Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

πως νομιζεις οτι ο μεροκαματιαρης εκανε σπιτι στα χρονια της γιαγιας μου και της γιαγιας σου απλα να στο πω εκανε το σκατο του παξιμαδι , λεφτα δεν μαζεψε πηρε δανειο απο την εργατικη εστια αλλα για να δινει τις δοσεις εκανε τρελες οικονομιες.

Οκ και συμφωνώ και διαφωνώ αλλά σεβαστή η αποψή σου, δεν θα κάτσω να αναλύσω πως απέκτισαν σπίτια και αρκετές ιδιοκτησίες οι έλληνες γιατί βγαίνουμε off topic. Οι περισσότερες ιδιοκτησίες στην Ελλάδα δεν έχουν αποκτηθεί με δάνειο, άλλοι παράγοντες έπαιξαν ρόλο.

• Απαντ. 148
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Οκ και συμφωνώ και διαφωνώ αλλά σεβαστή η αποψή σου, δεν θα κάτσω να αναλύσω πως απέκτισαν σπίτια και αρκετές ιδιοκτησίες οι έλληνες γιατί βγαίνουμε off topic. Οι περισσότερες ιδιοκτησίες στην Ελλάδα δεν έχουν αποκτηθεί με δάνειο, άλλοι παράγοντες έπαιξαν ρόλο.

Υπηρχαν πολλοι που εκαναν σπιτια με πλαγιους τροπους πχ εκλεβαν το κρατος δεν διαφωνω μαζι σου αλλα παρα πολλοι αλλοι απλοι εργαζομενοι πηραν σπιτι μεσω εργατικης εστιες και με σκληρες οικονομιες, τοτε επισης υπηρχε η δυνατοτητα να παρεις το σπιτι κατευθειαν απο τον κατασκευαστη χωρις δανεια απο τραπεζα και εδινες καθε μηνα δοσεις.

εμεις πηραμε το σπιτι το 79-80 και το ξεχρεωσαμε 2002 το δανειο ηταν για 25 χρονια ηταν καπου στο 1 εκατομμύριο δραχμές αν θημαμαι καλα. 

Δημοσ.

Βρε παιδιά μην τρελαθούμε κιόλας.

Ο άνθρωπος λέει για ένα δυάρι άρα ένα σπιτάκι 40-45 τ.μ. σε περιοχή  από ότι αντιλαμβάνομαι Κηφησιά,Μελίσια, χαλάνδρι,

Αγία Παρασκευή...................

Μακάρι να βρει στην τιμή που θέλει αλλά και εγώ το 400 ευρώ για ένα τέτοιο σπίτι το θεωρώ λιγάκι υπερβολικό.

Δεν ζητάει ρετιρέ,δεν ζητάει πολυτελείας 10ετίας ή 20ετίας ένα διαμερισματάκι ανθρώπινο του 1990.

Δηλαδή αν θέλουμε για ένα τέτοιο διαμερισματάκι 400 ευρώ για ένα καλό διαμέρισμα 10ετίας 100 τ.μ. πόσα θα χρειαστούμε;;;;

Με το σκεπτικό κάποιων 800 μέχρι 1000 ευρώ θα είναι λογική τιμή.

Ξέρετε ότι νοικιάζονται καταστήματα και χώροι με συμφωνητικά να πληρώνεται ο ΕΝΦΙΑ τα λοιπά έξοδα του κτιρίου και

άντε ένα μικρό χαρτζηλίκι στο ιδιοκτήτη αν πάει καλά η δουλειά;;;;;;;;;;;;;;;

Προσωπικά για ένα διαμέρισμα όπως το θέλει ο φίλος θα θεωρούσα πολύ καλή μία τιμή 300 ευρώ.Από εκεί και πάνω

τη θεωρώ υπερβολική.

Μάλλον ξεφεύγουμε τελείως μου φαίνεται,ή πολλοί κονομημένοι κυκλοφορούν εδώ μέσα και πάνε να μας τρελλάνουν.

Τα 40τμ ειναι στουντιο, ουτε καν γκαρσονιερα, ποσο μαλλον δυαρι.
  • Like 1
Δημοσ.

Αυτό που λες το βασίζεις κάπου? Έχεις να παραθέσεις κάποια στοιχεία που να το επιβεβαιώνουν? Ή είναι απλά εικασίες?

Τι ακριβώς σε πείραξε τόσο πολύ;;  Εσύ έκανες έκπτωση στους νοικάρηδες σου ανάλογη με τη μείωση του μισθού τους;

Σου λέω ας πούμε τη δική μου εμπειρία. Το 2009 έπαιρνα καθαρά 1300€ και πλήρωνα νοίκι 400€. Τώρα παίρνω 800€ και πληρώνω στο ίδιο σπίτι 370€.

Σε αρκετές περιπτώσεις υπάρχει.

Επίσης αναλογική μείωση δεν υπάρχει ούτε με τις τιμές προϊόντων στα super market.

Οι τιμές προϊόντων στα super market φίλε όχι απλά δεν έχουν μειωθεί αλλά σε σχέση με 7-8 χρόνια πριν έχουν αυξηθεί (κυρίως λόγω της απότομης αύξησης της φορολογίας την τελευταία δεκαετία).

• Like 1
Δημοσ.

Υπηρχαν πολλοι που εκαναν σπιτια με πλαγιους τροπους πχ εκλεβαν το κρατος δεν διαφωνω μαζι σου αλλα παρα πολλοι αλλοι απλοι εργαζομενοι πηραν σπιτι μεσω εργατικης εστιες και με σκληρες οικονομιες, τοτε επισης υπηρχε η δυνατοτητα να παρεις το σπιτι κατευθειαν απο τον κατασκευαστη χωρις δανεια απο τραπεζα και εδινες καθε μηνα δοσεις.

εμεις πηραμε το σπιτι το 79-80 και το ξεχρεωσαμε 2002 το δανειο ηταν για 25 χρονια ηταν καπου στο 1 εκατομμύριο δραχμές αν θημαμαι καλα. 

Ναι, δεν μιλάω για κλεψιά από το κράτος και πλάγιους τρόπους. Απλά ήταν άλλος ο συσχετισμός κόστους ζωής/μισθών και κόστους απόκτησης ακινήτου τότε και διευκόλυνε αρκετούς με δουλειά και αρκετή οικονομία και απέκτησαν ακίνητο ή έχτισαν ένα μικρό ακίνητο χωρίς πολλά πολλά στην επαρχία στο χωράφι τους. Σε άλλες περιπτώσεις ειδικά σε πόλεις και την Αθήνα, όσοι είχανε οικόπεδα τα έδιναν με αντιπαροχή σε εργολάβο και τους έμεναν από 1 ως 3 διαμερίσματα σε κάποιες περιπτώσεις.

Οι τιμές προϊόντων στα super market φίλε όχι απλά δεν έχουν μειωθεί αλλά σε σχέση με 7-8 χρόνια πριν έχουν αυξηθεί (κυρίως λόγω της απότομης αύξησης της φορολογίας την τελευταία δεκαετία).

Ε αυτό ακριβώς λέω και εγώ.

Τι ακριβώς σε πείραξε τόσο πολύ;;  Εσύ έκανες έκπτωση στους νοικάρηδες σου ανάλογη με τη μείωση του μισθού τους;

Σου λέω ας πούμε τη δική μου εμπειρία. Το 2009 έπαιρνα καθαρά 1300€ και πλήρωνα νοίκι 400€. Τώρα παίρνω 800€ και πληρώνω στο ίδιο σπίτι 370€.

Στην δική σου περίπτωση αυτό, σε άλλη ακίνητο που το 2008 νοικιαζόταν 1000 ευρώ τώρα είναι 500.

Δημοσ.

Ναι, δεν μιλάω για κλεψιά από το κράτος και πλάγιους τρόπους. Απλά ήταν άλλος ο συσχετισμός κόστους ζωής/μισθών και κόστους απόκτησης ακινήτου τότε και διευκόλυνε αρκετούς με δουλειά και αρκετή οικονομία και απέκτησαν ακίνητο ή έχτισαν ένα μικρό ακίνητο χωρίς πολλά πολλά στην επαρχία στο χωράφι τους. Σε άλλες περιπτώσεις ειδικά σε πόλεις και την Αθήνα, όσοι είχανε οικόπεδα τα έδιναν με αντιπαροχή σε εργολάβο και τους έμεναν από 1 ως 3 διαμερίσματα σε κάποιες περιπτώσεις.

Επαρχια σιγουρα ηταν πιο φθηνα αθηνα ηταν πιο ακριβα ο φιλος μου θεσπρωτια με τα ιδια σχεδον λεφτα που εδωσε η γιαγια μου ο παππους του  εκανε μονοκατοικία 120 τετραγωνικα.

Αυτοι που λες που εχουν 3-4 σπιτια ειναι οσοι οπως ειπες ειχαν χωραφια και τα εδωσαν πηραν σπιτια και μετα τα νοικιασαν απο τα νοικια πηραν και αλλα και παει λεγοντας.

Δημοσ.

Εσύ θα πρότεινες στον σπιτονοικοκύρη σου αναλογική αύξηση ενοικίου αν μεγάλωνε το εισόδημα σου?(δεν χρειάζεται να απαντήσεις, ρητορική είναι η ερώτηση).

Εμένα με πειράζει όταν βλέπω να γράφονται κουλά και αστήρικτα πράγματα.

Άσχετα με τη δική σου εμπειρία, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του ΟΟΣΑ το κατά κεφαλήν εισόδημα την περίοδο 2007-2015 μειώθηκε κατά 27,5%. Το ίδιο διάστημα, σύμφωνα με διάφορες έρευνες(στις παραθέτω αν θέλεις), τα ενοίκια των κατοικιών έχουν υποχωρήσει γύρω στο 40%. Αυτά ως απάντηση στο εντελώς αστήρικτο "Δεν υπάρχει αναλογική μείωση εισοδημάτων και αναλογική μείωση ενοικίων" που έγραψες.

• Like 1
Δημοσ.

Μακάρι να επιβεβαιωνόταν από την πράξη και από την εμπειρία το μείον 40% που αναφέρεις. Δυστυχώς η πραγματικότητα τα δείχνει αλλιώς, το ίδιο και η τσέπη. 

(και οι προσωπικές εμπειρίες φίλες δεν είναι "εντελώς αστήριχτο", είναι κάτι που το βιώνεις ο ίδιος, οι γνωστί σου, οι συνάδελφοι σου κλπ)

• Super Moderators
Δημοσ.

Τα 40τμ ειναι στουντιο, ουτε καν γκαρσονιερα, ποσο μαλλον δυαρι.

Τα ελληνικά "στούντιο". Αυτά που βλέπουμε σε αμερικάνικες ταινίες/σειρές είναι 100αρια και βάλε... :P

Δημοσ.

Τα ελληνικά "στούντιο". Αυτά που βλέπουμε σε αμερικάνικες ταινίες/σειρές είναι 100αρια και βάλε... :P

και ποσο εχουν 4-5 εκατομμύρια ?  :lol:

Δημοσ.

Μακάρι να επιβεβαιωνόταν από την πράξη και από την εμπειρία το μείον 40% που αναφέρεις. Δυστυχώς η πραγματικότητα τα δείχνει αλλιώς, το ίδιο και η τσέπη. 

(και οι προσωπικές εμπειρίες φίλες δεν είναι "εντελώς αστήριχτο", είναι κάτι που το βιώνεις ο ίδιος, οι γνωστί σου, οι συνάδελφοι σου κλπ)

Ένα μόνο παράδειγμα(όπως το 400 -> 370€) δεν είναι αντιπροσωπευτικό δείγμα, σταγόνα στον ωκεανό είναι. Έχω και εγώ ένα παράδειγμα, γκαρσονιέρα που ήταν νοικιασμένη το 2008 350€ τώρα είναι νοικιασμένη με 150€, δεν λέει κάτι. Δεν έχουν υποστεί όλα τα σπίτια την ίδια μείωση ενοικίου, τα ακριβότερα έχουν μεγαλύτερη μείωση σε σχέση με τα φτηνότερα, τα παλαιότερα έχουν μικρότερη μείωση σε σχέση με τα νεώτερα,  τα μεγαλύτερα(σε τμ) έχουν μεγαλύτερη μείωση σε σχέση με τα μικρότερα, ακόμα και από περιοχή σε περιοχή το ποσοστό μείωσης είναι διαφορετικό.

• Like 1
Δημοσ.

Αυτό που θέλω να πω είναι ότι δεν γίνεται να έχεις ένα σπίτι με μπαλώματα, σάπιο, διαλυμένα όλα σωλήνες μπάνιο κουζίνα, μωσαϊκό, ξύλινα παράθυρα και να το νοικιάζεις 250 και 300 ευρώ μόνο επειδή μπορείς. Και επειδή είχα κάνει μια έρευνα πρόσφατα το 85% των σπιτιων στην Αθήνα έτσι είναι και σε αυτές τις τιμές. Και πως να βρεις εναλλακτική όταν όλοι αυτοί λειτουργούν επί της ουσίας σαν καρτέλ; Και όχι δεν με νοιάζει ο φόρος που δίνεις. Ναι Οκ με νοιάζει αλλά απεχθάνομαι τον τρόπο που προσπαθείς να το ισορροπισεις. Έχει χαθεί κάθε αισθητική και κάθε ενιαια υποχρέωσης.

Δε γίνεται; Hold my beer.

Δημοσ.

Στην suburbia, γιατί σε κανένα lower Manhattan το 40άρι θεωρείται σπιταρόνα των 3000$. :P

Δημοσ.

Λαθος κανεις.μηπως σου αρέσουν πιο πολυ τα σπίτια που εχουν 400€ και πανω;εχεις ενοικιάσει ποτε σπίτι;

Δημοσ.

Δυστυχώς φίλε μου ο κάθε κακομοίρης που έχει ένα σπίτι το βάζει όσο γουστάρει. Εδώ βλέπεις κάτι τρωγλες του 60 και του 70 χωρίς καμία ανακαίνιση και ο άλλος το δίνει 250 και 300 ευρώ. Δεν τους νοιάζει καν αν μπορεί να μείνει άνθρωπος εκεί μέσα αρκεί να πάρουν τα φραγκακια.. Ζώα. Ειδικά στην περιοχή που ψάχνεις δυστυχώς εκεί παίζουν.

Εγώ να δεις κάπου που είχα πάει.

Το ρολό της παραθυρόπορτας ήταν τόσο παλιό που μια μέρα έσπασε χωρίς κανείς να το πειράξει, έχοντας λιώσει κυριολεκτικά από τη ζέστη από τα όσα καλοκαίρια είχε περάσει.

Εδώ που είμαι τώρα, μια μέρα ανοίγω τη βρύση και έσπασε το μέταλλο της βρύσης στο νιπτήρα του μπάνιου. Απ τη σκουριά. Δε το χα ξαναδεί αυτό το πράμα. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...