Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 710
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, Undertaker25 είπε

Στην Κ.Δ. ο Θεός είναι ο Χριστός. Και ισχύουν όσα ειπώθηκαν στην Καινή. Οι αρχιμάγοι που ανέφερες ήταν λάτρεις μια θρησκείας που θυσίαζε βρέφη εναποθέτοντας τα πυρωμένα χέρια ενός μπρούτζινου γλυπτού. 

-Ο θεος δεν ειναι ο χριστος,γιατι τοτε γιατι λέει οτι μιλαει με τον θεο?γιατι προσευχεται σε αυτόν?γιατι τον ρωταει γιατι τον ξεχασε?

-Ακομα και να ηταν,δεν ειδα να ζηταει πουθενα συγγνωμη για τις φρικαλεότητες.απλα παρεγραφησαν?

-οταν λεω αρχιμαγους,αναφερομαι στους επισημους εκπροσωπους σας,ανθιμους κλπ.

Επεξ/σία από suffocater
Δημοσ.
1 ώρα πριν, suffocater είπε

-Ο θεος δεν ειναι ο χριστος,γιατι τοτε γιατι λέει οτι μιλαει με τον θεο?γιατι προσευχεται σε αυτόν?γιατι τον ρωταει γιατι τον ξεχασε?

-Ακομα και να ηταν,δεν ειδα να ζηταει πουθενα συγγνωμη για τις φρικαλεότητες.απλα παρεγραφησαν?

Αν έχεις απορίες σχετικά με ένα δόγμα διαβάζεις το δόγμα και λυνεις τις απορίες σου. Εμένα μου άρεσαν οι θρησκείες γενικότερα και έτσι έχω διαβάσει γραφές και απο άλλες θρησκείες όπως Βέδες, Δωδεκαθεισμό λίγο παγανισμό κλπ. Το να στηνεις στη γωνια καποιον που πιστευει σε κατι χωρις να το γνωρίζει καλά, τι αποδεικνύει? Ακυρώνει το δόγμα και τη φιλοσοφία του? ή μήπως βρήκες τον αποκλειστικό αντιπρόσωπο της θρησκείας αυτής και έτσι νίκησες τη θρησκεία που δε σου αρέσει?

Επίσης φιλτράρεις όλα τα γεγονότα που συζητάμε μέσα απο το πρίσμα της αριστερής και της δεξιάς ιδεολογίας, και αν κάποιος δεν ειναι πολιτικοποιημένος και σου πάει κόντρα? Είναι δεξιός ή φασίστας? Εγω παράδειγμα συμφωνώ με ιδέες που έχουν όλοι οι συνδυασμοί και διαφώνω επίσης με ιδέες που έχουν όλοι οι συνδυασμοί, τι θα γίνει? Θα έιμαι αναρχικός για τους δεξιούς και φασίστας για τους αριστερούς? 

Καλό είναι λοιπόν η πολιτική συζήτηση να ειναι πολιτική και η κοινωνική κοινωνική και να μη βγάζουμε θυμό απέναντι σε μια άποψη που δεν έχει στόχο να επιτεθεί στα πιστεύω μας.

Τέλος τα έργα των ανθρώπων είναι εργα των ανθρώπων, και αν θελουμε να κρινουμε την οποία θρησκεία, τη κρίνουμε με βάση την πρωταρχική γραφή της και όχι από την μεθοδολογία και το τρόπο που αυτή ερμηνεύτηκε και καθιερώθηκε στην κοινωνία, καθώς δεν είναι ψεμα πως καθε θρησκεία καπηλεύτηκε απο διάφορες μορφές εξουσίας ώστε να εδραιωθούν νέα βασίλεια και αυτοκρατορίες εις βάρος άλλων. Ποιός έχει λοιπόν την τελική ευθύνη για τους πολέμους; 

Όπως λοιπόν δεν αρέσει να λέμε πως όλοι οι μουσουλμάνοι είναι τρομοκράτες, έτσι ισχύει και με τις υπόλοιπες θρησκείες και δόγματα, απλώς τα συμφέροντα αυτή τη στιγμή θα προωθήσουν τον μουσουλμανισμό στην Ευρώπη (και παγκοσμίως) για να οδηγηθούμε στη πανθρησκεία και εν συνεχεία στην ολοκλήρωση της παγκοσμιοποίησης. Οπότε θα χουμε έχουμε το στρατόπεδο των προγραμματισμένων να υπερασπίζεται το μουσουλμανισμό, τους φανατικούς να τον αναθεματίζουν, τους μουσουλμάνους να μη ξέρουν τι τους γίνεται και μέσα στο χάος να επιβληθεί η απόλυτη τάξη με το γνωστό διαίρει και βασίλευε.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Γράφει ο άλλος σε ένα σχόλιο στο fb με πιο δικαίωμα έβαλε ο δήμαρχος αυτό το γλυπτό. Γιατί δε μας ρώτησε λέει. 

Κάποιοι έχουν χάσει εντελώς την έννοια της δημοκρατίας. 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, suffocater είπε

Γιατι, γιατι, γιατι...πιστευε και μη ερευνα θα σου πουν οι ρασοφοροι η νομιζεις οτι ξερουν οι πιο πολλοι τι να απαντησουν.

Γιατι αν δεν εκανε αυτα που λες και πολυ περισσοτερα(θαυματα, ανασταση κτλ) πως θα γεμιζε το βιβλιο...για να πιστεψει ο αλλος και να ακουμπησει τον οβολο του.

• Like 1
Δημοσ.
18 λεπτά πριν, Ultimategr είπε

ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ ΣΑϊΤ!!!!!!! Να'σαι καλά. Μετά από πολύ καιρό θα κοιμηθώ ήσυχα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, strawhat_nikos είπε

Αν έχεις απορίες σχετικά με ένα δόγμα διαβάζεις το δόγμα και λυνεις τις απορίες σου. Εμένα μου άρεσαν οι θρησκείες γενικότερα και έτσι έχω διαβάσει γραφές και απο άλλες θρησκείες όπως Βέδες, Δωδεκαθεισμό λίγο παγανισμό κλπ. Το να στηνεις στη γωνια καποιον που πιστευει σε κατι χωρις να το γνωρίζει καλά, τι αποδεικνύει? Ακυρώνει το δόγμα και τη φιλοσοφία του? ή μήπως βρήκες τον αποκλειστικό αντιπρόσωπο της θρησκείας αυτής και έτσι νίκησες τη θρησκεία που δε σου αρέσει?

Επίσης φιλτράρεις όλα τα γεγονότα που συζητάμε μέσα απο το πρίσμα της αριστερής και της δεξιάς ιδεολογίας, και αν κάποιος δεν ειναι πολιτικοποιημένος και σου πάει κόντρα? Είναι δεξιός ή φασίστας? Εγω παράδειγμα συμφωνώ με ιδέες που έχουν όλοι οι συνδυασμοί και διαφώνω επίσης με ιδέες που έχουν όλοι οι συνδυασμοί, τι θα γίνει? Θα έιμαι αναρχικός για τους δεξιούς και φασίστας για τους αριστερούς? 

Καλό είναι λοιπόν η πολιτική συζήτηση να ειναι πολιτική και η κοινωνική κοινωνική και να μη βγάζουμε θυμό απέναντι σε μια άποψη που δεν έχει στόχο να επιτεθεί στα πιστεύω μας.

Τέλος τα έργα των ανθρώπων είναι εργα των ανθρώπων, και αν θελουμε να κρινουμε την οποία θρησκεία, τη κρίνουμε με βάση την πρωταρχική γραφή της και όχι από την μεθοδολογία και το τρόπο που αυτή ερμηνεύτηκε και καθιερώθηκε στην κοινωνία, καθώς δεν είναι ψεμα πως καθε θρησκεία καπηλεύτηκε απο διάφορες μορφές εξουσίας ώστε να εδραιωθούν νέα βασίλεια και αυτοκρατορίες εις βάρος άλλων. Ποιός έχει λοιπόν την τελική ευθύνη για τους πολέμους; 

Όπως λοιπόν δεν αρέσει να λέμε πως όλοι οι μουσουλμάνοι είναι τρομοκράτες, έτσι ισχύει και με τις υπόλοιπες θρησκείες και δόγματα, απλώς τα συμφέροντα αυτή τη στιγμή θα προωθήσουν τον μουσουλμανισμό στην Ευρώπη (και παγκοσμίως) για να οδηγηθούμε στη πανθρησκεία και εν συνεχεία στην ολοκλήρωση της παγκοσμιοποίησης. Οπότε θα χουμε έχουμε το στρατόπεδο των προγραμματισμένων να υπερασπίζεται το μουσουλμανισμό, τους φανατικούς να τον αναθεματίζουν, τους μουσουλμάνους να μη ξέρουν τι τους γίνεται και μέσα στο χάος να επιβληθεί η απόλυτη τάξη με το γνωστό διαίρει και βασίλευε.

Δεν έχω απορίες,ούτε τον έστησα στη γωνιά επειδή δε γνωρίζει.Δεν με ενοχλεί η αγνοια απο μονη της(αν και στο θέμα της θρησκείας τη θεωρώ ασυμβιβαστη-αν ειναι να διαλέξεις κοσμοθεωρία,τουλ. μάθε τι πιστεύεις),και εκτιμώ αυτούς που λένε με θαρρος οτι δε γνωρίζουν.
Ανέφερε κάτι που δεν ισχύει και τον διόρθωσα.
Στη συνέχεια του έκανα μια απλή ερώτηση,και η απαντηση που πήρα(και εσβησε και γι αυτο δεν της ειδες μαλλον),ήταν οτι είμαι ασχετος και δε γνωρίζω τη χριστιανικη μυθολογία.
Βεβαια,μια απλή,ευθεία απάντηση δεν πήρα.
Ούτε και περίμενα να πάρω,για να του δείξω πως δεν μπορεί να απαντήσει το έκανα.
Κατα τα άλλα,σε γενικές γραμμες συμφωνω στο υπολοιπο ποστ σου.

45 λεπτά πριν, Ultimategr είπε

Ναι,σε ευχαριστώ για τα link,αλλα εξακολουθω να μην εχω πάρει μια απλή,ευθεία απάντηση σε αυτά που ρώτησα.
Οπότε,αν μπορεις,εστω και με 3-4 γραμμες να μου απαντήσεις,θα ήταν πολυ ενδιαφέρον.
Εκτός αυτου,στα link που παρεθεσες,υπάρχουν αντιπαραθέσεις απο τη μια σειρά στην αλλη.
Για παραδειγμα,λεει οτι ο θεος δεν έχει αίμα(στο οποίο συμπερασμα καταλήγει επειδή δεν το εχουμε δει να χύνεται-αρα δεν υπαρχει),και 2 σειρές πιο κάτω,οτι πρεπει να χυθει αίμα θεού.
Ας διαλεξει.

Επεξ/σία από suffocater
  • Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, suffocater είπε

Ναι,σε ευχαριστώ για τα link,αλλα εξακολουθω να μην εχω πάρει μια απλή,ευθεία απάντηση σε αυτά που ρώτησα.
Οπότε,αν μπορεις,εστω και με 3-4 γραμμες να μου απαντήσεις,θα ήταν πολυ ενδιαφέρον.
Εκτός αυτου,στα link που παρεθεσες,υπάρχουν αντιπαραθέσεις απο τη μια σειρά στην αλλη.
Για παραδειγμα,λεει οτι ο θεος δεν έχει αίμα,και 2 σειρές πιο κάτω,οτι πρεπει να χυθει αίμα θεού.
Ας διαλεξει.

H συγκεκριμμενη ιστοσελιδα εχει παρα πολλες πληροφοριες πανω σε θεολογικα θεματα,τα παραπανω ειναι απο μια γρηγορη αναζητηση.

http://www.oodegr.com/oode/theos/ypost1.htm

Καλυτερη απαντηση θα μπορεσει να δοσει καποιος θεολογος,εγω ειμαι των θετικων επιστημων.

Οσο αφορα τον phylax προσωπικα δεν μου αρεσει.Υποτιθεται οτι αναπαριστα τον Ταλω ,αλλα με το εντονο κοκκινο χρωμα και το κεφαλι θυμιζει κοκκινοδιανο.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, Ultimategr είπε

H συγκεκριμμενη ιστοσελιδα εχει παρα πολλες πληροφοριες πανω σε θεολογικα θεματα,τα παραπανω ειναι απο μια γρηγορη αναζητηση.

http://www.oodegr.com/oode/theos/ypost1.htm

Καλυτερη απαντηση θα μπορεσει να δοσει καποιος θεολογος,εγω ειμαι των θετικων επιστημων.

Οσο αφορα τον phylax προσωπικα δεν μου αρεσει.Υποτιθεται οτι αναπαριστα τον Ταλω ,αλλα με το εντονο κοκκινο χρωμα και το κεφαλι θυμιζει κοκκινοδιανο.

Well,thx for trying anyway.
-Οσο για τον Ταλω(δεν ξέρω αν ισχύει),αλλα να τα βλέπουν καποιοι που εσκιζαν τα ιμάτια τους οτι ειναι ο διαβολος κλπ.

Επεξ/σία από suffocater
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, suffocater είπε

Well,thx for trying anyway.
-Οσο για τον Ταλω(δεν ξέρω αν ισχύει),αλλα να τα βλέπουν καποιοι που εσκιζαν τα ιμάτια τους οτι ειναι ο διαβολος κλπ.

Ο Δημαρχος δηλωσε οτι συμβολιζει τον Ταλω http://www.iefimerida.gr/news/390345/ti-akrivos-symvolizei-o-phylax-o-kokkinos-aggelos-sto-p-faliro-poy-ton-gkremisan-eikones

• Thanks 1
Δημοσ.

Να αρχισω και εγω να βαζω link για το πιστευε και μη ερευνα και το πως δοκιμαζουν να τα μπαλωσουν αλλη μια φορα...οχι δεν θα το κανω ουτως η αλλως ειναι ευκολο να βρεθει με ενα googlαρισμα οπως και θεωρω οτι δεν χρειαζεται και πολυ μυαλο να καταλαβει καποιος πως λειτουργει η επιχειρηση.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...