~mxls~ Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2017 Να αναφέρω τουλάχιστον σε δική μου περίπτωση, εκτός της προμήθειας τα 140€/έτος για το POS, και την ανύπαρκτη τεχνική υποστήριξη της Cardlink. Επίσης, όσους γνωρίζω στην αγορά δεν μετακύλησαν το επιπλέον κόστος στον καταναλωτή. Συνεχίστε. 1
vasilk Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2017 Άσε να μαντέψω. Σου έστειλαν με courier ένα μηχάνημα, χωρίς καμία οδηγία και όταν πήρες τηλέφωνο σου είπαν είτε κόψε τον κ@λ@ σου ή κλείσε ραντεβού με έναν ειδικό να σου το εγκαταστήσει (άσε να μαντέψω ξανά, με χρέωση). Ας τα ακούσουν αυτοί που λένε πως τα μηχανήματα τα δίνουν "δωρεάν" και το κόστος είναι αμελητέο.
DrLo Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2017 Γιατί αυτή η "υπηρεσία" αποτελεί νόμο του κράτους 1
Alessionew Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2017 Γιατί αυτή η "υπηρεσία" αποτελεί νόμο του κράτους Δε ρωτάει κανείς τον επαγγελματία αν θέλει ή δεν θέλει να στήνεται στην ουρά (λες και δεν υπάρχουν ΑΤΜ να κάνει κατάθεση) ή να κινδυνεύει να τον κλέψουν ή αν θέλει στην τελική να διευκολύνει τον πελάτη Του επιβάλλεται δια νόμου η χρησιμοποίηση POS στο μαγαζί του Κατά τη γνώμη μου σωστό, θα έπρεπε μέχρι και ο μανάβης στη λαϊκή να υποχρεούται διά νόμου να έχει POS Όπως θα έπρεπε και η τράπεζα διά νόμου να το παρέχει χωρίς προμήθειες - απλά με κόστος κτήσης (όπως π.χ. οι ταμειακές μηχανές)όλες τις υπηρεσίες του κράτους τις πληρώνεις με τους φόρους σου, δηλαδή έμμεσα ενώ άλλα τα πληρώνεις άμεσα, όπως ήταν τα 5 ευρώ για είσοδο στο νοσκομείο. Έτσι και η τράπεζα σου ζητάει λεφτά
Joshua21 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2017 Οι προμήθειες απο συστημικούς ομίλους είναι κάτω από 1. Μόνο η άμεση έχει μεγάλη προμήθεια. Και γιατί να πάρουμε σαν δεδομένο ΜΟΝΟ τις προμήθειες των συστημικών ομίλων, και όχι των μη συστημικών? Άσε που το σωστό θα ήταν εκτός από το μέσο όρο να υπολογιστεί ΚΑΙ η συνολική επιβάρυνση(αγορά εξοπλισμού/ενοίκιο, internet κτλ). Εγώ σαν επιχείρηση έχω πος από όταν οι προμήθειες ήταν στο 3 τοις εκατό. Εγώ στις μεγάλες αγορές προτιμούσα κάρτα για λόγους ασφαλείας. Έτσι λοιπόν όπως εγώ ήθελα να πληρώνω με κάρτα δέχτηκα και να με πληρώνουν. Όντως τα πος μας επιβλήθηκαν αλλά ας κοιτάμε και τα θετικά Ευχαρίστως να κοιτάξουμε και τα θετικά, μόνο που δεν υπάρχουν, εκτός αν εννοείς θετικά για τις τράπεζες και το κράτος.
pananton Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2017 το θέμα δεν είναι η κάρτα...το θέμα είναι η φοροδιαφυγή... αν ήμασταν συνεπής στους φόρους και ο φόρος θα ήταν λιγότερος για όλους μας (πιθανότατα) αλλά και δεν θα ανάγκαζε το κράτος για όλους αναγκαστικό pos!!
Joshua21 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2017 το θέμα δεν είναι η κάρτα...το θέμα είναι η φοροδιαφυγή... αν ήμασταν συνεπής στους φόρους και ο φόρος θα ήταν λιγότερος για όλους μας (πιθανότατα) αλλά και δεν θα ανάγκαζε το κράτος για όλους αναγκαστικό pos!! Τώρα δηλαδή εσύ έχεις την εντύπωση πως η αναγκαστική τοποθέτηση pos στο σύνολο των επιχειρήσεων έχει εξαλείψει την φοροδιαφυγή?
4saken Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2017 Οι επιχειρηματιες βρισκουν αφορμη την προμηθεια για να γκρινιαξουν για τα POS, προφανως αυτο που τους ποναει ειναι οτι πρεπει να κοψουν κανονικα αποδειξη (εκτος περιπτωσεων που και το 0,5% ειναι σημαντικο ποσοστο του κερδους τους).Ολα τα αλλα τα ακουω βερεσε και ας ειμαι και γω επιχειρηματιας. Απο την αλλη οταν υποχρεωνεις καποιον να εχει POS υποχρεωνεις και τις τραπεζες να χουν 0,0% προμηθεια.Αρκετα δις πληρωσαμε ως κρατος για παρτη τους. 2
pananton Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2017 Τώρα δηλαδή εσύ έχεις την εντύπωση πως η αναγκαστική τοποθέτηση pos στο σύνολο των επιχειρήσεων έχει εξαλείψει την φοροδιαφυγή? αυτό το συμπέρασμα από τα γραφόμενα μου δεν ξέρω πως το έβγαλες...προφανώς και όχι αλλά τώρα οι έλεγχοι γίνονται πιο αποδοτικά. ωστόσο αυτό που είπα είναι πως η φοροδιαφυγή είναι μάστιγα. και ΑΝ πληρώναμε όλοι τους φόρους μας (ιδανικό σενάριο) δεν θα την πληρώναμε τώρα όλοι παρέα... βέβαια οι κυβερνόντες είναι τόσο γύφτοι που κάτι θα βρίσκανε να φορολογήσουν (και άλλη δικαιολογία ίσως για το αναγκαστικό pos) αλλά και εμείς χάσαμε το δίκιο μας. προσωπικά θα ήθελα πολύ μικρότερη φορολογία και συνέπεια από την πλευρά μας (από όλους) παρά στον θεό η φορολογία και να πληρώνουν μερικοί....
gokuthelegend Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2017 Θα το έβρισκα σωστό να χρεώνανε τα μαγαζιά κάτι παραπάνω όταν πληρώνεις με κάρτα. Παλιότερα κάποια το κάνανε, τώρα δεν ξέρω. Νομίζω ότι η σύμβαση που υπογράφει ο καταστηματάρχης με την τράπεζα το προβλέπει αυτό. Συγκεκριμένα αναφέρουν ότι δεν μπορεί να διαφοροποιήσει προς τα πάνω τις τιμές για πληρωμή με κάρτα, διότι σε αυτή τη περίπτωση η "υπηρεσία" δεν θα κάνει κλικ στους πελάτες για να την χρησιμοποιήσουν. Τονίζω όμως το νομίζω, αν κάποιος καταστηματάρχης που έχει βάλει POS στο μαγαζί του διαβάζει το συγκεκριμένο θέμα, ας διαβάσει προσεκτικά την σύμβαση που υπέγραψε με την τράπεζα και να μας ενημερώσει για το αν όντως ισχύει. 1
tsioulak Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2017 Πρωτα απο ολα να αναφερω οτι (με εχουν πει καταστηματαρχες) οτι οταν πληρωνεις με καρτα η τραπεζα κραταει το ΦΠΑ για να το αποδωσει αυτη στο κρατος και αυτο αν και εκ πρωτης οψεως φαινεται καλο (μειωση της φοροδιαφυγης) νομιζω οτι ειναι υπερβολικα επικινδυνο επειδη δινει στις τραπεζες τεραστιο μοχλο πιεσης, π.χ. λεει η τραπεζα οτι αν δεν με αφησεις να κανω το Χ τοτε δεν σου δινω το ΦΠΑ (ή στο καθυστερω κανα δυο χρονια) οπως π.χ. ειχε γινει με την energa οταν εισεπρατε το χαρατσι για τα σπιτια μεσω του ρευματος. Δευτερον, θα μπορουσαν παρα πολυ ευκολα να εχουν pos παντου με μηδενικη ή σχεδον μηδενικη προμηθεια (ας πουμε 0,05%) αν κανανε υποχρεωτικες μονο τις maestro. Οι maestro θα μπορουσαν να γινουν ετσι ωστε λειτουργουν μονο στην χωρας μας και μονο σε χρεωστικες οπως ακριβως ειναι στην Ολλανδια* αλλα οχι, εμεις επρεπε να κανουμε το αμερικανικο συστημα και να αναγκασουμε τους παντες να δεχονται visa και mastercard λες και ολοι οι Ελληνες κυκλοφορουν με 15 πιστωτικες καρτες. *δεν ειμαι σιγουρος αν ειναι υποχρεωτικο το pos για ολλανδικη maestro στην Ολλανδια αλλα ολα τα καταστηματα το εχουν ενω λιγα δεχονται visa, mastercard κ.α., π.χ. το mini market της γειτονιας δεχεται μονο ολλανδικες χρεωστικες maestro
AristidisZ Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2017 Πρωτα απο ολα να αναφερω οτι (με εχουν πει καταστηματαρχες) οτι οταν πληρωνεις με καρτα η τραπεζα κραταει το ΦΠΑ για να το αποδωσει αυτη στο κρατος και αυτο αν και εκ πρωτης οψεως φαινεται καλο (μειωση της φοροδιαφυγης) νομιζω οτι ειναι υπερβολικα επικινδυνο επειδη δινει στις τραπεζες τεραστιο μοχλο πιεσης, π.χ. λεει η τραπεζα οτι αν δεν με αφησεις να κανω το Χ τοτε δεν σου δινω το ΦΠΑ (ή στο καθυστερω κανα δυο χρονια) οπως π.χ. ειχε γινει με την energa οταν εισεπρατε το χαρατσι για τα σπιτια μεσω του ρευματος. Δε παίζει αυτό που λες... Αν τους το κάνουν αυτό θα δεις ότι κάθε μέρα χαλασμένα θα είναι τα POS 1
HALF EVIL Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2017 Τι είπες τώρα φίλος, δλδ εσύ το 0,5-2+% το λες αμελητέο??? Να σου δώσω λογαριασμό να τα βάζεις στο λογαριασμό μου!! Αν κάποιος έχει τζίρο π.χ. 1000 € (sm) την ημέρα και δίνει 15 ευρώ (1,5%) κάθε μέρα στην τράπεζα X 300 ημέρες = 4500€ ΘΑ ΠΑΡΕΙ Η ΤΡΑΠΕΖΑ!!!!! Τι έκανε η κάθε τράπεζα για να πάρει αυτά τα λεφτά ???????? Θα μας τρελάνετε τελείως??? Να έχει μια μικρή παρακράτηση της τάξεως του 0,1% και stop! Δεν την φτιάξαμε μαζί με την τράπεζα την επιχείρηση! Δεν τα διαβάζεις καλά σύντροφε. Το αμελητέο πήγαινε στο μηνιαίο κόστος κατοχής του POS που είναι 4 ευρώ.
haris_216 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2017 το θέμα δεν είναι η κάρτα...το θέμα είναι η φοροδιαφυγή... αν ήμασταν συνεπής στους φόρους και ο φόρος θα ήταν λιγότερος για όλους μας (πιθανότατα) αλλά και δεν θα ανάγκαζε το κράτος για όλους αναγκαστικό pos!! Να το σχολιάσω; Να μην το σχολιάσω; Άσε, το αφήνω καλύτερα. Αφού το πιστεύεις ποιος είμαι εγώ να σου χαλάσω το όνειρο. 1
HALF EVIL Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2017 Μερικοί στερήστε βασικών γνώσεων οικονομίας και πετάτε κάτι κοτσάνες από εδώ μέχρι απέναντι. Τι να σας πω τώρα. Ότι η κρίση στην Ελλάδα δεν προήλθε από τις προβληματικές τράπεζες όπως στην Αμερική το 2008 και μετέπειτα στην Κύπρο στην Ισπανία Ιρλανδία . Εδώ ευθύνονται καθαρά όλες οι κυβερνήσεις από το 1974 και μετά. Οι τράπεζες μια χαρά υγιείς ήταν. Κάποιοι τις χρηδιμοποιησαν ως κομματικα εργαλεία. Η ανακεφαλαιοποιηση προέκυψε ως επακόλουθο και αν δεν γινόταν τώρα θα τρώγατε όλοι χαρουπια. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα