Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, seath36 είπε

Να ρωτήσω κάτι; Έβαλε κανείς αυτοματισμούς; Αν ναι πως πληρώθηκαν; Τα πληρώσατε οι ίδιοι, τα πλήρωσε κάποιος μηχανικός;

Σε μένα τα πλήρωσε ο μηχανικός και θα φαίνεται αυτός σαν προμηθευτής μου γιατί όσους ρώτησα δεν ήθελαν να συμμετέχουν στο εξοικονομώ

• Απαντ. 7,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Xdanger είπε

Σε μένα τα πλήρωσε ο μηχανικός και θα φαίνεται αυτός σαν προμηθευτής μου γιατί όσους ρώτησα δεν ήθελαν να συμμετέχουν στο εξοικονομώ

Του τα πλήρωσες; Ή θα τα πάρει από το πρόγραμμα;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 20/7/2021 στις 4:57 ΜΜ, ikucic είπε

150 ευρω;

Σε χρεωσε 150 ευρώ για ένα κομματάκι γυψοσανιδα ;

οχι αυτος δεν με χρεωσε αλλα ηταν ηδη μακραν πιο ακριβός....και το τονιζει διαρκως κιολας οτι ενω κανονικα χρεωνει την γυψοσανιδα δεν μου την χρέωσε! και ειπα πως και γυψοσανίδα να μπει (συν αυτη την οροφη) και γενικα να φτιαχνει ολο βαψιμο στοκάρισμα μονωση μου ζητησαν 150 ευρω καποιοι αλλοι! Οποτε αυτουνου τι να του κόστισε που απλα εβαλε μια γυψοσανίδα μονο;

Επίσης αληθεια ΒΡΑΖΩ!!!!!

Μου στειλε και καλα το συνεργείο του για να διορθωσει τους ιμάντες που μπηκαν στραβα και δεν ανοιξαν το κουτι για να τους βαλουν σωστα αλλα δεν ξερω τι κανανε σε δυο μερες στραβωσε ο ενας!!! Πως αυτος που μπηκε απο την αρχη σωστα ειναι οκ;

Επισης εφυγε ενα ολοκληρο κομματι στο σημειο που μπαινει το κουφωμα για να καταλαβεις εξωτερικα και του βαλαν καμποση σιλικόνη και το αφησαν ετσι και οταν ηρθαν απλα το στοκαραν λιγο πανω απο την σιλικόνη και μου παν πως δεν το καναν γιατι νομιζαν θα το φτιαξει αυτος που θα ερθει για να βαψει. Μα ο στοκος παιδια δεν ειναι για τους τοιχους για το βαψιμο; Εκει που λείπει ολοκληρο κομματι μπαινει σιλικόνη και μετα στοκάρισμα για να μην φαινεται; Με δουλευουν;

Ξεχασαν να βαλουν και στις σίτες αυτο που τις τραβας απο εκει....τα καπακια αν τα λεω σωστα.

Κατα τα αλλα ηταν ΑΚΡΙΒΟΤΕΡΟΣ απο ολους και συνεχως μου ελεγε "ο ταδε ξερει τι δουλεια κανω εγω, εσυ δεν ξερεις τι δουλεια κανω αλλα θα το μαθεις".....αυτη ειναι η δουλεια που κανει; Και με κοροιδευει και ευθαρσώς και απο πανω;

Επεξ/σία από mporei
Δημοσ.
2 ώρες πριν, infini είπε

Στις αναβαθμίσεις είναι και για αλλαγή πατώματος και επισκευή στέγης;

Αλλαγή πατώματος λογικά όχι.

Επισκευή στέγης όχι. Μόνο μόνωση στέγης.

Μιλάμε για πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης όχι ανακαίνισης. 

Δημοσ.

Και το ερωτημα παραμενει.....

Εχει μπει σε καποιον η προκαταβολη απο οποιαδηποτε τραπεζα?

(Εχω ηδη συμπληρωσει 45 ημερες απο την υπογραφη).

Δημοσ.
6 ώρες πριν, Evaggelos1 είπε

Και το ερωτημα παραμενει.....

Εχει μπει σε καποιον η προκαταβολη απο οποιαδηποτε τραπεζα?

(Εχω ηδη συμπληρωσει 45 ημερες απο την υπογραφη).

κι εγω αναμενω τις προκαταβολες απο πειραιως 

image.png.c072889f14c5218af8864c1ec17270bb.png

• Sad 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δύσκολα τα πράγματα με το νέο εξοικονομω. 

Από 900 εκατομμύρια το προηγούμενο. 

Μόλις 500 το καινούργιο. 

Δηλ 44% μειωμένα κονδύλια. Αν βέβαια συνυπολογίσουμε το γεγονός ότι μειώνονται οι επιδοτήσεις μεσοσταθμικα κατά 20% τότε χοντρά χοντρά και "μπακαλιστικα" οι υπαγωγες θα είναι μειωμένες κατά περίπου 25% σε σύγκριση με το προηγούμενο.

Αρα λίγο τζόκερ ή όλη η διαδικασία. Κατά τη γνώμη μου πάντως η απαίτηση ηλεκτρονικής ταυτότητας κτιρίου θα είναι ανασταλτικός παράγοντας για πολλούς υποψηφίους (αν και βέβαια ηλεκτρονική ταυτότητα θα κάνουμε κάποια στιγμή όλοι όποτε δεν είναι πεταμένα λεφτά - το ζήτημα είναι θα προλάβουν οι μηχανικοί να τις βγάλουν;)

Αυριο Πέμπτη σκρεκας και Σδουκου θα κανουν ανακοινώσεις και θα γίνει η προδημοσίευση του οδηγου.

Το πρόγραμμα θα ανοιξει λένε τέλη Σεπτεμβρίου - το θεωρώ απίθανο να ανοίξει τοσο γρήγορα.

Επεξ/σία από ikucic
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, ikucic είπε

Μόλις 500 το καινούργιο. 

Δηλ 44% μειωμένα κονδύλια. Αν βέβαια συνυπολογίσουμε το γεγονός ότι μειώνονται οι επιδοτήσεις μεσοσταθμικα κατά 20% τότε χοντρά χοντρά και "μπακαλιστικα" οι υπαγωγες θα είναι μειωμένες κατά περίπου 25% σε σύγκριση με το προηγούμενο.

Αρα λίγο τζόκερ ή όλη η διαδικασία. Κατά τη γνώμη μου πάντως η απαίτηση ηλεκτρονικής ταυτότητας κτιρίου θα είναι ανασταλτικός παράγοντας για πολλούς υποψηφίους (αν και βέβαια ηλεκτρονική ταυτότητα θα κάνουμε κάποια στιγμή όλοι όποτε δεν είναι πεταμένα λεφτά - το ζήτημα είναι θα προλάβουν οι μηχανικοί να τις βγάλουν;)

Αυριο Πέμπτη σκρεκας και Σδουκου θα κανουν ανακοινώσεις και θα γίνει η προδημοσίευση του οδηγου.

Το πρόγραμμα θα ανοιξει λένε τέλη Σεπτεμβρίου - το θεωρώ απίθανο να ανοίξει τοσο γρήγορα.

Δεν θα είναι τζόκερ, όπως τα προηγούμενα.

Θα υπάρχουν κριτήρια και εξαρχής ο καθένας θα ξέρει αν μπαίνει η όχι.

Δεν θα πληρώνει μηχανικό χωρίς λόγο.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, GREGORYMO είπε

Δεν θα είναι τζόκερ, όπως τα προηγούμενα.

Θα υπάρχουν κριτήρια και εξαρχής ο καθένας θα ξέρει αν μπαίνει η όχι.

Δεν θα πληρώνει μηχανικό χωρίς λόγο.

Οχι δεν θα ξέρει αν θα μπαίνει.

Θα μπαίνει και θα μοριοδοτείται. 

Το αν θα υπαχθεί θα εξαρτηθεί από πόσες αιτήσεις θα γίνουν και από το πόσα μόρια θα έχει. Ασφαλώς το πόσα μόρια θα έχουν οι άλλοι θα φαίνεται μόνο εκ των υστέρων όποτε κάποιοι (οι περισσότεροι ) θα πληρώσουν πάλι μηχανικό "χωρίς λόγο"

Δημοσ.

6 λεπτά πριν, ikucic είπε

Μόλις 500 το καινούργιο. 

Ηλεκτρονική ταυτότητα κτιρίου μπορεί να βγάλει ο υπεύθυνος μηχανικός για το εξοικονομώ ή θέλει συγκεκριμένο μηχανικό;

Επίσης είναι χρονοβόρα διαδικασία; Θα μου πρότεινες να ξεκινήσω να το ψάχνω από τώρα;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, kostask91 είπε

Ηλεκτρονική ταυτότητα κτιρίου μπορεί να βγάλει ο υπεύθυνος μηχανικός για το εξοικονομώ ή θέλει συγκεκριμένο μηχανικό;

Επίσης είναι χρονοβόρα διαδικασία; Θα μου πρότεινες να ξεκινήσω να το ψάχνω από τώρα;

Αν πραγματικά θέλεις να το κυνηγήσεις (το εξοικονομω )πρέπει να το ψάξεις από τώρα.

Νομίζω ότι ηλεκτρονικη ταυτότητα βγάζει κάθε μηχανικός του αντικειμένου αυτού (πολιτικός τοπογραφοσ αρχιτέκτων δομικών έργων). Αν ξέρει κάποιος ποιο συγκεκριμένα ας μας πει.

Επεξ/σία από ikucic
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, ikucic είπε

Αν πραγματικά θέλεις να το κυνηγήσεις (το εξοικονομω )πρέπει να το ψάξεις από τώρα 

Πέρσι έφτασα μέχρι τη βρύση και δεν ήπια νερό, οπότε ναι, θα το κυνηγήσω και φέτος. Ποιανού αρμοδιότητα είναι η ηλεκτρονική ταυτότητα κτιρίου; Μηχανολόγου; Πολιτικού;

Επίσης γνωρίζεις πόσο κοστίζει; Αυτό που σκέφτομαι είναι ότι σε περίπτωση που η ηλεκτρονική ταυτότητα κτιρίου επιδοτείται, μήπως είναι καλύτερα να περιμένω;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...