Jiakometi Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2018 Χωρίς καμία διάθεση flame θα -πω ότι ναι μεν οι μη καπνιστές δικαιούνται τον χώρο που σέβεται την επιλογή τους αλλά και οι καπνιστές το ίδιο. Από την στιιγμή που υπΆρχει ο αντικαπνιστικός νόμος δεν μπορούν «νόμιμα» να λειιτουργήσουν μαγαζιά για καπνίζοντες οπότε μία διαφοροποίηση στον νόμο ίσως ήταν περισσότερο χρήσιμη για τους μη καπνιστές μια και θα έδινε διέξοδο στους καπνιστές να συχνάζουν σε συγεκριμένους χώρους που δεν θα ενοχλούν. 1 1
liakjim Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) 12 λεπτά πριν, Jiakometi είπε Χωρίς καμία διάθεση flame θα -πω ότι ναι μεν οι μη καπνιστές δικαιούνται τον χώρο που σέβεται την επιλογή τους αλλά και οι καπνιστές το ίδιο. Από την στιιγμή που υπΆρχει ο αντικαπνιστικός νόμος δεν μπορούν «νόμιμα» να λειιτουργήσουν μαγαζιά για καπνίζοντες οπότε μία διαφοροποίηση στον νόμο ίσως ήταν περισσότερο χρήσιμη για τους μη καπνιστές μια και θα έδινε διέξοδο στους καπνιστές να συχνάζουν σε συγεκριμένους χώρους που δεν θα ενοχλούν. Λυπάμαι αλλά όταν εκπέμπεις μια επιβεβαιωμένα θανάσιμη ουσία στον αέρα από την οποία είναι αδύνατον να προστατεύσω τον εαυτό μου αλλά και τους ανθρώπους μου, τότε εξορισμού παύεις να έχεις το οποιοδήποτε δικαίωμα . Στον εγκέφαλό μου αλλά και σε οποιαδήποτε λογικό νου, το ανωτέρω είναι τόσο αδιαπραγμάτευτο που αναρωτιέμαι γιατί εξακολουθεί και υφίσταται προς συζήτηση. Δυστυχώς η Ελλάδα είναι ουραγός και εδώ. Φρικαρω που βλέπω γονείς να καπνίζουν δίπλα στα παιδιά τους και ακόμα η πρόνοια δεν τους τα έχει πάρει. Είναι απίστευτο πραγματικά. Για να γυρίσουμε στο θέμα μας, αν κάποιοι από εσάς έρθετε για καφέ στον Ωρωπό και αναγκαστικά θα μείνετε μέσα λόγω κρύου, το καφέ που βρίσκεται στην αφετηρία του κτελ, εκτός από καταπληκτικό καφέ, απαγορεύει το κάπνισμα στον κάτω όροφο. Επεξ/σία 27 Ιανουαρίου 2018 από liakjim 13 3
vasilk Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) 12 ώρες πριν, Jiakometi είπε Χωρίς καμία διάθεση flame θα -πω ότι ναι μεν οι μη καπνιστές δικαιούνται τον χώρο που σέβεται την επιλογή τους αλλά και οι καπνιστές το ίδιο. Από την στιιγμή που υπΆρχει ο αντικαπνιστικός νόμος δεν μπορούν «νόμιμα» να λειιτουργήσουν μαγαζιά για καπνίζοντες οπότε μία διαφοροποίηση στον νόμο ίσως ήταν περισσότερο χρήσιμη για τους μη καπνιστές μια και θα έδινε διέξοδο στους καπνιστές να συχνάζουν σε συγεκριμένους χώρους που δεν θα ενοχλούν. Ναι φίλε μου αλλά τώρα μας γ@μπ@ς το θέμα αν αρχίσουμε αυτά. Άνοιξε ένα άλλο θέμα καλύτερα να βγάλουμε την πίκρα μας. Εσύ για το ότι δεν μπορείς να καπνίσεις νόμιμα και εμείς που δεν μπορούμε να φάμε κάπου που δεν καπνίζουν. Αφού την ξέρεις την κατάληξη. Άσε καθαρό αυτό το θέμα να μάθουμε κανένα μαγαζί και εμείς, να έχουμε μια επιλογή. Ούτε δυο σελίδες δεν κράτησε. Edit. Το μήνυμα γράφτηκε στο άλλο θέμα με τα εστιατόρια. Εδώ μια χαρά είμαστε να πούμε ο καθένας την πίκρα, το πόνο και το αποθημένο μας. Επεξ/σία 28 Ιανουαρίου 2018 από vasilk 2
tsioulak Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2018 10 λεπτά πριν, liakjim είπε Λυπάμαι αλλά όταν εκπέμπεις μια επιβεβαιωμένα θανάσιμη ουσία στον αέρα από την οποία είναι αδύνατον να προστατεύσω τον εαυτό μου αλλά και τους ανθρώπους μου, τότε εξορισμού παύεις να έχεις το οποιοδήποτε δικαίωμα . Στον εγκέφαλό μου αλλά και σε οποιαδήποτε λογικό νου, το ανωτέρω είναι τόσο αδιαπραγμάτευτο που αναρωτιέμαι γιατί εξακολουθεί και υφίσταται προς συζήτηση. Δυστυχώς η Ελλάδα είναι ουραγός και εδώ. Φρικαρω που βλέπω γονείς να καπνίζουν δίπλα στα παιδιά τους και ακόμα η πρόνοια δεν τους τα έχει πάρει. Είναι απίστευτο πραγματικά. Για να γυρίσουμε στο θέμα μας, αν κάποιοι από εσάς έρθετε για καφέ στον Ωρωπό και αναγκαστικά θα μείνετε μέσα λόγω κρύου, το καφέ που βρίσκεται στην αφετηρία του κτελ, εκτός από καταπληκτικό καφέ, απαγορεύει το κάπνισμα στον κάτω όροφο. Καλα χαλαρωσε λιγο, δεν ειναι και mustard gas ο καπνος του τσιγαρου, αν ηταν τοσο επικίνδυνο για την δημοσια υγεια τοτε θα ειχε απαγορευτει η πωληση και η χρηση. Επισης με τους φορους που πληρωνουμε εμεις οι καπνιστες (οσοι απο εμας δεν αγοραζουν λαθραια τουλαχιστον) μια χαρα εχουμε δικαιωμα, δεν λεω να καπνιζουμε σε παιδοτοπους και τετοια μαγαζια (και εγω δεν καπνιζω μεσα σε μαγαζια που ξερω οτι συχναζουν οικογενειες με παιδια ακομα και αν ειμαι ο μονος πελατης του μαγαζιου), αυτο που ειπε ο Jiakometi ειναι μια καλη ιδεα και θα βοηθουσε και τις δυο ομαδες πολιτων. 2 4
Constant1ne Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2018 4 ώρες πριν, tsioulak είπε Καλα χαλαρωσε λιγο, δεν ειναι και mustard gas ο καπνος του τσιγαρου, αν ηταν τοσο επικίνδυνο για την δημοσια υγεια τοτε θα ειχε απαγορευτει η πωληση και η χρηση. Επισης με τους φορους που πληρωνουμε εμεις οι καπνιστες (οσοι απο εμας δεν αγοραζουν λαθραια τουλαχιστον) μια χαρα εχουμε δικαιωμα, δεν λεω να καπνιζουμε σε παιδοτοπους και τετοια μαγαζια (και εγω δεν καπνιζω μεσα σε μαγαζια που ξερω οτι συχναζουν οικογενειες με παιδια ακομα και αν ειμαι ο μονος πελατης του μαγαζιου), αυτο που ειπε ο Jiakometi ειναι μια καλη ιδεα και θα βοηθουσε και τις δυο ομαδες πολιτων. Α εντάξει αφού δε σκοτώνει ακαριαία και προκαλεί μόνο καρκίνο είμαστε οκ. Ευχαριστούμε για τη διευκρίνιση. Όχι, δεν έχεις κανένα δικαίωμα να αναγκάζεις άλλους να το εισπνέουν. Δεν μπορούμε να συζητάμε τα αυτονόητα το 2018 σε αυτή τη χώρα. 14 4
fisherman95 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) 10 ώρες πριν, tsioulak είπε Καλα χαλαρωσε λιγο, δεν ειναι και mustard gas ο καπνος του τσιγαρου, αν ηταν τοσο επικίνδυνο για την δημοσια υγεια τοτε θα ειχε απαγορευτει η πωληση και η χρηση. Επισης με τους φορους που πληρωνουμε εμεις οι καπνιστες (οσοι απο εμας δεν αγοραζουν λαθραια τουλαχιστον) μια χαρα εχουμε δικαιωμα, δεν λεω να καπνιζουμε σε παιδοτοπους και τετοια μαγαζια (και εγω δεν καπνιζω μεσα σε μαγαζια που ξερω οτι συχναζουν οικογενειες με παιδια ακομα και αν ειμαι ο μονος πελατης του μαγαζιου), αυτο που ειπε ο Jiakometi ειναι μια καλη ιδεα και θα βοηθουσε και τις δυο ομαδες πολιτων. Καλά χαλάρωσε λίγο. Με τους φόρους που πληρώνουμε εμείς οι σκοπευτές (όσοι από εμάς δε αγοράζουν λαθραία τουλάχιστον), μια χαρά δικαίωμα έχουμε να πυροβολούμε, δε λέω σε παιδότοπους, αλλά σε κανένα καφενέ ρε αδερφέ. Φιλικά πάντα. Επεξ/σία 28 Ιανουαρίου 2018 από fisherman95 4
tsioulak Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2018 11 λεπτά πριν, fisherman95 είπε Καλά χαλάρωσε λίγο. Με τους φόρους που πληρώνουμε εμείς οι σκοπευτές (όσοι από εμάς δε αγοράζουν λαθραία τουλάχιστον), μια χαρά δικαίωμα έχουμε να πυροβολούμε, δε λέω σε παιδότοπους, αλλά σε κανένα καφενέ ρε αδερφέ. Φιλικά πάντα. Εχω γνωστους που ασχολουνται με σκοποβολη, τι τρελους φορους πληρωνετε; Δεν με εχουν αναφερει οι γνωστοι μου κατι. 1
Super Moderators billdanos Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2018 Super Moderators Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2018 10 hours ago, tsioulak said: Καλα χαλαρωσε λιγο, δεν ειναι και mustard gas ο καπνος του τσιγαρου, αν ηταν τοσο επικίνδυνο για την δημοσια υγεια τοτε θα ειχε απαγορευτει η πωληση και η χρηση. Επισης με τους φορους που πληρωνουμε εμεις οι καπνιστες (οσοι απο εμας δεν αγοραζουν λαθραια τουλαχιστον) μια χαρα εχουμε δικαιωμα, δεν λεω να καπνιζουμε σε παιδοτοπους και τετοια μαγαζια (και εγω δεν καπνιζω μεσα σε μαγαζια που ξερω οτι συχναζουν οικογενειες με παιδια ακομα και αν ειμαι ο μονος πελατης του μαγαζιου), αυτο που ειπε ο Jiakometi ειναι μια καλη ιδεα και θα βοηθουσε και τις δυο ομαδες πολιτων. Ένας μια φορά μου είπε κάτι αντίστοιχο σε μια ευγενική παρατήρηση που του έκανα σε εστιατόριο. Ήταν ο μόνος που άναψε και μάλιστα πούρο. Μου είπε στο τέλος πως σε αυτόν αρέσει η μυρωδιά και το πούρο δεν είναι κάτι τόσο ενοχλητικό... Του απάντησα πως και σε μένα αρέσει η μυρωδιά της κλ@ν!*ς όποτε δεν θα είχε πρόβλημα φαντάζομαι εκεί που θα καθόμουν δίπλα του να ρίξω 2-3 καλές... Ακομψο μεν, το ίδιο σαν άλλοθι δε... Θα συμφωνούσα όμως στο να υπάρχουν χώροι που θα αναγράφουν ξεκάθαρα απ έξω πως είναι για καπνιστές. Απλά δεν θα ήμουν πελάτης τους. 5
fisherman95 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2018 7 λεπτά πριν, tsioulak είπε Εχω γνωστους που ασχολουνται με σκοποβολη, τι τρελους φορους πληρωνετε; Δεν με εχουν αναφερει οι γνωστοι μου κατι. Δε μίλησα για τρελούς φόρους. 24%, αλλά ένα πακέτο ατσάλινες, κοστίζει όσο 10 πακέτα τσιγάρα. Ας μην επεκταθούμε στις ρίψεις φυσιγγίων. Εκεί ξεφεύγει. 1
FilipposMD Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Όντως, να μην χαλάσουμε το τόπικ, αλλά να γράψω μερικά πράγματα για να μην γράφονται ανακρίβειες: 1. Οι καπνιστές στην Ελλάδα είναι εμφανώς λιγότεροι από τους μη καπνιστές. Για να μην υπάρχουν αμφιβολίες για τις πηγές, ορίστε μία από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας: http://www.who.int/tobacco/surveillance/policy/country_profile/grc.pdf και από την Ευρωπαϊκή Ένωση: http://ec.europa.eu/commfrontoffice/publicopinion/index.cfm/ResultDoc/download/DocumentKy/79028 2. To παθητικό κάπνισμα είναι όντως τόσο σοβαρό και έχει τραγικές συνέπειες. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία στην επιστημονική κοινότητα επ' αυτού. Στην Ελλάδα κάθε χρόνο πεθαίνουν περίπου 2.000 άτομα εξαιτίας του παθητικού καπνίσματος. Μιλάμε για μια κωμόπολη ΚΑΘΕ χρόνο. Εδώ τα στοιχεία: https://vizhub.healthdata.org/gbd-compare/ 3. Όχι, δεν μπορούν να υπάρχουν νόμιμα μαγαζιά για καπνιστές, γιατί είναι απαράδεκτο εν έτει 2018 να έχουμε χώρους εργασίας που αποδεδειγμένα είναι καρκινογόνοι (και όχι μόνο) για τους εργαζομένους. Μόνο αν οι σερβιτόροι πχ κυκλοφορούσαν με μάσκες οξυγόνου. 4. Η Ελλάδα έχει υπογράψει διεθνείς συνθήκες που τη δεσμεύουν να εφαρμόσει την απαγόρευση του καπνίσματος και η πλειονότητα των Ελλήνων είναι σύμφωνη, σύμφωνα με σχετικές μελέτες. Ο μόνος πραγματικός λόγος που δεν εφαρμόζεται είναι αυτός: http://messiniapress.gr/2017/08/29/tin-antidrasi-samara-prokalese-episkepsi-tou-alexi-tsipra-stin-papastratos/ Ο νυν και ο πρώην πρωθυπουργός της χώρας μαλώνουν για το ποιός έκανε τη μεγαλύτερη αβάντα στην καπνοβιομηχανία, τη στιγμή που σε άλλες χώρες μέχρι και τα συνταξιοδοτικά funds πουλάνε τις μετοχές που έχουν σε καπνοβιομηχανίες, γιατί θεωρείται ντροπή και ανηθικότητα να βγάζουν κέρδη από τη βιομηχανία που πουλάει θανατηφόρα προϊόντα. Αυτα. Επί του θέματος τώρα, δυστυχώς όποτε έρχομαι στην Ελλάδα με το παιδί, το μόνο μέρος που πηγαίνουμε είναι τα μεγάλα εμπορικά (τύπου Mall/Golden Hall), όπου με μία εξάιρεση, δεν έχω δει να καπνίζουν σε εσωτερικό χώρο. Δεν είναι και τα ιδανικά μέρη, αλλά τι να κάνεις; Επεξ/σία 28 Ιανουαρίου 2018 από FilipposMD 20 5
Super Moderators Snoob Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2018 Super Moderators Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2018 Μεταφέρθηκαν εδώ τα εκτός θέματος μηνύματα από εδώ. Παρακαλώ μην συνεχίσετε αυτή την κουβέντα στο νήμα για τα εστιατόρια που απευθύνονται σε μη καπνιστές, κρατήστε το νήμα καθαρό για να ενημερώνονται όσοι θέλουν. Εδώ, η συζήτηση χωρίς προσωπικές αντιπαραθέσεις και χαρακτηρισμούς. Ευχαριστώ.
antemore Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2018 Εγω δεν μπορω να καταλαβω πως οι Ελληνες δεν αντεχουν χωρις τσιγαρο στην Ελλαδα αλλα αν πανε στο εξωτερικο θα τηρησουν ολους τους σχετικους ορους (εξω απο τα μαγαζια στο κρυο, σε συγκεκριμενα σημεια στον δρομο κλπ) 15 1
Ntinaras Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2018 13 ώρες πριν, Jiakometi είπε Χωρίς καμία διάθεση flame θα -πω ότι ναι μεν οι μη καπνιστές δικαιούνται τον χώρο που σέβεται την επιλογή τους αλλά και οι καπνιστές το ίδιο. Από την στιιγμή που υπΆρχει ο αντικαπνιστικός νόμος δεν μπορούν «νόμιμα» να λειιτουργήσουν μαγαζιά για καπνίζοντες οπότε μία διαφοροποίηση στον νόμο ίσως ήταν περισσότερο χρήσιμη για τους μη καπνιστές μια και θα έδινε διέξοδο στους καπνιστές να συχνάζουν σε συγεκριμένους χώρους που δεν θα ενοχλούν. Αυτη η διαφοριοποιηση ειχε ξεκινησει καπου το 2007. Και μαντεψε, οι καπνιστες θελαν να καπνιζουν ΚΑΙ στους δυο χωρους. 3 1
Joshua21 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2018 10 λεπτά πριν, Ntinaras είπε Αυτη η διαφοριοποιηση ειχε ξεκινησει καπου το 2007. Και μαντεψε, οι καπνιστες θελαν να καπνιζουν ΚΑΙ στους δυο χωρους. Και μάντεψε, την ίδια στιγμή οι μη καπνιστές ήθελαν οι καπνιστές να μην καπνίζουν σε κανέναν χώρο. 1
NT1G Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2018 29 λεπτά πριν, antemore είπε Εγω δεν μπορω να καταλαβω πως οι Ελληνες δεν αντεχουν χωρις τσιγαρο στην Ελλαδα αλλα αν πανε στο εξωτερικο θα τηρησουν ολους τους σχετικους ορους (εξω απο τα μαγαζια στο κρυο, σε συγκεκριμενα σημεια στον δρομο κλπ) Τσάμπα μάγκες; 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα