ikucic Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2021 9 ώρες πριν, glenngould είπε Το αν θα επιλεγεί η κατοικία για αναβάθμιση προφανώς θα αποφασιστεί μετά τις 3-Φεβρουαρίου, σωστά; Δηλαδή μέχρι τον Φεβρουάριο, υποβάλλεις την αίτηση, αλλά δεν θα ξέρεις αν θα επιλεγείς τελικά αν καταλαβαίνω καλά; Ναι και μάλιστα αρκετά μετά αφού έχει περίοδο κατάταξης μετά ενστάσεων κα.
GeG Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2021 Καλησπερα παιδια , συγγενης μου εχει στο σπιτι του θερμοσυσσωρευτές και αν και θελει να δοκιμασει την τυχη του με το προγραμμα, φοβαται πως μπορει να απαιτηθει να αλλαξει τροπο θερμανσης και να του περασουν καλοριφερ αφηνοντας του πολυ μερεμετι και ανακατοσουρα στο σπιτι. Τι γινεται σε αυτην την περιπτωση ; τι θα του προτεινατε αν εισασταν στην θεση μου ; μπορει να γινει απλα αντικατασταση των συσκευων αυτων με ποιο αποδοτικες (αυτες ειναι 30ετιας) απο το προγραμμα; Ευχαριστω παιδια για καθε απαντηση, εγω εστειλα δικαιολογιτικα ,ελπιζω να μην το μετανιωσω με κυνηγι μαστορων και ελαχιστου τελικου κερδους 🙃 1
GREGORYMO Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2021 51 λεπτά πριν, GeG είπε Καλησπερα παιδια , συγγενης μου εχει στο σπιτι του θερμοσυσσωρευτές και αν και θελει να δοκιμασει την τυχη του με το προγραμμα, φοβαται πως μπορει να απαιτηθει να αλλαξει τροπο θερμανσης και να του περασουν καλοριφερ αφηνοντας του πολυ μερεμετι και ανακατοσουρα στο σπιτι. Τι γινεται σε αυτην την περιπτωση ; τι θα του προτεινατε αν εισασταν στην θεση μου ; μπορει να γινει απλα αντικατασταση των συσκευων αυτων με ποιο αποδοτικες (αυτες ειναι 30ετιας) απο το προγραμμα; Ευχαριστω παιδια για καθε απαντηση, εγω εστειλα δικαιολογιτικα ,ελπιζω να μην το μετανιωσω με κυνηγι μαστορων και ελαχιστου τελικου κερδους 🙃 Προβλέπει το πρόγραμμα ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ σωμάτων ?
mumra Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2021 Καλησπέρα.Ξερει κανεις καμια δοκιμασμενη εταιρεια που να αναλαμβανει το εξ'οικονομω ολόκληρο.Δηλαδη και την αιτηση αλλα να εχει ακι τα συνεργεια για τις εργασιες.Κατα προτιμηση Αμπελοκηπους_κεντρο. Αν ναι στειλτε μου πμ. Ευχαριστω
GeG Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2021 29 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε Προβλέπει το πρόγραμμα ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ σωμάτων ? οχι δεν προβλεπεται ,συγκεκριμενα λεει το παρακατω "Δεν είναι επιλέξιμες οι δαπάνες για λοιπές τερματικές μονάδες απόδοσης θερμότητας (σώματα καλοριφέρ, fan coils )." αρα αν μπει π.χ. αντλια θερμοτητας ,τα βαζουν απο τσεπη τα σωματα και την εγκατασταση;
ikucic Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2021 3 λεπτά πριν, GeG είπε οχι δεν προβλεπεται ,συγκεκριμενα λεει το παρακατω "Δεν είναι επιλέξιμες οι δαπάνες για λοιπές τερματικές μονάδες απόδοσης θερμότητας (σώματα καλοριφέρ, fan coils )." αρα αν μπει π.χ. αντλια θερμοτητας ,τα βαζουν απο τσεπη τα σωματα και την εγκατασταση; Σώματα και εργασία για τοποθέτηση με ίδια κεφάλαια. Μέχρι τις σωληνώσεις καλύπτει το πρόγραμμα. 1 1
GREGORYMO Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2021 Έβγαλα άδεια μικρής κλίμακας και βγήκαν 11 ένσημα. Τι χρειάζεται να κάνω τώρα ?
GeG Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2021 4 λεπτά πριν, GeG είπε οχι δεν προβλεπεται ,συγκεκριμενα λεει το παρακατω "Δεν είναι επιλέξιμες οι δαπάνες για λοιπές τερματικές μονάδες απόδοσης θερμότητας (σώματα καλοριφέρ, fan coils )." αρα αν μπει π.χ. αντλια θερμοτητας ,τα βαζουν απο τσεπη τα σωματα και την εγκατασταση; επιση μια ερωτηση γιατι δεν τα πιανω φαινεται, θερμομονωση ταρατσας γινεται απο το προγραμμα, αν ναι ,ποιο απο τα παρακατω ειναι ρε παιδια; (i) Η εξωτερική θερμομόνωση δώματος, ανεστραμμένη ή μη, με τη δημιουργία στρώσης ρύσεων, τη στεγανοποίηση, το θερμομονωτικό υλικό, το γεωύφασμα και την τελική επικάλυψη (υποκατηγορία 2Α). (ii) Η θερμομόνωση στέγης ή πλάκας κάτω από μη θερμομονωμένη στέγη, με τη δημιουργία στρώσης εξομάλυνσης και την θερμομονωτική στρώση (υποκατ. 2Β). (iii) Η θερμομόνωση (εξωτερικά ή από την εσωτερική πλευρά) του λοιπού κελύφους, δηλαδή εξωτερικής τοιχοποιίας, φέροντος οργανισμού και δαπέδου επί εδάφους επί πιλοτής ή μη θερμαινόμενου χώρου, πλάκας δώματος από την εσωτερική πλευρά, με θερμομονωτικά υλικά και με επικάλυψη κατά περίπτωση οργανικό επίχρισμα ή ελαφρά πετάσματα π.χ. γυψοσανίδα (υποκατηγορίες 2.Γ1, 2.Γ2).
ikucic Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, GeG είπε επιση μια ερωτηση γιατι δεν τα πιανω φαινεται, θερμομονωση ταρατσας γινεται απο το προγραμμα, αν ναι ,ποιο απο τα παρακατω ειναι ρε παιδια; (i) Η εξωτερική θερμομόνωση δώματος, ανεστραμμένη ή μη, με τη δημιουργία στρώσης ρύσεων, τη στεγανοποίηση, το θερμομονωτικό υλικό, το γεωύφασμα και την τελική επικάλυψη (υποκατηγορία 2Α). (ii) Η θερμομόνωση στέγης ή πλάκας κάτω από μη θερμομονωμένη στέγη, με τη δημιουργία στρώσης εξομάλυνσης και την θερμομονωτική στρώση (υποκατ. 2Β). (iii) Η θερμομόνωση (εξωτερικά ή από την εσωτερική πλευρά) του λοιπού κελύφους, δηλαδή εξωτερικής τοιχοποιίας, φέροντος οργανισμού και δαπέδου επί εδάφους επί πιλοτής ή μη θερμαινόμενου χώρου, πλάκας δώματος από την εσωτερική πλευρά, με θερμομονωτικά υλικά και με επικάλυψη κατά περίπτωση οργανικό επίχρισμα ή ελαφρά πετάσματα π.χ. γυψοσανίδα (υποκατηγορίες 2.Γ1, 2.Γ2). Από αυτά που γράφεις το 1. Αν έχεις δώμα χωρίς στέγη. Αυτό με τα 55 ευρώ ανά τμ. Ομως για να μην κάνεις καμία πατάτα και δεν διορθώνεται μετά πρέπει να πάρεις συμβουλή μηχανικού . Επεξ/σία 6 Δεκεμβρίου 2021 από ikucic
glenngould Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2021 Φίλοι να ρωτήσω κάτι, Μπορεί ο ηλιακός (π.χ. ένας μεγάλος 300litr) να παράγει συνεχώς ζεστό νερό όλη την ημέρα και να τροφοδοτεί ένα δοχείο αδράνειας με καυτό νερό το οποίο στη συνέχεια θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ζεστά νερά χρήσης (ντους, πλύσιμο πιάτων κλπ.) αλλά ΚΑΙ ΓΙΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗ (το καυτό αυτό νερό δηλαδή να μπαίνει και μέσα στους σωλήνες των σωμάτων καλοριφέρ) ; Ευχαριστώ
ikucic Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 45 λεπτά πριν, glenngould είπε Φίλοι να ρωτήσω κάτι, Μπορεί ο ηλιακός (π.χ. ένας μεγάλος 300litr) να παράγει συνεχώς ζεστό νερό όλη την ημέρα και να τροφοδοτεί ένα δοχείο αδράνειας με καυτό νερό το οποίο στη συνέχεια θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ζεστά νερά χρήσης (ντους, πλύσιμο πιάτων κλπ.) αλλά ΚΑΙ ΓΙΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗ (το καυτό αυτό νερό δηλαδή να μπαίνει και μέσα στους σωλήνες των σωμάτων καλοριφέρ) ; Ευχαριστώ Για θέρμανση είναι άλλο σύστημα. Υποβοήθησης. Αλλά δεν νομίζω ότι είναι και πολύ αποδοτικό. Δεν είναι απλός ηλιακός. Είναι σύστημα βεβιασμένη κυκλοφορίας με συλλέκτη, δοχείο αδράνειας κλπ. Προφανώς επιδοτείται από το πρόγραμμα. Γενικά δεν νομίζω ότι το προτιμούν ιδιαίτερα. Εννοώ αυτό με την υποβοήθηση για θέρμανση. Επεξ/σία 6 Δεκεμβρίου 2021 από ikucic
GeG Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2021 29 λεπτά πριν, ikucic είπε Από αυτά που γράφεις το 1. Αν έχεις δώμα χωρίς στέγη. Αυτό με τα 55 ευρώ ανά τμ. Ομως για να μην κάνεις καμία πατάτα και δεν διορθώνεται μετά πρέπει να πάρεις συμβουλή μηχανικού . Τα αντέγραψε από τον οδηγό του πρόγραμματος. Απλά δεν κατάλαβα ποιο ήταν. Ευχαριστώ.
glenngould Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2021 10 ώρες πριν, ikucic είπε Για θέρμανση είναι άλλο σύστημα. Υποβοήθησης. Αλλά δεν νομίζω ότι είναι και πολύ αποδοτικό. Δεν είναι απλός ηλιακός. Είναι σύστημα βεβιασμένη κυκλοφορίας με συλλέκτη, δοχείο αδράνειας κλπ. Προφανώς επιδοτείται από το πρόγραμμα. Γενικά δεν νομίζω ότι το προτιμούν ιδιαίτερα. Εννοώ αυτό με την υποβοήθηση για θέρμανση. Δεν θέλω να το κάνω μέσω ηλιοθερμίας (που βάζεις ξεχωριστά πάνελ ηλιοθερμίας), αλλά μέσω του κοινού ηλιακού. Εκεί είναι η κρίσιμη λεπτομέρεια. Θα ήταν ενδιαφέρον (μιας και ο ηλιακός είναι standard σε όλες εγκαταστάσεις και θα υπάρχει ούτως ή άλλως) και την ίδια στιγμή οι πιο πολλοί έχουν "σώματα καλοριφέρ", να υπήρχε μια πατέντα (κάπου διάβασα για "5ωδη βάνα" ; ) ώστε να παράγεται και να αποθηκεύεται συνεχώς ζεστό νερό σε ένα δοχείο. Δηλαδή μόλις ο ηλιακός θερμάνει την δεδομένη ποσότητα του νερού που χωράει που χωράει (π.χ. 200 λίτρα) να την προωθεί στο δοχείο αδράνειας και μετά να ξαναπαίρνει άλλα 200 λίτρα κρύου νερού για να τα ξαναζεστάνει και να τα ξαναπροωθήσει στο δοχείο αδράνειας Δηλαδή την μέρα να παράγεται και να αποθηκεύεται -μέσω του ηλιακού- το ζεστό νερό σε ένα δοχείο (ακόμα και χειμωνιάτικες μέρες στην Ελλάδα, το ξέρουμε ότι κάνει κρύο έξω, αλλά έχουμε ήλιο) και τα βράδια να χρησιμοποιείται αυτό το ζεστό νερό που έχει αποθηκευτεί για ζεστά νερά χρήση αλλά ΚΑΙ για θέρμανση. Γιατί να μην γίνεται; Βασικά κάπου το είχε πετύχει το μάτι μου, αλλά δεν θυμάμαι το link
Tommygre Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2021 4 ώρες πριν, glenngould είπε Δεν θέλω να το κάνω μέσω ηλιοθερμίας (που βάζεις ξεχωριστά πάνελ ηλιοθερμίας), αλλά μέσω του κοινού ηλιακού. Εκεί είναι η κρίσιμη λεπτομέρεια. Θα ήταν ενδιαφέρον (μιας και ο ηλιακός είναι standard σε όλες εγκαταστάσεις και θα υπάρχει ούτως ή άλλως) και την ίδια στιγμή οι πιο πολλοί έχουν "σώματα καλοριφέρ", να υπήρχε μια πατέντα (κάπου διάβασα για "5ωδη βάνα" ; ) ώστε να παράγεται και να αποθηκεύεται συνεχώς ζεστό νερό σε ένα δοχείο. Δηλαδή μόλις ο ηλιακός θερμάνει την δεδομένη ποσότητα του νερού που χωράει που χωράει (π.χ. 200 λίτρα) να την προωθεί στο δοχείο αδράνειας και μετά να ξαναπαίρνει άλλα 200 λίτρα κρύου νερού για να τα ξαναζεστάνει και να τα ξαναπροωθήσει στο δοχείο αδράνειας Δηλαδή την μέρα να παράγεται και να αποθηκεύεται -μέσω του ηλιακού- το ζεστό νερό σε ένα δοχείο (ακόμα και χειμωνιάτικες μέρες στην Ελλάδα, το ξέρουμε ότι κάνει κρύο έξω, αλλά έχουμε ήλιο) και τα βράδια να χρησιμοποιείται αυτό το ζεστό νερό που έχει αποθηκευτεί για ζεστά νερά χρήση αλλά ΚΑΙ για θέρμανση. Γιατί να μην γίνεται; Βασικά κάπου το είχε πετύχει το μάτι μου, αλλά δεν θυμάμαι το link Ηλιακος τριπλης ενέργειας δηλαδη, με εναλλακτη, κυκλοφορητες, buffer tank και ηλεκτροβανες. Ηθελα να το κανω για συνεργασια με αντλια θερμοτητας. Πολυ φασαρια και πανω απο 1000 ευρω υλικα και εγκατασταση
ikucic Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2021 4 ώρες πριν, Tommygre είπε Ηλιακος τριπλης ενέργειας δηλαδη, με εναλλακτη, κυκλοφορητες, buffer tank και ηλεκτροβανες. Ηθελα να το κανω για συνεργασια με αντλια θερμοτητας. Πολυ φασαρια και πανω απο 1000 ευρω υλικα και εγκατασταση και επαναλαμβάνω για όλη αυτή τη φασαρία με ένα έως δύο ηλιακές πλάκες δεν νομίζω η εξοικονόμηση να είναι και τόσο μεγάλη. Σαν πατέντα βέβαια μπορεί κάποιος να την δοκιμάσει αλλά δεν νομίζω ότι είναι κρίσιμος παράγοντας ενεργειακής εξοικονόμησης και οικονομίας.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα