Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
7 ώρες πριν, Rebelos2018 είπε

Σε παραγγελία που έχω ήδη κάνει; που το βλέπω με ποια μέθοδο θα παραλάβω;

Από τον αριθμό παρακολούθησης, βαλτον στο parcels και θα το δεις.

• Απαντ. 8,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

καλησπερα παιδια,θα ηθελα μια βοηθεια,θελω να αγορασω απο το aliexpress αντικειμενο αξιας 373 ευρω,τελικη τιμη στο checkout βγαινει 300 ευρω,μαζι με τα μεταφορικα με canio heavy parcel,λογικα για εκτελονισμο και φπα θα βγει περιπου συνολο 400 ευρω?

σας ευχαριστω!

• Like 1
Δημοσ.
57 λεπτά πριν, George b είπε

καλησπερα παιδια,θα ηθελα μια βοηθεια,θελω να αγορασω απο το aliexpress αντικειμενο αξιας 373 ευρω,τελικη τιμη στο checkout βγαινει 300 ευρω,μαζι με τα μεταφορικα με canio heavy parcel,λογικα για εκτελονισμο και φπα θα βγει περιπου συνολο 400 ευρω?

σας ευχαριστω!

Ναι. Στα ΕΛΤΑ θα πληρωσεις 73€ Φ.Π.Α, 20€ τέλη εκτελωνισμού και δασμοί, δεν ξέρω τι παράγγειλες και πόσο % δασμοί έχει, τα πιο πολλά προϊόντα έχουν 3,5% καποια ειναι ατελώς. Αν βάλουμε 3,5% ειναι περιπου10€.

Πολύ καλά το υπολόγισες, θα σου βγει περίπου 400€ σύνολο. Στην σελίδα 425 έχω οδηγό για ακριβώς αυτό.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
On 12/03/2024 at 20:11, merit123 said:

Παραγγελία choice 7592325926 κολλημένη εδώ και 10 μέρες (από 2 Μαρτίου) στο import customs clearance complete. Άλλες παραγγελίες που έγιναν μετέπειτα έχουν φτάσει ήδη ACS και αναμένεται παράδοση. Υπάρχει άλλος με παρόμοιο κόλλημα?

Παρέλαβε κανεις δέμα εκείνης της περιόδου;
Μόλις μου 'ρθε μεταγενέστερη κατα 10 ημέρες παραγγελία  με ACS.
Τα "ζαβά" του choice κολλημένα στο leaving customs εδώ και 20+ μέρες. 
[EDIT: γιατί έπαθα Εδεσσαϊκό]

Επεξ/σία από johnpopexi
Δημοσ.

Θα ξεκολλήσουν παιδιά είχα και εγώ κολλημένο την προηγούμενη φορά που κόλλησαν. 

Παρεμπιπτόντως παρέλαβα σήμερα δύο δέματα με Saver που ήρθαν με ΕΛΤΑ γιατί έφυγαν μόνα τους. Έκαναν 44 μέρες (12 Φεβρουαρίου παραγγελία) και ο ταχυδρόμος τα άφησε στην πολυκατοικία σήμερα. Στα tracking ακόμη Ουγγαρία φαίνεται εντομεταξυ δεν το σκάναραν στην Ελλάδα καθόλου

• Like 2
Δημοσ.
9 ώρες πριν, CHRISGCA είπε

Κι εγω απο 02/03/24 κολλημενο import customs clearance.

Τι γινεται με αυτα;

Έχει ξανά συμβεί απλώς περιμένεις, καποια στιγμή θα ξεκολλήσουν.

Η αν θες στείλε ένα email στην speedy https://www.speedy.bg/en/contact-us , αν δεν κάνω λάθος σε αυτό το email  [email protected] Λογικά σε αυτούς κόλλησε γιατι αν δεν κάνω λάθος αυτοί παίρνουν το δέμα από Ουγγαρια και το στέλνουν Βουλγαρία, από εκεί η dpd το παραδίδει στην ACS στην Θεσσαλονίκη.

Δημοσ.

Μια ενημερωση κυριως για τους συμπασχοντες φιλους ... το δεμα ξεκολλησε σημερα μετα απο σχεδον ενα μηνα ,τσεκαρετε στο parcelsapp.com με τον κωδικο σας 

Δημοσ.

3 πακέτα από Ιανουάριο , μικρής αξίας FPC Connectors και χαζομάρες ...

Aliexpress Standard Shipping. Κωδικοί με UA.....HU και δεν φαίνεται καν στο σύστημα της posta.hu ούτε elta ούτε τίποτα , το 17track βγάζει Unknown κωδικούς, το Posta hu δεν τους βλέπει ,το ελτά δεν τους βλέπει , όλα με screenshot άνοιξα dispute μίλησα με πόσα chat ...μπα closed in their favor. 

Δεν με νοιάζει το κόστος αλλά εδώ δεν βρίσκεις τέτοια connectors , πραγματικά κρίμα από Ιανουάριο αναμονή έως και σήμερα δεν έχω παραλάβει τίποτα, όλα τα άλλα λίγο πιο μεγάλης αξίας ήρθαν όλα ,παρότι ήταν πάλι aliexpress standard shipping..

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, AccountSaver είπε

3 πακέτα από Ιανουάριο , μικρής αξίας FPC Connectors και χαζομάρες ...

Aliexpress Standard Shipping. Κωδικοί με UA.....HU και δεν φαίνεται καν στο σύστημα της posta.hu ούτε elta ούτε τίποτα , το 17track βγάζει Unknown κωδικούς, το Posta hu δεν τους βλέπει ,το ελτά δεν τους βλέπει , όλα με screenshot άνοιξα dispute μίλησα με πόσα chat ...μπα closed in their favor. 

Δεν με νοιάζει το κόστος αλλά εδώ δεν βρίσκεις τέτοια connectors , πραγματικά κρίμα από Ιανουάριο αναμονή έως και σήμερα δεν έχω παραλάβει τίποτα, όλα τα άλλα λίγο πιο μεγάλης αξίας ήρθαν όλα ,παρότι ήταν πάλι aliexpress standard shipping..

Δεν νομίζω να ήταν με Standard shipping αλλιώς θα ήταν συστημένο και θα ερχόταν με την ACS. Λογικά ήταν είτε με Aliexpress saver shipping, Cainiao super economy η Cainiao super economy global, αυτά παίρνουν tracking number της μορφής UA********HU.

Βάλε μια τα tracking number εδώ https://parcelsapp.com/ πιο πιθανό να πέρασαν τελωνειο στην Ουγγαρια και να ήρθαν Ελλαδα και να έχουν κολλήσει στα ΕΛΤΑ.

Πήγες καμια βόλτα από το τοπικό κατάστημα της περιοχής σου που σε εξυπηρετεί να ρωτήσεις αν ειναι εκεί; Αν δεν πήγες και πας μη δίνεις tracking number για να το ψάξουν, αλλά δώσε μόνο το όνομα σου και διεύθυνση. Γιατι αν δώσεις tracking number πιο πιθανό δεν θα κοιτάξουν καν αν ειναι εκεί, απλώς θα ψάξουν το tracking στο pc και θα σου πούνε κάτι άσχετο μιας και ειναι semitrackable και δεν έχουν ενημερώσεις αυτά τα δέματα μέσα στην Ελλαδα, εκτός από μια, την παραλαβή από τα ΕΛΤΑ στην Αθήνα. δλδ μπορεί να σου πούνε το δέμα ειναι στην Αθήνα και το δέμα να ειναι δίπλα τους.

Συνέχεια παραγγέλνω τέτοια φτηνό μικρο πραγματάκια (ηλεκτρονικά εξαρτήματα) Πρώτον κοιτάω αν υπάρχουν σε Choice εκεί θα κάνω παραγγελία πάνω από 10€ για να γλιτώσω τα μεταφορικά και θα έρθει συστημένο με την ACS σε 12-16 μέρες περίπου. Αν δεν τα βρίσκω σε Choice βάζω τουλάχιστον 3 παραγγελίες (από διαφορετικά καταστήματα) με Aliexpress saver shipping στο καλάθι και τα παραγγέλνω ταυτόχρονα, έτσι γίνεται ενοποίηση δεμάτων και αναβαθμίζονται σε Aliexpress standard shipping και έρχονται συστημενα με την ACS σε 12 -16 μέρες περίπου.

Επεξ/σία από sakisgri
Δημοσ.
1 ώρα πριν, sakisgri είπε

Μόλις μπήκα και τα είδα για να βεβαιωθώ περί aliexpress standard.

Είναι ώς Aliexpress Saver Shipping .

Άρα ίσως να έχουν φτάσει και να είναι στο κατάστημα ,αλλά προχθές ήρθε ο ταχυδρόμος και τα έχω και καλά μαζί του έως πολύ καλά,με είπε ότι δεν έχω κάτι άλλο.

Χμμμμ...ίσως να περιμένω και άλλο; Απο Ιανουάριο η παραγγελίες πάντως. Θα πάω μόλις βρώ και χρόνο στα ΕΛΤΑ μπας και ... 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
34 λεπτά πριν, AccountSaver είπε

Μόλις μπήκα και τα είδα για να βεβαιωθώ περί aliexpress standard.

Είναι ώς Aliexpress Saver Shipping .

Άρα ίσως να έχουν φτάσει και να είναι στο κατάστημα ,αλλά προχθές ήρθε ο ταχυδρόμος και τα έχω και καλά μαζί του έως πολύ καλά,με είπε ότι δεν έχω κάτι άλλο.

Χμμμμ...ίσως να περιμένω και άλλο; Απο Ιανουάριο η παραγγελίες πάντως. Θα πάω μόλις βρώ και χρόνο στα ΕΛΤΑ μπας και ... 

Ο ταχυδρόμος συνήθως παραδίδει ότι του δίνουν από το κατάστημα, λογικά δεν θα ξέρει να υπάρχει κάτι για εσένα εκεί.

Ναι, καλύτερα να πας μια βόλτα. Αν δεν ειναι εκεί τοτε κάπου αλλού στην διαδρομή κόλλησε.

Στο parcelsapp τι ακριβώς βλέπεις; Κάνω copy paste Κάτω από σελίδα 424 (ήταν σελίδα 425 αλλά άλλαξε σε 424) τι πρέπει να βλέπεις ανάλογα που βρίσκονται τα semitrackable (UA*********HU).

Στα semitrackable (απλή αποστολη) φαίνεται η πορεία του δέματος μέχρι να φτάσει στα ΕΛΤΑ. Μετά περιμένεις κάποια μέρα που θα αφήσει ο ταχυδρόμος το δέμα χωρίς ενημέρωση και υπογραφή (σαν ένα γράμμα).

• Από τα ΕΛΤΑ θα δείτε μόνο μια ενημέρωση που θα ειναι "Αποστολή αντικειμένου, ΟΥΓΓΑΡΙΑ"
  • Aπό το parcelsapp και cainiao θα δείτε και το "Arrived at local delivery center" που θα φανεί όταν τα ΕΛΤΑ σκανάρουν το δέμα (στην Αθήνα) και τπτ άλλο.

Με λίγα λόγια αν βλέπεις "Arrived at local delivery center" ειναι η στιγμή που τα ΕΛΤΑ σκαναρισαν το δέμα σου και πήρε το δρόμο προς την τοπική μονάδα διανομής της περιοχής σου. Από αυτή τη φάση μπορεί να κάνει από 1 μήνα μεχρι και 3 στην χειρότερη περίπτωση. Συνήθως κάνει 30-60 μέρες.

Επεξ/σία από sakisgri

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...