Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 59
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, vali είπε

Στο μαιλ που θα στείλεις, απαραιτήτως να βάλεις ως θέμα το tracking number.

Thanks!!!

42 λεπτά πριν, bromiaris είπε

Ακόμα να καταλάβεις, ότι αυτό Δεν είναι Ελληνική πατέντα, αλλά Παγκόσμια…

OXI φίλε μου. Με συγχωρείς. Δεν ξανα-μανα-εφασμόζεται ο ΦΠΑ, αμετρητες φορες, δηλ σε κάθε χώρα που τυγχανει το εμπόρευμα να "περάσει τελωνείο".

Υπάρχουν τα τέλη εκτελωνισμού / Δασμοί. Ενα σταθερό ή κλιμακούμενο ποσό, με κατηγοριοποιήσεις. Δεν έχω πρόβλημα να πληρώσω (και θα πληρώσω) το φιξ αυτό ποσό. 20/30/80 ευρώ όσο θες. Οχι όμως, πάνω στη συνολική αξία, που έχει μέσα και τα έξοδα μεταφοράς, με διεθνή μεταφορική (!!!!), άλλο 24% καπέλο.

Τι δεν καταλαβαίνεις ? Δεν διατυπώνω σωστά ? Οταν πάρεις μια βαλίτσα Samsonite, από τη Γαλλία πχ., έχει εφαρμοστεί ΗΔΗ στην τιμή του ηλεκτρονικού εμπόρου ο εκεί-ΦΠΑ. Για να αποδοθεί στο εκεί-ΚΡΑΤΟΣ, που είναι η αφετηρία και η χώρα κατασκευής του προϊόντος. Το κράτος λοιπόν εδώ, σου λέει: Αααα. πακέτο τάδε αξίας. Μάλιστα. Για να το περάσω, αφού είναι ΗΔΗ ΠΛΗΡΩΜΕΝΟ, όπως και τα μεταφορικά του ΚΑΙ ΟΙ ΦΟΡΟΙ ΤΟΥ (μάλλιασε η γλώσσα μου), επιβάλλω ένα δασμό / τέλος εκτελωνισμού. (ο υπολογισμος αυτού ειναι άλλο θέμα). Δεν ξανα επιβάλλω ΦΠΑ γιατί η πράξη (πώληση, κατασκευή , παραγγελία κλπ) ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ στην ελλάδα. Αυτές οι "πατέντες", για να εισπράττει ενα κράτος χάρβαλο όπως η Ελλάδα, κερατιάτικα, δεν ακουμπούν σε καμμία λογική.

ΥΓ: Σκέψου ένα προϊόν, που θα ακουμπήσει σε 3 ή 4 χώρες, περνώντας τελωνεία, μέχει να φθάσει Ελλάδα (ή οπουδήποτε). Θα ξανα-επιβάλλεται ΦΠΑ της εκάστοτε χώρας, σε κάθε μέρος? Ε τότε στον καταναλωτή η τελική τιμή θα διαμορφώνεται διπλάσια ή τριπλάσια ή πολλαπλάσια. Δεν δουλεύει έτσι το εμπόριο, και σίγουρα όχι, Κολοσσοί όπως το Ebay, Amazon, Gearbest, Alibaba, κ.ο.κ. Απλά τα θέματα. Δεν παρήγγειλα ούτε πετρέλαιο, ούτε φάρμακα, ούτε άλλα "ευαίσθητα" ή προστατευμένα αγαθά. 
Φιλικά πάντα.

• Like 1
  • Confused 1
  • Moderators
Δημοσ.
33 λεπτά πριν, Ghost.Dog είπε

Thanks!!!

OXI φίλε μου. Με συγχωρείς. Δεν ξανα-μανα-εφασμόζεται ο ΦΠΑ, αμετρητες φορες, δηλ σε κάθε χώρα που τυγχανει το εμπόρευμα να "περάσει τελωνείο".

Υπάρχουν τα τέλη εκτελωνισμού / Δασμοί. Ενα σταθερό ή κλιμακούμενο ποσό, με κατηγοριοποιήσεις. Δεν έχω πρόβλημα να πληρώσω (και θα πληρώσω) το φιξ αυτό ποσό. 20/30/80 ευρώ όσο θες. Οχι όμως, πάνω στη συνολική αξία, που έχει μέσα και τα έξοδα μεταφοράς, με διεθνή μεταφορική (!!!!), άλλο 24% καπέλο.

Τι δεν καταλαβαίνεις ? Δεν διατυπώνω σωστά ? Οταν πάρεις μια βαλίτσα Samsonite, από τη Γαλλία πχ., έχει εφαρμοστεί ΗΔΗ στην τιμή του ηλεκτρονικού εμπόρου ο εκεί-ΦΠΑ. Για να αποδοθεί στο εκεί-ΚΡΑΤΟΣ, που είναι η αφετηρία και η χώρα κατασκευής του προϊόντος. Το κράτος λοιπόν εδώ, σου λέει: Αααα. πακέτο τάδε αξίας. Μάλιστα. Για να το περάσω, αφού είναι ΗΔΗ ΠΛΗΡΩΜΕΝΟ, όπως και τα μεταφορικά του ΚΑΙ ΟΙ ΦΟΡΟΙ ΤΟΥ (μάλλιασε η γλώσσα μου), επιβάλλω ένα δασμό / τέλος εκτελωνισμού. (ο υπολογισμος αυτού ειναι άλλο θέμα). Δεν ξανα επιβάλλω ΦΠΑ γιατί η πράξη (πώληση, κατασκευή , παραγγελία κλπ) ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ στην ελλάδα. Αυτές οι "πατέντες", για να εισπράττει ενα κράτος χάρβαλο όπως η Ελλάδα, κερατιάτικα, δεν ακουμπούν σε καμμία λογική.

ΥΓ: Σκέψου ένα προϊόν, που θα ακουμπήσει σε 3 ή 4 χώρες, περνώντας τελωνεία, μέχει να φθάσει Ελλάδα (ή οπουδήποτε). Θα ξανα-επιβάλλεται ΦΠΑ της εκάστοτε χώρας, σε κάθε μέρος? Ε τότε στον καταναλωτή η τελική τιμή θα διαμορφώνεται διπλάσια ή τριπλάσια ή πολλαπλάσια. Δεν δουλεύει έτσι το εμπόριο, και σίγουρα όχι, Κολοσσοί όπως το Ebay, Amazon, Gearbest, Alibaba, κ.ο.κ. Απλά τα θέματα. Δεν παρήγγειλα ούτε πετρέλαιο, ούτε φάρμακα, ούτε άλλα "ευαίσθητα" ή προστατευμένα αγαθά. 
Φιλικά πάντα.

Το μονο ΦΠΑ που επιβάλλεται είναι στη χώρα προορισμού σε ολες τις προηγούμενες δεν γίνεται κατι

• Like 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, cumulus είπε

Πολύ απλα ζητάς επανεξέταση πας την απόδειξη της πληρωμής και πληρώνεις όσο πρέπει.Το μονο κακό οτι θα περιμένεις αρκετά.

Aν ειναι ετσι μπορουμε να αγοραζουμε πανακριβα αντικειμενα και να λεμε στον κινεζο βαλε αποδειξη 10 ευρω και ειμαστε καλυμενοι;

Δημοσ.

Την μοναδική φορά που την πάτησα και έκατσε δέμα μου στο τελωνείο (με παρέσυρε ένας γνωστός μου που είχε ξανακάνει παραγγελία και στάθηκε τυχερός) ήταν ένα αξίας 500+ ευρώ από ΗΠΑ. Τεχνολογία που δεν μπορούσα να βρω στην Ελλάδα, και ούτε καν στην Ευρώπη.

Οπότε λαμβάνω e-mail από την κωλό DHL και μου ζητούσαν απόδειξη (PayPal κ.λπ.), ΑΦΜ, ΔΟΥ, ονοματεπώνυμο, περιγραφή και URLs αντικειμένων... και 50+ ευρώ για να το εκτελωνίσουν εκείνοι και να μου το φέρουν στην πόρτα μου.

Εγώ εκνευρίστηκα με όλα αυτά γιατί εκτός του ότι δεν μου αρέσει να δίνω τα φορολογικά στοιχεία μου και να δίνω λόγο για το τι αγόρασα, δεν σηκώνω εκβιασμούς τύπου "50+ εάν στο εκτελωνίσουμε εμείς ή 15 (?) αν αφήσεις τις δουλειές σου και πας στο αεροδρόμιο να το εκτελωνίσεις μόνος σου" από κάποιους που έχουν ήδη πληρωθεί για να φέρουν το πακέτο μέχρι την πόρτα μου ή ακόμα και να το στείλουν πίσω (είναι και αυτό μέσα στην τιμή των μεταφορικών) και δεν δέχομαι να παίρνουν διαφορετικό ποσό για αυτήν τη δουλειά και από τη στιγμή που έχουν το δικό τους ιδιωτικό τελωνειάκι στο αεροδρόμιο. Γιατί να πάρουν 50+ ή ακόμα και 15 ενώ θα πλήρωνα ήδη τα κέρατά μου σε δασμούς και ΦΠΑ;;; Ποια θα είναι η εργασία τους; Αφού ούτε στο Google δεν θα χρειαζόταν να κάνουν αναζήτηση - όλα έτοιμα θα τους τα έδινα!

Θα παραλείψω τις πολλές λεπτομέρειες όπως τηλεφωνικές συνομιλίες και την ψυχρή αγένεια της υπαλλήλου της DHL Greece ή το δούλεμα από DHL USA γιατί τα έχω ξαναγράψει πιο αναλυτικά και άλλες φορές σε άλλα thread.

Η σύνοψη είναι ότι άλλαξα το invoice και μείωσα το ποσό - ας πούμε κατά 200 ευρώ - και η DHL αρνήθηκε να μου το στείλει εάν δεν τους έστελνα καινούργια απόδειξη όπου θα φαινόταν η ίδια ή μεγαλύτερη τιμή από εκείνη που δήλωσε ο πωλητής. Αφού διαπληκτιστήκαμε ελαφρά επειδή της είπα να το προχωρήσει με την όποια τιμή έχει δηλώσει ο πωλητής που είναι και πελάτης τους ή και με όποια τιμή εκείνοι νομίζουν (προφανώς δεν θα παραδεχόμουν ότι έκανα πλαστογραφία στέλνοντάς τους νέα απόδειξη) δηλ. της είπα "χρεώστε με όποια τιμή νομίζετε δεν με πειράζει, αλλά στείλτε μου το πακέτο επιτέλους", και δεν δέχτηκε, της είπα να το στείλει πίσω από εκεί που ήρθε.

Και μου λέει η τύπισσα στο τηλέφωνο ότι για να το στείλουμε πίσω θα πρέπει να βρούμε τον πωλητή και να δεχτεί να το πάρει, αλλιώς θα στείλουμε το πακέτο σας στα αζήτητα και μετά για καταστροφή. Ε λοιπόν, η επικοινωνία με την DHL Greece κόπηκε οριστικά γιατί μου έλεγε κάθε μέρα η τύπισσα ότι περιμένουν ενημέρωση από την DHL USA για το αν δέχτηκε ο πωλητής και ότι οι ίδιοι δεν μπορούν να κάνουν τίποτα.

Οπότε στέλνω e-mails στον πωλητή, εξηγώντας του την κατάσταση, και δεν έπαιρνα απάντηση. Οπότε τηλεφωνώ σε DHL USA καθημερινά επί δύο εβδομάδες και κάθε ημέρα μιλούσα με νέο υπάλληλο που και καλά δεν ήξερε τι είχα πει με τον χτεσινό υπάλληλο λες και δεν είχε καταγραφεί η υπόθεση και να τους τα εξηγώ από την αρχή και να μου λένε συνέχεια ότι ψάχνουν τον πωλητή και ότι θα το ερευνήσουν το θέμα και μπλα μπλα μπλα.

Οπότε τηλεφωνώ στο PayPal για βοήθεια. Να σημειωθεί ότι έχω πολλά χρόνια λογαριασμό εκεί, δεν είχα ποτέ δημιουργήσει κάποιο θέμα, και ήμουν και πωλητής με άριστες αξιολογήσεις. Μου ξεκαθάρισαν ότι για τα καπρίτσια των courier δεν μπορούν να κάνουν κάτι και ότι παίρνουν θέση μόνο για Αγοραστή vs Πωλητή και με την προϋπόθεση ότι θα του στείλω το πακέτο πίσω με κάποιο tracking number και ότι εκείνος δεν θα το δέχεται να το πάρει. Φυσικά δεν μπορούσα να το στείλω πίσω αφού δεν το είχα, αλλά άνοιξα όπως και να 'χει ένα case στο PayPal - αυτό με συμβούλεψαν και εκείνοι "άνοιξέ το και βλέπουμε, δεν έχεις κάτι να χάσεις".

Ο πωλητής δεν απάντησε ποτέ στο PayPal αλλά ξαφνικά άρχισε να απαντάει στα e-mails μου λέγοντάς μου ότι τον βρήκε η DHL και ότι εκείνος δέχτηκε να το πάρει πίσω. Η DHL USA όμως επέμενε ότι δεν αρκεί να δεχτεί αλλά ότι πρέπει να υπογράψει και μια φόρμα. Την είδα την φόρμα (χρειάζεται σφραγίδα εταιρείας και αρκετά στοιχεία) γιατί οι καθυστερημένοι την έστελναν αρχικά σε εμένα να την υπογράψω αν και ήμουν πολύ ξεκάθαρος στο ότι εγώ είμαι ο αγοραστής και τα αγγλικά μου είναι άριστα. Ο πωλητής να συνεχίζει να λέει ότι ναι ναι έχω δεχτεί, η DHL USA να λέει ότι κύριε σε λίγες ημέρες θα καταστρέψουμε το πακέτο σας... οπότε έρχεται η ημέρα της "δίκης", το PayPal δικαιώνει εμένα και μου επιστρέφει όλο το ποσό μαζί με τα μεταφορικά:

If you are due any additional funds, we will make our best effort to recover the balance from the seller. If the seller's account has insufficient funds to complete the refund owed to you, please be assured that we will take appropriate action against the seller's account, which may include limitation of the seller's account privileges.

... έτσι η DHL δημιούργησε προβλήματα στον πελάτη της (την έκραξα όσο μπορούσα στα e-mail που του έστειλα) και πήραν όλοι τα @@ μου.

• Like 8
Δημοσ.

Ρε άρχοντα TS.

Δεν έχει εφαρμοστεί ήδη ο Φ.Π.Α. σε ότι πήρες από Κίνα. Τώρα εφαρμόζεται που μπήκε το αντικείμενο Ευρώπη και εφαρμόζεται μία φορά.

Φ.Π.Α. υπάρχει σε όλη την Ευρώπη, δεν έχουμε καν το μεγαλύτερο.

Προτού "τσουβαλιάσεις και καταγγείλεις" get your facts straight plz και άσε τα fake news στην άκρη.

15 ώρες πριν, Ghost.Dog είπε

για να βρώ ανάλογη περίπτωση με την δική μου.

Δεν είναι τόσο ξεχωριστή η περίπτωση σου φίλτατε. Τουτέστιν καθόλου...

Αφού πέσεις από τα σύννεφα, κάνε μια απλή έρευνα γιατί υπάρχει ο Φ.Π.Α. - που καταλήγει, τι καταστάσεις θα έφερνε αν δε σου τον ζητούσαν και σε βάθος χρόνου ρίξε μια ματιά στα σύγχρονα οικονομικά.

Βέβαια έχεις απαντήσει  και σε αυτό..

15 ώρες πριν, Ghost.Dog είπε

αλλά δεν έχω ίσως την υπομονή / χρόνο να μελετήσω

Οπότε...

• Confused 1
Δημοσ.
26 λεπτά πριν, l337 είπε

Ε σιγά, δεν είναι στην κορυφή της λίστας αλλά είναι στην 8η θέση για το μεγαλύτερο ΦΠΑ. Και με εξαίρεση μία χώρα οι υπόλοιπες πέντε έχουν ΦΠΑ στο 25% δηλαδή ελάχιστα πιο πάνω από το δικό μας και άλλη μία έχει 28% σε κάποια προϊόντα. Άρα όχι και "ό,τι να 'ναι", ο άνθρωπος σχεδόν σωστά το είπε και εσύ βιάστηκες να κράξεις και μάλιστα μονοφραστικά.

• Thanks 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 ώρες πριν, karaLRS είπε

νιώθω άσχημα που το λέω αλλά αυτό το κράτος θέλει μόνο κλέψιμο. 

άλλαξε το PayPal με ένα απλό Photoshop και μείωσε το 500€ σε 100€ και ας τους να κουρεύονται.

και αν υπαρχει πιο τσακαλι απο σενα στα ελτα , και τον μαγκωσουν θα βγαλεις εσυ το φιδι απο την τρυπα;  Για κατι τετοιους σαν και σενα αναγκαστηκα να φυγω απο την χωρα μου.

Τωρα στον φιλο μας. Δυστυχως ετσι ειναι και θα πρεπει να πληρωσεις τους δασμους. Οσο πληρωσες δηλαδη +24% που δυστυχως προβλεπεται.

Και παλι δυστυχως γιατι χρεωνουν ενα 15 αρι επιπλεον το οποιο ειναι κλεψια και σε κανενα αλλο ταχυδρομειο τις ευρωπης δεν το συναντα;ς. Το λεω αυτο γιατι δουλευω στην διαλογη και ο εκτελωνισμος γινεται  αποκλειστικα απο τον εκαστοτε ταχυδρομικο φορεα που περιλαμβανει μονο το 24% οτι ερχεται  εκτος ΕΕ

Επεξ/σία από Loinen
  • Like 1
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, randomcat είπε

Ε σιγά, δεν είναι στην κορυφή της λίστας αλλά είναι στην 8η θέση για το μεγαλύτερο ΦΠΑ. Και με εξαίρεση μία χώρα οι υπόλοιπες πέντε έχουν ΦΠΑ στο 25% δηλαδή ελάχιστα πιο πάνω από το δικό μας και άλλη μία έχει 28% σε κάποια προϊόντα. Άρα όχι και "ό,τι να 'ναι", ο άνθρωπος σχεδόν σωστά το είπε και εσύ βιάστηκες να κράξεις και μάλιστα μονοφραστικά.

Είπε το μεγαλύτερο του κόσμου (ούτε καν της Ευρώπης αλλά κλαιν) και έγραψα "οτι να ναι".
Απλά, λιτά και on topic.

• Confused 2
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, Diinekis21 είπε

Ρε άρχοντα TS.

Δεν έχει εφαρμοστεί ήδη ο Φ.Π.Α. σε ότι πήρες από Κίνα. Τώρα εφαρμόζεται που μπήκε το αντικείμενο Ευρώπη και εφαρμόζεται μία φορά.

Ο ΦΠΑ είναι εσωτερικός φόρος και όχι εξαγωγικός δασμός οπότε όχι δεν έχει προστεθεί στην αξία του προϊόντος

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, l337 είπε

Είπε το μεγαλύτερο του κόσμου (ούτε καν της Ευρώπης αλλά κλαιν) και έγραψα "οτι να ναι".
Απλά, λιτά και on topic.

Ε μάλλον δεν ξέρεις τότε το τι σημαίνει το "ό,τι να 'ναι" που έγραψες, γιατί όπως σου είπα η 8η θέση με 24% ΦΠΑ σε σχέση με την τρίτη θέση που είναι ακόμα στο 25% τον κάνει να είναι σχεδόν σωστός σε αυτό που είπε. Οπότε αρκούσε να του γράψεις ένα "είσαι λιγάκι λάθος". Το "ό,τι να 'ναι" είναι δική σου οτινανιά. Απλά.

• Like 1
  • Thanks 2
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, Loinen είπε

και αν υπαρχει πιο τσακαλι απο σενα στα ελτα , και τον μαγκωσουν θα βγαλεις εσυ το φιδι απο την τρυπα;  Για κατι τετοιους σαν και σενα αναγκαστηκα να φυγω απο την χωρα μου.

Τωρα στον φιλο μας. Δυστυχως ετσι ειναι και θα πρεπει να πληρωσεις τους δασμους. Οσο πληρωσες δηλαδη +24% που δυστυχως προβλεπεται.

Και παλι δυστυχως γιατι χρεωνουν ενα 15 αρι επιπλεον το οποιο ειναι κλεψια και σε κανενα αλλο ταχυδρομειο τις ευρωπης δεν το συναντα;ς. Το λεω αυτο γιατι δουλευω στην διαλογη και ο εκτελωνισμος γινεται  αποκλειστικα απο τον εκαστοτε ταχυδρομικο φορεα που περιλαμβανει μονο το 24% οτι ερχεται  εκτος ΕΕ

ας το μην φας έχουμε γλαροσουπα. έχω δώσει και δίνω καθημερινά στην χώρα που άφησες πολλά περισσότερα από όσα φαντάζεσαι.

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, karaLRS είπε

ας το μην φας έχουμε γλαροσουπα. έχω δώσει και δίνω καθημερινά στην χώρα που άφησες πολλά περισσότερα από όσα φαντάζεσαι.

Εχω αλλο  μενου να ακολουθησω. Και θα πληρωνεις ακομα περισσοτερα οσο υπαρχουν ατομα που σκεφτονται σαν και εσενα. Αν αρεσκεσαι, τοτε δεν μου πεφτει λογος.

• Super Moderators
Δημοσ.

Τα έχουμε ξαναγράψει: την τακτική των αποστολών από ευρωπαϊκές χώρες, για προϊόντα Κίνας κτλ., την έχουν σταμπαρισμένη εδώ και πάρα πολύ καιρό, όχι μόνο στην Ελλάδα. Κι όχι μόνο από "ύποπτες" χώρες τύπου Ρουμανία/Βουλγαρία, αλλά και από πιο "κυριλέ", καλή ώρα Αυστρία.

Όσα πέρασαν, πέρασαν. Πλέον, πήρε τον έλεγχο με διαγωνισμό ιδιωτική εταιρία και πέφτει ξεσκόνισμα.

To ΦΠΑ τόσο είναι. Πολύ-λίγο, αυτό είναι απέραντη συζήτηση που συνήθως καταλήγει σε γλαρόσουπες που, εκτός του ότι δεν οδηγούν πουθενά, καμία σχέση δεν έχει με το αρχικό ερώτημα. Τίποτε δεν μπορεί να γίνει, και μην προτρέπετε κόσμο να πλαστρογραφήσει παραστατικά, γιατί δεν θέλει πολύ να έχει χειρότερα τρεξίματα.

Παρενθετικά, πλέον τα "δώρα" ή συσκευές με φαιδρό κόστος είναι νούμερο 1 trigger για να σκαλώσει το πακέτο.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...