπουμε σε διαδικασια να αλλαξουμε τους κωδικους (το password);

Οι κωδικοί taxisnet είναι εντελώς προσωπικοί, είναι στην ουσία η υπογραφή σου κι αυτο διότι όπως σου ειπα ότι και να κάνει που χρειάζεται κωδικούς taxisnet είναι σαν να το κάνεις εσύ ο ίδιος. Σκέψου ότι κανεις δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει το e-mail εκτός αν του δώσεις τον κωδικό σου, οπότε αν μπεί μπορεί να στέλνει e-mail σε κόσμο και να νομίζουν πως είσαι εσύ, νομίζω το εξήγησα πολύ απλά. 

Εμένα έκανε εξουσιοδότηση απο τους κωδικούς μου στον εαυτό του, ώστε να διαχειρίζεται τα χρήματα της προκαταβολής του δανείου μου κι έτσι μπήκαν τα λεφτά στον λογ/σμο μου και την αλλη μέρα αυτόματα εξαφανίστηκαν και πιστώθηκαν στον δικό του λογ/σμο τραπέζης. 

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να έχει αυτος τα χρήματα μου διότι έβαλε τον εαυτό του ως ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΗ και δεν μπορείς να κάνεις κάποια άλλη ενέργεια,

πχ αν θέλεις να πάρεις απο ένα μαγαζί  ένα συγκεκριμένο κλιματιστικό που θέλεις (διότι ή είναι αυτό που έψαχνες ή το βρήκες σε καλύτερη τιμή), ή γενικά αν δεν θελεις να συνεργαστείς με κάποιο συνεργείο του μηχανικού σου, αυτός σε δεσμέυει διότι αν θέλει ο μηχανικός να πάρεις το κλιματιστικό απο εκει που θέλεις εσυ μόνο τότε θα το πάρεις (μπορεί να μην θέλει διότι δεν συνεργάζεται με το μαγαζί λόγω προμήθειας).

πχ Εμένα μου έφερε έναν που κάνει μόνωση ο οποίος δεν μου έκανε κάποια σημεία επειδή λέει δεν γίνονται λογω ύψους και δεν μπορει και ότι θα κάνει μέχρι εκει που μπορεί κτλ ( απαράδεκτο). Εγω στη συνέχεια κάλεσα αλλα 3 συνεργεία να πάρω προσφορές και οι 3 είπαν είπαν πως γίνεται μια χαρά. Ο συγκεκριμένος δούλευε με πολύ χαμηλή τιμή για τον μηχανικό οπότε δεν τον ενδιέφερε να κάνει σωστή δουλεια και έλεγε ¨ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΩ ΜΕΧΡΙ ΠΑΝΩ¨.

4 ώρες πριν, kontow είπε

Παιδιά δεν θέλω να κάνω τον έξυπνο, αλλά τους κωδικούς Taxis, δεν τους δίνουμε οπου κ όπου. Ο άλλος μπορεί να κάνει το οτιδήποτε που πλέον απαιτείται ταυτοπροσωπία.

(Αιτήσεις, υπεύθυνες βεβαιώσεις, εξουσιοδοτήσεις, να δει ακίνητα, εισοδήματα κλπ να αιτηθεί επιδόματα σε δικό του λογαριασμό κτλ)

Αν πέσεις σε κανα αναξιόπιστο θα τρέχεις. Ότι θέλει στο λέει κ το πατάς εσύ.

Έτσι ακριβώς!

Βγάζουν χρήματα απο την άγνοια του κόσμου και λυπάμαι γι αυτό, λίγη ανθρωπιά δεν βλάπτει. Κάποιος για να μην έχει το σπίτι του μέχρι τώρα σημαίνει πως δεν του περίσσευαν τα χρήματα και γι αυτο κάνει το εξοικονομώ! Να βγάλεις ένα κέρδος αλλα να ενημερώσεις πρώτα τον πελάτη σου και να γνωρίζει, δεν είναι κακό να του εξηγήσεις πως πρέπει να έχεις κάποια αμοιβή ως μηχανικός.

• Thanks 1
Δημοσ.
29 λεπτά πριν, teo1288 είπε

Εμένα έκανε εξουσιοδότηση απο τους κωδικούς μου στον εαυτό του, ώστε να διαχειρίζεται τα χρήματα της προκαταβολής του δανείου μου κι έτσι μπήκαν τα λεφτά στον λογ/σμο μου και την αλλη μέρα αυτόματα εξαφανίστηκαν και πιστώθηκαν στον δικό του λογ/σμο τραπέζης. 

Κάτι δε λες καλά όμως 

Αφενός λεφτά δεν μπαίνουν σε λογαριασμό σου (απλά εσύ δίνεις εντολή για να αποδεσμευθούν οι προκαταβολές προς τους εργολάβους) αφετέρου χρειάζεται και κινητό για να κανείς εξουσιοδότηση μέσω gov 

Δημοσ.
17 ώρες πριν, GREGORYMO είπε

Για τι εισοδήμα, μιλάμε ?

Αν είναι μικρό, βάλε εγγυητή.

Από την αρχή έβαλα εγγυητή λόγω μεγαλύτερου εισοδήματός του.

Τελικά έστειλα email στο helpdesk και απάντησαν (και εγγράφως) πως μπορώ να κάνω όσες αιτήσεις για δάνειο θέλω αρκεί να μην υπερβω την χρονική προθεσμία.

Πάλι καλά... δεν επιβεβαιώθηκε το ρητό "Η κοινή λογική δεν είναι και τόσο κοινή" (Βολταίρος).

• Like 1
Δημοσ.
Στις 29/3/2021 στις 10:44 ΠΜ, AristidisZ είπε

Χωρίς προφανώς να ξέρω λεπτομέρειες, πραγματικά σαν σύμβουλος σε μερικά εξοικονομώ έχω βλαστημήσει την ώρα και τη στιγμή

Πρέπει να καταλάβει ο κόσμος ότι ο σύμβουλος (και ο ενεργειακός επιθεωρητής) ουδεμία σχέση έχει με την κατασκευή, την επιλογή υλικών κλπ κλπ, ΔΕΝ είναι αυτή η δουλειά του

Χτες έκλεισα μια αίτηση, για την οποία η συνολική αμοιβή ήταν 500 € (150 * 2 ΠΕΑ + 200 σύμβουλος)

Εκ πρώτης όψεως φαίνεται πολύ καλό το νούμερο

Πάμε παρακάτω όμως

Η αίτηση ξεκίνησε το Σεπτέμβρη του 2019, και από τότε μέχρι πριν 3 μέρες είχα πάρει 150€ για το 1ο ΠΕΑ, και είχα ασχοληθεί με την συγκεκριμένη περίπτωση, χωρίς υπερβολή πάνω από 50 ώρες, τηλέφωνα επί τηλεφώνων, με ότι ερωτήσεις θες

Τι ηλιακό να βάλω, τι θα κάνουμε με το μπάνιο που θέλω να το κάνω ανακαίνιση και που θα πάνε οι σωλήνες του ηλιακού, γιατί το κούφωμα αυτό έχει ανάκλιση και το άλλο δεν έχει, τι μηχανισμό να βάλω στη τέντα, και ότι μπορεί να φανταστεί ο ανθρώπινος νους

Πραγματικά, έφαγα ΑΠΕΙΡΕΣ εργατοώρες στα τηλέφωνα για αυτή την ιστορία, για 500€ (μαζί με φόρους αυτά τα λεφτά) σε πάνω από ενάμιση χρόνο

Βραχιολάκια να πούλαγα στο facebook πιο πολλά θα έβγαζα

150 ευρω ειναι κανει το 1ο ΠΕΑ ανεξαρτήτως τετραγωνικών; Εμας γιατι ο μηχανικός μας πήρε 200 ευρω για 77τμ διαμερισμα;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...