Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Μόλις τώρα, YourTrueLegend είπε

Δοκιμασια λεει :lol: Ενα 10λεπτο περασμα απο το εσωτερικο του σπιτιου να δει τους χωρους και να φυγει... Μισο κυλανε δακρυα για τον ταλαιπωρο τον ενοικιαστη.

Έτσι αγόρασες εσύ το σπίτι σου ; 

Ωραίος...

• Thanks 2
  • Confused 1
  • Απαντ. 203
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Εγω δεν ειδα πουθενα να Γραφει οτι πεταξε καποιον εξω ο Ανθρωπος σε πολυ Μικρο χρονικο Διαστημα,Ουτε να γραφει με Τσαμπουκα και αυθορμητισμό ειδα να αντιμετωπιζει ενα προβλημα τυπου Μπαχαλακη και πεσατε να τον Φατε λες και ο ενοικιαστης ειναι ο Αδερφος σας!Αληθεια αφου δεν ξερετε κανεναν απο τους 2 πως κρινετε Μονο τον Ιδιοκτητη..Εγραψε Ξεκαθαρα το τι και πως!Το οτι καποιοι μπορει να την εχουν πατησει και απο Μαλακες ιδιοκτητες ειναι λογικο οπως και Ιδιοκτητες την εχουν πατησει απο Νοικαριδες και πολυ χειροτερα Μαλιστα..!!Ντρεπομαι που το λεω εχω και ατομο Μπαχαλακη στο περιβαλλον μου που οπου εχει νοικιασει Βαραει Κανονι!!Ειμαι σε Ενοικιο πολλα χρονια και στο Συγκεκριμενο θεμα οπως το Νημα που ανεβηκε εγω ειμαι με το ιδιοκτητη και οχι με τον Μπαχαλακη..!!

• Like 4
Δημοσ.
Just now, AristidisZ said:

Έτσι αγόρασες εσύ το σπίτι σου ; 

Ωραίος...

Θα επειθες αν ειχες καποιο επιχειρημα, και πολυ περισσοτερο θα επειθες αν απεφευγες περιττες ερωτησεις σαν την παραπανω, καθως λιγο πριν ειπα οτι ως ενοικιαστης εχω περασει τη διαδικασια αυτη και ηταν κλαιν μαιν. Πολυ λιγοτερο κουραστικη απο το παρον thread ας πουμε.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Joshua21 είπε

Καθόλου πλάκα δεν κάνω. Προσπάθησε να μπεις στη θέση του ενοικιαστή και πες μου, πως θα σου φαινόταν αν αναγκαζόσουν να μετακομίζεις - με ότι αυτό συνεπάγεται - κάθε φορά που ο ιδιοκτήτης αποφάσιζε να σπάσει μονομερώς τη σύμβαση επειδή τη μια ο ιδιοκτήτης αποφάσισε να το πουλήσει, την άλλη επειδή το παιδί του παντρεύτηκε και θέλει να μείνει εκεί ή δεν ξέρω τι άλλο?

Υπόψιν, ρητορικό είναι το ερώτημα μια και ο νόμος έχει προβλέψει για όλα αυτά.

http://www.pomida.gr/misthoseis_katoikion.php

5. ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΛΟΓΩ ΛΗΞΗΣ: Μοναδική προϋπόθεση για την καταγγελία μίσθωσης κύριας κατοικίας από τον εκμισθωτή είναι η παρέλευση τριετίας από την έναρξή της. Καταγγελία για ιδιοκατοίκηση δεν υφίσταται πλέον.

ΚΟΙΝΩΣ μετα απο την τριετια ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΝΕΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ, σε βγαζει απο το ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ. 

Η λογικη του παραλογου ειστε μερικοι εδω  μεσα. συμβολαιο που εχει ληξει, σε βγαζει ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ο ιδιοκτητης. ΔΕΝ το αγορασατε το σπιτι. ΤΟ ΝΟΙΚΙΑΖΕΤΕ ΒΑΣΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΜΕ ΜΕΓΙΣΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΝ 3ΕΤΙΑ .  Μετα την τριετια, εχει το δικαιωμα να σας βγαλει. Τοσο δυσκολο σας ειναι να καταλαβετε τα αυτονοητα;

• Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, YourTrueLegend είπε

Θα επειθες αν ειχες καποιο επιχειρημα, και πολυ περισσοτερο θα επειθες αν απεφευγες περιττες ερωτησεις σαν την παραπανω, καθως λιγο πριν ειπα οτι ως ενοικιαστης εχω περασει τη διαδικασια αυτη και ηταν κλαιν μαιν. Πολυ λιγοτερο κουραστικη απο το παρον thread ας πουμε.

Το επιχείρημα το παρέθεσα σε προηγούμενο post, αλλά σχολιάζεις μόνο ότι σε συμφέρει

Kαι εγώ την πέρασα και είπα ότι δε μου στοίχισε κάτι σε χρόνο ή ταλαιπωρία (βέβαια μαμήθηκα να βρω καινούριο σπίτι αλλά άλλο καπέλο αυτό)

Το ότι κάποιος αγόρασε σπίτι σε πέντε λεπτά και μετά με έπαιρνε τηλέφωνο για να με ρωτήσει αν πήρα τις σίτες μαζί (γιατί νόμιζε ότι έχει το σπίτι) δε πάει να πει ότι κάνουν όλοι έτσι

Επεξ/σία από AristidisZ
  • Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, kallair είπε

http://www.pomida.gr/misthoseis_katoikion.php

5. ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΛΟΓΩ ΛΗΞΗΣ: Μοναδική προϋπόθεση για την καταγγελία μίσθωσης κύριας κατοικίας από τον εκμισθωτή είναι η παρέλευση τριετίας από την έναρξή της. Καταγγελία για ιδιοκατοίκηση δεν υφίσταται πλέον.

ΚΟΙΝΩΣ μετα απο την τριετια ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΝΕΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ, σε βγαζει απο το ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ. 

Η λογικη του παραλογου ειστε μερικοι εδω  μεσα. συμβολαιο που εχει ληξει, σε βγαζει ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ο ιδιοκτητης. ΔΕΝ το αγορασατε το σπιτι. ΤΟ ΝΟΙΚΙΑΖΕΤΕ ΒΑΣΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΜΕ ΜΕΓΙΣΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΝ 3ΕΤΙΑ .  Μετα την τριετια, εχει το δικαιωμα να σας βγαλει. Τοσο δυσκολο σας ειναι να καταλαβετε τα αυτονοητα;

Σου διαφεύγει πως καταγγελία δεν σημαίνει έξωση, για να γίνει έξωση πρέπει να υπάρχει δικαστική απόφαση, η οποία εκτός από κόστος μπορεί να κάνει και χρόνια να βγει. Πιο σωστό θα ήταν να έλεγες ότι μετά την τριετία έχει δικαίωμα να ξεκινήσει τη διαδικασία, και όχι μετά την τριετία έχει δικαίωμα να βγάλει έξω τον ενοικιαστή.

• Like 2
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Σου διαφεύγει πως καταγγελία δεν σημαίνει έξωση, για να γίνει έξωση πρέπει να υπάρχει δικαστική απόφαση, η οποία εκτός από κόστος μπορεί να κάνει και χρόνια να βγει. Πιο σωστό θα ήταν να έλεγες ότι μετά την τριετία έχει δικαίωμα να ξεκινήσει τη διαδικασία, και όχι μετά την τριετία έχει δικαίωμα να βγάλει έξω τον ενοικιαστή.

Ακριβώς έτσι είναι . 

Επισης δεν ει θα λίγα τα περιστατικά που ο ιδιοκτήτης ήθελε να κάνει τον καμπόσο και τελικά βρήκε ένα κατεστραμμένο σπιτι 

• Like 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Παμε παλι απο την αρχη ΜΠΑΣ και καταλαβεις τι σου λενε.

https://www.lawspot.gr/nomika-blogs/eyaggelos_margaritis/elixe-symvolaio-tis-misthosis-moy-ti-na-kano-meros-misthosi

Μετά την τριετία , αλλά και μετά τη λήξη της συμβατικής διάρκειας της μίσθωσης εάν είναι μεγαλύτερη της τριετίας, η μίσθωση γίνεται αορίστου χρόνου και κάθε μέρος μπορεί να την καταγγείλει αζημίως. Έτσι, μπορεί ο μισθωτής να αποχωρήσει χωρίς να μπορεί ο ιδιοκτήτης να αντιδράσει, αλλά και ο ιδιοκτήτης να απαιτήσει από το μισθωτή να αποχωρήσει, και σε περίπτωση που αρνείται, να επιτύχει δικαστικά την έξωσή του.

Πριν την 3ετια, δεν μπορει να βγαλει ΚΑΝΕΙΣ τον ενοικιαστη απο ενα σπιτι, εκτος και αν χρωσταει μισθια. 

Μετα την 3ετια, αν δεν υπαρχει νεο συμβολαιο,  αν δεν φευγει "με το καλο" ο ενοικιαστης, ακολουθειται η νομικη οδος. Μεσω της νομικης οδου λοιπον, θα εξετασθει αν εχει περασει η 3ετια η υπαρχει σε ισχυ συμβολαιο, και αν εχει περασει η 3ετια, το δικαστηριο οριζει το χρονικο διαστημα που εχει ο ενοικιαστης για να βρει νεο σπιτι. κοινως, ο ενοικιαστης θα δεν υπαρχει περιπτωση αν εχει περασει η 3ετια, αν δεν υπαρχει συμβολαιο, να μεινει στο σπιτι. Το μονο που θα καταφερει ειναι να καθυστερησει την αποχωρηση του απο αυτο!(λογω του δικαστηριου κ την καθυστερηση που υπαρχει στην εκδικαση τετοιων υποθεσεων)

1 λεπτό πριν, Alexandros7474 είπε

Ακριβώς έτσι είναι . 

Επισης δεν ει θα λίγα τα περιστατικά που ο ιδιοκτήτης ήθελε να κάνει τον καμπόσο και τελικά βρήκε ένα κατεστραμμένο σπιτι 

Αν βρει κατεστραμενο σπιτι τοτε πολυ απλα βαση συμβολαιου θα πρεπει να πληρωσει ο ενοικιαστης τις ζημιες. νεα δικαστηρια νεα τρεξιματα. το να καταστρεψεις το σπιτι του αλλου, δεν σε κανει περισσοτερο "καμπόσο" απο εκεινον.

• Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, kallair είπε

Παμε παλι απο την αρχη ΜΠΑΣ και καταλαβεις τι σου λενε.

https://www.lawspot.gr/nomika-blogs/eyaggelos_margaritis/elixe-symvolaio-tis-misthosis-moy-ti-na-kano-meros-misthosi

Μετά την τριετία , αλλά και μετά τη λήξη της συμβατικής διάρκειας της μίσθωσης εάν είναι μεγαλύτερη της τριετίας, η μίσθωση γίνεται αορίστου χρόνου και κάθε μέρος μπορεί να την καταγγείλει αζημίως. Έτσι, μπορεί ο μισθωτής να αποχωρήσει χωρίς να μπορεί ο ιδιοκτήτης να αντιδράσει, αλλά και ο ιδιοκτήτης να απαιτήσει από το μισθωτή να αποχωρήσει, και σε περίπτωση που αρνείται, να επιτύχει δικαστικά την έξωσή του.

Πριν την 3ετια, δεν μπορει να βγαλει ΚΑΝΕΙΣ τον ενοικιαστη απο ενα σπιτι, εκτος και αν χρωσταει μισθια. 

Μετα την 3ετια, αν δεν υπαρχει νεο συμβολαιο,  αν δεν φευγει "με το καλο" ο ενοικιαστης, ακολουθειται η νομικη οδος. Μεσω της νομικης οδου λοιπον, θα εξετασθει αν εχει περασει η 3ετια η υπαρχει σε ισχυ συμβολαιο, και αν εχει περασει η 3ετια, το δικαστηριο οριζει το χρονικο διαστημα που εχει ο ενοικιαστης για να βρει νεο σπιτι. κοινως, ο ενοικιαστης θα δεν υπαρχει περιπτωση αν εχει περασει η 3ετια, αν δεν υπαρχει συμβολαιο, να μεινει στο σπιτι. Το μονο που θα καταφερει ειναι να καθυστερησει την αποχωρηση του απο αυτο!(λογω του δικαστηριου κ την καθυστερηση που υπαρχει στην εκδικαση τετοιων υποθεσεων)

Αν βρει κατεστραμενο σπιτι τοτε πολυ απλα βαση συμβολαιου θα πρεπει να πληρωσει ο ενοικιαστης τις ζημιες. νεα δικαστηρια νεα τρεξιματα. το να καταστρεψεις το σπιτι του αλλου, δεν σε κανει περισσοτερο "καμπόσο" απο εκεινον.

Φίλε δεν το υποστήριξα σαν σωστό . Ειπα ότι έχει γίνει .

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Alexandros7474 είπε

Το μονο που θα καταφερει παντως ο οποιοσδηποτε κανει τετοιο, ειναι να πληρωνει εξτρα ΚΑΙ την ζημια που εκανε αλλα κ τα δικαστικα εξοδα του αλλου.. οποτε απο το να πας να το παιξεις "μαγκας" ας ειναι σωστος καποιος.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, kallair είπε

Το μονο που θα καταφερει ειναι να καθυστερησει την αποχωρηση του απο αυτο!(λογω του δικαστηριου κ την καθυστερηση που υπαρχει στην εκδικαση τετοιων υποθεσεων)

Αυτό σου λέω και εγώ... το "σε βγαζει απο το ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ" που έγραψες δεν είναι τόσο άμεσο όσο το κάνεις να φαίνεται, αυτή η διαδικασία συνήθως παίρνει χρόνια...

Και στην περίπτωση του ts - μια και για αυτή συζητάμε - εφόσον ο υποψήφιος αγοραστής το θέλει για να μείνει απλά δεν θα το αγοράσει.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, billdanos είπε

Διαβάζοντας όλα αυτά τα επαναστατικά (της πλάκας), αισθάνομαι τυχερός που δεν είμαι ιδιοκτήτης που νοικιάζω. Γιατί πολλούς από εσάς, sorry, αλλά δεν θα σας ήθελα για ενοικιαστές. Και όλα αυτά σας τα λέει κάποιος που ζει σε σπίτι με ενοίκιο!

Δεν είμαι δικηγορος αλλά σκέφτομαι πάντα με την απλή λογική: νοικιάζεις κάτι το οποίο ανήκει σε άλλον. Ο άλλος αποφασίζει να το πουλήσει, σε ενημερώνει και συμφωνείτε ως προς τις λεπτομέρειες απλά και ανθρώπινα. Αν φτάσετε στα δικαστήρια σημαίνει πως θα πάψετε να ζείτε άνετα και θα ασχολείστε με τη διαμάχη...

Οταν διαβάζω απόψεις του στυλ «εγώ δεν το κουνάω και θα με διώξει σε 10 χρόνια», ξεκάθαρα είμαι με το μέρος του ιδιοκτήτη.

Βασικη προϋπόθεση σε μια σωστή σχέση μεταξύ ιδιοκτήτη-ενοικιαστή είναι η ευγένεια, η κατανόηση και γενικότερα αυτό που λέμε ανθρώπινη επικοινωνία. Αν οποιαδήποτε από τις 2 πλευρές δεν είναι ικανή να τα υποστηρίξει ...καλά κρασιά! :) 

Σωστος.Ας μιλήσει και κάποιος με σωστή λογική γιατί εγώ δεν είπα το αντίθετο.Συμφωνω απόλυτα μαζί σου και η συζήτηση ξεκίνησε με την απορία που είχα τι μπορώ να κάνω αν ο ενοικιαστής συμπεριφέρεται με επιθετικό τρόπο ενώ του ζητήσα ομορφα να με εξυπηρετήσει.  Έλεος.  βρέθηκαν εδώ μέσα όλοι οι επαναστάτες οι Τσε Γκεβάρα που τα ξέρουν όλα και υπερασπίζονται τον κακόμοιρο ενοικιαστή που επαναλαμβάνω για άλλη μια φορά πως έχουν τα πράγματα.

1 Ανακοινώνω ότι θα ήθελα να το πουλήσω λόγο οικονομικών προβλημάτων

2 Συμφωνεί και μου απαντά θετικά ότι θα συνεργαστεί. 

3 Την επόμενη μέρα  μου ζητά να το αγοράσει σε τιμή που δεν έχει επαφή με την πραγματικότητα. 

4 του απαντώ αρνητικά και εκεί αρχίζουν τα κόλπα. 

Ελάτε τώρα εσείς όλοι εδω μέσα να συνεχίσετε να  μας κάνετε μάθημα ηθικής. Καλύτερα σπιτάκι σας και όχι υποδείξεις και μαθήματα αν δεν γνωρίζατε που έχετε όλοι γίνει υπερασπιστές των ενοικιαστών. 

Παρένθεση...και εγώ ενοικιαστής είμαι σε άλλη πόλη.

• Super Moderators
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 minutes ago, Alexandros7474 said:

Φαντάζομαι ότι κάπου θα έχει συμβεί να προσλάβει μπράβους κάποιος για να ξεκωλιάσουν μετά, έχει νόημα να το αναφέρουμε στη συζήτηση?

Επεξ/σία από ThReSh
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Αυτό σου λέω και εγώ... το "σε βγαζει απο το ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ" που έγραψες δεν είναι τόσο άμεσο όσο το κάνεις να φαίνεται, αυτή η διαδικασία συνήθως παίρνει χρόνια...

Και στην περίπτωση του ts - μια και για αυτή συζητάμε - εφόσον ο υποψήφιος αγοραστής το θέλει για να μείνει απλά δεν θα το αγοράσει.

Η διαδικασία πήρε περίπου 35 ημέρες (εντός του 2017)............

Επεξ/σία από Jiakometi
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

βρε αδερφε σε προηγουμενα ποστ ελεγες δεν μπορει να σε βγαλει απο το σπιτι  και οτι γιατι να μπει στην διαδικασια και στα εξοδα ο ενοικιαστης να βρει νεο σπιτι... οπως επισης οτι δεν ειναι σιγουρο οτι θα ειναι θετικη η τελικη αποφαση του δικαστηριου...

Πρωτον, απο το πρωτο ποστ σου εγραψα οτι μετα απο την αποφαση δικαστηριου θα γινουν ολα.

δευτερον οτι ΤΙ πιο λογικο να θελει ΜΕΤΑ ΤΗΝ 3ΕΤΙΑ( το ξανατονιζω) να κανει οτι θελει το σπιτι ο κατοχος του. Τι εννοεις ακριβως με το "γιατι να μπει στον κοπο και να ξοδεψει χρηματα να βρει νεο σπιτι ο ενοικιαστης"..;;;  αφου εληξε η συμβαση, δεν θα πρεπει να βρει νεο σπιτι αν ο ιδιοκτητης θελει να του κανει αλλη χρηση/δεν τον θελει πλεον για ενοικιαστη; βαση νομου και συμβολαιου η ενοικιαση ειναι 3 χρονια. αν δεν γινει νεο συμβολαιο, πως θα απαιτησει ο ενοικιαστης να μεινει περαιτερω; σου παρεθεσα τοσα αρθρα που τονιζουν το παραπανω.

τριτον το οτι η αποφαση του δικαστηριου θα ειναι υπερ του κατοχου του ακινητου ειναι δεδομενη. το μονο "κακο" ειναι οτι θα παρει 1+ χρονια μεχρι να καταφερει να βγαλει τον ενοικιαστη απο το σπιτι, ενω κανονικα θα επρεπε να γινοταν αμεσα η εκδικαση και να ειναι 3-6 μηνες περιθωριο για να βρει απλως σπιτι.

1 λεπτό πριν, Jiakometi είπε

Η διαδικασία πήρε περίπου 35 ημέρες (εντός του 2017)............

εχει πεσει τοσο; εγω θυμομουν 6-12 μηνες για να γινουν εκδικασεις υποθεσεων... για χρωστουμενα ενοικια ειχα διαβασει οτι ειναι αμεση η εκδικαση κ η αποφαση

Επεξ/σία από kallair
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...