Προς το περιεχόμενο

[SERIES] Game of Thrones Season 8

Μήνυμα προστέθηκε από insomnia.gr

Για γενική συζήτηση για τις προηγούμενες σεζόν του Game of Thrones (με spoilers), επισκεφθείτε αυτό το θέμα

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Super Moderators
Δημοσ.
2 hours ago, snake_plissken2112 said:

🤣🤣🤣 ότι καλύτερο έχει γραφτεί εδώ και 272 σελίδες 🤣🤣🤣🤣

Anyway, το σπουδαιότερο πράγμα που άφησε αυτή η σειρά παρακαταθήκη είναι τα memes! Τα καλύτερα μάλλον που έχουν βγει so far για ταινία/σειρά και με διαφορά.

Spoiler

60699280_2772652616139515_42376799012194

• Like 1
  • Απαντ. 4,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, TheGrisGrisMan είπε

Οκ μέσα, μαζί σου, εχει ωραίες ιδεες.. . Θα μπορούσε να είναι εναλλακτικό σεναριο (αν και το πάει άλλου το πραμα)... Απλά δυο παρατηρήσεις... 

Απόκρυψη περιεχομένων

1. Πως θα άλλαζε γνώμη ο τζόνητας περί του ότι δεν θελει να ανεβεί στο θρονο;

2. Το βρίσκω λίγο δύσκολο να αποδοθούν σωστά όλα αυτά σε 20’

Αυτό με δυσκόλεψε πολύ.

Αυτό που κρατάμε είναι ότι, ο Τζον ήταν λογικό επακόλουθο πάντως να καταλήξει ξανά εκεί από όπου άρχισε και ένιωθε πραγματικά ελεύθερος, ολοκληρώνοντας έναν κύκλο με τεράστιο κόστος για τον ίδιο, τον κύκλο ενός έντιμου στρατιώτη, που δεν έκανε πάντα και τις καλύτερες επιλογές, αλλά καλώς ή κακώς έκανε πάντα αυτές που θεωρούσε πως ήταν το καθήκον του χωρίς να υπολογίζει τον εαυτό του στην εξίσωση όπως άλλοι χαρακτήρες. 

///////

Σχετικά με το α) και β)

Βασικά χρησιμοποιώντας το λόγο πειθούς του Tyrion +

κάποιο ρόλο να έπαιζε ο Bran ( με κάποιο τρόπο να έρχονταν σε επαφή και να μιλούσαν όσο ήταν κρατούμενος ο Τζον και να προσπαθούσαν να του αλλάξουν γνώμη. Ήθελα να το παραλληλησω λιγάκι σαν τη πρώτη σεζόν, όπως ξεκίνησαν όλα όπου αρχικά ηταν διστακτικός ο Ned να δεχτεί να πάει στο King's Landing και να γίνει Hand of the King - αν θυμάμαι καλά - αλλά ως άνθρωπος της τιμής και επειδή ζούσε με συγκεκριμένο ήθος τελικώς δέχτηκε. Δηλαδή ένα τέλος στην σειρά που επιστρέφει εκεί που άρχισε με τους Ρόμπερτ και Νεντ μόνο που αυτή τη φορά είναι οι απόγονοι τους στις αντίστοιχες θέσεις.) 

*Γι αυτό και έβαλα ως επιλογή να κυβερνούσε ο Jon χωρίς ποτέ να φορέσει στέμμα ως ένας απλός και έντιμος άνθρωπος, με την επιστροφή της "κανονικής" αλλά πιο δίκαιης βασιλείας παρά μόνο στο τέλος με τη καταστροφή του θρόνου και στέψη του Gendy ως νέου βασιλιά με στέμμα. Δηλαδή και πάλι θα καταλήγαμε με τον Τζον πέραν του Τείχους αλλά με διαφορετικό τρόπο.

Anyway. Δυστυχώς ότι έγινε έγινε πλέον 😕

Επεξ/σία από 7nisiotis
  • Like 1
Δημοσ.
Spoiler

Τι 100000 Ντοθράκι ρε παιδιά, τα έχετε μπλέξει με την απόβαση της Νορμανδίας μου φαίνεται :P

Δημοσ.

Βαριέμαι να διαβάσω όλες τις σελίδες, αλλά νομίζω ότι κανένας δεν έγραψε το επιμύθιο :

α. Η προσπάθεια συνετούς διακυβέρνησης, από σοφά και λογικά άτομα, γίνεται  πάντα μετά από όλεθρο (πόλεμο, καταστροφές).

β.Η προσπάθεια συνετούς διακυβέρνησης μάλλον γίνεται μόνο σε σειρές fantasy...:lol:

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, p4n0s86 είπε

Κι εσύ εικασίες κάνεις, αυτό είπα.

Και οι δυο εικασίες κάνετε απλά οι «μεν»  βασίζονται σε πράγματα που έχουμε δει στο show, ενω οι «δε» βασίζονται στον αλλανταλονισμό και σε μια βαθεια διάθεση κράξιματος επειδή τα πράγματα δεν πήγαν οπως τα θέλανε ή τουλάχιστον τα καταλάβανε αλλοιώς.

Ευτυχως κάνει μπαμ το ποιος λέει τι... 

Spoiler

100 φορές εχει αναφερθεί γιατί δεν έστεκε να πάει ο JS, καποιοι εξακολουθείτε να αγνοείτε αυτη τη «λεπτομέρεια» και να κράζετε ή να βρίσκετε κενό το ότι δεν πήγε.  Αν σας ξέφυγε το γιατί δεν πήγε όταν είδατε το show, κανένα πρόβλημα απλά προσέξτε το όταν σας το εξηγούν, εμπεδωστε το κ ξεκολλήστε, για να πηγαινει και καμία κουβέντα παρακάτω... η μπείτε στον κοπο να κάνετε ένα λ νεο σεναριο οπως ο φιλος παραπανω κ πείτε ότι έτσι θα θέλατε να λήξει. Ποιο ουσιαστικό απο το κραξιμο νομίζω... 

Επεξ/σία από TheGrisGrisMan
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το τελευταίο επεισόδιο εντωμεταξύ στο imdb έχει 4,4.

Αυτό για τα δεδομένα του site ισοδυναμεί με επίπεδο Μεγάλης Απόφραξης με Κώστα Τσακωνα και Τάσο Κωστή 😂

Επεξ/σία από DeadOrganPlayer
  • Like 1
  • Thanks 1
Επισκέπτης
Δημοσ.
2 ώρες πριν, pontez2 είπε

Τσέκαρέ το κι εσυ αν θέλεις. 

Δε νομίζω να διαφωνούμε εμείς γενικά :)

Spoiler

Μόνο στο τέλος του 6ου, στην αποχώρηση, θεωρώ πως τους Ντοθράκι τους είχαν πολύ στο background. Δεν ξέρουμε αν μένουν ή αν φεύγουν, πού πάνε, γενικά τίποτα ενώ και ένα πλάνο 5" ή μια ατάκα θα αρκούσαν.

Ξαναβλέποντας την σκηνή στο λιμάνι, αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι το πόσο πολλά πλοία αποχωρούν, όταν στο 4ο υποτίθεται πως τον ήπιε ο στόλος της Dany από την επίθεση του Euron. Τελικά αυτό το κομμάτι στο 4ο, η "ναυμαχία" (που και τον αιφνιδιασμό τον δέχομαι)  ήταν από τα πιο άτσαλα της σεζόν.

Δημοσ.

Η τελευταια σεζον εκανε μπαμ οτι γυριστηκε και ξαναγυριστηκε και η πορεια που θα ακολουθουσε ξαναγραφτηκε αρκετες φορες,και ειμαι σιγουρος οτι υπηρχε μια συνεχη επικοινωνια των σεναριογραφων με τον μαρτιν .Καποιοι εχουμε θεοποιησει τον μαρτιν σαν συγγραφεα ,λες και δεν εχουμε ζησει ΑΠΕΙΡΑ παραδειγματα καταπληκτικων σεναριων και ιδεων που ανοιγοντας ενα σωρο προσδοκιες δεν καταφεραν να δωσουν ενα ικανοποιητικο τελος.Πιστευω οτι και ο ιδιος ο συγγραφεας των βιβλιων βρισκεται σε απογνωση.Τετοιο ρευμα που απεκτησε η σειρα,τοσα χρηματα που αποκομησε ,τον κανουν να δισταζει για την συνεχεια για αυτο και υπαρχει τοσο πολυ καθυστερηση στην συνεχεια των βιβλιων.Ο ανθρωπος θελει να βγαλει οσα περισσοτερα χρηματα γινεται ,κατι που δεν θα καταφερει αν τα βιβλια που θα βγαλει θα χαρακτηριστουν σαν αποτυχια.Δυστυχως η επιτυχια και τα λεφτα γονατιζουν και το πιο δημιουργικο πνευμα.Ειμαι απο εκεινους που πιστευουν οτι ο χοντρος δεν προκειται ποτε να βγαλει την συνεχεια.Ακομα ενα μεγαλο εργο ανολοκληρωτο.Νομιζω οτι το τελος που δινει η σειρα,θα ειναι και το μοναδικο τελος που θα εχουμε για τους αγαπημενους μας χαρακτηρες.

• Like 2
Δημοσ.
33 λεπτά πριν, DeadOrganPlayer είπε

Το τελευταίο επεισόδιο εντωμεταξύ στο imdb έχει 4,4.

Αυτό για τα δεδομένα του site ισοδυναμεί με επίπεδο Μεγάλης Απόφραξης με Κώστα Τσακωνα και Τάσο Κωστή 😂

Σε παρακαλώ πολύ. Λίγα για τον κωσταρα. Μου χετε ανάγει τον Σνοου σε είδωλο. Αρκουδειδες. Η μεγάλη Απόφραξη επρεπε να χει 10αρια. Αλλά τέτοιοι είστε. 

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Spoiler

Spoiler

Το μονο που αποδεικνυει αυτο ειναι η τραγικη ανεπαρκεια των D&D σαν σεναριογραφων, μιας και ειναι ξεκαθαρο απο το e03 οτι οι Dothraki εφαγαν wipe (δεν εμφανιζεται κανενας τους μετα το αρχικο φιασκο με το ντου στο αγνωστο) και οι Unsullied εχουν σχεδον ολοι πεθανει στην υποχωρηση, με εξαιρεση τον Greyworm και λιγους ακομη. Δηλαδη ποσο πιο ξεκαθαρα να το δειξει? Τους θυσιασε ο Greyworm για να καταφερουν να σωθουν οπως οπως οι υπολοιποι και εκει που στεκονταν οι unsullied, βρεθηκαν χιλαδες ζομπι και μαλιστα ακινητα για ωρα μεχρι να περασουν την φλεγομενη ταφρο. Ακομα και μετα, οπου οι πρωταγωνιστες γινονται υπερηρωες και πολεμανε χιλιαδες ζομπια ο καθενας, δεν δειχνει unsullied πολεμιστες. Που κρυβονταν 50.000(!!!) dothraki και εστω 2-3000 unsullied??

🤔

Spoiler

2 ώρες πριν, SeaLion είπε
  Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

Εντάξει, το ξαναείδα, φεύγουν πολλά πλοία, και κάποιοι Ντοθράκι κόβουν βόλτες στο λιμάνι (σα να χουν κατέβει για ψώνια είναι...) - λίγη σημασία έχει κιόλας.

Απόκρυψη περιεχομένων

Κοίτα, δέχτηκα πως έζησε ο Sam, οπότε τι, από τους 100,000 Ντοθράκι και τους πόσους Άσπιλους δεν επέζησαν αρκετοί;
Οι νεκροί ήταν πάρα πολλοί, περισσότεροι από τους ζωντανούς, αλλά δεν ήταν και καλύτεροι ως πολεμιστές. Και 10:1 να ήταν η αναλογία, αν βγάλεις την πρώτη γραμμή που έγινε overwhelmed, σίγουρα ένας ικανός ζωντανός πολεμιστής, παλεύοντας να μείνει ζωντανός, θα σκότωσε 10άδες νεκρούς πριν βγουν off από τον γενικό. 

Η μάχη δεν είχε τελειώσει όταν σκοτώθηκε ο ΝΚ.
Μας λες πως το πιο elite σώμα στρατού βγήκε ΕΝΤΕΛΩΣ εκτός από τα zombie muppets του ΝΚ?

Δεν θα προχωρούσε το story αλλιώς, δεν γίνεται.

Spoiler

Εγω δεν δεχτηκα ουτε οτι εζησε ο Sam παντως😅

Κατα τα αλλα, δεν λεω εγω τιποτα δικο μου, απλα οτι μας εδειξαν λεω. Το story να το εφτιαχναν σωστα και να προχωρουσε, οχι να κανουνε οτι να'ναι απλα για να προχωρησει. Αυτα ακριβως ειναι που αηδιασαν τον κοσμο, και οχι ποιος καθισε στο θρονο (τον ποιο? 😝)

Επεξ/σία από dazed
  • Like 1
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, auron12 είπε

Πιστευω οτι και ο ιδιος ο συγγραφεας των βιβλιων βρισκεται σε απογνωση.Τετοιο ρευμα που απεκτησε η σειρα,τοσα χρηματα που αποκομησε ,τον κανουν να δισταζει για την συνεχεια για αυτο και υπαρχει τοσο πολυ καθυστερηση στην συνεχεια των βιβλιων.Ο ανθρωπος θελει να βγαλει οσα περισσοτερα χρηματα γινεται ,κατι που δεν θα καταφερει αν τα βιβλια που θα βγαλει θα χαρακτηριστουν σαν αποτυχια.Δυστυχως η επιτυχια και τα λεφτα γονατιζουν και το πιο δημιουργικο πνευμα.Ειμαι απο εκεινους που πιστευουν οτι ο χοντρος δεν προκειται ποτε να βγαλει την συνεχεια.Ακομα ενα μεγαλο εργο ανολοκληρωτο.

Αυτό νομίζω και εγώ και να συμπληρώσω... Δεν υπάρχει περίπτωση σε μια σειρά τόσο δαπανηρής παραγωγής να ΜΗΝ ανάγκασαν με κάποιο τρόπο τον Μάρτιν να τους υποδείξει ποιόν έχει στο μαυλό του για τη βασιλεία, και πολλά άλλα(δεν χρειάζεται να γράψει βιβλίο, σε γενικές γραμμές πώς θα κατευθυνθεί η σειρά) . Βέβαια, αν ο ίδιος ο Μάρτιν νομίζει ότι δεν φέρει καμιά απολύτως ευθύνη, επειδή και μόνο δεν εξέδωσε τα βιβλιά, γελάστηκε και πολύ μάλιστα. Κακό στον εαυτό του κάνει. 

Αν επίσης το παίξει κουτοπόνηρος και αποδειχθεί ότι ενώ υπέδειξε κάποιο τέλος, λίγιο -πολύ, και εκδώσει βιβλία με τελείως διαφορετικά γεγονότα, θα εκτεθεί ακόμη περισσότερο. Δεν θα εμπιστεύονταν το HBO τελείως εν λευκώ κάτι τόσο επιτυχημένο στους Dump & Dumper, και δεν θα φρόντιζε να υπάρχει καθοδήγηση από τον Μάρτιν.

• Like 3
  • Moderators
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
22 hours ago, AtiX said:
  Hide contents

Η Σανσα το ειπε στον Τυριον και κατ' επέκταση στον Βάρυς για αυτό τον λόγο... Ήξερε ότι κατά μέτωπο επίθεση στην Ντενειρις δεν θα είχε αποτέλεσμα οπότε της έσκαψε το λάκο με το να πει ποιος είναι ο πραγματικός δικαιούχος του θρόνου... από κει και πέρα και από την στιγμή που ο ίδιος δεν το θέλει να γίνει βασιλείας, πόνταρε στο πιο πιθανό σενάριο ότι κάποιος άλλος εκτός του Τζον και της Ντενειρις θα καθίσει στο θρόνο... γιαυτό και είχε έτοιμη την λύση της αυτονόμησης...

Δεν έχει λογική, αυτή που νίκησε τον Baelish στο παιχνίδι του να έπαιρνε τέτοιο ρίσκο, εκτός κι αν ήξερε εκ των προτέρων ότι θα τον πιούν η Cersei και η Dany. Και θα το ήξερε μόνο αν της τα είχε ξεράσει όλα ο Bran, πράγμα που όπως είπα είναι το μόνο που βγάζει νόημα.

Εάν δεν είχε συμμαχήσει με τον Bran για να βγάλουν τους υπόλοιπους από τη μέση, τότε ο λόγος που το λέει στον Tyrion είναι γιατί θα ήθελε έναν Stark στο θρόνο, προκειμένου να περάσει την agenda της, πράγμα που και πάλι σημαίνει ότι ο JS θα έπρεπε να είναι στο συμβούλιο.

Πάντως προσωπικά τείνω στο πρώτο σενάριο, είναι το πιο έξυπνο σενάριο και αυτό που ταιριάζει καλύτερα και εκ του αποτελέσματος.

Επεξ/σία από Malthador
Επισκέπτης
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, dazed είπε
Spoiler

Εγω δεν δεχτηκα ουτε οτι εζησε ο Sam παντως😅

Έλα τώρα, ήτανε major twist

Spoiler

που έζησε ο Sam για να έρθει στο τέλος και να μας προτείνει την Δημοκρατία του Westeros. :P
Πες, στην 1η σεζόν που τον πρωτοείδες, πόσο καιρό του έδινες;

3 λεπτά πριν, kogba είπε

Δεν υπάρχει περίπτωση σε μια σειρά τόσο δαπανηρής παραγωγής να ΜΗΝ ανάγκασαν με κάποιο τρόπο τον Μάρτιν να τους υποδείξει ποιόν έχει στο μαυλό του για τη βασιλεία, και πολλά άλλα(δεν χρειάζεται να γράψει βιβλίο, σε γενικές γραμμές πώς θα κατευθυνθεί η σειρά) .

Είναι γνωστό πως ο Martin έχει υποδείξει το τέλος και κάποια άλλα σημεία της πλοκής.

Spoiler

Σίγουρα θάνατο Dany από Jon Snow και ποιος γίνεται βασιλιάς στο τέλος. Είχε δώσει και την ιστορία του Hodor στην σεζόν 6.
Και κάτι άλλο σημαντικό που δε μου 'ρχεται τώρα...

Και επειδή τους θάψαμε γενικώς, να δώσουμε και λίγο credit στους D&D α) για το show γενικώς β) για τον villain που λέγεται Night King ?

Δημοσ.
4 ώρες πριν, kon1to είπε
  Απόκρυψη περιεχομένων

ουτως ωστε, ακομα κι οταν σταματήσει να είναι ενας Σταρκ στον θρόνο των 7 (6) βασιλείων, ο Βορρας να παραμείνει ανεξάρτητος...

Spoiler

Δηλαδή εννοείτε (εσύ κι ο φίλος που απάντησε παραπάνω) ότι ακόμα κι ο Τζον να καθόταν στον θρόνο, η Σάνσα θα ζητούσε να είναι ανεξάρτητος ο Βορράς; Δύσκολο μου κάνει.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...