Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Vercis είπε

Αντιλαμβάνομαι τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν και οι εργαζόμενοι αλλά και οι μικρό μεσαίες επιχειρήσεις όπως και πολλοί ελεύθεροι επαγγελματίες. Αλλά... δεν νομίζετε πως είναι αρκετά? Δεν θα θέλατε κάποτε να αλλάξει το σάπιο σύστημα και να σταθεί πλέον η χώρα και οι πολίτες στα πόδια τους? Όσοι θα μου φέρουν παράδειγμα την πολιτική σκηνή της χώρας και πουν ότι κάποια αλλαγή είναι αδύνατον να γίνει σε αυτήν την χώρα, σας λέω λοιπόν ότι κάνετε λάθος. Εμείς τους το επιτρέπουμε επειδή τα ανεχόμαστε όλα. Εάν αλλάξει ο πολίτης πρώτα, θα αλλάξει και ο πολιτικός, θέλει δεν θέλει. 

Αυτό είναι σωστό αλλά, όπως λέω συχνά σε παρόμοιες συζητήσεις, μιλάμε για αλλαγές που θα γίνουν ορατές ΜΕΤΑ από 1-2 γενιές έτσι; Αν μιλάμε πάνω σε αυτήν την βάση και για το μέλλον των παιδιών και των εγγονιών μας κτλ, τότε ναι. Αλλά μη νομίζει κανείς ότι θα δει καμμιά σοβαρή αλλαγή σε 20 ή 30 χρόνια στην ελληνική νοοτροπία. Για να υπήρχε ελπίδα για αλλαγή σε 30 χρόνια, θα έπρεπε ΗΔΗ να είχε αλλάξει τουλάχιστον η παιδεία από το δημοτικό και το γυμνάσιο. Για να μην αναφερθώ στην διαπαιδαγώγηση μέσα από την οικογένεια.

Πιστεύω δηλαδή ότι όποιος θέλει να ζήσει σε μια κοινωνία με πιο συνειδητοποιημένους πολίτες και πιο δίκαιο κράτος, ο ίδιος και όχι τα εγγόνια του, πρέπει να μεταναστεύσει.

Και για να φέρω ένα παράδειγμα σχετικό με το θέμα, ξέρω ένα σωρό ασθενείς που χρειάστηκαν εγχείρηση, την έκαναν σε δημόσιο νοσοκομείο χωρίς ο γιατρός να τους ζητήσει φακελάκι, και το έδωσαν ΜΟΝΟΙ τους μετά. Και πολλές φορές επρόκειτο για σημαντικά ποσά που τα έδωσαν από το υστέρημά τους. Δηλαδή καμμία επαφή με τα δικαιώματά και τις υποχρεώσεις τους.

• Απαντ. 115
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
39 minutes ago, polaki said:

Κάτσε μισό γιατί εδώ εσείς χρειάζεστε μαθήματα λογιστικής.

Στα 100 με απόδειξη υπάρχει μέσα και ο ΦΠΑ δηλαδή το καθαρό του είναι 80, αφού 80€ x 1,24 = 99,2€ τελικό ποσό. (δεν αναφέρομαι σε γιατρούς γιατί δεν έχουν ΦΠΑ)

Από τα 80 αφαιρείς το 22% (ας πάρουμε την πρώτη κλίμακα φορολόγησης) που είναι ο φόρος δηλαδή το καθαρό του είναι 65€ μετά τη φορολόγηση και μετά το ΦΠΑ. 

Πες μου λοιπόν ΕΝΑ λόγο να σου πει 50 ή 60€ φίλε. Χίλιες φορές να σου πει 100€ λοιπόν με απόδειξη, θα του μείνουν και 5€ να πιεί ένα καφέ.
Αλλά όχι, εσύ θες να "γλιτώσεις" 40-50€ με σύμμαχο την φοροδιαφυγή του ελεύθερου επαγγελματία.  

Η ερώτησή μου σε όλους σας που κάνετε τους ηθικά σωστούς και φορολογούμενους πολίτες (κυρίως επειδή δεν έχετε βρει τρόπο για φοροδιαφυγή, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα) είναι το εξής. 

Με δεδομένο ότι ο ελεύθερος επαγγελματίας είναι ελεύθερος να ζητήσει ότι λεφτά θέλει χωρίς να δώσει σε κανέναν εξηγήσεις γιατί ζητάει όσα ζητάει, η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ στην ερώτηση του 50€ χωρίς ή 60€ με απόδειξη ποιά είναι????

Το 27% ΕΦΚΑ που γλυτώνει το υπολόγισες;

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, CheOnWeb είπε

Το 27% ΕΦΚΑ που γλυτώνει το υπολόγισες;

Δεν μπορούν να υπολογιστούν όλα με ακρίβεια αφού ως γνωστόν τόσο το ΕΦΚΑ όσο και ο φόρος που ανέφερα εγώ έχουν να κάνουν με το καθαρό εισόδημα. 
Με δεδομένο ότι κάθε ΤΕΒΕτζής (πλέον ΕΦΚΑτζης) περνάει σε έξοδα μέχρι και το χαρτί τουαλέτας (αν και πολλά έχουν πλέον κοπεί), δεν γίνεται να τα υπολογίσουμε όλα. 

Αλλά ναι, σε γενικές γραμμές έχεις δίκιο, πρέπει κανονικά να υπολογίσουμε και κάποιο ΕΦΚΑ μέσα σε αυτό, αφού πλέον από 2017 είναι άμεσα εξαρτώμενο από το εισόδημα σε αντίθεση με το ΤΕΒΕ που ήταν fixed. 

2 ώρες πριν, mic2mic είπε

Αν μου κάνουν αυτήν την ερώτηση, το 90% των περιπτώσεων ζητάω απόδειξη. Για το 10% που δεν ζητάω απόδειξη ή που φεύγω από καταστήματα χωρίς να την ζητήσω ή που δείχνω ότι δεν θέλω, είναι περιπτώσεις που όπως τις κόβω εγώ (με την δική μου αντίληψη των καταστάσεων δηλαδή), ο επιχειρηματίας τα φέρνει βόλτα δύσκολα. Διότι άσχετα από την νομιμότητα η οποία καλό είναι βέβαια να τηρείται σε γενικές γραμμές, το ελληνικό κράτος έχει επιδείξει επί σειρά δεκαετιών τρομερή αναλγησία και ανελέητη φορομπηχτική πολιτική, εξολοθρεύντας πολίτες με παράλογα τεκμήρια επειδή έχουν ένα αυτοκίνητο ή απαιτώντας τέλος επιτηδεύματος από επιχειρήσεις που δεν βγάζουν ούτε τα έξοδά τους ή ανεβάζοντας το κόστος της υποτιθέμενης "δωρεάν" υγείας ή εν γένει συμπεριφερόμενο πολύ επιεικέστερα στους πλουσιότερους και πολύ σκληρότερα στους φτωχότερους. Όταν λοιπόν σχηματίζω την εντύπωση ότι κάποιος τα φέρνει δύσκολα βόλτα, τότε μπορεί να μην ζητήσω απόδειξη, ακόμα και αν πληρώσω το ποσό που ζητάει για να κόψει απόδειξη.

Mε βρίσκεις απόλυτα σύμφωνο. Καλό λοιπόν είναι να βλέπουμε όχι μόνο το νομότυπο, αλλά και το ηθικό, γιατί πάνω απ'όλα είμαστε άνθρωποι. 

Δυστυχώς το κράτος είναι ΣΥΝΑΙΤΕΡΟΣ στα κέρδη, χωρίς όμως απολύτως κανένα ρίσκο ή χασούρα στη ζημιά μας. 

Σα να μην έφτανε αυτό, ενώ για τη Business to Business συναλλαγή δίνει κίνητρο για αποφυγή της φοροδιαφυγής (ότι μου κόψεις τιμολόγιο, εκπίπτει ως έξοδο στο τέλος του έτους άρα και δεν πληρώνω φορολογία για αυτό, άρα με συμφέρει ως εταιρία να ζητάω τιμολόγια και δεν με συμφέρει να δίνω μαύρο χρήμα), ως προς τον ιδιώτη δε δίνει απολύτως κανένα κίνητρο. ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ αποδείξεις περνάνε ως έξοδα στον ιδιώτη, άρα είναι απολύτως φυσιολογικό ο ιδιώτης να κοιτάξει το ΑΜΕΣΟ κέρδος του και να ΜΗΝ ΖΗΤΗΣΕΙ απόδειξη, γιατί ακόμα και να ζητήσει εκείνος δεν θα έχει κανένα απολύτως χειροπιαστό όφελος. 

Δυστυχώς στο δικό μου επάγγελμα επειδή έχω να κάνω μόνο με επαγγελματίες και όχι με ιδιώτες, αναγκαστικά κόβω τα πάντα, και έτσι πληρώνω και το 22% επί του καθαρού, αλλά και το 27% που είπε ο φίλος παραπάνω, μείον προφανώς κάποια ποσά γιατί δείχνω και έξοδα. 

Αν μπορούσα, με αυτά που έχω τραβήξει από αυτούς όλους, ανεξαρτήτως κυβέρνησης, δεν θα έκοβα ΤΙΠΟΤΑ. 

Ας έρθει ο οποιοσδήποτε ΕΕ θέλει να κάνουμε διάλογο σχετικό. Με άτομα που δεν έχουν φάει το αγγούρι του ελεύθερου επαγγελματία δεν θα κάνω διάλογο γιατί πολύ απλά δεν μπορεί (και πλέον δεν θέλει κιόλας) να καταλάβει. 

Επεξ/σία από polaki
  • Like 2
Δημοσ.
18 λεπτά πριν, polaki είπε

Mε βρίσκεις απόλυτα σύμφωνο. Καλό λοιπόν είναι να βλέπουμε όχι μόνο το νομότυπο, αλλά και το ηθικό, γιατί πάνω απ'όλα είμαστε άνθρωποι.

Πολλές φορές κάποιος ελεύθερος επαγγελματίας μπορεί να βγάζει κέρδος 500 ευρώ το μήνα ή και λιγότερα. Με τα οποία να πρέπει να πληρώσει ενοίκια, λογαριασμούς, σούπερ μάρκετ, τα έξοδα των παιδιών του κτλ κτλ, χωρίς να υπολογίσουμε τυχόν αναποδιές που μπορεί να του τύχουν, πχ σοβαρή ασθένεια. Και δεν έχει και άλλη επιλογή διότι αν κλείσει την επιχείρησή του δεν θα βγάζει ούτε αυτά που βγάζει τώρα. Και εντάξει, οποιαδήποτε δουλειά μπορεί να αποτύχει και να οδηγηθεί σε κλείσιμο, αλλά ΑΠΑΙΤΩ από το κράτος να μην ζητάει χρήματα από αυτόν τον επιχειρηματία για ασφάλιση προκειμένου να έχει κάλυψη υγείας. ΑΠΑΙΤΩ να μην του ζητάει παράλογους φόρους. ΑΠΑΙΤΩ να του καλύψει βασικότατες ανάγκες, π.χ την σίτιση των παιδιών του. Αυτό είναι το ευρωπαϊκό μοντέλο, και ακόμα και στην καρακαπιταλιστική USA υπάρχει το Medicare και το Medicaid. Δεν έχουν όλοι οι φοροφυγάδες σκοπό να πάρουν ένα καλύτερο αυτοκίνητο ή να κάνουν το καλοκαίρι διακοπές ένα μήνα στη Μύκονο ή να βάλουν πισίνα στη βιλίτσα τους. Κάποιοι φοροδιαφεύγουν απλά για να ταΐσουν τα παιδιά τους. Και ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ κάνουν.

Δημοσ.

Δεν τον πίεσε κανένας για να γίνει ελεύθερος επαγγελματίας. Ελεύθερη αγορά έχουμε, να γίνει δυ αν θέλει. :P

Δημοσ.
43 λεπτά πριν, mic2mic είπε

Πολλές φορές κάποιος ελεύθερος επαγγελματίας μπορεί να βγάζει κέρδος 500 ευρώ το μήνα ή και λιγότερα. Με τα οποία να πρέπει να πληρώσει ενοίκια, λογαριασμούς, σούπερ μάρκετ, τα έξοδα των παιδιών του κτλ κτλ, χωρίς να υπολογίσουμε τυχόν αναποδιές που μπορεί να του τύχουν, πχ σοβαρή ασθένεια. Και δεν έχει και άλλη επιλογή διότι αν κλείσει την επιχείρησή του δεν θα βγάζει ούτε αυτά που βγάζει τώρα. Και εντάξει, οποιαδήποτε δουλειά μπορεί να αποτύχει και να οδηγηθεί σε κλείσιμο, αλλά ΑΠΑΙΤΩ από το κράτος να μην ζητάει χρήματα από αυτόν τον επιχειρηματία για ασφάλιση προκειμένου να έχει κάλυψη υγείας. ΑΠΑΙΤΩ να μην του ζητάει παράλογους φόρους. ΑΠΑΙΤΩ να του καλύψει βασικότατες ανάγκες, π.χ την σίτιση των παιδιών του. Αυτό είναι το ευρωπαϊκό μοντέλο, και ακόμα και στην καρακαπιταλιστική USA υπάρχει το Medicare και το Medicaid. Δεν έχουν όλοι οι φοροφυγάδες σκοπό να πάρουν ένα καλύτερο αυτοκίνητο ή να κάνουν το καλοκαίρι διακοπές ένα μήνα στη Μύκονο ή να βάλουν πισίνα στη βιλίτσα τους. Κάποιοι φοροδιαφεύγουν απλά για να ταΐσουν τα παιδιά τους. Και ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ κάνουν.

το καταλαβαίνεις ότι για να γίνουν πραγματικότητα οι απαιτήσεις σου πρέπει καταρχήν το κράτος να έχει έσοδα από τους φόρους που υποστηρίζεις να μην πληρώνονται.

με την ίδια λογική, μπορώ να μπω σπίτι σου, να κλέψω ότι θέλω χωρίς να με εμποδίσεις επειδή έχω μια καλή δικαιολογία.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

εδώ οι 300 βουλευτές ΔΕΝ χρησιμοποιούν το ΑΚΡΙΒΟΠΛΗΡΩΜΕΝΟ (πάνω από 1εκ ευρώ) ηλεκτρονικό σύστημα ψηφοφορίας στην βουλή που έχει 2 κουμπιά (ναι/οχι) και συνεχίζουν με την πατροπαράδοτη ψηφοφορία όπως επί Τρικούπη γιατί τους φαίνεται περίπλοκο.  Μας κάνει εντύπωση γιατί ο μπακαλόγατος δεν γουστάρει το POS? Δεν το γουστάρει για όλους αυτούς τους λόγους που αναφέρθηκαν στις προηγούμενες σελίδες. 

Επεξ/σία από jgeorgiou
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, koeltzakoatl είπε

το καταλαβαίνεις ότι για να γίνουν πραγματικότητα οι απαιτήσεις σου πρέπει καταρχήν το κράτος να έχει έσοδα από τους φόρους που υποστηρίζεις να μην πληρώνονται.

με την ίδια λογική, μπορώ να μπω σπίτι σου, να κλέψω ότι θέλω χωρίς να με εμποδίσεις επειδή έχω μια καλή δικαιολογία.

Έγραψα ότι οι ασθενέστερες οικονομικές τάξεις πρέπει να έχουν ΔΩΡΕΑΝ υγεία και καλυμένες τις βασικές τους ανάγκες. Όταν ο άλλος έχει μηδέν περιουσία και ελάχιστα έσοδα και πας και τον φορολογείς ΠΑΝΩ από αυτά που έχει τη δυνατότητα να πληρώσει, δεν είσαι κράτος. Είσαι τσόγλανος. Έστω, ακόμα και ψίχουλα να βγάζει, φορολόγησέ του ένα ποσοστό από τα ψίχουλα. Όχι όμως να βγάζει ψίχουλα και το μπουρδελοκράτος να ζητάει καρβέλια. 

Τα βάρη να μοιράζονται ΑΝΑΛΟΓΙΚΑ. Όχι ορισμένοι αληταράδες πολιτικοί να ελαφραίνουν την φορολογία μόνο στα υψηλότερα εισοδήματα και να τσακίζουν τα χαμηλότερα. (Ναι, έχει γίνει και αυτό, φοροελάφρυνση ΜΟΝΟ στον ανώτερο συντελεστή - δεν αναφέρω ονόματα επειδή κομματόσκυλα υπάρχουν παντού και δεν έχω όρεξη να απαντώ σε ηλιθιότητες).

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μην το ψάχνουμε , το ελληνικό κράτος έχει επιβάλει κεφαλικούς φόρους εναντίον των πολιτών ανεξαρτήτως εισοδήματος όπως γινόταν τον μεσαίωνα στην δύση. Τώρα αν κάποιος κλέβει για το γάλα του παιδιού του ή για το παντεσπάνι του είναι ψιλά γράμματα.

Για παράδειγμα στις μικρο-επιχειρήσεις , βάζει κεφαλικό φόρο 700ευρώ και φορολόγηση από το 1ο ευρώ χωρίς να ρωτήσει τον άλλο αν πεινάει και αν φοροδιαφεύγει. Για να καταλάβει κάποιος ΔΥ που δεν καταλαβαίνει , είναι σαν να σου κρατάει τον μισθό και να σου λέει "Επειδή οι περισσότεροι ΔΥ  τεμπελιάζετε και πολλοί λαδώνεστε εγώ θα σας κρατάω τον μισθό και θα δουλεύετε τσάμπα". Αυτό έχει κάνει με τους ελ.επαγγελματίες. Γι'αυτό όλη η Ελλάδα θέλει να γίνει ΔΥ και αν ρωτήσετε το 99% των ελ.επαγγελματιών αν τους έδιναν θέση στο δημόσιο θα πήγαιναν τρέχοντας.

Επεξ/σία από jgeorgiou
Δημοσ.

Τι διαφορετικές γνώμες θα διαβάζαμε εδώ μέσα αν υπήρχε φορολόγηση από το πρώτο ευρώ και στους μισθωτούς, όπως υπάρχει στους ελεύθερους επαγγελματίες...Αλλά είπαμε η φορολόγηση είναι αναλογική στην Ελλάδα. Αναλογική όπως λέμε ανάλογα τι επαγγελεσαι.Αν επαγγελεσαι σφραγιδοπατητής ουσιαστικά είσαι αφορολογητος. Αν είσαι μισθωτός ξεκινάς να πληρώνεις από τα 8 χιλιάρικα και πάνω. Αν είσαι αγρότης πιστεύεις σε άλλο θεό και έχεις και άλλους φορολογικούς συντελεστές. Αν δε είσαι φοροφυγας ανελεύθερος επαγγελματίας πληρώνεις από το πρώτο ευρώ επειδή έχεις αθηναϊκές πινακίδες. Δεν έχει σημασία το ποσό που βγάζεις, αλλά το επάγγελμα από το οποίο το βγάζεις.Νεοελληνικά δαιμόνια.

Τέλος πάντων, τσάμπα το κουράζουμε και κάθε φορά καταλήγουμε στον ίδιο παρανομαστή, όλοι οι αναμάρτητοι την πέφτουν στους λοιπούς. 

Εγώ από περιέργεια θα ήθελα να μας έλεγε ο ts την ηλικία του γιατρού.Κατα τη γνώμη μου όλες οι πιθανές εξηγήσεις έχουν ήδη αναφερθεί, αν και προσωπικά θα θεωρούσα αρκετά πιθανότερη την παντελή έλλειψη εξοικείωσης με το μηχάνημα εάν μιλούσαμε για μεσήλικα+.

• Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, mic2mic είπε

Έγραψα ότι οι ασθενέστερες οικονομικές τάξεις πρέπει να έχουν ΔΩΡΕΑΝ υγεία και καλυμένες τις βασικές τους ανάγκες. Όταν ο άλλος έχει μηδέν περιουσία και ελάχιστα έσοδα και πας και τον φορολογείς ΠΑΝΩ από αυτά που έχει τη δυνατότητα να πληρώσει, δεν είσαι κράτος. Είσαι τσόγλανος. Έστω, ακόμα και ψίχουλα να βγάζει, φορολόγησέ του ένα ποσοστό από τα ψίχουλα. Όχι όμως να βγάζει ψίχουλα και το μπουρδελοκράτος να ζητάει καρβέλια. 

Τα βάρη να μοιράζονται ΑΝΑΛΟΓΙΚΑ. Όχι ορισμένοι αληταράδες πολιτικοί να ελαφραίνουν την φορολογία μόνο στα υψηλότερα εισοδήματα και να τσακίζουν τα χαμηλότερα. (Ναι, έχει γίνει και αυτό, φοροελάφρυνση ΜΟΝΟ στον ανώτερο συντελεστή - δεν αναφέρω ονόματα επειδή κομματόσκυλα υπάρχουν παντού και δεν έχω όρεξη να απαντώ σε ηλιθιότητες).

Συμφωνω οτι πλεον η φορολογηση των ΕΕ ειναι τρελη, και μαλιστα η λογικη "σου βαζω παραπανω φορο απο οτι θα επρεπε επειδη σιγουρα κλεβεις" ειναι ακομη πιο τρελη επειδη κατα εναν τροπο σε "αναγκαζει" να φοροδιαφυγεις για να τα βγαλεις περα (σε καποιες περιπτωσεις), ΑΛΛΑ οι ΕΕ φοροδιαφευγαν τρελα και παλια που η φορολογια ηταν φυσιολογικη και μαλιστα αρκετοι απο αυτους κανανε και περιουσιες κιολλας. Οποτε το ζητημα δεν ειναι απλο και ουτε και η λυση του.

Δημοσ.
16 minutes ago, tsioulak said:

ΑΛΛΑ οι ΕΕ φοροδιαφευγαν τρελα και παλια που η φορολογια ηταν φυσιολογικη και μαλιστα αρκετοι απο αυτους κανανε και περιουσιες κιολλας. Οποτε το ζητημα δεν ειναι απλο και ουτε και η λυση του.

Α, γεια σου. 
(ελεύθερος επαγγελματίας είμαι, αλλά τα σύκα, σύκα)

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, polaki είπε

Κάτσε μισό γιατί εδώ εσείς χρειάζεστε μαθήματα λογιστικής.

Στα 100 με απόδειξη υπάρχει μέσα και ο ΦΠΑ δηλαδή το καθαρό του είναι 80, αφού 80€ x 1,24 = 99,2€ τελικό ποσό. (δεν αναφέρομαι σε γιατρούς γιατί δεν έχουν ΦΠΑ)

Από τα 80 αφαιρείς το 22% (ας πάρουμε την πρώτη κλίμακα φορολόγησης) που είναι ο φόρος δηλαδή το καθαρό του είναι 65€ μετά τη φορολόγηση και μετά το ΦΠΑ. 

Πες μου λοιπόν ΕΝΑ λόγο να σου πει 50 ή 60€ φίλε. Χίλιες φορές να σου πει 100€ λοιπόν με απόδειξη, θα του μείνουν και 5€ να πιεί ένα καφέ.
Αλλά όχι, εσύ θες να "γλιτώσεις" 40-50€ με σύμμαχο την φοροδιαφυγή του ελεύθερου επαγγελματία.  

Η ερώτησή μου σε όλους σας που κάνετε τους ηθικά σωστούς και φορολογούμενους πολίτες (κυρίως επειδή δεν έχετε βρει τρόπο για φοροδιαφυγή, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα) είναι το εξής. 

Με δεδομένο ότι ο ελεύθερος επαγγελματίας είναι ελεύθερος να ζητήσει ότι λεφτά θέλει χωρίς να δώσει σε κανέναν εξηγήσεις γιατί ζητάει όσα ζητάει, η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ στην ερώτηση του 50€ χωρίς ή 60€ με απόδειξη ποιά είναι????

Στον γράφω τον λόγο φίλε Πολάκη αλλά εσύ είσαι καταπιεσμένος ψυχολογικά και θες να κράξεις για να βγάλεις το άχτι σου. Ο λόγος λέγεται ασφαλιστικές εισφορές οι οποίες υπολογίζονται πλέον πάνω στο εισόδημα και για ορισμένες κατηγορίες επαγγελματιών είναι κοντά 38%. Οι γιατροί π.χ. έχουν 20% Κύρια Σύνταξη, 6.95% Κλάδο Υγείας και 4% Εφάπαξ. Άσε που όταν δεν κόβει απόδειξη βοηθιέται στο να παραμείνει στην χαμηλή κλίμακα που ανέφερες.

Edit: Τώρα διάβασα ότι στον ανέφερε και ο Τσε τον λόγο. Αν και αφαιρούνται ως δαπάνες, οπότε σωστά λες ότι δεν μπορούμε με ακρίβεια να υπολογίσουμε, αν κόψει απόδειξη στην τσέπη του πιθανότατα πάνε λιγότερα από 50€.

Επεξ/σία από Philippe
  • Like 2
Δημοσ.

Από 1/1 έχει αρχίσει και αυτό μαζί με τη φορολόγηση από 1 ευρό και 100% προκαταβολή φόρου δε μιλάμε για φορολογία αλλά για εξόντωση των εποχιακών ΕΕ . Ο γιατρός του TS δεν έχει πρόβλημα άμεσης επιβίωσης ακόμα αλλά κάθε χρόνο θα σφίγγει το ζωνάρι . Και πάλι το 10 ευρό που ζήτησε παραπάνω είναι 100 % κλοπή .

Δημοσ.

κακά τα ψέματα το 99% από εμάς κλέβει το κράτος με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο (παίρνει επιδόματα που δεν δικαιούται , εργάζεται για το κράτος αλλά όχι όπως πρέπει , δηλώνει ψευδή στοιχεία για όφελος , δεν δηλώνει όλες τις ώρες εργασίας , προτιμά έκπτωση αντί απόδειξης , λαδώνεται , τεμπελιάζει και στίβει την μαμά του ή τον παππού του κτλ)

Φυσικά το κράτος είναι ο μεγαλύτερος κλέφτης όλων μας που τα παίρνει χοντρά και άδικα με κεφαλικούς φόρους όπως έκαναν τον μεσαίωνα.

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...