Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αν επιτρέπετε τι δουλειά κανεις στο Μόναχο,29 ετων με 4.590 ευρώ το μήνα;Brutto ή Netto;.

Και τι δουλεια σου πρόσφεραν στην Ελβετία με 9.000 φράγκα;

Δημοσ.

Σε τραπεζα εργαζομαι στην Γερμανια την ιδια θεση μου προσφερουν και στην ελβετια.Financial analyst(αν θες σου στελνω pm για να σου πω τι κανω ακριβως) ειμαι.Εννοειται δεν ξεκινησα σε αυτη την θεση ουτε με αυτον τον μισθο οταν πηγα στα 24  μου στην γερμανια.Στην θεση αυτη ειμαι τους τελευταιους 9 μηνες.Για αυτο τον λογο δεν θελω να φυγω απο την Γερμανια γιατι ουσιαστικα ειναι σαν να πεταω τον κοπο μου στα σκουπιδια.

Δημοσ.
5 minutes ago, Fotis Deutschland said:

Σε τραπεζα εργαζομαι στην Γερμανια την ιδια θεση μου προσφερουν και στην ελβετια.Financial analyst(αν θες σου στελνω pm για να σου πω τι κανω ακριβως) ειμαι.Εννοειται δεν ξεκινησα σε αυτη την θεση ουτε με αυτον τον μισθο οταν πηγα στα 24  μου στην γερμανια.Στην θεση αυτη ειμαι τους τελευταιους 9 μηνες.Για αυτο τον λογο δεν θελω να φυγω απο την Γερμανια γιατι ουσιαστικα ειναι σαν να πεταω τον κοπο μου στα σκουπιδια.

Απλά μάζεψες προϋπηρεσία στην Γερμανία ώστε μετά να μπορείς να 'χτυπήσεις' ακόμα καλύτερες θέσεις! Κανέναν κόπο δεν πετάς στα σκουπίδια. Ίσα ίσα, κάτσε σκέψου και εκμεταλλεύσου τα εφόδια που πήρες για να μην πάνε χαμένα!

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

φιλε σε ευχαριστω απλα ξερεις τι με ενοχλει λιγο,στην γερμανια εχω πλεον 3-4 ατομα φιλους ενω στην ελβετια θα πρεοει να ξεκινησω απο το 0.Επισης η ζωη στην Ελβετια η ζωη ειναι πολυ ακριβη τα ενοικια ξεκινουν απο 2.500+ ενω τωρα στο σπιτι που μενω στο Augsburg  δινω 1.000€ το μηνα.Επισης απο οτι διαβασα οι ελβετοι δεν ειναι και πολυ ανεκτικοι με τους ξενους.

Επεξ/σία από Fotis Deutschland
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, Fotis Deutschland είπε

φιλε σε ευχαριστω απλα ξερεις τι με ενοχλει λιγο,στην γερμανια εχω πλεον 3-4 ατομα φιλους ενω στην ελβετια θα πρεοει να ξεκινησω απο το 0.Επισης η ζωη στην Ελβετια η ζωη ειναι πολυ ακριβη τα ενοικια ξεκινουν απο 2.500+ ενω τωρα στο σπιτι που μενω στο Augsburg  δινω 1.000€ το μηνα.Επισης απο οτι διαβασα οι ελβετοι δεν ειναι και πολυ ανεκτικοι με τους ξενους.

Η Ελβετια ειναι ο ορισμος του international. 25% του πληθυσμου ειναι μη ελβετοι. Αλλα γενικως ειναι καπως κλειστοι με τους 'ξενους', δεν ανοιγονται ευκολα. Ομως με τοσο κοσμο απο αλλες χωρες, σιγουρα δεν νιωθει κανεις σαν τη μυγα μες το γαλα.

• Super Moderators
Δημοσ.
1 hour ago, Fotis Deutschland said:

Πάντως από τις σκέψεις σου που μας έχεις αναλύσει μέχρι τώρα, όλα δείχνουν πως δεν θέλεις να φύγεις. Και αν αυτό σε ικανοποιεί, αυτό πρέπει να κάνεις! :)

• Like 3
Δημοσ.
Στις 10/9/2018 στις 3:27 ΜΜ, vagos789 είπε

Η Ελβετια ειναι ετσι σχεδιασμενη ωστε να ειναι οσο το δυνατον πιο απροσβλητη απο εξωτερικες κρισεις

Η Γερμανια ειναι δεμενη στην ΕΕ και στην ΟΝΕ,και φυσικα ο εξαγωγικος της προσανατολισμος την κανει ευαλωτη 

Προφανεστατα και οι δυο χωρες ειναι σε πολυ καλυτερη θεση απο την Ελλαδα....διαλεγεις αναμεσα σε δυο καλες περιπτωσεις,αλλα θεωρω οτι η Ελβετια δεν εχει ουτε τα τζιχαντια,ουτε την ξενοφοβια που εχει η Γερμανια

Πιο κλειστη κοινωνια προς τους ξενους η Ελβετια. Η Γερμανια (εκτος της πρωην Ανατολικης) ειναι πολυ δεκτικη σε μεταναστες. 

4 ώρες πριν, Fotis Deutschland είπε

Η αλήθεια είναι αυτή την αγαπάω την Γερμανια.

Στην Ελβετια λογω γλωσσας θα εισαι παντα ξενος. Hochdeutsch δε μιλαει κανενας στην καθημερινοτητα του, μονο οι Γερμανοι που μενουν στην Ελβετια. Μεινε στη Βαυαρια. Τουλαχιστον δε θα πρεπει να κανεις ολοκληρη εκστρατεια καθε ΣΚ μπας και κανεις ψωνια σε νορμαλ τιμες. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η αλήθεια είναι ότι όταν επρόκειτο για τη ζωή μου δε θα ρωτούσα ένα forum πως και που θα τη ζήσω... 

Επεξ/σία από terry308
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τα 9000+ στην Ελβετία στην ουσία δεν έχουν μεγάλη διαφορά με τον μισθό σου στη Γερμανία (καθώς όλα είναι 2-3 φορές ακριβότερα, όπως αναφέρεις). Άρα, το όποιο οικονομικό όφελος, είναι ελάχιστο. 

Σαν προοπτική, σε βάθος χρόνου, πού θα έχεις μεγαλύτερη εξέλιξη(και ταυτόχρονα μεγαλύτερες απολαβές);

Αν από την άλλη, είσαι ικανοποιημένος με τη ζωή σου στη Γερμανία(φίλοι, σχέσεις) , και αυτό τελικά είναι που μετράει περισσότερο για εσένα προσωπικά, τότε κάτσε εκεί, απλά. 

Επεξεργασία

Δεν μας ανέφερες, πώς προέκυψε η πρόταση για δουλειά στην Ελβετία. Εσύ έστειλες βιογραφικό ή σε βρήκαν εκείνοι και πώς; Αν εσύ το ήθελες, το έκανες για να δεις αν μπορείς να βρεις κάτι ισάξιο/ανώτερο και αλλού (με σκοπό να πας γιατί έχεις μεγάλους στόχους προσωπικά) ή έτσι για να δεις απλώς "τι ψάρια πιάνεις".

Επεξ/σία από kogba
Δημοσ.
20 ώρες πριν, Fotis Deutschland είπε

Δεν ξέρω πραγματικά τι να κάνω.Στην Γερμανια έχω φτοιξει την ζωή μου και θα μου φανεί σίγουρα δύσκολο η αλλαγή περιβάλλοντος.Ποιο ασφαλή χώρα από τις δυο ποια θεωρείτε;

Καλά ρε φίλε ακόμα το παλεύεις και ρώτας; Δεν ξέρεις τι θέλεις και τι σου αρέσει; Τι άλλο να σου πούνε από εδώ πέρα; 

Οτι είχανε να σου πούνε στο είπαν, κάνε οτι νομίζεις εσύ τώρα.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...