Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 24,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

5900

• HERTHAN

1466

• ekrepali

1040

• DownUNDERground

753

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, Volteros100 είπε

Ωραία, κοίτα λοιπο΄ν πώς υπολογίζεται η ρήτρα:

Εδώ γράφει την τιμή της LI για την περίπτωση του λογαρισμού https://www.enexgroup.gr/el/day-ahead-market-figures
Αν πάρεις την περίοδο από 1-20 Ιανουαρίου για παράδειγμα, παίρνεις τη μέση τιμή 214,21
Τωρα αυτό, το πολλαπλασιάζεις με 1,25, του προσθέτεις 11,5 και από το αποτέλεσμα αφαιρείς το όριο σου, που είναι 50.
Δηλαδή: (1,25*214,21+11,5)-50 =229,62 (€/MHw)
Αυτό σημάινει, ότι για κάθε κιλοβατώρα που καταναλώνεις, στη συμφωνημένη βασική χρέωση της ΗΡΩΝ, προσθέτει και 22,9 λεπτά.
Αν δηλαδή εσύ νόμιζες ότι με την έκπτωση συνέπειας πληρώνεις (1-0,45)*11 = 6,05 λεπτά, στην ουσία πληρώνεις 28,95λεπτά την κιλοβατώρα

• Like 1
Δημοσ.
8 ώρες πριν, Giannis_Io είπε

Το  zero έχει ξεκινήσει εδώ και κάτι μήνες από τότε που η χονδρική πήρε την ανηφορε. Εγώ το Σεπτέμβριο έφυγα από αυτούς και στην προσπάθεια τους να με κρατήσουν μου πρότειναν ένα "εξαιρετικο και καινοτόμο πρόγραμμα" το zero. 

Ο διάλογος που ακολούθησε είχε μεγάλη πλάκα καθώς η κυρία προσπαθούσε να με πείσει ότι δεν υπάρχει ρήτρα. Βέβαια όταν την ρώτησα ποια είναι η τιμή της κιλοβατώρας σε αυτό το τόσο γαμάτο πρόγραμμα δεν μπορούσε να μου πει μια συγκεκριμένη τιμή επειδή "αυτή εξαρτάται από την πορεία της αγοράς". 

Κατά τα άλλα το zero δεν έχει ρήτρα...

Όντως, κι εγώ τον άφησα τον εκπρόσωπο να μου το παρουσιάσει για να δω πόσο μπορώ να κρατηθώ χωρίς να γελάσω - δεν κράτησε πολύ, μόλις τον ρώτησα την τιμή της κιλοβατώρας, τα μάσησε, να πρέπει να κάνουμε υπολογισμούς, λέω να σε πω εγώ; Και μόλις τον είπα, ακολούθησε μια μικρή παύση, με χαιρέτησε και το'κλεισε.

Καπάκι πήρα τη μάνα μου να την προειδοποιήσω, δεν πρόλαβε να κλείσει το τηλέφωνο μαζί μου, τσουπ, να το τηλέφωνο. Τον γείωσε με συνοπτικές...

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Με πήρε η elpedison να μου πουλήσει πιο φθηνό πρόγραμμα από τη ΔΕΗ, με σταθερή τιμή και χωρίς ρήτρα. Για 100 kwh τον μήνα θα πληρώνω 28€, "χωρίς αυτό να σημαίνει ότι χρεώνουν 0,28 την kWh". Όταν την εξήγησα τηλεφωνικά πώς κάνουμε διαίρεση στα μαθηματικά, άρχισε να τσιρίζει ότι δεν είναι έτσι και της το έκλεισα...

Την επόμενη φορά θα πω με το καλημέρα ότι είμαι φίλος με τον @korakios και τον @washcloud , να δω εάν θα με ενημερώσουν 😂

Επεξ/σία από ekechagi
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

...εν τω μεταξύ μόλις μίλησα με Volterra : αρχές Δεκέμβρη είχα "διαβεβαίωση" από δυο υπαλλήλους (που είχαν - υποτίθεται - "σχετική ενημέρωση από την εταιρία", άρα αυτό και μεταφέρανε) ότι "δεν σκοπεύει η εταιρία να κάνει αλλαγή τιμολογίων σε υφιστάμενα τιμολόγια προγραμμάτων ΣΤΑΘΕΡΗΣ τιμής" και να μην το κουνήσω από τις δύο ("προνομιακές") παροχές που έχω (η 2η στους γονείς) σ' αυτούς. Η υπάλληλος σήμερα επιβεβαίωσε πως όντως - ακόμα - αυτή την γραμμή έχουν. Το αναφέρω για όσους τυχόν είναι σε ("παλιό") σταθερό Volterra και έχουν ένα άγχος (όπως κι εγώ), ειδικά για συμβόλαια που πλησιάζουν στην λήξη τους αυτόν τον καιρό (όπως εγώ - των γονιών).

Προφανώς πάντοτε πτερόεντα από φύσεως τα έπεα, αλλά "από το τίποτα", ΚΑΤΙ είναι σαν "επιβεβαιωμένη" (χμμμ...τεσπα) πληροφορία (...και μάλλον είναι και "αρνητικό δείγμα" για την φημολογία του Νοέμβρη ότι έβγαινε για πούλημα από τον Άβακα,,,,,,,,,,,μέχρι φυσικά να γίνει το ανάποδο :ρ)

Ανασάντε! :-) (....για λίγο :ρ)

9 λεπτά πριν, ekechagi είπε

Με πήρε η elpedison να μου πουλήσει πιο φθηνό πρόγραμμα από τη ΔΕΗ, με σταθερή τιμή και χωρίς ρήτρα. Για 100 kwh τον μήνα θα πληρώνω 28€, "χωρίς αυτό να σημαίνει ότι χρεώνουν 0,28 την kWh". Όταν την εξήγησα τηλεφωνικά πώς κάνουμε διαίρεση στα μαθηματικά, άρχισε να τσιρίζει ότι δεν είναι έτσι και της το έκλεισα...

Την επόμενη φορά θα πω με το καλημέρα ότι είμαι φίλος με τον @korakios και τον @washcloud , να δω εάν θα με ενημερώσουν 😂

...βασικά άσε τον Korakio στην ησυχία του τον άνθρωπο, μην τον αναφέρεις καν, πες τους μόνο ότι "θα πω τον Wash να σας πάρει να σας πει ΔΥΟ :P λογάκια...."

😂

(...άσχετο - ΔΕΝ σου είπανε ότι "αυτοί είναι οι φθηνότεροι απ' όλους, διότι βγάζει δικό τους πετρέλαιο ο όμιλος"......;

....Πάει,,,,χαλάσανε κι αυτοί.....🤪)

Επεξ/σία από washcloud
Δημοσ.

Καλησπερα, εχω watt-volt με το προγραμμα τιμη stable. Μεχρι και πριν λιγους μηνες ολα καλα, απο τοτε που ανεβηκε η τιμη ρευματος, μου ερχεται +ρητρα. Μεχρι στιγμης ειχα δωσει 220 για την ρητρα. Ο προηγουμενος λογαριασμος μου ηταν 185 (εκκαθαριστικος) τον οποιο πληρωσα. Μου ηρθε ξανα αυτο το μηνα (καθε μηνα ερχονται οι λογαριασμοι) εναντι 520 ευρω, και βλεπω οτι η ρητρα ειναι 300κατι ευρω. Με επικοινωνια δεν εβγαλα ακρη, ηταν αγενεστατη η γυναικα στο τηλ, και απο τα λιγα που μου ειπε ειναι οτι καθε μηνα θα μου ερχεται ρητρα. Εχω αλλους 3 λογαριασμους μεχρι τον εκκαθαριστικο, με αυτον τον ρυθμο θα εχω δωσει 1500 για 4 μηνες ρευμα. Περσυ ιδια περιοδο ειχα δωσει 450 για 4 μηνες και ειχαμε τα γερα τα κρυα που δεν εσβηνα κλιματιστικο καθολου. 

Η ερωτηση μου ειναι, ποσο ανεβηκε το ρευμα; Και τι μπορω να κανω για να ΜΗΝ τους πληρωσω; Εχω κανει προγραμμα τιμη stable για αυτον ακριβως τον λογο. Δεν δινω τοσα λεφτα για ρευμα, δουλευω 12 ωρες τη μερα και μου φαινεται παραλογο το ολο θεμα, ενας που εχει δηλαδη 3 παιδια τι θα πληρωσει; 

Ευχαριστω

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, TRILOBYTER είπε

Καλησπερα, εχω watt-volt με το προγραμμα τιμη stable. Μεχρι και πριν λιγους μηνες ολα καλα, απο τοτε που ανεβηκε η τιμη ρευματος, μου ερχεται +ρητρα. Μεχρι στιγμης ειχα δωσει 220 για την ρητρα. Ο προηγουμενος λογαριασμος μου ηταν 185 (εκκαθαριστικος) τον οποιο πληρωσα. Μου ηρθε ξανα αυτο το μηνα (καθε μηνα ερχονται οι λογαριασμοι) εναντι 520 ευρω, και βλεπω οτι η ρητρα ειναι 300κατι ευρω. Με επικοινωνια δεν εβγαλα ακρη, ηταν αγενεστατη η γυναικα στο τηλ, και απο τα λιγα που μου ειπε ειναι οτι καθε μηνα θα μου ερχεται ρητρα. Εχω αλλους 3 λογαριασμους μεχρι τον εκκαθαριστικο, με αυτον τον ρυθμο θα εχω δωσει 1500 για 4 μηνες ρευμα. Περσυ ιδια περιοδο ειχα δωσει 450 για 4 μηνες και ειχαμε τα γερα τα κρυα που δεν εσβηνα κλιματιστικο καθολου. 

Η ερωτηση μου ειναι, ποσο ανεβηκε το ρευμα; Και τι μπορω να κανω για να ΜΗΝ τους πληρωσω; Εχω κανει προγραμμα τιμη stable για αυτον ακριβως τον λογο. Δεν δινω τοσα λεφτα για ρευμα, δουλευω 12 ωρες τη μερα και μου φαινεται παραλογο το ολο θεμα, ενας που εχει δηλαδη 3 παιδια τι θα πληρωσει; 

Ευχαριστω

Δεν ξέρω τι είναι το stable που λες, δεν το βρήκα στη σελίδα τους, ίσως είναι παλιό πρόγραμμα.
Αν όντως ήταν χωρίς ρήτρα προσαρμογης, πρέπει να δεις πότε και γιατί άλλαξε. Αν άλλα λέει το συμβόλαιό σου και άλλα σου χρέωσαν μπορείς να ξεκινήσεις μια διαδικασία αμφισβήτισης που θέλει να καταλάβεις καλά τι έγινε με τις χρεώσεις και να διαβάσεις προσεκτικά τους όρους του συμβολαίου. Αν είχε όρο με ρήτρα, δε μπορείς να κάνεις κάτι, όλοι το ίδιο έπαθαν, λόγω της γενικής άυξησης της τιμής της ενέργειας.
Γενικώς αν δεν πληρώσεις, κινδυνεύεις να σου κάνουν διακοπή ηλεκτροδότησης.
Αν θες να μην έχει ρήτρα προσαρμογής, αυτή τη στιγμή το πιο φθηνό σταθερ'ο είναι της ΔΕΗ το myhome enter online, με 0,17€την κιλοβατώρα. Τις περσινές τιμές ξέχασέ τες σε κάθε περίπτωση, υπολόγιζε τουλάχιστον 50-80% επάνω 

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, TRILOBYTER είπε

Καλησπερα, εχω watt-volt με το προγραμμα τιμη stable. Μεχρι και πριν λιγους μηνες ολα καλα, απο τοτε που ανεβηκε η τιμη ρευματος, μου ερχεται +ρητρα.

άρα δεν είναι stable

Η ερωτηση μου ειναι, ποσο ανεβηκε το ρευμα;

0,30 μείον κρατική επιδότηση

Και τι μπορω να κανω για να ΜΗΝ τους πληρωσω;

τίποτα, απλά κάνε καταγγελία αν ήσουν σε σταθερό και σου βάλανε ρήτρα

14 λεπτά πριν, TRILOBYTER είπε

Εχω κανει προγραμμα τιμη stable για αυτον ακριβως τον λογο.

δες αν είχες ειδοποίηση αν αλλάξανε οι όροι

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, naive είπε

Δεν ξέρω τι είναι το stable που λες, δεν το βρήκα στη σελίδα τους, ίσως είναι παλιό πρόγραμμα.
Αν όντως ήταν χωρίς ρήτρα προσαρμογης, πρέπει να δεις πότε και γιατί άλλαξε. Αν άλλα λέει το συμβόλαιό σου και άλλα σου χρέωσαν μπορείς να ξεκινήσεις μια διαδικασία αμφισβήτισης που θέλει να καταλάβεις καλά τι έγινε με τις χρεώσεις και να διαβάσεις προσεκτικά τους όρους του συμβολαίου. Αν είχε όρο με ρήτρα, δε μπορείς να κάνεις κάτι, όλοι το ίδιο έπαθαν, λόγω της γενικής άυξησης της τιμής της ενέργειας.
Γενικώς αν δεν πληρώσεις, κινδυνεύεις να σου κάνουν διακοπή ηλεκτροδότησης.
Αν θες να μην έχει ρήτρα προσαρμογής, αυτή τη στιγμή το πιο φθηνό σταθερ'ο είναι της ΔΕΗ το myhome enter online, με 0,17€την κιλοβατώρα. Τις περσινές τιμές ξέχασέ τες σε κάθε περίπτωση, υπολόγιζε τουλάχιστον 50-80% επάνω 

Εχει νοημα να παω σε δεη λες; Αμα τους πιστολιασω και παω δεη τι θα κανουν;  

Δημοσ.
Μόλις τώρα, TRILOBYTER είπε

Εχει νοημα να παω σε δεη λες; Αμα τους πιστολιασω και παω δεη τι θα κανουν;  

Εγώ πήγα, το 0,17 είναι καλύτερο από το 0,30

Αν τους πιστολιάσεις θα σου κόψουν το ρεύμα (και ας έχεις αλλάξει πάροχο)

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, TRILOBYTER είπε

Εχει νοημα να παω σε δεη λες;

Αναφορά σε κείμενο

copy-paste
πλέον εξαρτάται απο το αν σε καλύπτει η επιδότηση

0,30 η τελική στα ρητροπρογράμματα
έχεις επιδότηση

0,03€/kw Σεπ
0,06€/kw Οκτ 0,08 KOT
0,13€/kw Νοε 0,16 KOT
0,165€/kw Δεκ 0,185 KOT
Σταθερά προγράμματα 0,02€/kw
μέχρι 300kw/μήνα

Ιαν : 0,16€/kw<150kw/μήνα και 0,12€/kw 150kw έως 300kw , 0,18€/kw για ΚΟΤ

άγνωστο τον επόμενο μήνα πόση , μέχρι πόσο χρόνο, για πόσα kw και με τι κριτήρια θα δίνεται

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, naive είπε

Εγώ πήγα, το 0,17 είναι καλύτερο από το 0,30

Αν τους πιστολιάσεις θα σου κόψουν το ρεύμα (και ας έχεις αλλάξει πάροχο)

Πως θα μου κοψουν το ρευμα αν εχω παει δεη; Αφου θα πληρωνω την δεη πλεον; Καλα και να το κοψουν κατεβαινω και ανεβαζω τον γενικο μεχρι να ερθει η δεη, αν εννοεις αυτο.

Τωρα εγω γιατι πιστευω οτι οσοι δουλευουν με βασικο δε θα μπορεσουν να τα πληρωνουν αυτα; 560 δεν ειναι ο βασικος; λολ

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 λεπτά πριν, TRILOBYTER είπε

Πως θα μου κοψουν το ρευμα αν εχω παει δεη;

δεν έχει σημασία

17 λεπτά πριν, TRILOBYTER είπε

Καλα και να το κοψουν κατεβαινω και ανεβαζω τον γενικο μεχρι να ερθει η δεη, αν εννοεις αυτο.

απο ΔΕΔΔΗΕ έρχονται

καλή συνέχεια απο μένα

8 λεπτά πριν, skoudinio είπε

Καλησπέρα παιδιά ήμουν στην ηρων και μου πρότειναν να έρθω στην εταιρεία το 4u, να το ακυρώσω και να πάω στην δεη? Έχω χίλιες κιλοβατώρες το τετράμηνο 

Αναφορά σε κείμενο

copy-paste
πλέον εξαρτάται απο το αν σε καλύπτει η επιδότηση

0,30 η τελική στα ρητροπρογράμματα
έχεις επιδότηση

Spoiler

0,03€/kw Σεπ
0,06€/kw Οκτ 0,08 KOT
0,13€/kw Νοε 0,16 KOT
0,165€/kw Δεκ 0,185 KOT
Σταθερά προγράμματα 0,02€/kw
μέχρι 300kw/μήνα

Ιαν : 0,16€/kw<150kw/μήνα και 0,12€/kw 150kw έως 300kw , 0,18€/kw για ΚΟΤ

άγνωστο τον επόμενο μήνα πόση , μέχρι πόσο χρόνο, για πόσα kw και με τι κριτήρια θα δίνεται

επίσης κατέβασε το excel της υπογραφής μου αν θες να συγκρίνεις σταθερά ή να δεις οτι τα προγράμματα με ρήτρα μικρές διαφορές έχουν πλέον

Επεξ/σία από korakios
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
22 ώρες πριν, stiv67 είπε

Οπότε δεν στέλνω κάτι σε αυτούς  και συνεχίζω την διαδικασία με τον νέο πάροχο (χαρτιά κτλ). Σωστά ?

...έτσι ακριβώς.

21 ώρες πριν, Volteros100 είπε

Η φίλη μας η ΔΕΗ με το MyhomeEnter δηλαδή είναι ο κύκλωπας των τυφλών;

Πόσο πια να πάει αυτή η ρήτρα;

Φαντάζομαι εννοείς 300kWh/4μηνο; Με τον ΗΡΩΝΑ που έχω μπλέξει (ΗΡΩΝ UP) έχω λογαριασμούς πότε διμήνου πότε μήνα πότε τριμήνου κ.ο.κ. Χοντρικά έναν εκκαθαριστικό που κοιτάζω αυτή τη στιγμή 12/4/21 - 12/7/21 δηλαδή 101 ημέρες 300kWh ημέρας και 125kWh νύχτας. Δηλαδή πολύ χοντρικά ~500kWh / 4μηνο . Συνεπώς με βάση τα λεγόμενα σου με συμφέρει σταθερό και όχι ρητροπρόγραμμα.

...ναι διότι προφανώς θέλουν να "καθαρίσουν" την αγορά από τους,,,μικρούς κι αλλοπαρμένους, και να ισχυροποιηθούν όσο γίνεται (ειδικά τώρα που πουλήθηκε κι άλλο μεγάλο της κομμάτι...). Και γενικά έχουν εμφανώς πάντα τις "κρατικές" (...ή κυβερνητικές, αν θες...) πλάτες. Όπως πάντα ο βασικός πάροχος στην Τηλεφωνία θα είναι ο ΟΤΕς, έτσι θα είναι και η ΔΕΗούλα στην Ενέργεια...Πάντα αυτοί θα κάνουν παιχνίδι, όταν θα τιγκάρουν στους ανεξόφλητους θα τους μπεϊλαουτάρει Το Κράτος, κλπ (και οι μικροί ας κόψουν τον λαιμό τους κλπκλπ). Τεσπα γι' αυτά και για άλλα, η ΔΕΗ έχει το πιο συμφέρον πακέτο σταθερής τιμής από το καλοκαίρι κι έπειτα : 0,18 & 0,17, μηνιαίο πάγιο "αστείο", 12 μήνες μόνο δέσμευση, 60€ μόνο ποινή πρόωρης αποχώρησης που μειώνεται κατά 20 κάθε 3μηνο, δέχεται νυχτερινό, δέχεται ΚΟΤ, δεν δείχνει διάθεση να κάνει αναπροσαρογές τιμών και άλλων όρων, προσφέρει όρους ξεκάθαρους, δεν κάνει "γητευτικό/ταχυδακτυλουργικό marketing με αλχημείες ψιλών γραμμάτων και εκπλήξεων", αποδίδει κανονικά τις κρατικές επιδοτήσεις. Ό,τι δηλαδή δεν κάνουν οι "εναλλακτικοί", που φάνηκε η "γύμνια" τους (από όλες τις απόψεις), από το καλοκαίρι κι εντεύθεν (που βέβαια ΜΕΧΡΙ το καλοκαίρι, ήταν προφανώς καλύτεροι, κυρίως με τις τιμές επί κιλοβατώρας).

Όπως ήδη σου είπαν, η αναπροσαρμογή (="ρήτρα") τον Γενάρη τρέχει  με 215. Τον Δεκέμβρη ήταν 240, Νοέμβρη 230, Οκτώβρη 200, Σεπτέμβρη 130 κτλ (πάντα έπαιζε γύρω στο 50άρι...μέχρι τον Απρίλη-Μάη περίπου που μας πέρασε κι άρχισε η κόλαση). Όσο θα βγαίνει ο χειμώνας και θα μειώνεται η ζήτηση, τόσο και θα πέφτει, αλλά είναι πολλοί παράγοντες (από τον κορωνοϊό μέχρι τον Πούτιν, και όχι μόνο) που εμπλέκονται σχετικά με το πόσο θα κατέβει και για πόσο καιρό θα σταθεροποιηθεί. Λογικά θα έχει μια γενική ύφεση μέχρι το επόμενο φθινόπωρο, χωρίς ίσως να ξαναπέσει κάτω από το κατοστάρι/μεγαβατώρα, και κάπου 'κει ίσως ξαναρχίσει πάλι ν' ανεβαίνει, χωρίς να φτάσει το χάλι του '21. Αλλά τις τιμές που ξέραμε, πιθανώς θα κάνουμε καιρό να τις ξαναδούμε - ΑΝ ποτέ τις ξαναδούμε...

...όχι /4μηνο, 300/kWh ανά ΜΗΝΑ. Καθώς είναι το επιδοτούμενο όριο (από 'κει και πέρα, "0,30" κι αγιος ο θεός...).

...προσοχή 400kWh στις 100 μέρες (δηλ. ~500 στο ΤΕΤΡΑΜΗΝΟ), σημαίνει πολύ μικρή κατανάλωση, και όχι, τα λεγόμενά μου δεν σήμαιναν "πάνε με 500/4μηνο σε ΣΤΑΘΕΡΟ"...Εξαρτάται βέβαια απ' την περίπτωσή σου, πχ τί ρήτρα πρόωρης αποχώρησης έχεις - ΑΝ έχεις, πότε λήγει το συμβόλαιό σου, αν η παροχή είναι στ' όνομά σου και η κατοικία είναι δηλωμένη στη φορολογική ως η κύριά σου, ώστε αν συνεχίσεις να παίρνεις επιδότηση για όσο ακόμα θα δίνεται, και από άλλα διάφορα (πχ τί καταναλώσεις έχεις ΧΕΙΜΩΝΑ)...αλλά γενικά, τα σταθερά είναι μία εξασφάλιση. Ενώ τα ρητροπρογράμματα, συνεχής ζαριά (πλέον). Πάνω όμως από πχ 1.000kWh/4μηνο, ασυζητητί σταθερό...

20 ώρες πριν, 111111 είπε

εάν ξέρετε , μπορεί κανείς να κάνει στη ΔΕΗ  το myhome online ενώ δικαιούται ΚΟΤ-Β; Στα πεδία εξαίρεσης η ΔΕΗ αναφέρει "Το ΔΕΗ myHome online είναι διαθέσιμο για όλους τους Οικιακούς Πελάτες, εκτός των όσων εμπίπτουν στην κατηγορία του Πελάτη Καθολικής Υπηρεσίας"

Τι εννοεί με αυτό;

Οι καθολικής υπηρεσίας είναι, ας πούμε, όσοι είναι υπό διακανονισμό. Το Online παίζει να μην δέχεται πλέον ΚΟΤ. Ρώτα την ΔΕΗ τί ισχύει. Αυτό που σίγουρα δέχεται είναι το Έντερ.

21 ώρες πριν, Kostas7GTR είπε

Σε εκκαθαριστικό λογαριασμό NRG Fixed έκδοση 3/12/2021 έχω και εγώ τα ψιλά γράμματα για κατάργηση του fixed απο 01/03/2022 και ότι άν θέλω να κάνω χρήση του άρθρου 21 του κώδικα προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας.bla bla bla Είδα το άρθρο λέει για 30 μέρες περίοδο υπαναχώρησης, σε προηγούμενες σελίδες διάβασα για 2 μήνες. Τι ισχύει τελικά?

...ότι από την συμπλήρωση του 6μηνου από την έναρξη του προγράμματος θα έχουν δικαίωμα αλλαγής τιμών (εφ' όσον σ' έχουν ενημερώσει 2 μήνες πριν την αλλαγή) και εσύ δικαίωμα να φύγεις χωρίς ποινή αποχώρησης. Αλλέως πώς, αν όντως στις 1/3 κλείνεις 6μηνο, μέχρι τις 28/2 να έχεις φύγει για αλλού (αφού σε ΕΧΟΥΝ ειδοποιήσιε έγκαιρα...). Με άλλα λόγια, εξαντλείς 6μηνο και φεύγεις χωρίς ποινή (εκτός κι αν θες να φύγεις και νωρίτερα, αν έχεις λόγο, πχ να προλάβεις πρόγραμμα που δεν ξέρεις τί τιμές όρους θα έχει σ' ένα μήνα από τώρα, όπως τα σταθερά της ΔΕΗ, στα οποία εγώ στη θέση σου θα πήγαινα από τώρα, καθώς από 1/2 ποιος ξέρει τί τιμές/δεσμεύσεις θα έχουν....).

8 ώρες πριν, TRILOBYTER είπε

Αμα τους πιστολιασω και παω δεη τι θα κανουν;  

...θα αιτηθούν να σου κοπεί το ρεύμα.

8 ώρες πριν, TRILOBYTER είπε

Πως θα μου κοψουν το ρευμα αν εχω παει δεη; Αφου θα πληρωνω την δεη πλεον; Καλα και να το κοψουν κατεβαινω και ανεβαζω τον γενικο μεχρι να ερθει η δεη, αν εννοεις αυτο.

Τωρα εγω γιατι πιστευω οτι οσοι δουλευουν με βασικο δε θα μπορεσουν να τα πληρωνουν αυτα; 560 δεν ειναι ο βασικος; λολ

Εχω αλλους 3 λογαριασμους μεχρι τον εκκαθαριστικο, με αυτον τον ρυθμο θα εχω δωσει 1500 για 4 μηνες ρευμα. Περσυ ιδια περιοδο ειχα δωσει 450 για 4 μηνες και ειχαμε τα γερα τα κρυα που δεν εσβηνα κλιματιστικο καθολου. 

...δεν έχει σημασία πού θα είσαι, ο Νόμος τους δίνει πλέον το δικαίωμα να ζητήσουν (από τον ΔΕΔΔΗΕ και όχι από την ΔΕΗ) την διακοπή. Πρόσεχε πάντως με τον "γενικό", γιατί αν σε πιάσουν να έχεις ανεβάσει τον διαπόπτη του ρολογιού ενώ επισήμως είναι "κομμένο", θα πας για ρευματοκλοπή και δεν είναι καθόλου αστείο...

...και ποιος νοιάζεται για τον κοσμάκη; (Τον βασικό λες εσύ, εγώ θα σου πω για τους ηλικιωμένους που είναι σε ακόμη χειρότερη μοίρα...). "Να κόψετε τον λαιμό σας να βρείτε να τα πληρώσετε", είναι η 'λογική' τους...

Ανέβασε τον τελευταίο έναντι, τον εκκαθαριστικό πριν από αυτό και την σελίδα με την τιμολόγηση από το συμβόλαιό σου,,,αλλά γενικά (αφού χρησιμοποιείς κλιματιστικό για θέρμανση), ΠΡΕΠΕΙ να πας ΔΕΗ - σε σταθερό της πρόγραμμα (καλύτερα στο MyHome Enter, πάνε σε κατάστημα κι όχι ιντερνετικά, να υπογράψεις. ΑΜΕΣΑ γιατί από 1/2 παίζει ν' αλλάξουν τιμές/όρους. Δευτέρα το αργότερο θα σου έλεγα, για να προλάβει να ενεργοποιηθεί πριν τέλος του μήνα.

Αν δεν έχεις νυχτερινό, κάνε αίτηση στον ΔΕΔΔΗΕ (ονλάιν φόρμα). 42,16€ με ΦΠΑ κάνει (εφ' άπαξ είναι), και θα σου κόψει αρκετά απ' τον λογαριασμό, αρκεί να κάνεις καταναλώσεις μέσα στα ωράριά του (γκούγκλαρέ τα, διαφέρουν τον χειμώνα). Αλλά θα γλυτώσεις λεφτά κι απ' τις "Ρυθμιζομενες Χρεώσεις", με το νυχτερινό. Θα πρέπει να το αιτηθείς ΑΦΟΥ πας ΔΕΗ όμως. Αν έχεις εισόδημα μέχρι 9Κ/έτος (μαζί με τεκμήρια), δικαιούσαι ΚΟΤ. Είναι σημαντική έκπτωση (αν δικαιούσαι ΚΕΑ μάλιστα - αν τυχόν δουλεύεις μαύρα- παίρνεις ΚΟΤ-Α που είναι ΑΚΟΜΑ μεγαλύτερη η έκπτωση στην κιλοβατώρα).

Ένας νόμιμος τρόπος να πιστολιάσεις τον νυν πάροχο είναι να βρεις άλλον (στενό συγγενή μάλλον που να το δεχτεί) να πάρει την παροχή στ' όνομά του, αλλάζοντας ταυτόχρονα και πάροχο. Εκεί μπλέκεις όμως με πιθανά μισθωτήρια (να μην το αναλύσω εγώ εδώ - ρώτα λογιστή) της οικίας. Και φυσικά αν έχεις κάτι στο όνομά σου, διατρέχεις τον κίνδυνο να σου βγάλουν διαταγή πληρωμής κτλ...Θελει γνώση, καπατσοσύνη και "τρέξιμο" για να γλυτώσεις με "πιστόλι" - δεν είναι απλά καφετέρια να σηκωθείς να φύγεις...Άλλωστε ένα μεγάλο μέρος του λογαριασμού (πιθανώς πάνω απ' το μισό), είναι τα ποσά χωρίς αναπροσαρμογή που ούτως ή άλλως θα πλήρωνες. Και μάλλον δεν σου έχουν βάλει ακόμα την (σωστή) κρατική επιδότηση (πιθανώς στον εκκαθαριστικό θα την βάλουν), και η "ρήτρα" φαντάζει μεγαλύτερη απ' ότι θα είναι,,,έστω εκ των υστέρων (εξαρτάται βέβαια κι απ' τις καταναλώσεις σου).

Τα περσινά και γενικώς τα παλιά, ξέχνα τα. Η τιμή κιλοβατώρας έχει πάρει αύξηση 400 με 500%, που σημαίνει ότι πρακτικά οι λογαριασμοί περιπου διπλασιάστηκαν (450 πέρσι - 900 φέτος, κράτα αυτό).

Ξέχνα επίσης την σπατάλη ρεύματος. Προσπάθα να μαζέψεις τις καταναλώσεις σου, στο ελάχιστο δυνατό. ΤΙΠΟΤΑ που να μην είναι απαραίτητο, να μην "καίει". Υπολογιστές σταθεροί, κατεβαστηρια, σέρβερς, miners κτλ, στοπ (αλλαγή σταθερού με λάπτοπ). Οθόνες (και τηλεοράσεις) στην ελάχιστη δυνατή φωτεινοτητα, παλιές συσκευές χαμηλής ενεργιακης κλάσης αλλαγή (ψυγείο, πλυντήριο, φούρνος, κλίμα), "πολυτελειες" όπως αφυγραντήρες τέρμα - και παει λέγοντας. Μόνο με οικονομία,/νυχτερινό/ΚΟΤ/και πέρασμα σε σταθερό ΔΕΗ κάνεις κάτι, αλλιώς θα τα πετάς με τα κατοστάρια στους παρόχους. Ξεκίνα ΑΜΕΣΑ όσα από αυτά μπορείς, γιατί ο κάθε επόμενος λογαριασμός θα είναι πιο ζόρικος.

Για τα ποσά αναπροσαρμογής που ήδη πλήρωσες, δες την υπογραφή του korakios (διαδικασία αμφισβήτησης/καταγγελία στην ΡΑΕ). Δεν είναι εύκολη, ούτε σίγουρη πως θα δικαιωθείς (και πότε) χρήματα πίσω. Μπορείς παράλληλα να απευθυνθείς στον ΣτΚ, την Προστασία Καταναλωτή, με κεντρικό νόημα ότι δεν ήξερες τί ήταν η "ρητρα" όταν υπέγραφες, δεν σε ενημέρωσαν επαρκώς και δεν έχεις καν την οικονομική δυνατότητα ν' ανταπεξέλθεις. Είναι αρκετή μανούρα για να καταλάβεις την διαδικασία, θέλει χρόνο και αφοσίωση και αν δεν τα διαθέτεις, απλά πλήρωσε, πάνε άμεσα ΔΕΗ (υπογραφή για  Hοme Enter σε κατάστημα), βαλε νυχτερινό, δες για ΚΟΤ, κάνε οικονμία κι απλά άλλαξε σελίδα.... Αν ψήνεσαι να το κυνηγήσεις, διάβασε όσο μπορείς από το θρεντ.

Επίλογος : δεν είναι παράλογο "όλο αυτό" - είναι κατά βάση ανήθικο. Έχουν πετάξει τον κόσμο σε μια ζούγκλα χωρις προστασία/ενημέρωση και τον τρώνε τα θηρία των αυξήσεων (των καθ' όλα νόμιμων), της καπιταλιστΡικής ομορφιάς που ζούμε εδώ και δεκαετίες.

edit : αν έχεις οικονομική άνεση,,,απλά πλήρωσε. Αν ΔΕΝ έχεις και παλεύεις για επιβίωση, σκέψου τη περίπτωση να το γυρίσεις από ρεύμα σε υγραέριο, κι εννοώ σόμπα. Τσέκαρε στο θρεντ για το νυχτερινό τιμολόγιο ποστ που έγραψα σε κάποιον χθες και μιλάω (εκτενώς :ρ) σχετικά... 

Επεξ/σία από washcloud
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...