Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, skiabox είπε

Εχεις δει το ντοκυμαντέρ του mega για το που καταλήγουν αυτές οι τηλεφωνικές καταγγελίες;

Εδειχνε ενα δωμάτιο με 2-3 γραφεία με τηλέφωνο.

Αυτοί συμπληρώνανε μια αίτηση σύμφωνα με αυτά που ακούγανε στο τηλέφωνο, βάζανε τις αιτήσεις σε κάτι κουτιά και τα κουτιά τα βάζανε πάνω σε κάτι ντουλάπες!

Τελευταία φορά που είχα μιλήσει με εφοριακό το αίτημα ελεγχόταν μετά από 2 χρόνια!

Από το site www.eleytheriagora.gr :

Ορίζοντας το έγκλημα

Υπάρχουν τρεις τρόποι για να ορίσουμε ποιες πράξεις αποτελούν και έγκλημα. Πρώτον, μία πράξη που κατευθύνεται προς άτομο ή ιδιοκτησία άνευ της συγκατάθεσης του, θεωρείται επίθεση (κλοπή, ληστεία, βιασμός κοκ), άρα και έγκλημα. Κριτήριο δηλαδή αποτελεί η έλλειψη συγκατάθεσης. Δεύτερον, έχουμε την απάτη. Υπάρχει μεν συγκατάθεση κατά τη διάρκεια μίας συναλλαγής, αλλά εκ των υστέρων προκύπτει ότι η συμφωνία δεν τηρήθηκε κατά γράμμα (για παράδειγμα παρήγγειλα κινητό και μου στείλανε πέτρα).

Ένα κοινό στοιχείο ανάμεσα σε αυτά έχει να κάνει με την παραβίαση συμφωνίας από κάποιο από τα δύο μέλη: στην πρώτη περίπτωση δεν υπάρχει αναγνώριση των δικαιωμάτων από την μία πλευρά προς την άλλη και στη δεύτερη η συμφωνία που έγινε εκ των προτέρων δεκτή εκατέρωθεν δεν τηρήθηκε εκ των υστέρων. Και στις δύο περιπτώσεις υπήρχε εμφανώς κάποιο θύμα του οποίου τα δικαιώματα παραβιάστηκαν.

Ο τρίτος τρόπος αφορά τον ορισμό του εγκλήματος δια αναγγελίας. Το κράτος, ο βασιλιάς ή ο εκάστοτε άρχων που μονοπωλεί την απονομή δικαιοσύνης σε κάποια γεωγραφική περιοχή ορίζει αυθαίρετα τι εστί έγκλημα. Απαγορεύεται να γίνεται το Χ, το Ψ το Ζ κοκ. Μπορεί όντως να απαγορεύονται γνήσια εγκλήματα (φόνος, κλοπή κοκ) αλλά αναπόφευκτα, πράξεις που δεν έχουν θύμα αναγκαστικά θα θεωρηθούν και αυτές έγκλημα, ανάλογα με το αν εξυπηρετούν τους σκοπούς της άρχουσας τάξης.

Η φοροδιαφυγή ως μη-έγκλημα

Η φορολογία, εάν πραγματοποιούνταν από κάποιο πρόσωπο πέραν του κρατικού λειτουργού, θα ήταν ξεκάθαρα μία περίπτωση κλοπής. Παραδόξως, χρειάζεται απλά η πεποίθηση ότι το κράτος είναι μία δικαιολογημένη ηθικά οντότητα για να αρθεί αυτός ο χαρακτηρισμός από την πράξη της φορολογίας. Θα ήταν πραγματικά ενδιαφέρον, αν καταφέρναμε να δημιουργήσουμε την πεποίθηση ότι η κλοπή ήταν ηθική, να παρατηρούσαμε την ασυλία την οποία θα απολάμβαναν οι κλέφτες και οι διαρρήκτες σε μία τέτοια κοινωνία. Κάτι τέτοιο όμως είναι πολύ δύσκολο να συμβεί καθώς οι μεμονωμένοι εγκληματίες δεν έχουν τον ιδεολογικό μηχανισμό του κράτους στη διάθεσή τους, ούτε μεγάλο αριθμό διανοουμένων υπέρ τους.

Η φορολογία όμως, αν αφαιρέσουμε την κρατική υποστήριξή της, είναι ενδεικτικό παράδειγμα της πρώτης περίπτωσης επειδή πραγματοποιείται με την απειλή βίας και της δεύτερης περίπτωσης επειδή οι υπηρεσίες που υπόσχονται έναντι δεν δίνονται ποτέ από πλευράς του κράτους. Επομένως, η φορολογία δεν αποτελεί επισήμως έγκλημα απλά και μόνο επειδή υπάγεται και στην τρίτη κατηγορία: έχει οριστεί δια αναγγελίας από την μονοπωλιακή αρχή δικαιοσύνης ότι δεν είναι έγκλημα. Δεν υπάρχει κάποια άλλη δικαιολόγηση γι’ αυτό.

Η φορολογία είναι ληστεία και η φοροδιαφυγή αυτοάμυνα

Οι φορολογούμενοι δεν υπογράφουν καμία σύμβαση όπου συμφωνούν να καταβάλουν τους κρατικούς φόρους για «παρασχεθείσες υπηρεσίες». Η συγκατάθεση δεν απαιτείται. Σε θέματα φορολογίας, κάποιος παραδίδει χρήματα στο κράτος ή το κράτος ρίχνει τον φοροφυγά σε ένα κλουβί. Η φορολογία δεν είναι τίποτα περισσότερο από τη βίαιη απαλλοτρίωση της ιδιωτικής ιδιοκτησίας προς όφελος του κράτους. Επιπλέον, μέσω της φορολογίας, το Δημόσιο διεκδικεί νόμιμη κυριότητα επί της περιουσίας κάθε δυνητικού φορολογουμένου. Αν το πάρουμε αυτό στα λογικά του άκρα, η φορολογία είναι μία άλλη μορφή ληστείας και η φοροδιαφυγή απλά αντίσταση στην κλοπή.

Το πραγματικό έγκλημα προϋποθέτει πραγματικό θύμα

Ένα πραγματικό έγκλημα υποδηλώνει θύμα. Ωστόσο, για να υπάρξει έγκλημα, πρέπει να παραβιάζονται σκόπιμα τα δικαιώματα ιδιοκτησίας άλλου προσώπου ή προσώπων. Όσον αφορά τη φορολογία, η φοροδιαφυγή δεν είναι το έγκλημα. Η φορολογία είναι το έγκλημα. Αν καλέσετε μια τράπεζα και ενημερώσετε ότι θα κλέψουν την τράπεζα την επόμενη μέρα, θα ήταν λογικό η τράπεζα να μεταφέρει τα χρήματά της αλλού. Με τον ίδιο τρόπο, είναι λογικό για έναν ιδιοκτήτη να μεταφέρει τα χρήματά του σε χώρες με χαμηλότερους φόρους, ώστε να αποφύγει τους καταπιεστικά υψηλότερους φόρους που βιώνουμε στην Ελλάδα.

Όταν κάποιος καταδικαστεί για φοροδιαφυγή, το κράτος τιμωρεί ένα άτομο διότι ενεργεί με βάση το δικό του συμφέρον. Το κράτος τιμωρεί ένα άτομο για την προστασία της ιδιοκτησίας του από κλοπή. Ενώ η κρατική ελίτ μπορεί να έχει κηρύξει εγκληματική τη φοροδιαφυγή, είναι μόνο μέσω ανθρωπογενών νομοθεσιών που παραβιάζουν εγγενώς τα φυσικά δικαιώματα της αυτοκτησίας κάθε προσώπου.

Κάποιος εδώ θα μπορούσε να ισχυριστεί ότι ο φοροφυγάς θυματοποιεί τους ανθρώπους εκείνους που λαμβάνουν κάποιες κρατικές υπηρεσίες με τα χρήματα αυτά (π.χ. πρόνοια). Το πρόβλημα με αυτή τη θέση είναι ότι δεν μπορεί να δικαιολογηθεί ένας τίτλος ιδιοκτησίας έναντι των χρημάτων κάποιου άλλου ανθρώπου. Ο αποδέκτης της κρατικής πρόνοιας δεν έχει, με άλλα λόγια, δικαίωμα στην δικαίως αποκτηθείσα περιουσία άλλων ατόμων. Εάν αυτό ίσχυε, και το κράτος όριζε το ποσοστό που κάποιος δικαιούται από την ιδιοκτησία κάποιου άλλου, τότε όλα είναι πιθανά. Δυνητικά, θα μπορούσαμε να ξεγράψουμε εντελώς την πιθανότητα να υπάρχει καν ιδιοκτησία.

Κλείνοντας

Συμπερασματικά, η φοροδιαφυγή είναι το απλό «έγκλημα» της προσπάθειας να κρατήσετε τους κόπους της εργασίας σας. Ο μόνος τρόπος αποδοχής της νομιμότητας μιας τέτοιας κατηγορίας είναι η αποδοχή της νομιμότητας ενός μονοπωλίου βίας που κλέβει συστηματικά την ιδιοκτησία του κόσμου. Όσοι καταδικάζονται για φοροδιαφυγή δεν πρέπει να θεωρούνται απατεώνες. Αντίθετα, θα πρέπει να θεωρούνται θύματα του παντοδύναμου κράτους.

Διάβασα με ενδιαφέρον το άρθρο με τίτλο "ορίζοντας το έγκλημα" και ομολογώ ότι είναι αρκετά πειστικό.
Περιέχει, όμως, κάποιες παραδοχές και λογικές παραλείψεις που θα ήθελα να συζητηθούν, εφόσον το θέμα πάει προς τα εκεί.

Η απορία μου έχει να κάνει με το ρόλο του πολίτη σε μια κοινωνία που έχει επιλέξει να ζει και να αναπτύσσει την επαγγελματική του δραστηριότητα. Θεωρώ ότι υπάρχει πλήθος υποδομών, κοινωφελών έργων καθώς και η συντήρησή τους που είναι αναγκαία η χρηματοδότησή τους από τους πολίτες. Στην ίδια κατηγορία ανήκουν και υπηρεσίες του κράτους προς τους πολίτες, οι οποίες στα πλαίσια της ισότητας θα πρέπει να μπορεί να παρέχονται σε όλους ανεξαρτήτως της οικονομικής επιφάνειας του καθενός.

Στις σύγχρονες δημοκρατικές κοινωνίες είναι αποδεκτό και επιθυμητό ο καθένας να συνεισφέρει για το κοινό καλό αναλογικά με την οικονομική του δυνατότητα.
Ο τρόπος που αυτό έχει οριστεί και θεσμικά είναι μέσω δημοκρατικών διαδικασιών: Οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι στη Βουλή ψηφίζουν τους φορολογικούς νόμους.

Νομίζω, λοιπόν, ότι τα θέματά σου δεν αφορούν την φορολογία ως πρακτική, αλλά περισσότερο την κακή διαχείριση των φορολογικών εσόδων από το κράτος, τη διαφθορά και την αδυναμία του σημερινού πολιτικού συστήματος να εκπροσωπήσει αξιόπιστα το λαό.

• Like 1
  • Απαντ. 366
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, ctasis είπε

Έχεις ξεχάσει και τον φόρο εισοδήματος που γλιτώνει καθώς και το ΕΦΚΑ! Συνολικά γλιτώνει γύρω στο 50%

αυτά είναι υπολογισμένα θεωρητικά στην τιμή προ φόρων κ αποτελούν άλλη ιστορία. 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, bluesattack είπε

Μπορει να θελει να πληρωσει τις καινουργιες γοβες που θα αγορασει η γυναικα του επιχειρηματια , την προικα της κορης του και το γιορτινο ταξιδι τους στο Πηλιο.

49 λεπτά πριν, bluesattack είπε

Εννοειται οτι υποφερουν οι καημενοι, ειδικα στην εστιαση 🤣

41 λεπτά πριν, bluesattack είπε

Ολοι μαζι  μπορουμε , να φτιαξουμε την μεζονετα της κορη του κλαμπαρχη-εστιατορα.🤣  

36 λεπτά πριν, bilya είπε

εν το μεταξύ αν κάνουν τα μαθηματικά μερικοί θα εκπλαγούν για τι ποσά μιλάμε.

έστω καφές 3€ κ 24% ΦΠΑ (δεν ξέρω αν είναι τόσο ή λιγότερος) = 0,58€ ΦΠΑ ο καφές

ΜΕ 100 πελάτες την ημέρα ο ΦΠΑ που πρέπει να αποδοθεί είναι:

• 58€  την μέρα
  • 1,740€ τον μήνα  
  • 20,880€ τον χρόνο

32 λεπτά πριν, bluesattack είπε

100 πελατες ειναι στα ορια της.. σουδας η του του συνοικιακου ουζερι.Για πολλαπλασιαστε με 5,6 οδηγους που ο καθενας παει 300-400 ευρω εισπραξεις , με 50,100-200 τραπεζια , ειδικα το καλοκαιρι να δουμε ποσα βγαινουν

28 λεπτά πριν, bilya είπε

έβαλα 100 για ευκολία στα νούμερα :P .

Μια καφετερία με 10 τραπέζια τα χει για πλάκα τα 100 άτομα. Μόνο σε πολύ σπάνιες περιπτώσεις Αθήνα 15 Αυγοστο πχ δεν θα χει κόσμο.

1 λεπτό πριν, bilya είπε

αυτά είναι υπολογισμένα θεωρητικά στην τιμή προ φόρων κ αποτελούν άλλη ιστορία. 

Είστε του επαγγέλματος / έχετε μαγαζί / είχε ο πατέρας σας και τα ξέρετε αυτά τα πράγματα ή είστε άσχετοι / λέτε ότι νομίζετε ότι ισχύει / ότι σας είπε ο μπατζανάκης της δεύτερης ξαδέρφης του κολλητού / λέτε "καμία μ@λ@κι@ να περάσει η ώρα";

Αν είναι το δεύτερο να το πείτε τουλάχιστον μην πάρετε κανέναν στο λαιμό σας. Μην πάει κανένας και δανειστεί 100.000€-150.000€ και ανοίξει καμία καφετέρια / εστιατόριο για να πιάσει την καλή νομίζοντας ότι θα τα βγάλει από το πρώτο χρόνο και τους επόμενους απλά θα ασχολείται με το που θα πάει διακοπές, τι γόβες θα αγοράσει για την γυναίκα του και τι προίκα θα πάρει στην κόρη του.

• Like 1
  • Thanks 4
  • Sad 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, vasilk είπε

Είστε του επαγγέλματος / έχετε μαγαζί / είχε ο πατέρας σας και τα ξέρετε αυτά τα πράγματα ή είστε άσχετοι / λέτε ότι νομίζετε ότι ισχύει / ότι σας είπε ο μπατζανάκης της δεύτερης ξαδέρφης του κολλητού / λέτε "καμία μ@λ@κι@ να περάσει η ώρα";

Αν είναι το δεύτερο να το πείτε τουλάχιστον μην πάρετε κανέναν στο λαιμό σας. Μην πάει κανένας και δανειστεί 100.000€-150.000€ και ανοίξει καμία καφετέρια / εστιατόριο για να πιάσει την καλή νομίζοντας ότι θα τα βγάλει από το πρώτο χρόνο και τους επόμενους απλά θα ασχολείται με το που θα πάει διακοπές, τι γόβες θα αγοράσει για την γυναίκα του και τι προίκα θα πάρει στην κόρη του.

Oτι και να ειμαι, κοπριτης φοροφυγας δεν ειμαι .

• Like 5
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, vasilk είπε

για αρχή έχω δουλέψει πολλά χρόνια στην εστίαση κ ξέρω πόσο εύκολο είναι μια καφετέρια να μαζέψει 100 άτομα.

δεύτερον μπορείς να μου πεις που υπολογίζω λάθος τον φπα που πρέπει να αποδοθεί απο 100 καφέδες την ημέρα?

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, johnnieinlab είπε

Νομίζω, λοιπόν, ότι τα θέματά σου δεν αφορούν την φορολογία ως πρακτική, αλλά περισσότερο την κακή διαχείριση των φορολογικών εσόδων από το κράτος, τη διαφθορά και την αδυναμία του σημερινού πολιτικού συστήματος να εκπροσωπήσει αξιόπιστα το λαό.

Το οποίο πολιτικό σύστημα είναι δημιούργημα των πολιτών τόσο αυτών που ψηφίζουν όσο και αυτών που δεν πάνε να ψηφίσουν και αφήνουν τους πρώτους να αποφασίζουν γι' αυτούς χωρίς αυτούς!

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, bluesattack είπε

Πολλοί το είπαν μέχρι που πήγαν σε δικηγόρο ή γιατρό και έφτασε η ώρα της πληρωμής.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, Tompgr είπε

Πολλοί το είπαν μέχρι που πήγαν σε δικηγόρο ή γιατρό και έφτασε η ώρα της πληρωμής.

Εγω παιρνω αποδειξη απο τους γιατρους.Ευτυχως υπαρχουν πολλοι νεοι συνηθως γιατροι που κοβουν

Επεξ/σία από bluesattack
  • Like 2
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, bluesattack είπε

Εγω παιρνω αποδειξη απο τους γιατρους.Ευτυχως υπαρχουν πολλοι νεοι συνηθως γιατροι που κοβουν

Εγώ τους λέω να μου κόψουν με 40% φπα.

Δημοσ.

Γιατι να μην ζητησω..για να μου κανει εκπτωση η να με προσεξει την επομενη φορα ? Τι να τον κανω ενα γιατρο που για να ..με προσεξει μουρμουραει οταν κοβει την αποδειξη και μασαει τα λογια του.Καλυτερα να παω σε μπαρμπουτιερη να με εξετασει 🤣

• Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, bluesattack είπε

Και πολύ καλά κάνεις και δεν είσαι "κοπριτης φοροφυγας". Για το αν είσαι του επαγγέλματος / έχεις μαγαζί / είχε ο πατέρας σου και τα ξέρεις αυτά περί διακοπών και μεζονετών άρα να σε πάρουμε στα σοβαρά ή είσαι άσχετος / λες ότι νομίζετε ότι ισχύει / ότι σου είπε ο μπατζανάκης της δεύτερης ξαδέρφης του κολλητού / λες "καμία μ@λ@κι@ να περάσει η ώρα" άρα να μην τα πάρουμε στα σοβαρά δεν μας απάντησες. Εγώ αυτό ρώτησα.

1 λεπτό πριν, bilya είπε

για αρχή έχω δουλέψει πολλά χρόνια στην εστίαση κ ξέρω πόσο εύκολο είναι μια καφετέρια να μαζέψει 100 άτομα.

δεύτερον μπορείς να μου πεις που υπολογίζω λάθος τον φπα που πρέπει να αποδοθεί απο 100 καφέδες την ημέρα?

Δεν κάνεις λάθος στον υπολογισμό του ΦΠΑ. Τόσο είναι, όσο γράφεις. Το ότι κατά κανόνα πάει στη τσέπη του επιχειρηματία δεν ξέρω πως βγαίνει. Δηλαδή στην καφετέρια που δούλευες δεν έκοβαν καμία απόδειξη και έβγαζαν 20.000€-30.000€ το χρόνο στη τσέπη μόνο κλέβοντας το ΦΠΑ από τους καφέδες; + το κανονικό κερδος που σίγουρα είναι μεγαλύτερο;

Σαν πολύ εύκολα δεν κάνουμε τους λογαριασμούς των άλλων;

• Like 1
Δημοσ.

Οποιος θελει να τον.. προσεξουν να μη ζηταει αποδειξη,να παιρνει και απολογητικο υφος 😆.Και οταν πηγαινει στο δημοσιο να εξυπηρετηθει ...ας κουβαλαει και ενα κουτι γλυκα , να γλυκανει τον υπαλληλο για να τον ...προσεξει 😆😆

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 ώρες πριν, parlapipas25 είπε

Γιατρούς και δικηγόρους πληρώνετε με κάρτα;

Όχι εκεί τους παρακαλάνε να τους σώσουν και πληρώνουν όσο και όσο...

1 ώρα πριν, telis είπε

Σε χρεώνει ΦΠΑ που τον βάζει στο παντελόνι. Αν δεν τον χρεώνει να το κουβεντιασουμε 

Πας καλά ή είσαι εντελώς άσχετος?

Όταν εσύ απολαμβάνεις ένα προιόν ο μαγαζάτορας όταν το προμηθεύτηκε δεν έδωσε Φπα στην συναλλαγή του?

Κάθε τρίμηνο ή κάθε μήνα -ανάλογα τι εταιρία έχει- δεν θα αποδώσει διαφορά φπα εσόδων-φπα εξόδων?

Όταν έφτιαξε το μαγαζί του δεν πλήρωσε φπα για τα πάντα?

Μην λέτε ότι θέλετε από τον καναπέ όλοι...

Και είτε σας αρέσει είτε όχι οι τιμές στα καταστήματα εδώ και χρόνια έχουν διαμορφωθεί με άλλη φορολόγηση στις επιχειρήσεις και όχι αυτήν την ληστρική.

Άμα όμως σου αυξήσει το καφεδάκι σου η καφετέρια που πας και αράζεις και ποστάρεις αυτές τις ηλιθιότητες θα σε πειράξει που ακούω ανθρώπους και γράφουν ότι ο καφές και το σουβλάκι είναι ακριβά.Χρησιμοποιήστε λίγο εγκέφαλο και υπολόγισε τι νομίζεις ότι τσεπώνει κάποιος από καφέ η σουβλάκι.Πιθανόν άνθρωποι σαν εσένα που εκφράζονται με τέτοια εμπάθεια-πιθανώς γιατί δεν τα κατάφερες προσωπικά- να πάθουν κάνα εγκεφαλικό μόλις δουν τι λειτουργικά έχουν μαγαζιά καφεστίασης και τι πουλάνε και τι τζιράρουν και πόσο κόσμο πρέπει να έχουν επισκεψιμότητα κάθε μέρα για να επιβιώσουν.Θα είναι περίπου το ετήσιο εισόδημα σου ο κάθε μήνας τους(x2 το δικό σου).

Επεξ/σία από umad
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, vasilk είπε

Και πολύ καλά κάνεις και δεν είσαι "κοπριτης φοροφυγας". Για το αν είσαι του επαγγέλματος / έχεις μαγαζί / είχε ο πατέρας σου και τα ξέρεις αυτά περί διακοπών και μεζονετών άρα να σε πάρουμε στα σοβαρά ή είσαι άσχετος / λες ότι νομίζετε ότι ισχύει / ότι σου είπε ο μπατζανάκης της δεύτερης ξαδέρφης του κολλητού / λες "καμία μ@λ@κι@ να περάσει η ώρα" άρα να μην τα πάρουμε στα σοβαρά δεν μας απάντησες. Εγώ αυτό ρώτησα.

Εχω κανει στα νιατα μου ...ντελιβερας .Αρα ξερω εκ των εσω ποσο..πεινανε οι κακομοιρηδες.😆

Ευτυχως δεν την ειχα αναγκη την δουλεια.Ετσι , οταν , μια στο εκ με ρωταγε κανεις γιατι λειπει η αποδειξη ελα δεν μου την εδωσε.Φυσικα ο κοιλιοδουλος πελατης .που περιμενε να πω οτι την ..εχασα ,τα εχανε και μπουκωνοτανε με τον πιτογυρο. 😆

Ειναι οι ιδιοι που γκρινιαζουν για το δημοσιο και την φορολογια αλλα για να γινει η δουλεια τους και να τους..προσεξουν μονο καλαθι με γλυκα και ποτα δεν πανε.😆

Δημοσ.
25 λεπτά πριν, umad είπε

να πάθουν κάνα εγκεφαλικό μόλις δουν τι λειτουργικά έχουν μαγαζιά καφεστίασης και τι πουλάνε και τι τζιράρουν και πόσο κόσμο πρέπει να έχουν επισκεψιμότητα κάθε μέρα για να επιβιώσουν.

Αν δεν βγαίνει ας πάει να γίνει υπάλληλος να δει τη γλύκα τότε.

Δεν τον ανάγκασε κανείς να γίνει ταβερνιάρης ή καφετζής!

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...