Tommygre Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2021 Θα τα δωσεις εννοειται αυτα τα χρηματα μπροστα και θα εκπιζεις να ενταχθεις. Αν δεν, θα πονταρεις για το επομενο, εφοσον ξεκαθαρισεις οτι θα σε αναλαβει ο ιδιος μηχανικος μιας και αυτος θα μπορει του χρονου να επςμβει παλι στις παρεμβασεις κλπ. 1
GeG Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2021 20 λεπτά πριν, Tommygre είπε Θα τα δωσεις εννοειται αυτα τα χρηματα μπροστα και θα εκπιζεις να ενταχθεις. Αν δεν, θα πονταρεις για το επομενο, εφοσον ξεκαθαρισεις οτι θα σε αναλαβει ο ιδιος μηχανικος μιας και αυτος θα μπορει του χρονου να επςμβει παλι στις παρεμβασεις κλπ. ναι ρε γαμωτο το ξερω και η βλακεια ειναι οτι καποιες παρεμβασεις δεν μπορω να τις καθυστερησω αλλο. Σε φαση οτι δεν εχω καν ηλιακο.... στην αθηνα!
meletis_m Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2021 1 ώρα πριν, GeG είπε Συγνωμη επειδη δεν καταλαβα, η βαθμολογια βγαινει αφου γινει και το Α πεα ; τωρα δεν εχει γινει καποια αιτηση ακομα, δεν βρεθηκαν εγγραφες λεει. Ουσιαστικα ο τεχνικος απλα τσεκαρε τα εγγραφα μου για τυχον ελλειψης,δεν εκανε κατι παραπανο, περιμενει την πληρωμη ωστε να συνεχισει. Θα επρεπε να βλεπω καποα εγγραφη; Η βαθμολογία βγαίνει αφού η αίτηση γίνει υποβληθεισα μου φαίνεται (στάδιο 3Ζ ) το λέει . Το Α ΠΕΑ πρέπει να έχει εκδώθει ήδη γιατί το ζητάει για να υποβάλλεις τη αίτηση στο πρόγραμμα. https://exoikonomo2021.gov.gr/ Στη παραπάνω διεύθυνση θα μπεις με τα στοιχεία taxisnet του ατόμου που πρόκειται να μπει στο εξοικονομώ. Η αίτηση πρέπει να πάρει αριθμό πρωτοκόλλου. 1
ikucic Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2021 1 ώρα πριν, meletis_m είπε Η βαθμολογία βγαίνει αφού η αίτηση γίνει υποβληθεισα μου φαίνεται (στάδιο 3Ζ ) το λέει . Το Α ΠΕΑ πρέπει να έχει εκδώθει ήδη γιατί το ζητάει για να υποβάλλεις τη αίτηση στο πρόγραμμα. https://exoikonomo2021.gov.gr/ Στη παραπάνω διεύθυνση θα μπεις με τα στοιχεία taxisnet του ατόμου που πρόκειται να μπει στο εξοικονομώ. Η αίτηση πρέπει να πάρει αριθμό πρωτοκόλλου. Αν ξέρεις το συνολικό κόστος παρεμβάσεων και την ετήσια εξοικονόμηση ενέργειας τότε η βαθμολογία βγαίνει εύκολα. Αλλά αν δεν έχεις ιδέα από αυτά θέλεις το α πεα. Μήπως ξέρεις τι κατηγορία είναι το σπίτι σου και τι παρεμβάσεις σκέφτεσαι να κάνεις. Μήπως σου δώσουμε έναν μπούσουλα;
GeG Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2021 1 ώρα πριν, ikucic είπε Αν ξέρεις το συνολικό κόστος παρεμβάσεων και την ετήσια εξοικονόμηση ενέργειας τότε η βαθμολογία βγαίνει εύκολα. Αλλά αν δεν έχεις ιδέα από αυτά θέλεις το α πεα. Μήπως ξέρεις τι κατηγορία είναι το σπίτι σου και τι παρεμβάσεις σκέφτεσαι να κάνεις. Μήπως σου δώσουμε έναν μπούσουλα; το συνολικο κοστος που αναφερει ο μηχανικος ειναι 13500. Ενα πεα του 12 που βρηκα λεει ενεργειακη κατηγορια Δ και ετησια καταναλωση πρωτογενους ενεργειας κτιριου αναφορας 99 kwh/m^2 και ετησια καταναλωση πρωτογενους ενεργειας (σκετο) 148 kwh/m^2. Κατι αλλο δεν βλεπω. Επισης απο παρεμβασεις ,μονωση ταρατσας, ηλιακο θερμοσυφωνα, αλουμινια(μια μονοφυλλη μπαλκονοπορτα και δυο παραθυρα μεγεθους περιπου 1.5 x 1.5) και κυριως τροπο θερμανσης γιατι ειμαι με πετρελαιο.
ikucic Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2021 5 λεπτά πριν, GeG είπε το συνολικο κοστος που αναφερει ο μηχανικος ειναι 13500. Ενα πεα του 12 που βρηκα λεει ενεργειακη κατηγορια Δ και ετησια καταναλωση πρωτογενους ενεργειας κτιριου αναφορας 99 kwh/m^2 και ετησια καταναλωση πρωτογενους ενεργειας (σκετο) 148 kwh/m^2. Κατι αλλο δεν βλεπω. Επισης απο παρεμβασεις ,μονωση ταρατσας, ηλιακο θερμοσυφωνα, αλουμινια(μια μονοφυλλη μπαλκονοπορτα και δυο παραθυρα μεγεθους περιπου 1.5 x 1.5) και κυριως τροπο θερμανσης γιατι ειμαι με πετρελαιο. Ολα αυτά με 13500; Η απλά πέφτεις στον κόφτη; Αυτό το παλιό πεα με το νέο μπορεί να πάει και Ε.
GeG Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2021 5 λεπτά πριν, ikucic είπε Ολα αυτά με 13500; Η απλά πέφτεις στον κόφτη; Αυτό το παλιό πεα με το νέο μπορεί να πάει και Ε. τα τ.μ. ειναι 67. ειμαι στον κοφτη λες ;
ikucic Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 29 λεπτά πριν, GeG είπε τα τ.μ. ειναι 67. ειμαι στον κοφτη λες ; Νομίζω είσαι στον κόφτη. Νομίζω τα 67,5 τετραγωνικά βγάζουν κόφτη 13500 (με 200 ευρώ το μέτρο)- βέβαια υπάρχει και άλλος κοφτης με βάση την εξοικονόμηση που μπορεί να βγάλει και κάτω από τα 13500. Από την άλλη Σε φτάνουν τα 13500 να κάνεις τα έργα που θες; Το ρωτησες αυτό; βέβαια αυτό έχει να κάνει με αν θα αναλάβει το γραφείο το έργο ή θα ψάξεις εσύ συνεργεία. Δεν ξέρω τι συμφωνία έχεις κάνει. Αλλά ρωτά τους με 13500 τι παρεμβάσεις θα σε παρει να κάνεις; και αν πιάνεις τις τρεις κατηγορίες και εάν έχεις ένα καλό σκορ στον συντελεστή κ1. Επεξ/σία 20 Δεκεμβρίου 2021 από ikucic
GeG Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2021 8 λεπτά πριν, ikucic είπε Νομίζω είσαι στον κόφτη. Νομίζω τα 67,5 τετραγωνικά βγάζουν κόφτη 13500 (με 200 ευρώ το μέτρο)- βέβαια υπάρχει και άλλος κοφτης με βάση την εξοικονόμηση που μπορεί να βγάλει και κάτω από τα 13500. Από την άλλη Σε φτάνουν τα 13500 να κάνεις τα έργα που θες; Το ρωτησες αυτό; βέβαια αυτό έχει να κάνει με αν θα αναλάβει το γραφείο το έργο ή θα ψάξεις εσύ συνεργεία. Δεν ξέρω τι συμφωνία έχεις κάνει. Αλλά ρωτά τους με 13500 τι παρεμβάσεις θα σε παρει να κάνεις; και αν πιάνεις τις τρεις κατηγορίες και εάν έχεις ένα καλό σκορ στον συντελεστή κ1. καλως, θα παρω τηλεφωνακι αυριο για ολα αυτα να βγαλω μια ακρη.
AristidisZ Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2021 51 λεπτά πριν, GeG είπε το συνολικο κοστος που αναφερει ο μηχανικος ειναι 13500. Ενα πεα του 12 που βρηκα λεει ενεργειακη κατηγορια Δ και ετησια καταναλωση πρωτογενους ενεργειας κτιριου αναφορας 99 kwh/m^2 και ετησια καταναλωση πρωτογενους ενεργειας (σκετο) 148 kwh/m^2. Κατι αλλο δεν βλεπω. Επισης απο παρεμβασεις ,μονωση ταρατσας, ηλιακο θερμοσυφωνα, αλουμινια(μια μονοφυλλη μπαλκονοπορτα και δυο παραθυρα μεγεθους περιπου 1.5 x 1.5) και κυριως τροπο θερμανσης γιατι ειμαι με πετρελαιο. Το ΠΕΑ του 12 δεν ισχύει Γιατί στο ενδιάμεσο έχουν αναθεωρηθεί οι ΤΟΤΕΕ, και έχουν αλλάξει οι τρόποι υπολογισμού 1
GeG Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2021 6 λεπτά πριν, AristidisZ είπε Το ΠΕΑ του 12 δεν ισχύει Γιατί στο ενδιάμεσο έχουν αναθεωρηθεί οι ΤΟΤΕΕ, και έχουν αλλάξει οι τρόποι υπολογισμού καλα εννοειται οτι ειναι αρχαιο και της πλακας, σκεψου λεει οτι προτεινει απλα ηλιακο θερμοσυφωνα και τοτε ηταν ολα τα αλουμινια 30ετιας!!!
GeG Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Ωστοσο μιλησα με τον μηχανικο και μου ειπε οτι ειναι ταβανι τα 13500ευρω για τα τετραγωνικα μου απλα οσο πιο πολλες εργασιες που πρεπει να γινουν ,μπουν στο πεα τοσο πιο καλη βαθμολογια θα εχω. Επισης μου ειπε οτι μπορουμε να εκδοσουμε το Α πεα ,να βγει η βαθμολογια μου και αν θελω να συνεχισω μετα θα δωσω τα πρωτα λεφτα στο γραφειο. Δηλαδη αν πω τελικα ακυρο δεν αξιζει να δοκιμασω απλα θα χρεωθω τα Α πεα. Τελος περα απο τα 250 ευρω για την προετιμασια του φακελου και τα 250 ευρω επιδοτουμενα για τον συμβουλο εργου, θα χρεωθω αλλα 250 ευρω για τα γραφειοκρατικα σε ολη την διαρκεια του προγραμματος. Απο τους γνωστες ,τα κοστη ειναι λογικα ; Να ρωτησω και κατι τελευταιο , αυτην την στιγμη τον λεβητα πετρελαιου τον χρησιμοποιουμε δυο διαμερισματα, αυτονομη θερμανση. Αν εγω μπω στο προγραμμα και μπει ΑΘ , θα εχω στην ταρατσα και τα δυο εε; Μπορω να δωσω παραπανω και να μπει αντλια για δυο σπιτια με καποια τροπο; Ισως λεω βλακειες αλλα δεν καταλαβαινω τι γινεται σε τετοια περιπτωση. Γινεται μια ΑΘ να συνδεθει με δυο διαμερισματα; Αν στο επομενο προγραμμα μπει και το αλλο σπιτι ,τοτε θα εχω δυο αντλιες; Ευχαριστω παιδια για οσες απαντησεις ελαβα ως τωρα. Σορυ για το σπαμ Επεξ/σία 21 Δεκεμβρίου 2021 από GeG
ikucic Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2021 27 λεπτά πριν, GeG είπε Ωστοσο μιλησα με τον μηχανικο και μου ειπε οτι ειναι ταβανι τα 13500ευρω για τα τετραγωνικα μου απλα οσο πιο πολλες εργασιες που πρεπει να γινουν ,μπουν στο πεα τοσο πιο καλη βαθμολογια θα εχω. Επισης μου ειπε οτι μπορουμε να εκδοσουμε το Α πεα ,να βγει η βαθμολογια μου και αν θελω να συνεχισω μετα θα δωσω τα πρωτα λεφτα στο γραφειο. Δηλαδη αν πω τελικα ακυρο δεν αξιζει να δοκιμασω απλα θα χρεωθω τα Α πεα. Τελος περα απο τα 250 ευρω για την προετιμασια του φακελου και τα 250 ευρω επιδοτουμενα για τον συμβουλο εργου, θα χρεωθω αλλα 250 ευρω για τα γραφειοκρατικα σε ολη την διαρκεια του προγραμματος. Απο τους γνωστες ,τα κοστη ειναι λογικα ; Να ρωτησω και κατι τελευταιο , αυτην την στιγμη τον λεβητα πετρελαιου τον χρησιμοποιουμε δυο διαμερισματα, αυτονομη θερμανση. Αν εγω μπω στο προγραμμα και μπει ΑΘ , θα εχω στην ταρατσα και τα δυο εε; Μπορω να δωσω παραπανω και να μπει αντλια για δυο σπιτια με καποια τροπο; Ισως λεω βλακειες αλλα δεν καταλαβαινω τι γινεται σε τετοια περιπτωση. Γινεται μια ΑΘ να συνδεθει με δυο διαμερισματα; Αν στο επομενο προγραμμα μπει και το αλλο σπιτι ,τοτε θα εχω δυο αντλιες; Ευχαριστω παιδια για οσες απαντησεις ελαβα ως τωρα. Σορυ για το σπαμ Τα άλλα 250 για γραφειοκρατικά πρώτη φορά τα ακούω. Δηλ τι ακριβώς γραφειοκρατικά; ως προς τα πρώτα 250 για προετοιμασία φακέλου είναι λογικά γιατί οι μηχανικοί κάνουν πολύ τσάμπα δουλειά. Το θεωρώ πιο σωστό να σου πει 500 για προετοιμασία φακέλου παρά να σου λέει 250 για έξτρα "γραφειοκρατικά". Για την αντλία όλα γίνονται αλλά θα πρέπει να ρωτήσεις μηχανολόγο μηχανικό.
tounion Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) z Επεξ/σία 21 Δεκεμβρίου 2021 από tounion
JohnnySilverhand Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2021 1 ώρα πριν, GeG είπε Ωστοσο μιλησα με τον μηχανικο και μου ειπε οτι ειναι ταβανι τα 13500ευρω για τα τετραγωνικα μου απλα οσο πιο πολλες εργασιες που πρεπει να γινουν ,μπουν στο πεα τοσο πιο καλη βαθμολογια θα εχω. Επισης μου ειπε οτι μπορουμε να εκδοσουμε το Α πεα ,να βγει η βαθμολογια μου και αν θελω να συνεχισω μετα θα δωσω τα πρωτα λεφτα στο γραφειο. Δηλαδη αν πω τελικα ακυρο δεν αξιζει να δοκιμασω απλα θα χρεωθω τα Α πεα. Τελος περα απο τα 250 ευρω για την προετιμασια του φακελου και τα 250 ευρω επιδοτουμενα για τον συμβουλο εργου, θα χρεωθω αλλα 250 ευρω για τα γραφειοκρατικα σε ολη την διαρκεια του προγραμματος. Απο τους γνωστες ,τα κοστη ειναι λογικα ; η "προετοιμασια φακελου" ειναι παραμυθι, μη δεχτεις να πληρωσεις γι αυτο. με το που γινεται το α πεα και το εντυπο παρεμβασεων που τα εχεις πληρωσει, υπαρχουν ολα τα εγγραφα που απαιτουνται για την αιτηση και ειναι δεκα λεπτα υποθεση να τα εισαγεις στην πλατφορμα. κανονικα πρεπει να σου παραδωσουν ολα τα σχετικα εγγραφα και σε ψηφιακη μορφη, το εντυπο παρεμβασεων πρεπει να εχει και δικη τους και δικη σου υπογραφη. κανε συμφωνια εξ αρχης γι αυτο και κανε την αιτηση μονος σου. αν θελει να τον δηλωσεις συμβουλο εργου κανε συμφωνια για τις υποχρεωσεις του. Καποιοι δικηγοροι του λομπι των μηχανικων λενε οτι ο συμβουλος εργου θα σου δωσει μερικες συμβουλες μονο, αν το θεωρεις οκ να παρει 250 ευρω για μερικες συμβουλες, εσυ αποφασιζεις, τα 250 ευρω αντιστοιχουν σε αρκετες εργατοωρες. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα