bromiaris Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2018 54 λεπτά πριν, Silverage είπε Ναι αλλά τώρα έχουν γίνει τα συμβόλαια. Μετά την απομάκρυνση από το ταμείο ουδέν λάθος αναγνωρίζεται... 1
SB_1957 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 5 λεπτά πριν, Silverage είπε Δεν ξέρω πώς το μέτρησε αλλά μας είπε οτι είναι 3 μέτρα λιγότερο, δηλαδή 1 στρέμμα. Το μηχανικό που θα μετρήσει τα χωράφια ποιός θα πρέπει να τον πληρώσει τώρα; Εμένα πάντως η λογική μου λέει οτι δεν πρέπει να ασχοληθούμε εμείς άλλο και να ψάξει να βρεί αυτός την άκρη αλλά δεν ξέρω τί λέει ο νόμος. Μα δεν έκανες κάτι παράνομο. 20 στρέματα κληρονόμησες, 20 στρέματα πούλησες. Έβαλε μηχανικό να μετρήσει ο οποίος δεν μέτρησε, η ευθύνη είναι δική του. Αλλά γιατί δεν ρωτάς τον συμβολαιογράφο? Και ξαναρωτάω. Πώς μέτρησε ο ίδιος? Με μετροταινία? Έχει εξοπλισμό τοπογράφου? Ή πήγε με τον μηχανικό? Επεξ/σία 24 Δεκεμβρίου 2018 από SB_1957 1
Silverage Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 7 λεπτά πριν, SB_1957 είπε Μα δεν έκανες κάτι παράνομο. 20 στρέματα κληρονόμησες, 20 στρέματα πούλησες. Έβαλε μηχανικό να μετρήσει ο οποίος δεν μέτρησε, η ευθύνη είναι δική του. Αλλά γιατί δεν ρωτάς τον συμβολαιογράφο? Και ξαναρωτάω. Πώς μέτρησε ο ίδιος? Με μετροταινία? Έχει εξοπλισμό τοπογράφου? Ή πήγε με τον μηχανικό? Θα τον ρωτήσω απλά τώρα είναι παραμονή Χριστουγέννων και θέλω κάποιες αρχικές γνώμες. Απλά κρίμα που δεν υπάρχει κάπου κάποιος χάρτης που να τα έχει οριοθετημένα να είναι ξεκάθαρα τα όρια κάθε χωραφιού. Δεν μας είπε πώς τα μέτρησε αλλά σίγουρα δεν έχει εξοπλισμό τοπογράφου. Με τον μηχανικό δεν πήγε, μόνος του πήγε. Επεξ/σία 24 Δεκεμβρίου 2018 από Silverage
NikosKallithea Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2018 Τοπογραφο θελεις και μετα μηχανικό, εσυ τα πληρωνεις εφοσον θελεις να καλυψεις τα νοτα σου ...και δεν ειναι τοσο απλό πρεπει να αλλάξουν τα συμβόλαια τα τοπογραφικά, εφορείες, δημος, υποθηκοφυλακείο κλπ και αστα να πανε Καλά ξεμπερδέματα
vasilk Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Αυτά τα θέματα δεν λύνονται στα φόρουμ. Υπάρχει διαδικασία που γίνονται τα τοπογραφικά και τα συμβόλαια. Αν δεν τηρηθεί η διαδικασία τα βρίσκεις μπροστά σου. - Λάθος του τοπογράφου που κάνει και παραδίδει ζωγραφιές αντί να πάει και να μετρήσει. - Ούτε εσύ ξέρεις πόσα ακριβώς πούλησες αφού δεν έβαλες τον τοπογράφο να τα μετρήσει αλλά να τα ζωγραφίσει από χάρτη. Βασίζεται στο τι γράφουν τα συμβόλαια του παππού σου που πιθανόν να μετρήθηκαν ακόμα και με βήματα. Τα 20στρ. του συμβολαίου μπορεί στην πραγματικότητα να είναι 18στρ. μπορεί και 22στρ. - Συνήθως ο ιδιοκτήτης υπογράφει πάνω στο τοπογραφικό δήλωση υλοποίησης ορίων και αν το έχεις υπογράψει φέρεις και εσύ ευθύνη για το τι παρουσιάζει το τοπογραφικό. - Ούτε ο αγοραστής μπορεί να ξέρει ακριβώς πόσα έχει αν δεν μετρηθούν κανονικά από τοπογράφο (και όχι ο ίδιος με ταινία). - Δεν ισχύει το "μετά την απομάκρυνση από το ταμείο ......." Ο αγοραστής έχει κάθε δικαίωμα να κινηθεί δικαστικά εναντίον του πωλητή αλλά και του τοπογράφου για εξαπάτηση. - Αν υπάρχει διαφορά πρέπει να γίνει διόρθωση των συμβολαίων Αν δεν γίνει κανονικό τοπογραφικό με επί τόπου μετρήσεις ούτε πόσα κληρονόμησες ξέρεις, ούτε πόσα πούλησες. Το να βγάλεις το συμπέρασμα ότι λείπουν ή ότι σου έχουν καταπατήσει πρέπει να έχεις κανονικό τοπογραφικό από παλιά, να κάνεις κανονικό τοπογραφικό τώρα, να τα συγκρίνουμε και πάλι βγάζεις δύσκολα συμπέρασμα. Είναι τεχνικό το θέμα. Επεξ/σία 24 Δεκεμβρίου 2018 από vasilk 3
blazar Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2018 Καταρχάς εσύ δεν εμπλέκεσαι πουθενά. Τα πούλησες και τελείωσες. Αν θες εσύ από μόνος σου να ανακατεύτείς, τότε δικό σου πρόβλημα. Όσον αφορά την υπόθεση... Για να κάνεις συμβόλαια, πρέπει υποχρεωτικά να δώσεις στον συμβολαιογράφο, τοπογραφικά με συντεταγμένες ΕΓΣΑ. Επιπλέον από το καλοκαίρι και μετά, είναι υποχρεωτική η ηλεκτρονική υποβολή των τοπογραφικών διαγραμμάτων. Άρα λοιπόν, πίσω από την πλάτη σου, ο μηχανικός του είχε έρθει σε επαφή με τον συμβολαιογράφο, για να "παρακάμψουν" αυτή τη διαδικασία προσωρινά και να γίνει κάποια στιγμή αργότερα (τώρα που σε ενόχλησε δηλαδή). Το ότι ο παππούς σου πριν 500 χρόνια είχε πει ότι είναι 20 στρέμματα, δεν σημαίνει και ότι είναι ακριβώς τόσα. Γι'αυτό και αν ξαναδιαβάσεις θα δεις μια έκφραση που περίπου θα λέει "20 στρέμματα ή όσα είναι". Εφόσον υπάρχει αναδασμός στην περιοχή, θα ζητήσει ο αγοραστής το απόσπασμα που τον αφορά, θα πάει ο μηχανικός του να κάνει αποτύπωση κανονικά και μετά θα ρίξει στον υπολογιστή το απόσπασμα μαζι με τις μετρήσεις. Θα δει λοιπόν ποιος έχει φάει τι, και μετά θα πάει να κάνει χάραξη για να βάλει ακριβώς τα όρια. Τέλος.
jakegate7 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 18 minutes ago, NikosKallithea said: Τοπογραφο θελεις και μετα μηχανικό, εσυ τα πληρωνεις εφοσον θελεις να καλυψεις τα νοτα σου ...και δεν ειναι τοσο απλό πρεπει να αλλάξουν τα συμβόλαια τα τοπογραφικά, εφορείες, δημος, υποθηκοφυλακείο κλπ και αστα να πανε Καλά ξεμπερδέματα και οι τοπογράφοι (από πολυτεχνείο) μηχανικοί είναι Επεξ/σία 24 Δεκεμβρίου 2018 από jakegate7
kallair Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2018 Εσεις τοπογραφικο απο τον παππου δεν ειχατε;
christakos07 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2018 1 ώρα πριν, Silverage είπε Δεν ξέρω πώς το μέτρησε αλλά μας είπε οτι είναι 3 μέτρα λιγότερο, δηλαδή 1 στρέμμα. Το μηχανικό που θα μετρήσει τα χωράφια ποιός θα πρέπει να τον πληρώσει τώρα; Εμένα πάντως η λογική μου λέει οτι δεν πρέπει να ασχοληθούμε εμείς άλλο και να ψάξει να βρεί αυτός την άκρη αλλά δεν ξέρω τί λέει ο νόμος. 3 μέτρα λιγότερο δεν ισοδυναμούν με 1 στρέμμα. Τι ακριβώς σου είπε ο τύπος;
Conan2046 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2018 Εντύπωση θα μου έκανε ο μηχανικός να μην έχει κάνει όντως τοπογραφικό. Αλλά ο μηχανικός αποτυπώνει τα όρια που εσείς του λέτε, δεν ξέρει αν το χωράφι είναι δικό σου ή όχι ή ποια είναι τα όρια του. Οπότε το ερώτημα είναι αν τα όρια είναι σωστά ή όχι και αν κάποιος άλλος έχει καταπατήσει μέρος του χωραφιού ή όχι.
vrwmiaris Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2018 Μήπως ο παππούς καταπατησε κανένα ρεμα και μεγάλωσε το χωράφι α; είστε και πονηροί εσείς εκεί στα χωριά...
NikosKallithea Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2018 Αν τα συμβολαια λενε 20 και ειναι 19 καταλαβαινεις τι σημαίνει, στην ουσία οτι είναι άκυρα, εξαπάτηση, δικαστήρια κλπ
Silverage Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2018 4 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε Αν τα συμβολαια λενε 20 και ειναι 19 καταλαβαινεις τι σημαίνει, στην ουσία οτι είναι άκυρα, εξαπάτηση, δικαστήρια κλπ Μα 20 είναι, όλα τα χαρτιά αυτό λένε απλά κάποιος έφαγε λίγο απο εμάς. 16 λεπτά πριν, christakos07 είπε 3 μέτρα λιγότερο δεν ισοδυναμούν με 1 στρέμμα. Τι ακριβώς σου είπε ο τύπος; Μας είπε οτι αντί για 86 μέτρα είναι 83. Λείπει ένα στρέμμα.
agamoi-thytai Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2018 Πες του σε παρακαλώ να ψάξει λίγο καλύτερα. Κάπου εκεί κοντά θα έχει πέσει. Τι είναι αυτοί ρε ; Πρώτα αγοράζουν και μετά διαμαρτύρονται ;
mechpanos Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Μέτρηση από χάρτη δεν υπάρχει! Εκεί υπεισέρχεται το λάθος!!! Αλλά, πώς έγινε συμβόλαιο χωρίς τοπογραφικό;;;;; Κάτι δεν πάει καλά... Το άλλο που λες να υπάρχει να τα προστατεύσει όλα αυτά, γίνεται με ρυθμούς χελώνας και λέγεται Κτηματολόγιο! 37 λεπτά πριν, christakos07 είπε 3 μέτρα λιγότερο δεν ισοδυναμούν με 1 στρέμμα. Τι ακριβώς σου είπε ο τύπος; 3 μέτρα λιγότερο επί 333 μέτρα μήκος, ισοδυναμούν! Αλλά να σου φάνε 3 μέτρα χωράφι, είναι πάρα πολύ! Αν όμως αντί να γίνει τοπογραφικό γίνει από κάποιον άσχετο αποτύπωση από Google Earth, μπορεί να γίνει τέτοιο χοντρό σφάλμα. Επίσης, μπορεί να υπήρχαν παλιά συμβόλαια που έλεγαν 20 στρέμματα με το μάτι... εκεί, το φταίξιμο είναι του αγοραστή που δεν απαίτησε σύνταξη τοπογραφικού για να γίνει η αγορά. Αλλά νομίζω ότι η νομοθεσία απαιτεί τοπογραφικό πλέον για να είναι έγκυρη μια αγοραπωλησία ακινήτου, στο οποίο μάλιστα ο μηχανικός βεβαιώνει κάποια συγκεκριμένα πράγματα...τι έγινε με αυτό;;; Επεξ/σία 24 Δεκεμβρίου 2018 από mechpanos
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα