Προς το περιεχόμενο

[SERIES] Game of Thrones Season 8

Μήνυμα προστέθηκε από insomnia.gr

Για γενική συζήτηση για τις προηγούμενες σεζόν του Game of Thrones (με spoilers), επισκεφθείτε αυτό το θέμα

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 4,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τεράστια απογοήτευση το τρίτο επεισόδιο. Χαρακτήρες και πλοκές που χτίζονται χρόνια πετιούνται στο καλάθι των αχρήστων και fan service μέχρι τέλους. Χαρακτήρες ανύπαρκτοι έχουν επικές πλοκές και γενικά ένας αχταρμάς πλοκής και σεναρίου που σώζεται λόγω κάποιον επικών σκηνών.

Αγαπήσαμε το Game of Thrones όταν δεν είχε καμία επική σκηνή και δυστυχώς η κατρακύλα πλοκής και χαρακτήρων που ξεκίνησε μετά το τέλος του υλικού των βιβλίων συνεχίζεται.

Ημουνα πολύ χαρούμενος όταν τελείωσα το επεισόδιο γιατί με είχε συνεπάρει το θέαμα και δεν σκεφτόμουν. Μόλις σκέφτηκα λίγο  τί είδα κατέληξα στο ανωτέρω συμπέρασμα.

Κανένα πρόβλημα με αυτούς που τους αρέσει αλλά το τέλος του game of thrones άξιζε μια "τύχη" και αγάπη ανάλογη αυτής που επιφύλαξαν οι συντελεστές των ταινιών της μάρβερ στους χαρακτήρες τους με το Avengers Endgame.

Επεξ/σία από CarbonFibre
  • Like 4
Δημοσ.
40 minutes ago, Helionar said:

Στη συγκεκριμένη σειρά, αυτά που αναφέρεις κράτησαν μεχρι την 3η-4η σεζόν το πολύ. Και όπως βλέπεις αναφέρομαι κυρίως στη γενικότερη τάση (όπως και το Endgame) με τις γυναίκες να τα κάνουν όλα και να τα ξελασπώνουν όλα, κλπ, κλπ. Δεν έχω κάτι με τους γυναικείους χαρακτήρες και με το να πρωταγωνιστούν, αλλά έχουμε φτάσει σε σημείο υπερβολής κατά τη γνώμη μου. 

Αλλο η ατζεντα της Disney ομως κι αλλο αυτο που λεμε τωρα. Το GoT ποτε δεν εδειξε τετοια ταση, ασε που το "κρατησε μεχρι την 4η σεζον" σημαινει οτι το 50% της σειρας ηταν γεματο με ομοφοβια, βιασμους, παιδοφιλια(θυμασαι τον "too old"), και πορνεια.  Νομιζω πιο πολυ επιλεχθηκε

Spoiler

η Αρυα επειδη απλα ηταν η πιο qualified για να πλησιασει τοσο τον ΝΚ, παρα επειδη ειναι γυναικα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θα είχε λογική 

Spoiler

Η Αρυα μετά από τόση προπόνηση να φάει την Σερσει και όσους έχει στην λίστα της αλλά όχι και τον ΝΚ. Εκεί περιμέναμε να παίξει ρόλο ο Bran & ο Τζον, να έχουμε μάχες με την φρουρά του κτλ.

Ειδικά για τον Bran μου φαίνεται αδιανόητο ότι δεν είχε την παραμικρή ουσιαστική συμμετοχή στην ιστορία και τόσο καιρό τον έσερναν χωρίς λόγο. Α ρε Hodor καημένε!

Όσο για την κατάληξη προβλέπω να παίξει δραμα μεταξύ Σερσει και Τζέιμι (με τον Τζέιμι να την καθαρίζει) και ομοιως μεταξύ Ντάνι και Τζον και στον θρόνο να κάθονται Σάνσα και Τυριον.

Επεξ/σία από gpgalanis
  • Sad 1
Δημοσ.

Εγω παλι νομιζω οτι

Spoiler

ειχε τη σημαντικοτερη συμμετοχη, καθως ηταν ο λογος που εκτεθηκε ο ΝΚ κι εδωσε την ευκαιρια στην Αρυα να τον σκοτωσει. Επισης εκεινος της εδωσε και το dagger. Αν δεν ηταν ο Bran ο ΝΚ θα την αραζε πισω πισω  ως συνηθως και δεν θα τον πλησιαζε κανενας

1 hour ago, kirileman said:

το κουραστικό κρυφτούλι της Άρυα

Αυτο ειχε σκοπο να μας δειξει

Spoiler

την ικανοτητα της να κινειται αθορυβα ετσι ωστε να εχει νοημα αυτο που εκανε αργοτερα

• Like 3
Δημοσ.
1 ώρα πριν, kirileman είπε

Τα βασικά προβλήματα ήταν η εξόφθαλμα ανόητη στρατηγική (το ντου του ιππικού, η θέση καταπελτών, πεζικού, τοξοτών κλπ), το κουραστικό κρυφτούλι της Άρυα και αρκετές σκηνοθετικές και σεναριακές επιλογές (κάτι στριμωξίδια βασικών χαρακτήρων που όλο έπεφταν και ούρλιαζαν, αλλά ακόμα ζωντανοί είναι). Μπορώ να πω ότι με απογοήτευσε, σαφώς καλύτερο το 2ο επεισόδιο και ας πίνανε απλώς μπροστά στο τζάκι. Ας ελπίσουμε τα τελευταία 3 επεισόδια να μας αποζημιώσουν, τουλάχιστον να νιώσουμε κάτι, γιατί χθες δεν ένιωσα απολύτως τίποτα, εκτός από ένα τσούξιμο στα μάτια.

Περα απο την πλακα η πιο σωστη κριτικη ετσι ακριβως πιστευω και εγω.

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, salazar1991 είπε
  Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

59265472_651222115343266_630957844270678016_n.jpg?_nc_cat=105&_nc_ht=scontent-ams3-1.xx&oh=ccf2e5905c8bd0ccb38790e8daea9502&oe=5D2BC611

Εγώ τα είχα πει από την προηγούμενη βδομάδα κιόλας

Στις 23/4/2019 στις 10:58 ΠΜ, p4n0s86 είπε

Εγώ έχω μια απορία:

Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

Έχεις 2 δράκους που μπορούν να τα μαμήσουν όλα, για ποιον λόγο να μην παίξουν μόνοι τους μπάλα; Ο ένας θα απασχολεί τον δράκο του night king (αν τελικά μπουκάρει μ' αυτόν, γιατί μας είπαν ότι πάει για τον Μπράν, άρα πεζός) όσο ο άλλος θα τελειώνει την βρώμικη δουλειά και να συνταχθεί ξανά μαζί του με πλεονέκτημα πλέον. Μπορεί να μη το κουβαλήσουν όλο μόνοι τους, ok δεκτό, αλλά δεν δέχομαι ότι δεν μπορούν να προκαλέσουν ένα damage στους walkers αρκετά ισχυρό. Αντιεμπορικό θα μου πεις, οι άλλοι δεν γίνεται να κοιτάνε, αλλά έτσι όπως το έχτισε το σενάριο είναι λίγο χαζό να μην είναι τα κυρίαρχα όπλα τους οι δράκοι και να καταστρώνουν σχέδια απώθησης και παγίδας στον night king χωρίς αυτούς.

έκανε μπαμ ότι

Spoiler

δεν βγάζει νόημα η στρατηγική τους, αλλά πέσατε να με φάτε. :P

Δημοσ.

«Φαινεται πως έκαναν μλκία στο γύρισμα που το βρίσκω τραγικό για το budget τους. Είτε δεν έβαλαν σωστές ρυθμίσεις στις κάμερες για να κρατήσουν πληροφορία από τις σκιές, είτε απλά χρησιμοποίησαν λάθος κάμερες..»

That’s pure gold right there!

(Και) γι αυτό σε αγαπάω ρε Ινσομνια!!!

• Like 8
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ότι θα άκουγα κ κριτική  για την  στρατηγική mediaval μαχών φαντασίας  δε το περίμενα. Internet

Σχετικά με έναν συγκεκριμένο χαρακτήρα 

Spoiler

Το αρχείο που κατέβασα είχε 10 λεπτά ομιλία των συντελεστών μετά από τους τίτλους τέλους. Λεει ότι είχαν αποφασίσει για την Arya εδώ κ τρία χρόνια ! Εξηγεί κιολας κάποια πράγματα σχετικά με τη ροή του επεισοδίου 

Επεξ/σία από nickk0kkav
  • Like 5
Δημοσ.
Μόλις τώρα, nickk0kkav είπε

Ότι θα άκουγα κ κριτική  για την  στρατηγική mediaval μαχών φαντασίας  δε το περίμενα.

Σχετικά με έναν συγκεκριμένο χαρακτήρα 

Απόκρυψη περιεχομένων

Το αρχείο που κατέβασα είχε 10 λεπτά ομιλία των συντελεστών μετά από τους τίτλους τέλους. Λεει ότι είχαν αποφασίσει για την Arya εδώ κ τρία χρόνια ! Εξηγεί κιολας κάποια πράγματα σχετικά με τη ροή του επεισοδίου 

insomnia είσαι

• Like 1
Δημοσ.
5 ώρες πριν, Spect~ είπε

Κάτι που πηρε το ματι μου στο ρεντιτ.

Απόκρυψη περιεχομένων

Στη σκηνη του Τζον με το δρακο πριν πεθάνει. Ο δράκος φυλάει τον δρόμο προς το μέρος που ήταν NK με τον Μπραν. Ο Τζον δεν φωνάζει "ΑΑαααααα, αααα" αλλα "Goooooooo, go, go ,go" για να αποσπάσει την προσοχή του δράκου ώστε η Αρυα να καταφέρει να περάσει. Αν δείτε το βίντεο έχει μια λογική.

Σωστος, το ξαναδα και το παρατηρησα και εγω, δεν μου βγαζε καθολου νοημα η συγκεκριμενη σκηνη

Δημοσ.

Τουλάχιστον στις προηγούμενες μάχες, που ήταν βασισμένες στα βιβλία, είχε νόημα να αναζητηθεί γιατί ακολουθήθηκε η τάδε στρατηγική, για παράδειγμα η Μάχη των Μπάσταρδων στα βασικά της στοιχεία ήταν δανεισμένη από τη Μάχη των Καννών. Τώρα είναι όλα ελεύθερα και κάπως φλου.

Δημοσ.
23 λεπτά πριν, nickk0kkav είπε

Ότι θα άκουγα κ κριτική  για την  στρατηγική mediaval μαχών φαντασίας  δε το περίμενα. Internet

Εδώ διαβάσαμε πως παραγωγή ύψους 10 εκ. ανά επεισόδιο έκανε λάθος επιλογή σε κάμερες ... 😂

• Like 4
Δημοσ.
34 λεπτά πριν, kirileman είπε

Το αντιστρέφω και λέω ότι όποιος θέλει να βρει δικαιολογίες για τα αδικαιολόγητα, βρίσκει.

Στο 2ο και πιο σημαντικό, η πραγματική μου ένσταση αφορά στο ότι το επεισόδιο απέτυχε εντελώς δραματουργικά, με αποτέλεσμα, όπως είπα, να μη νιώσω τίποτα. Μπορώ να κλείσω τα μάτια σε οτιδήποτε, αρκεί να μου μεταδώσει με επιτυχία ένταση και συναισθήματα,  εκείνων που είχε κατά νου ο δημιουργός-καλλιτέχνης.

Η ουσία είναι ότι εσύ, τουλάχιστον από αυτά που έγραψες, ζητάς αλλα πράγματα από τη σειρά οπότε δύσκολα θα σε δικαιώσει αυτό που βλέπουμε. Δε ξέρω βέβαια αν αυτό που ήθελες να νιώσεις το έχεις νιώσει ως τώρα στη σειρά.

Εγώ πχ όταν σκάνε οι δράκοι σε μάχη πάντα ανατριχιάζω. Η σκηνή με την Λυαννα είναι παραπάνω από συγκλονιστικη για τα δικά μου γούστα, ενώ το μουσικό χαλί είναι επικό. Είναι προσωπικό τελικά 

10 λεπτά πριν, Vangelis_D9 είπε

Τουλάχιστον στις προηγούμενες μάχες, που ήταν βασισμένες στα βιβλία, είχε νόημα να αναζητηθεί γιατί ακολουθήθηκε η τάδε στρατηγική, για παράδειγμα η Μάχη των Μπάσταρδων στα βασικά της στοιχεία ήταν δανεισμένη από τη Μάχη των Καννών. Τώρα είναι όλα ελεύθερα και κάπως φλου.

Η μάχη των μπασταρδων τι σχέση είχε όμως με τα βιβλία; Οι ίδιοι δεν έγραψαν το σενάριο; 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, kirileman είπε

στρατηγική (το ντου του ιππικού, η θέση καταπελτών, πεζικού, τοξοτών κλπ), το κουραστικό κρυφτούλι της Άρυα και αρκετές σκηνοθετικές και σεναριακές επιλογές (κάτι στριμωξίδια βασικών χαρακτήρων που όλο έπεφταν και ούρλιαζαν, αλλά ακόμα ζωντανοί είναι).

Δεν υπάρχουν περιθώρια στρατηγικής όταν έχεις έναν αντίπαλο με μοναδικό του μείον το ότι σκοτώνεται από δρακογυαλο ( wights ) και φωτιά ( white walkers ) και χωρίς κανένα άλλο χαρακτηριστικό που να τον κάνει να υποχωρήσει ή να σε φοβηθεί. 

- Οι Ντοθρακι δεν σκαμπαζουν από στρατηγική, είναι η Alpha αγέλη που ορμάει με brute force  παραταγμένοι έφιπποι όσο περισσότεροι γίνεται σε μια παράλληλη ευθεία με τους αντιπάλους τους ( και οι υπόλοιποι πίσω ) σε ανοιχτό επίπεδο κατευθείαν. Χρησιμοποιούν ιαχές, ελαφρύ εξοπλισμό και τρομαχτικά στην όψη σπαθιά όπως και η ίδια η εμφάνιση τους λειτουργεί ως εκφοβισμός ( βάψιμο ) για να προκαλέσουν φόβο στον αντίπαλο και να αρχίσουν να οπισθοχωρούν ενώ αυτοί ορμάνε και τους πετσοκοβουν. Κάτι τέτοιο δε μπορείς να χρησιμοποιήσεις σε ένα νεκρό άβουλο ον που είναι "προγραμματισμένο" από τον Αρχηγό ( ΝΚ ) με βασικές εντολές: σκότωσε.

Τους χρησιμοποίησαν ως " ας καθυστερήσουμε λίγο το Dead army " μέχρι να έρθει ο ΝΚ κοντά στον Bran. ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ πιθανότητα να νικήσουν διαφορετικά. Ήταν μισή ήπειρος οι άλλοι. Επίσης ήταν οι μόνοι που μπορούσαν να αξιοποιήσουν τα άλογα ( τα δικά τους βασικά ) ώστε να προκαλέσουν όσο περισσότερο γινόταν μια μικρή καθυστέρηση για να κρατήσουν οι Unsullied μαζί με όσους άλλους ήταν μαζί. 

Εν ολίγοις το σχέδιο είχε καταστρωθεί με βάση όχι τις λιγότερες πιθανές απώλειες ανθρώπων αλλά το να εξασφαλιστεί πάση θυσία όσος περισσότερος χρόνος γινόταν ώστε να εκτεθεί σε κοινή θέα ο Night King. 

- Αυτό που δεν είδα να αναφέρεται μέχρι τώρα είναι ότι μας έδειξε τον τρόμο μέσα από τα μάτια σχεδόν όλων των βασικών πρωταγωνιστών ( βλέμμα Τζέιμι, Βριεν, Τζον, Ντανι, Σαμ (🐓), Tormund, The Hound ειδικότερα..κλπ κλπ ) και το ποσό ευάλωτοι ένιωσαν, ότι έρχεται το τέλος, δε τη βγάζουμε καθαρή.

- Περί ΝΚ. Απλά μια φονική μηχανή που "just gone rogue". Δημιουργήθηκε από τα Παιδιά του Δάσους για να εξοντώσει την ανθρωπότητα που τους απειλούσε ( τους έκοβαν τα Ιερά Δέντρα τους, τους πολεμούσαν κλπ ). Μέχρι που το δημιούργημα τους, γύρισε εναντίον των δημιουργών του.

Δεν ήταν εξαρχής κάτι μεγάλο ούτε πανέξυπνο ον. Χρησιμοποίησε το μοναδικό στοιχείο που φοβούνται οι άνθρωποι, δηλαδή τον θάνατο και την αριθμητική υπεροχή στη μάχη για να καταφέρει το σκοπό του. Μη ξεχνάμε ήταν άνθρωπος πριν γίνει NK.

Εξού και έπεσε εύκολα δεν υπήρχε πιθανότητα να ήταν άτρωτος. Δεν ήταν θεός. Απλά ένας νεκρός με τη δυνατότητα της νεκρανάστασης/μαγείας και άτρωτος από τη φωτιά που κανονικά θα σκότωνε έναν νορμαλ άνθρωπο.

Επίσης είδα αναφορές στους White Walkers υπαρχηγούς. Ο μόνος σκοπός τους ήταν να αποτελούν ένα κομμάτι του NK σαν κλώνοι του εαυτού του για να δημιουργούν ο κάθε ένας τους νέους wights.

Δεν υπήρχε πιθανότητα για κάτι μεγαλύτερο. Ένας εχθρός που φυσικά δε μπορούσε να έχει θεϊκή υπόσταση ( μερικοί περίμεναν να έχει κάποιο μεγαλύτερο σχέδιο ή να μιλήσει ή να παίξει μονομαχία κλπ ). Το σχέδιο του ή μάλλον αυτό που είχε προγραμματιστεί θα μπορούσαμε να πούμε να κάνει ήταν να καταστρέφει τους ανθρώπους ( γενικώς κάθε άλλο ον ) χωρίς κάποιο ιδιαίτερο σκοπό πέρα του θανάτου.

Η σειρά από την αρχή μας το παρουσίασε ως εξής. Σε 2 μέτωπα. Οι άνθρωποι φοβούνται το θάνατο, είναι ο ύψιστος φόβος.

Ο Night King και ο στρατός του είναι η προσωποποίηση αυτού. Το άλλο μέτωπο είναι οι δολοπλοκίες και η ανθρώπινη ακόρεστη πείνα για εξουσία: ο θρόνος. Ο Μεγαλύτερος Εχθρός είναι η Σερσεϊ ή μάλλον η ίδια η ανθρωπότητα. 

Απο τα αρχαία χρόνια οι Westerοριανοι σφαζονταν μεταξύ τους για εξουσία και γόητρο. Αλλά σε κάποια εξωτερική απειλή ενώνονταν, ( πρώτη μάχη με τους WW πριν τα γεγονότα της σειράς ) φορούσαν το τιτλο, το προσωπείο, του πατριώτη και καλα και φώναζαν "ζητω ο Βασιλιάς" ή "ζητώ η ανθρωπότητα". Και μετά συνεχιζαν να σφαζονται με την ησυχία τους. Αυτες τις εμφύλιες διαμάχες τις βλέπουμε μεχρι και καθόλη τη διάρκεια των σεζόν. 

Μάλιστα σε αρκετά πλάνα μας το έδειχναν αυτό. Ακόμα και στο χθεσινό το παρατήρησα. Όταν ο

Τυριον στην αρχή του επεισοδίου (3ου) είναι έξω και πλησιάζει ένα μέρος με κάτι σαν πανοπλίες ενώ περνάνε οι στρατιώτες τον κοιτάνε με μισό μάτι σαν χλευαστικά. Το ίδιο έγινε και στα πρώτα επεισόδια με άλλους χαρακτήρες. Έβλεπες φθόνο και μίσος στο πώς αντιμετώπιζαν μέσα τους τη Ντανι ή τους Lannisters ( Jaime, Tyrion ) οι Βόρειοι ( Misandei ) κ.λ.π. αλλά έθαβαν τα αισθήματα τους αυτά λόγω του κοινού εχθρού.

- Επίσης όπως έγραψα και σε προηγούμενες σελίδες όσοι χαρακτήρες χαιρέτισαν εκπλήρωσαν τον σκοπό τους. Είτε λυτρώθηκε η συνείδηση τους/ ψυχή τους για όσα λάθη διέπραξαν είτε έδωσαν νόημα στην ύπαρξη τους με το θάνατο τους.

Παράδειγμα ο Θείον ήταν ράκος και ένιωθε άχρηστος αφότου έγινε ότι έγινε με τον Ramsay. Ο Jorah πέθανε γνωρίζοντας ότι έκανε ότι καλύτερο για να κρατήσει ζωντανή τη Ντάνυ ( friendzoned canyon level αλλά νταξ αυτό επέλεξε ). Η Μελισάντρε έκανε το καθήκον της εκπληρώνοντας την αποστολή της. Ανέστησε τον Τζον που μέσω αυτού θα οργανωνόταν η αντίσταση των αντίστοιχων εναπομεινάντων Βασιλείων ( Οίκων ) / ανθρώπων.

Πιστεύω ότι θα δούμε εξήγηση σίγουρα στο γιατί δεν ήταν ο μεγάλος εχθρός ο Night King μετά ή κατά τη διάρκεια της μάχης στο King's Landing.

Επεξ/σία από 7nisiotis
+spoiiler tags. // Σορρυ για το γραμμένο εν τάχει κατεβατο. Απλά κατέγραψα πρόχειρα κάποιες σκέψεις μου.
  • Like 13
  • Thanks 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...