Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
8 ώρες πριν, Georgegoum είπε

Αυτό με τα μόρια είναι για να μπεις στο προγραμμα ; ενεργειακή κατάσταση μόνο θεωρώ χαμηλή, από τα υπόλοιπα δεν έχω κάποια μόρια και όσο αγορά βαθμό ημέρα , το σπίτι είναι Αθήνα. Δεν ξέρω τι μόρια δίνει. Ωστόσο η άμεση ανάγκη είναι μόνωση ταρατσας, 2 αλουμίνια παραθυρα και μια πόρτα , συγχρονος λεβητας και κλιματιστικό. Φυσικά δεν είμαι ειδικός αλλά αν δεν υπήρχε το προγραμμα αυτά ήταν που θα άλλαζα εν καιρό. Τώρα αν παω σε μηχανικό για να βγάλω μια άκρη , το λογικό δεν είναι να με πεισει να μπω στο πρόγραμμα; δεν θα έχει κέρδος από αυτό; ενώ εγώ θέλω να μου πει ποιό είναι το συμφέρον για εμενα. 

Ρώτα μηχανικό πάρε και τιμές αγορές από μάστορες χωρίς και με πρόγραμμα και βάλτα κάτω.

• Thanks 1
  • Απαντ. 7,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
8 ώρες πριν, Georgegoum είπε

Τώρα αν παω σε μηχανικό για να βγάλω μια άκρη , το λογικό δεν είναι να με πεισει να μπω στο πρόγραμμα; δεν θα έχει κέρδος από αυτό; ενώ εγώ θέλω να μου πει ποιό είναι το συμφέρον για εμενα. 

Δεν είναι τόσο απλό να σου πει κάποιος τι παρεμβάσεις χρειάζονται για να μπεις στο εξοικονομώ, δυστυχώς...

• Thanks 1
Δημοσ.
Αναφορά σε κείμενο

Τώρα αν παω σε μηχανικό για να βγάλω μια άκρη , το λογικό δεν είναι να με πεισει να μπω στο πρόγραμμα; δεν θα έχει κέρδος από αυτό; ενώ εγώ θέλω να μου πει ποιό είναι το συμφέρον για εμενα

Lol, αμφιβαλλω αν θα μεινουν πολλοι μηχανικοι που να θελουν να ασχοληθουν με το προγραμμα

Ο δικος μου μολις ακουσε για δυο ενεργειακους επιθεωρητες ακομα τρεχει....

Το προγραμμα ειναι λαθος στοχευμενο γιατι ψαχνει φτωχους να εχουν να δωσουν πολλα λεφτα για συθεμελη ανακαινιση σε πρωτη κατοικια και ολα αυτα με σωστη εκτελεση γραφειοκρατιας

• Like 2
Δημοσ.
44 λεπτά πριν, vagos789 είπε

Lol, αμφιβαλλω αν θα μεινουν πολλοι μηχανικοι που να θελουν να ασχοληθουν με το προγραμμα

Ο δικος μου μολις ακουσε για δυο ενεργειακους επιθεωρητες ακομα τρεχει....

Το προγραμμα ειναι λαθος στοχευμενο γιατι ψαχνει φτωχους να εχουν να δωσουν πολλα λεφτα για συθεμελη ανακαινιση σε πρωτη κατοικια και ολα αυτα με σωστη εκτελεση γραφειοκρατιας

μια απο τα ίδια...

Οι "μουφα" φτωχοι θα επωφεληθουν στην πραγματικότητα (ελ. επαγγελματιες που δηλωνουν μονιμως ζημιες κοκ)

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, paylidis είπε

μια απο τα ίδια...

Οι "μουφα" φτωχοι θα επωφεληθουν στην πραγματικότητα (ελ. επαγγελματιες που δηλωνουν μονιμως ζημιες κοκ)

Έτσι είναι !!!!!

Αλλά, δεν μπορεί να λυθεί το πρόβλημα της φοροδιαφυγής ποτέ.

Δημοσ.
Στις 28/8/2021 στις 9:09 ΠΜ, ikucic είπε

ΥΓ2. Γεμίζουν αντλίες, κλιματιστικά και άλλα ηλεκτρικά τον κόσμο. Κόβουν τα φωτοβολταικά και ετοιμάζουν αύξησεις φωτιά στο ρεύμα! Να ναι καλά οι ξυλόσομπες.

Η μεγαλύτερη ηλιθιότητα όλων!

Επίσης, με το παρακάτω ίσως προσπαθούν να πουσάρουν και τη συνολική αναβάθμιση πολυκατοικιών, αλλά το βλέπω σχεδόν αδύνατο να μπορείς να βρεις πολυκατοικία όπου θα συμφωνήσουν να μπουν όλοι:

Αναφορά σε κείμενο

Για αιτήσεις πολυκατοικίας, όταν συμμετέχει το σύνολο των χιλιοστών της
Πολυκατοικίας, προβλέπεται πρόσθετη επιχορήγηση (bonus) +10% στο προβλεπόμενο
ποσοστό επιχορήγησης του κάθε συμμετέχοντος διαμερίσματος.

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, paylidis είπε

μια απο τα ίδια...

Δεν το έπιασα αυτό αν μπορείς να το εξηγήσεις ☺.  Και το προβλημα με τους δυο ενεργειακούς επιθεωρητές ποιο ακριβώς είναι; 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, Georgegoum είπε

Δεν το έπιασα αυτό αν μπορείς να το εξηγήσεις ☺.  Και το προβλημα με τους δυο ενεργειακούς επιθεωρητές ποιο ακριβώς είναι; 

Επιχειρηση - δε κοβεις αποδείξεις - φαινεσαι στο όριο της φτωχειας - παιρνεις το μαξιμουμ ποσοστό...

Το προβλημα με 2 επιθεωρητες δε ξερω ποιο ειναι δε το ανεφερα εγω, αν κ αρκετά μπορώ να σκεφτώ...

Επεξ/σία από paylidis
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

13 λεπτά πριν, Georgegoum είπε

To πρόβλημα καταρχήν είναι ότι υπάρχει conflict μεταξύ της δουλειάς του 2ου Ενεργειακού Επιθεωρητή και του συμβούλου έργου

Καταλαβαίνεις ότι στις πλείστες των περιπτώσεων ο ΕΕ που κάνει το 1ο ΠΕΑ είναι και σύμβουλος, και τρώει όλη την ταλαιπωρία με τη χαρτούρα κτλ. 

Στο 2ο ΠΕΑ, υπάρχουν πράγματα που τύποις πρέπει να γίνουν από τον 2ο ΕΕ αλλά πρακτικά τα κάνει ο σύμβουλος 

Επίσης υπάρχει πολύ μεγάλο ποσοστό Ενεργειακών Επιθεωρητών που δεν ξέρουν τι τους γίνεται, με αποτέλεσμα να υπάρχει πάρα πολύ μεγάλος κίνδυνος να εκθέσουν και τον ωφελούμενο αλλά και τον 1ο ΕΕ 

Δε λέω ότι θα το κάνουν κακόβουλα, λέω ότι απλά δεν υπάρχει γνώση 

Και δε βάζω καν το ενδεχόμενο να πέσεις σε κάποιον που έχει στραβώσει, να έχει μαλώσει με τη γυναίκα του ή οτιδήποτε, και να προκαλεί καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση της διαδικασίας, εκεί να δεις γέλια...

Επεξ/σία από AristidisZ
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, AristidisZ είπε

Δε λέω ότι θα το κάνουν κακόβουλα, λέω ότι απλά δεν υπάρχει γνώση 

Και δε βάζω καν το ενδεχόμενο να πέσεις σε κάποιον που έχει στραβώσει, να έχει μαλώσει με τη γυναίκα του ή οτιδήποτε, και να προκαλεί καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση της διαδικασίας, εκεί να δεις γέλια...

βαλε κ το κακοβουλα στην εξίσωση....

στην ελλάδα ειμαστε...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, kostask91 είπε

Ρε παιδιά, τί είναι αυτές οι βαθμοημέρες που αναφέρει το νέο πρόγραμμα;

οι βαθμοημέρες είναι ένα σύστημα (τράπεζα δεδομένων) όλων των περιοχών της χώρας σύμφωνα με το οποίο βγαίνει το επίδομα θέρμανσης.

μπαίνεις στο ΦΕΚ που έχει βγάλει το υπουργείο οικονομικών και βρίσκεις την περιοχή σου και τις βαθμοημέρες σου.

ή μπαίνεις στην παρακάτω σελίδα:

https://geodata.gov.gr/dataset/khartes-bathmoemeron-thermanses-tes-elladas

μετά παίρνεις τον τύπο που λέει στις τελευταίες σελίδες του οδηγού και βγάζεις τα μόρια που παίρνεις από τις βαθμοημέρες που έχεις.

σχηματικά:

περισσότερα μόρια έχει η Φλώρινα

λιγότερα τα βόρια της Αττικής (π.χ Κιούρκα)

λιγότερα το κέντρο της Αθήνας

λιγότερα η πόλη των Χανιών 

κ.ο.κ.

Δεν παίζει κάποιο ρόλο να ξέρεις ακριβώς τα μόρια διότι δεν ξέρεις ποιοι είναι οι άλλοι που θα κάνουν αίτηση.

Εκεί που παίρνεις σίγουρα μόρια με το σύστημα ΟΧΙ = 0 μόρια , ΝΑΙ = 100 (επί το ποσοστό συμμετόχής) είναι αν υπάρχει ΑΜΕΑ στο σπίτι (προσοχή οι γονείς όχι παιδιά!!! - τραγικό! ελπίζω να το αλλάξουν ), αν υπάρχει πολυτεκνία κ.α.

Τα άλλα κριτήρια είναι διαβαθμισμένα: όσο μικρότερο εισόδημα έχεις τόσο περισσότερα μόρια , όσο πιο παλιό σπίτι τόσο περισσότερα μόρια (με βάση το έτος 1955 και μέχρι το 2011), όσο πιο χαληλής ενεργειακής απόδοσής σπίτι τόσο περισσότερα μόρια.

Στις τελευταίες σελίδες του οδηγού τα αναλύει και έχει και κάποια παραδείγματα.

Αλλά το ξαναλέω η ακριβής γνώση των μορίων έχει αξία μόνο όταν ανακοινωθούν για πιθανή ένσταση μη σωστού υπολογισμού. Κατά τα άλλα ο μηχανικός σας μόνο εκτίμηση μπορεί να κάνει αν το σπίτι θα μπει ή όχι διότι δεν έχει γνώση εκ των προτέρων των άλλων υποψηφίων (μοιάζει με τις πανελλαδικές και τις βάσεις- μάλιστα οι πανελλαδικές γίνονται εδώ και χρόνια και η εκτίμηση είναι σχετικά έγκυρη, εδώ το νέο εξοικονομώ γίνεται πρώτη φορά έτσι άρα η εκτίμηση πολύ φλου).

Επεξ/σία από ikucic
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, paylidis είπε

βαλε κ το κακοβουλα στην εξίσωση....

στην ελλάδα ειμαστε...

Γενικά προσπαθώ να μη σκέφτομαι έτσι

Νομίζω πάντως ότι το σκοτώσανε το εξοικονομώ, από τη μία η (πολύ μεγάλη) μείωση στις επιδοτήσεις, η ΗΤΚ που από πίσω μπορεί να κρύβει μεγάλο κόστος για τον ιδιοκτήτη αλλά και το αστειάκι με την κλήρωση, για εμένα είναι φάση "δεν ακουμπάω"

Αν κάποιος έχει κουράγιο να ασχοληθεί μόνος του και μου ζητήσει μόνο ΠΕΑ καλώς, για οτιδήποτε περαιτέρω εγώ προσωπικά θεωρώ ότι η αποζημίωση των 250-300 € για τον σύμβουλο έργου είναι πάρα πολύ μικρή σε σχέση με το τρέξιμο και τον χρόνο που θα χρειαστεί 

Εδώ με πολύ πιο απλό πρόγραμμα και ταλαιπωρηθήκαμε απίστευτα σαν σύμβουλοι, φαντάσου με αυτό τι έχει να γίνει

Δημοσ.
35 λεπτά πριν, AristidisZ είπε

Γενικά προσπαθώ να μη σκέφτομαι έτσι

Νομίζω πάντως ότι το σκοτώσανε το εξοικονομώ, από τη μία η (πολύ μεγάλη) μείωση στις επιδοτήσεις, η ΗΤΚ που από πίσω μπορεί να κρύβει μεγάλο κόστος για τον ιδιοκτήτη αλλά και το αστειάκι με την κλήρωση, για εμένα είναι φάση "δεν ακουμπάω"

Αν κάποιος έχει κουράγιο να ασχοληθεί μόνος του και μου ζητήσει μόνο ΠΕΑ καλώς, για οτιδήποτε περαιτέρω εγώ προσωπικά θεωρώ ότι η αποζημίωση των 250-300 € για τον σύμβουλο έργου είναι πάρα πολύ μικρή σε σχέση με το τρέξιμο και τον χρόνο που θα χρειαστεί 

Εδώ με πολύ πιο απλό πρόγραμμα και ταλαιπωρηθήκαμε απίστευτα σαν σύμβουλοι, φαντάσου με αυτό τι έχει να γίνει

για να δούμε θα κάνουν καμιά ουσιώδη αλλαγή μπας και στρώσει λίγο η κατάσταση

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, ikucic είπε

για να δούμε θα κάνουν καμιά ουσιώδη αλλαγή μπας και στρώσει λίγο η κατάσταση

Νομίζω για αρχή πρέπει να φύγει η ΗΤΚ, κατόπιν πρέπει να δουν το θέμα με τις κληρώσεις, και ίσως σε 3ο πλαίσιο το ζήτημα με τα ποσοστά επιδοτήσεων, αν και κατά τη γνώμη μου αυτό δεν είναι τόσο αρνητικό όσο ακούγεται, δεν βρίσκω παράλογο το 40% επιδότηση με το 60% άτοκα 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...