LabrakisG1992 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2021 28 λεπτά πριν, Christos21417 είπε Οι αιτήσεις για το εξοικονομώ. Ή πλατφόρμα. Δε ξέρω πως λέγεται. Δεν έχουν ανοίξει ακόμα.Για Αθήνα τουλάχιστον. Θεωρώ καλή ιδέα μιας και υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον,να γράψει κάποιος που ξέρει ή το έχει κάνει, αναλυτικά τι χρειάζεται και ποια είναι η διαδικασία,και να καρφιτσωθεί στο θέμα,γιατί χάνουμε την μπάλα σε 250 σελίδες. 1
ikucic Δημοσ. 1 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2021 (επεξεργασμένο) 35 λεπτά πριν, LabrakisG1992 είπε Δεν έχουν ανοίξει ακόμα.Για Αθήνα τουλάχιστον. Θεωρώ καλή ιδέα μιας και υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον,να γράψει κάποιος που ξέρει ή το έχει κάνει, αναλυτικά τι χρειάζεται και ποια είναι η διαδικασία,και να καρφιτσωθεί στο θέμα,γιατί χάνουμε την μπάλα σε 250 σελίδες. Θα βγει νέο πρόγραμμα μάλλον τέλος καλοκαιριού αρχές φθινοπώρου. Τις λεπτομέρειες δεν τις ξέρουμε ακόμη γιατί θα αλλάξει. Αυτά που ξέρουμε ότι θα ισχύσουν από την εμπειρία και τις πρόσφατες ανακοινώσεις είναι ότι: Σίγουρα πρέπει να βρείτε μηχανικό να σας κάνει ΠΕΑ. Και μετά όταν βγει το πρόγραμμα θα κάνετε την αίτηση. Το ΠΕΑ το πληρώνετε είτε μπειτε στο πρόγραμμα (σας επιστρέφεται το κόστος, είτε όχι όποτε το επιβαρυνεστε πλήρως). Το σπίτι πρέπει πολεοδομικά να είναι εντελώς ΟΚ. Να έχει άδεια ή να είναι τακτοποιημένο πλήρως και να αναγράφονται τα σωστά τετραγωνικά σε άδεια, δεη κλπ. Αρα πρέπει να τσεκάρετε ότι δεν έχετε αυθαιρεσίες (μπορεί να έχετε (πχ υπέρβαση ύψους) και να μην το ξέρετε καν). Προφανώς θα πληρούνται κριτήρια ενεργειακής αναβάθμισης (στο προηγούμενο πρόγραμμα έπρεπε να ανέβει κάποιος τουλάχιστον 3 ενεργειακές κλάσεις αρα να κάνει αρκετές παρεμβάσεις). Πχ το σπίτι έπρεπε να είναι τουλάχιστον ενεργειακής κλάσης Γ ώστε να πάει Α+. Επίσης το σπίτι θα πρέπει να είναι κύρια κατοικία _ όχι εξοχική όχι δευτερεύουσα όχι κλειστό - και να είναι ασφαλώς ηλεκτροδοτουμενο. Θα μπουν επίσης εισοδηματικά κριτήρια ενώ παραπάνω μόρια θα πάρουν τα σπίτια που είναι πιο παλιά και σε περιοχές με πιο ακραίες κλιματολογικές συνθήκες. Αν θέλετε να ασχοληθείτε σοβαρά και να μην τρέχετε τελευταία ώρα βρείτε τώρα μηχανικό. Δείτε αν έχετε αυθαιρεσίες, αν είστε χαμηλά σε ενεργειακή κλάση ώστε να ανέβει εύκολα. Και να βγάλετε νωρίς το ΠΕΑ. Αυτά τα ολίγα από μένα. Το θέμα εδώ είναι 250 σελίδες αλλά αφορά σε διάφορα εξοικονομω. Αν δεν βγει ο οδηγός του νέου προγράμματος ότι και να πούμε εμείς είναι απλά εικασίες. Ομως εσείς μπορείτε να βρείτε έναν μηχανικό από τώρα και να κάνετε τους πρώτους και βασικούς ελέγχους (ενεργειακή κλάση, τυχόν αυθαιρεσίες, κόστος ΠΕΑ, εκτιμηση προϋπολογισμού βάσει της πρότερης γνώσης του τελευταίου εξοικονομω). Επεξ/σία 1 Ιουνίου 2021 από ikucic 3
AristidisZ Δημοσ. 1 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2021 ΠΕΑ αν δε βγει ο οδηγός του προγράμματος πως θα εκδώσουμε ; Αφενός δε ξέρουμε αν θα ισχύει το +3 κλάσεις πάνω, αφετέρου δε ξέρουμε αν θα έχει μοριοδότηση αν π.χ. ανέβεις 4 κλάσεις αντί για τρεις, και το πιο βασικό, δε ξέρουμε το κόστος Πόσο θα το κόψω εγώ στον πελάτη αν μου έρθει τώρα ; Όσο στο πρόγραμμα που τρέχει ; Όσο στο προηγούμενο ;
GREGORYMO Δημοσ. 1 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2021 (επεξεργασμένο) 3 λεπτά πριν, AristidisZ είπε ΠΕΑ αν δε βγει ο οδηγός του προγράμματος πως θα εκδώσουμε ; Αφενός δε ξέρουμε αν θα ισχύει το +3 κλάσεις πάνω, αφετέρου δε ξέρουμε αν θα έχει μοριοδότηση αν π.χ. ανέβεις 4 κλάσεις αντί για τρεις, και το πιο βασικό, δε ξέρουμε το κόστος Πόσο θα το κόψω εγώ στον πελάτη αν μου έρθει τώρα ; Όσο στο πρόγραμμα που τρέχει ; Όσο στο προηγούμενο ; Θα περιμένεις η κάνεις την προεργασία και είσαι stand by. Επεξ/σία 1 Ιουνίου 2021 από GREGORYMO Συμπληρώμα 1
AristidisZ Δημοσ. 1 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2021 1 λεπτό πριν, GREGORYMO είπε Θα περιμένεις η κάνεις την προεργασία και είσαι stand by. Ναι, και αν λακίσει ο ενδιαφερόμενος θα μου πληρώσεις εσύ τη δουλειά μου ; 😋
GREGORYMO Δημοσ. 1 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2021 1 λεπτό πριν, AristidisZ είπε Ναι, και αν λακίσει ο ενδιαφερόμενος θα μου πληρώσεις εσύ τη δουλειά μου ; 😋 Για αυτό, σου έδωσα 2 επιλογές.
AristidisZ Δημοσ. 1 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2021 1 λεπτό πριν, GREGORYMO είπε Για αυτό, σου έδωσα 2 επιλογές. Ναι μωρέ πλάκα κάνω Προσωπικά, θα ασχοληθώ μόνο αν αλλάξει το σύστημα με τις αιτήσεις ή εάν ο ενδιαφερόμενος κάνει αίτηση μόνος του Εγώ σε αγώνα ταχύτητας δε μπλέκω πάλι, να μου λείεπει το βύσσινο
GREGORYMO Δημοσ. 1 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2021 (επεξεργασμένο) 3 λεπτά πριν, AristidisZ είπε Ναι μωρέ πλάκα κάνω Προσωπικά, θα ασχοληθώ μόνο αν αλλάξει το σύστημα με τις αιτήσεις ή εάν ο ενδιαφερόμενος κάνει αίτηση μόνος του Εγώ σε αγώνα ταχύτητας δε μπλέκω πάλι, να μου λείεπει το βύσσινο Υπολογίζω ότι δεν θα υπάρχει αγώνας ταχύτητας αλλά θα είναι πιο Ζορικά τα κριτήρια. Επεξ/σία 1 Ιουνίου 2021 από GREGORYMO Συμπληρώμα
ikucic Δημοσ. 1 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2021 (επεξεργασμένο) πάντως μια συμβουλή προς τους φίλους μηχανικούς (καλοπροαίρετα). αν σας έρθει κανένας τώρα για προεργασία με το ΠΕΑ και του πείτε κάτσε να δούμε πρώτα τον οδηγό... μην του αρχίσετε την γκρίνια μετά όταν θα πλακώσουν όλοι μαζί! για την κατάντια* του "εξοικονομώ" οι τελευταίοι που ευθύνονται είναι οι άνθρωποι που θέλουν να αναβαθμίσουν το σπίτι τους (όχι γι αυτούς που κάναν λαμογιές, τους κανονικούς εννοώ). κατάντια εξοικονομώ= αγώνας ταχύτητας, καθυστέρηση πληρωμών, ουσιαστικά χρηματοδότηση του έργου από τον προμηθευτή κ.α. π.χ εγώ αν φέρω έναν μηχανικό σπίτι για μια τέτοια προεργασία και μου πει για να έρθω θέλω 100€ και αν βγάλω τελικά το ΠΕΑ το συμψηφίζουμε όταν εκδοθεί θα το θεωρήσω πολύ λογικό. Επεξ/σία 1 Ιουνίου 2021 από ikucic 1
AristidisZ Δημοσ. 1 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2021 (επεξεργασμένο) 54 λεπτά πριν, ikucic είπε πάντως μια συμβουλή προς τους φίλους μηχανικούς (καλοπροαίρετα). αν σας έρθει κανένας τώρα για προεργασία με το ΠΕΑ και του πείτε κάτσε να δούμε πρώτα τον οδηγό... μην του αρχίσετε την γκρίνια μετά όταν θα πλακώσουν όλοι μαζί! για την κατάντια* του "εξοικονομώ" οι τελευταίοι που ευθύνονται είναι οι άνθρωποι που θέλουν να αναβαθμίσουν το σπίτι τους (όχι γι αυτούς που κάναν λαμογιές, τους κανονικούς εννοώ). κατάντια εξοικονομώ= αγώνας ταχύτητας, καθυστέρηση πληρωμών, ουσιαστικά χρηματοδότηση του έργου από τον προμηθευτή κ.α. π.χ εγώ αν φέρω έναν μηχανικό σπίτι για μια τέτοια προεργασία και μου πει για να έρθω θέλω 100€ και αν βγάλω τελικά το ΠΕΑ το συμψηφίζουμε όταν εκδοθεί θα το θεωρήσω πολύ λογικό. Κοίτα, πας κάνεις ένα ραντεβού, λες τι θέλετε να κάνετε, βλέπεις αν εν πρώτοις τα χαρτιά είναι ΟΚ, αλλά από κει και πέρα εσύ θα πεις οκ για το 100ρικο, το 90% του κόσμου θα τσινίσει, γιατί τους έχουμε κακομάθει δυστυχώς, οπότε προσωπικά πάντα μιλώντας, προεργασία δε κάνω Ήδη έχω κάνει 2-3 ραντεβού, είδα ότι τα τυπικά τηρούνται, αλλά δε θα κάτσω να βγάλω ΠΕΑ τσάμπα, γιατί πολλά έχουν δει τα μάτια μου... Επεξ/σία 1 Ιουνίου 2021 από AristidisZ 2
ikucic Δημοσ. 1 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2021 Ξέρουμε πολύ καλά ότι η παροχή υπηρεσιών και συμβουλων αυτοαπασχολούμενων επιστημόνων από (μηχανικών λογιστών κα, αλλά κυρίως πολιτικών μηχανικών) είτε δεν πληρώνεται είτε πληρώνεται με χαρτζιλίκι. Εγώ έφερα τεχνίτη προχθές σπίτι να μου κάνει μια δουλειά και για μισή ώρα μου πήρε ένα 50αρικακι (και πολύ καλά έκανε εδώ που τα λέμε!) . Σε ένα σπίτι που ο συγκεκριμένος έχει πάρει έργα εδώ και 20 χρόνια άνω των 20000 ευρώ. Ο πολιτικος μηχανικός μου, έχει έρθει άπειρες φορές για διάφορες συμβουλές που του ζήτησα και δεν του έχω δώσει ποτέ φράγκο (αλλά ούτε αυτός μου ζήτησε - αν μου ζήταγε θα τα έδινα). 2
kanesaxo Δημοσ. 1 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2021 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, ikucic είπε .χ εγώ αν φέρω έναν μηχανικό σπίτι για μια τέτοια προεργασία και μου πει για να έρθω θέλω 100€ και αν βγάλω τελικά το ΠΕΑ το συμψηφίζουμε όταν εκδοθεί θα το θεωρήσω πολύ λογικό. εσύ που είσαι λογικός... Οι περισσότεροι δεν ειναι. Αλλωστε η "προεργασία" είναι άσχετη με το ΠΕΑ, και κακώς "συνυπολογίζεται". Γι'αυτο αρκετοί συνάδελφοι χρεώνουν εξοδα φακέλου. Σχέδια, έλεγχος, αποτύπωση υφιστάμενου για σύγκριση, ολα αυτα για να προκύψει η νομιμότητα ή οχι του κτιρίου (διαμερίσματος πιο ευκολα). Αυτα ισούνται με χρόνο και χρήμα. Προέλεγχος, δεη, Ε9, Ε3 κτλ κτλ κτλ Το ΠΕΑ ειναι τελευταίο... Επεξ/σία 1 Ιουνίου 2021 από kanesaxo 1
AristidisZ Δημοσ. 1 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2021 1 ώρα πριν, ikucic είπε Ξέρουμε πολύ καλά ότι η παροχή υπηρεσιών και συμβουλων αυτοαπασχολούμενων επιστημόνων από (μηχανικών λογιστών κα, αλλά κυρίως πολιτικών μηχανικών) είτε δεν πληρώνεται είτε πληρώνεται με χαρτζιλίκι. Το ξεφτιλίκι των μηχανικών δεν υπάρχει πουθενά αλλού, μη το ψάχνεις Ο λογιστής, ίσως κάποτε να ήταν τσαμπαρία, τώρα με 1000 πράματα να απαιτούν το taxis που οι γιαγιάδες πάνε τρεις φορές το μήνα από το γραφείο, βάζει ένα χαρτάκι από πάνω και μαζεύει 2-3 πέντε ευρώ από τον καθένα, μαύρα και αραχνα και είναι και μάγκας Και χωρίς να θέλω να προσβάλλω κανέναν, πολλοί λογιστές είναι από απόφοιτοι ΙΕΚ μέχρι και τίποτα Εμας που κερναγαν οι γονείς μας που μπήκαμε στο Πολυτεχνείο (που καλώς ή κακώς είναι από τις πλέον υψηλόβαθμες σχολές) έχουμε καταντήσει η απόλυτη ξεφτίλα Μπορώ να γράψω πολλά αλλά δεν έχει νόημα να το κάνω εδώ πέρα Χαιρομαι που ιδιωτεύω ως μηχανικός εντελώς επικουρικά στην κύρια απασχόληση μου, αλλά πραγματικά λυπάμαι τους συναδέλφους
MauroPaltoudias Δημοσ. 1 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2021 1 ώρα πριν, ikucic είπε Ξέρουμε πολύ καλά ότι η παροχή υπηρεσιών και συμβουλων αυτοαπασχολούμενων επιστημόνων από (μηχανικών λογιστών κα, αλλά κυρίως πολιτικών μηχανικών) είτε δεν πληρώνεται είτε πληρώνεται με χαρτζιλίκι. Τι να κάνουμε, λάθος επάγγελμα διαλέξαμε. Ηλ. Μηχ. έπρεπε να γίνουμε. Βλέπω τη σύζυγό μου και μουτζώνομαι.
Dimitris13131313 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2021 Στις 16/4/2021 στις 5:18 ΜΜ, g_f είπε Στις 16/4/2021 στις 3:21 ΜΜ, spocky είπε Τελικα για αυτους που ειναι με δανειοδοτηση εχει ακουσει κανεις τπτ ποτε θα γινει η υπαγωγη; Νομιζω στο προηγουμενο οι χωρις δανειι με αυτούς που ηταν με δανειο, ειχαν διαφορα 3 μηνες στην ημερομηνια υπαγωγης Επέκταση Φαντάζομαι ότι θα είναι λιγότερο από 2 μήνες και αυτό το στηρίζω στο ότι αν δεις το έγγραφο της προέγκρισης του δανείου, αναφέρει ότι έχει ισχύ και 2 μήνες Σαν πολύ να αργούν οι υπαγωγές όσων είμαστε με δάνειο... Έχει λήξει, σε κανέναν, η 60-ήμερη προθεσμία που του έδωσε η τράπεζα μετά την προέγκριση δανείου;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα