Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Αναφορά σε κείμενο

Για όλους τους τύπους αίτησης (μεμονωμένων διαμερισμάτων, μονοκατοικιών, πολυκατοικιών), υποχρεωτική αναβάθμιση κατά τουλάχιστον τρεις (3) ενεργειακές κατηγορίες, σε σχέση με την κατάταξη στο Α’ ΠΕΑ, ώστε να εξασφαλίζεται Εξοικονόμηση Πρωτογενούς Ενέργειας σε ποσοστό άνω του 30%.

Σελίδα 29.

Κάποιος πρέπει να έρθει να δει σε γενικές γραμμές αν όλα τα γραφειοκρατικά είναι σε τάξη (αν υπάρχουν παρατυπίες τις οποίες δεν επιτρέπει το πρόγραμμα κλπ), να βγάλει σε ποια ενεργειακή κατηγορία είναι το κτήριο (να βγάλει Α ΠΕΑ) και να σας αναλύσει τις διάφορες επιλογές που υπάρχουν, πάντα έχοντας στο νου πως θα πρέπει να πετύχετε και τα απαραίτητα ας πούμε μόρια ώστε να πάρει αργότερα έγκριση η αίτηση. (Δεν ξέρω πόσο δύσκολο είναι στο φετινό εξοικονομώ) 

Αυτός ο άνθρωπος ονομάζεται "ενεργειακός επιθεωρητής -τρια".

Εναλλακτικά θα μπορούσατε υποθέτω να καλέσετε κάποιον που αναλαμβάνει την περάτωση τέτοιων έργων, ο οποίος αργότερα μπορεί να αναλάβει όλο το προτζεκτ, ώστε να σας πει μια γνώμη;;

Λίστα επιλέξιμων παρεμβάσεων σελίδες 32 και 33...

https://exoikonomo2021.gov.gr/documents/10182/6238451/Οδηγος+Προγράμματος+2021+final.pdf/89732907-81a5-4b86-a3db-6f30e6e2d44d

Επεξ/σία από Sanjuro
  • Απαντ. 7,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
5 ώρες πριν, voulapnp είπε

για την ενεργειακή αναβαθμιση ειναι απαραίτητες όλες οι εργασίες οπως πχ. κουφώματα, μονωση ταράτσας, θερμοπρόσοψη? Χρειάζεται σίγουρα κουφώματα και μόνωση αλλα επειδη το κτιριο ειναι σχετικα παλιό (του 73') δεν θελουμε να το επιβαρυνουμε με θερμοπρόσοψη. Ποιές αλλες εναλλακτικές υπαρχουν? πχ ενεργειακό τζάκι? άλλες μέθοδοι? Ευχαριστώ

Η θερμοπροσοψη ειδικά στα παλιά κτίρια δεν επιβαρύνει το κτίριο. Ισα ίσα. Αλλωστε τι επιβάρυνση να γίνει;

Ως προς αυτό που Ρωτάς να σου πω ότι υποχρεωτικό είναι να κάνεις όλες τις εργασίες που θα δώσουν 3 κατηγορίες πάνω ενεργειακή κλάση. Οχι γενικά και αόριστα όλες τις εργασίες.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μπανανοκρατος μπανανοπολιτες μπανανοματαστασεις..θελεις να βγαλεις περιπου το  κοστος στις παρεμβασεις που θες να κανεις αν μπεις στο εξοικονομω ,ρωτας τιμες για κουφωματα θερμομονωση κλπ χωρις να πεις εξοικονομω και οταν τους ξαναπαρεις και ρωτησεις με το προγραμμα για τα ιδια ακριβως σου λενε 30 και 40% παραπανω, οσο ειναι και η επιδοτηση!...φετος τα κονδυλια που θα περισσέψουν θα ειναι ανεπαναληπτα,λιγοι θα μπουν στον τρυπακι αυτο....

Επεξ/σία από Aloperitin
  • Sad 1
Δημοσ.
17 λεπτά πριν, Aloperitin είπε

Μπανανοκρατος μπανανοπολιτες μπανανοματαστασεις..θελεις να βγαλεις περιπου το  κοστος στις παρεμβασεις που θες να κανεις αν μπεις στο εξοικονομω ,ρωτας τιμες για κουφωματα θερμομονωση κλπ χωρις να πεις εξοικονομω και οταν τους ξαναπαρεις και ρωτησεις με το προγραμμα για τα ιδια ακριβως σου λενε 30 και 40% παραπανω, οσο ειναι και η επιδοτηση!...φετος τα κονδυλια που θα περισσέψουν θα ειναι ανεπαναληπτα,λιγοι θα μπουν στον τρυπακι αυτο....

ΤΙ τιμή σου είπαν πχ για θερμομόνωση ?

19 λεπτά πριν, Aloperitin είπε

Καλό να περισσέψουν.

Δημοσ.

Ε ναι, πχ μια προσφατη προσφορα που πηρα για θερμοπροσωψη, 35/τμ ανευ και 50 με εξοικονομω..και μου λεει θα σου περισεψουν και 5/τμ...Λογικο ομως αφου θα κοψει κι ολο το ΦΠΑ με το προγραμμα..

Τωρα βλεπω ανεβασανε σε καποιες κατηγοριες τα ανωτατα ορια πχ στο λεβητα φ. αεριου απο 3500 το πηγαν 4000 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η θερμομόνωση δεν ειναι πχ στο τελικο ποσο οτι πληρώνεις το 30% αν δικαιουσε 70% εκπτωση στο προγραμμα γενικα...τι εννοειτε καλυπτει 55 το τετραγωνικο..μεχρι εκει αν κλεισεις τιμη δεν πληρωνεις τιποτα?

Επεξ/σία από Chiefsotos
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 λεπτά πριν, Chiefsotos είπε

Η θερμομόνωση δεν ειναι πχ στο τελικο ποσο οτι πληρώνεις το 30% αν δικαιουσε 70% εκπτωση στο προγραμμα γενικα...τι εννοειτε καλυπτει 55 το τετραγωνικο..μεχρι εκει αν κλεισεις τιμη δεν πληρωνεις τιποτα?

Στο τελικο πόσο είναι και πληρώνεις 30%. Απλά, υπάρχει ταβάνι στα 55€.

Αν συμφωνήσετε στα 55€, το 30%ππυ πληρώνεις εσύ είναι 16.5€.

Επεξ/σία από GREGORYMO
Συμπληρώμα
Δημοσ.
16 λεπτά πριν, Chiefsotos είπε

Το προγραμμα σου δινει μεχρι 55 ευρω/τ.μ. (θερμομονωση δωματος εξωτερικα, ετσι το αναφερει)Αν εσυ φτιαξεις πχ 60τμ κανεις 55Χ60=3300

Απ αυτα τα 3300 αν δικαιουσαι επιδοτηση 70%, τοτε εσυ πληρωνεις τα 990,00 και τα υπολοιπα 2310,00 το κρατος!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 13/1/2022 στις 1:22 ΠΜ, NikolasdaL είπε

Γνωρίζουμε αν έχει πληρωθεί κάποιος απο το Πρόγραμμα του Ιανουαρίου το 2021 ; με ιδία κεφάλαια ή με δανειοδότηση 

Εμένα χτες μου ήρθε η θετική απάντηση για εκταμίευση. Μου μου τα έστειλαν πίσω, τους έστειλα πριν 5 ημέρες τα σχετικά και προς έκπληξη έστειλαν την έγκριση σχετικά γρήγορα.

Επεξ/σία από A3TFSI
  • Like 1
Δημοσ.

Εν όψη της έναρξης εργασιών σε λίγες μέρες είμαι ενθουσιασμένος αλλά και αγχωμένος. Το άγχος προέρχεται απο την προβλεπόμενη συμπεριφορά γειτόνων. Θα ήθελα λοιπόν να ρωτήσω και εδώ κάτι που με απασχολεί ώστε να είμαι 101% νόμιμος και καλυμένος. Οι πιο "βαριές" απο τις εργασίες που θα εκτελεστούν είναι η τοποθέτηση θερμομόνωσης εσωτερικά ( ορυκτοβάμβακας και γυψοσανίδα) και η αντικατάσταση κουφωμάτων.  Ήθελα να ρωτήσω αν για την εσωτερική μόνωση κυρίως, αρκεί η ηλεκτρονική βεβαίωση μηχανικού που θα εκδόσω.  Επίσης αν χρειάζεται να δηλωθούν οι εργασίες στο e-efka (ηλεκτρονική απογραφή ιδιωτικών οικοδομικών έργων). Ο μηχανικός μου λέει οτι είμαι οκ με την βεβαίωση αλλά δεν μπορώ να ησυχάσω και ρωτάω οπουδήποτε θα μπορούσα να μάθω κάτι. Δεν θα ήθελα να δώσω κανένα "πάτημα" για διακοπή των εργασιών. 

• Like 2
Δημοσ.

Παίρνει το προγραμμα παραταση γενικά; θέλει να μπει έναν συγγενής μου τελευταία στιγμή.

Δημοσ.
53 λεπτά πριν, g_f είπε

Εν όψη της έναρξης εργασιών σε λίγες μέρες είμαι ενθουσιασμένος αλλά και αγχωμένος. Το άγχος προέρχεται απο την προβλεπόμενη συμπεριφορά γειτόνων. Θα ήθελα λοιπόν να ρωτήσω και εδώ κάτι που με απασχολεί ώστε να είμαι 101% νόμιμος και καλυμένος. Οι πιο "βαριές" απο τις εργασίες που θα εκτελεστούν είναι η τοποθέτηση θερμομόνωσης εσωτερικά ( ορυκτοβάμβακας και γυψοσανίδα) και η αντικατάσταση κουφωμάτων.  Ήθελα να ρωτήσω αν για την εσωτερική μόνωση κυρίως, αρκεί η ηλεκτρονική βεβαίωση μηχανικού που θα εκδόσω.  Επίσης αν χρειάζεται να δηλωθούν οι εργασίες στο e-efka (ηλεκτρονική απογραφή ιδιωτικών οικοδομικών έργων). Ο μηχανικός μου λέει οτι είμαι οκ με την βεβαίωση αλλά δεν μπορώ να ησυχάσω και ρωτάω οπουδήποτε θα μπορούσα να μάθω κάτι. Δεν θα ήθελα να δώσω κανένα "πάτημα" για διακοπή των εργασιών. 

Αν ο μηχανικός σου λέει ότι με τη ηλεκτρονική βεβαίωση για εργασίες που δεν χρειάζονται ΕΕΔΜΚ είσαι οκ τότε λογικά είσαι οκ. Αν έπρεπε να εκδόσεις ΕΕΔΜΚ (μικρής κλίμακας) τότε σίγουρα θα απαιτούνται λίγα (3-4 ένσημα). Τώρα δεν νομίζω αλλά ο μηχανικός σίγουρα ξέρει καλύτερα. Εγώ έκανα τοποθέτηση ΦΒ, εξωτερική θερμομόνωση δόματος και Α/Θ και με τέτοια βεβαίωση ήμουν οκ και από πολεοδομία και από ΙΚΑ και από γείτονες.

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 minutes ago, ikucic said:

Αν ο μηχανικός σου λέει ότι με τη ηλεκτρονική βεβαίωση για εργασίες που δεν χρειάζονται ΕΕΔΜΚ είσαι οκ τότε λογικά είσαι οκ. Αν έπρεπε να εκδόσεις ΕΕΔΜΚ (μικρής κλίμακας) τότε σίγουρα θα απαιτούνται λίγα (3-4 ένσημα). Τώρα δεν νομίζω αλλά ο μηχανικός σίγουρα ξέρει καλύτερα. Εγώ έκανα τοποθέτηση ΦΒ, εξωτερική θερμομόνωση δόματος και Α/Θ και με τέτοια βεβαίωση ήμουν οκ και από πολεοδομία και από ΙΚΑ και από γείτονες.

Ευχαριστώ για την απάντηση. Μου λέει οτι είμαι οκ, απλά και στο παρελθόν μηχανικοί μου έλεγαν οτι ειμαι οκ για κάποια θέματα και στην πορεία τα πράγματα ήταν διαφορετικά. Δεν είναι οτι μου επιβλήθηκαν πρόστιμα κλπ εν τέλει αλλά και μόνο η ταλαιπωρία πολλών ετών σε δικαστήρια, πολεοδομίες μέχρι να διακαιωθώ με κάνουν να φυσάω και το γιαούρτι.  Θέλω να αντιμετωπίσω τυχόν προβλήματα πρίν κάν εμφανιστούν και προσπαθώ να σκεφτώ κάθε ενδεχόμενο.

Επεξ/σία από g_f
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα σας,θα ηθελα να σας πω το πονο μου και να μαθω αν καποιος απο εδω μεσα εχει παρομοια εμπειρια+ καποιες συμβουλες.

Λοιπον,περυσι ενταχθηκαμε στο εξοικονομω υστερα απο αιτηση που κατεθεσα ο ιδιος υστερα απο συννενοηση με το μηχανικο.Οι εργασιες που εχουν να γινουν στο σπιτι ειναι   μπαλκονοπορτες,τα aircondition,θερμοπροσοψη, τεντες και ηλιακο.

Δυστυχως,για κακη μας τυχη εχουμε μπλεξει ισως με εναν απο τους μεγαλυτερους απατεωνες και ψευτες, μηχανικο που υπαρχει.Αφου ,με τα χιλια ζορια ολοκληρωσαμε τη θερμοπροσοψη,εδω και 2 μηνες μας κοροιδευει μεσα στα μουτρα μας,μας λεει οτι οι υπολοιπες εργασιες θα γινουν τις επομενες μερες,τελικα δεν γινονται ποτε,βρισκει χαζες δικαιολογιες οπως οτι οι εργατες κολλησαν κορωνοιο,εχουν ερθει οι μισες πορτες,τα μισα air condition,κοκ. Ειναι παρα πολλες οι φορες,που εχω παρει ρεπο απο τη δουλεια μου για να ειμαι σπιτι να ερθουν οι τεχνιτες,και δεν εμφανιζονται ποτε.

Αναρωτιεμαι,λοιπον,εχει κανενα κερδος αυτο το λαμογιο για να καθυστερει τοσο;;Μπορει να εχει κανει καμια συμφωνια με τους προμηθευτες για να βγαλει κερδος;;Γιατι διαρκως,προσπαθει να καθυστερησει και μας λεει ψευτικες ημερομηνιες;;Εχετε καποια ιδεα τι θα μπορουσα να κανω; Οταν πηγαμε στο γραφειο του και ζητησαμε αντιγραφα απο τις παραγγελιες που εχουν γινει,μας ειπε πως εχουν γινει τηλεφωνικα για αυτο δεν εχει αντιγραφο.Εντωμεταξυ,για κακη μας τυχη στο "κολπο" απο οτι φαινεται ειναι και ο προμηθευτης των air condition και του ηλιακου.Καθως,ο ενας μας λεει οτι εχουν ερθει τα μισα air condition,μετα οτι τα εδωσε σε αλλο πελατη,ενω αλλες φορες λεει πως δεν εχουν ερθει καθολου.Να σημειωσω πως σε αυτον τον απατεωνα προμηθευτη εχουμε κανει παραγγελια απο τον Αυγουστο του 2021.

Επεξ/σία από nikos_se
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, nikos_se είπε

Καλησπέρα σας,θα ηθελα να σας πω το πονο μου και να μαθω αν καποιος απο εδω μεσα εχει παρομοια εμπειρια+ καποιες συμβουλες.

Λοιπον,περυσι ενταχθηκαμε στο εξοικονομω υστερα απο αιτηση που κατεθεσα ο ιδιος υστερα απο συννενοηση με το μηχανικο.Οι εργασιες που εχουν να γινουν στο σπιτι ειναι   μπαλκονοπορτες,τα aircondition,θερμοπροσοψη, τεντες και ηλιακο.

Δυστυχως,για κακη μας τυχη εχουμε μπλεξει ισως με εναν απο τους μεγαλυτερους απατεωνες και ψευτες, μηχανικο που υπαρχει.Αφου ,με τα χιλια ζορια ολοκληρωσαμε τη θερμοπροσοψη,εδω και 2 μηνες μας κοροιδευει μεσα στα μουτρα μας,μας λεει οτι οι υπολοιπες εργασιες θα γινουν τις επομενες μερες,τελικα δεν γινονται ποτε,βρισκει χαζες δικαιολογιες οπως οτι οι εργατες κολλησαν κορωνοιο,εχουν ερθει οι μισες πορτες,τα μισα air condition,κοκ. Ειναι παρα πολλες οι φορες,που εχω παρει ρεπο απο τη δουλεια μου για να ειμαι σπιτι να ερθουν οι τεχνιτες,και δεν εμφανιζονται ποτε.

Αναρωτιεμαι,λοιπον,εχει κανενα κερδος αυτο το λαμογιο για να καθυστερει τοσο;;Μπορει να εχει κανει καμια συμφωνια με τους προμηθευτες για να βγαλει κερδος;;Γιατι διαρκως,προσπαθει να καθυστερησει και μας λεει ψευτικες ημερομηνιες;;Εχετε καποια ιδεα τι θα μπορουσα να κανω; Οταν πηγαμε στο γραφειο του και ζητησαμε αντιγραφα απο τις παραγγελιες που εχουν γινει,μας ειπε πως εχουν γινει τηλεφωνικα για αυτο δεν εχει αντιγραφο.Εντωμεταξυ,για κακη μας τυχη στο "κολπο" απο οτι φαινεται ειναι και ο προμηθευτης των air condition και του ηλιακου.Καθως,ο ενας μας λεει οτι εχουν ερθει τα μισα air condition,μετα οτι τα εδωσε σε αλλο πελατη,ενω αλλες φορες λεει πως δεν εχουν ερθει καθολου.Να σημειωσω πως σε αυτον τον απατεωνα προμηθευτη εχουμε κανει παραγγελια απο τον Αυγουστο του 2021.

γιατί δεν αλλάζεις προμηθευτές;

αφού το κάνεις ένα έγγραφο που να του δίνει μια ημερομηνία τελική.

σε δεσμεύει κάτι να σου φέρει αυτός προμηθευτές;

και άλλαξε και μηχανικό. Αν πράγματι είναι τόσο κακός επαγγελματίας.

Επεξ/σία από ikucic

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...