aces Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, GSteve είπε Έχω ένα δέμα από πολωνικά ταχυδρομεία Poczta Polska. Στον κωδικό αποστολής που μου έστειλε ο αποστολέας έχει μείνει η ενημέρωση ότι απλά έφυγε προς Ελλάδα. Με τον ίδιο κωδικό βλέπω στα ΕΛΤΑ ότι έχει γίνει αποστολή προς Ελλάδα αλλά μέχρι εκεί. Έχει περάσει μια βδομάδα, γιατί δεν υπάρχει άλλη ενημέρωση; Όταν έρχονται στην Ελλάδα τα δέματα, αλλάζουν κωδικό ή κάτι άλλο; Αν αλλαζουν tracking no. φαινεται στο https://parcelsapp.com/ με πια κουριερ θα γινει η παράδοση αλλιως θα ερθει με ιδιο tracking/απλο ταχυδρομείο ΕΛΤΑ. Εορταστικη περιοδος/black friday/αδειες προσωπικου πλεον μεχρι μεσα Ιανουαριου θα υπαρχουν μικρές ή μεγαλες καθυστερησεις ακομη και για παραλαβές από ΕΕ. Λογικά μεχρι τελη του μηνα (Νοεμ) θα ερθει απο Πολωνία μαξιμουμ Επεξ/σία 11 Νοεμβρίου 2023 από aces 1
draculias Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2023 4 hours ago, GSteve said: Έχω ένα δέμα από πολωνικά ταχυδρομεία Poczta Polska. Στον κωδικό αποστολής που μου έστειλε ο αποστολέας έχει μείνει η ενημέρωση ότι απλά έφυγε προς Ελλάδα. Με τον ίδιο κωδικό βλέπω στα ΕΛΤΑ ότι έχει γίνει αποστολή προς Ελλάδα αλλά μέχρι εκεί. Έχει περάσει μια βδομάδα, γιατί δεν υπάρχει άλλη ενημέρωση; Όταν έρχονται στην Ελλάδα τα δέματα, αλλάζουν κωδικό ή κάτι άλλο; Αν αλλάζει tracking στη μία περίπτωση που λέει ο @aces παραπάνω, τότε θα το δεις το νέο στο app. Τα Poczta Polska είναι τα δημόσια πολωνικά ταχυδρομεία, οπότε αν τυχόν πλήρωσες πολύ φθηνά μεταφορικά (μας λες αν θες) ενδέχεται να μην δεις άλλο tracking πέρα από την είσοδο σε Ελλάδα (κάτι σαν το SpeedPak από Κίνα) και απλά να σου εμφανιστεί κάποια στιγμή στην πόρτα σου.
GSteve Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2023 Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Δεν είδα κάποια αλλαγή, λογικά με ΕΛΤΑ θα είναι.
CHRISTOSFX Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Γνωρίζει κανείς αν γίνεται αγορά λάπτοπ από best buy ή newegg Αμερικής; Ξέρω ότι παίζει τελωνείο και μπλέξιμο αλλά μήπως μέσω eshopwedrop σώζεται ; οποίος έχει εμπειρία ας πει Επεξ/σία 17 Νοεμβρίου 2023 από CHRISTOSFX
aces Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2023 Στις 17/11/2023 στις 8:22 ΠΜ, CHRISTOSFX είπε Γνωρίζει κανείς αν γίνεται αγορά λάπτοπ από best buy ή newegg Αμερικής; Ξέρω ότι παίζει τελωνείο και μπλέξιμο αλλά μήπως μέσω eshopwedrop σώζεται ; οποίος έχει εμπειρία ας πει Αυτο υποστηριζει μονο Ευρωπη πραγμα ανουσιο αφου αγορες απο κατ/ματα εντος ΕΕ ειναι χωρις χρεωσεις https://www.eshopwedrop.gr/how-it-works-gr Για τελη εκτελωνισμου απο US//UK/Ασία κ γενικά τριτες χωρες αν ερθει με ΕΛΤΑ υπαρχει τιμοκαταλογος εδω αν ερθει με ιδιωτ.κουριερ τα ποσα ανεβαινουν εκθετικά (2πλασια κλπ) κατά περίπτωση. τιμοκαταλογοι ΕΛΤΑ https://elta.gr/timokatalogoi https://mediaeltaportal.dev.ibserver.gr/images/0/0/idiwtes/4_idika_teli_ektelonismou_gr_07_2021_2_1.pdf 1
gx2 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2023 Να ρωτήσω κάτι. Έβαλα στο καλάθι το pixel 8 / 256mb στο amazon.com (Αμερική) και στο check out έχω αυτό: Items (2): EUR 559,23 Shipping & handling: EUR 12,29 Total before tax: EUR 571,52 Estimated tax to be collected: EUR 0,00 Import Fees Deposit: EUR 34,77 Exchange rate guarantee fee: EUR 12,89 Order total: EUR 619,18 Το ερώτημα είναι αν υπάρχει περίπτωση να χρεωθώ επιπλέον τελωνείο ή ΦΠΑ κατά την άφιξη.
Witcher1st Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2023 Γιατι ολα τα ευρωπαικα και το αγγλικο amazon εχουν τοσο υψηλα μεταφορικα κοστη; Παλαιοτερα θυμαμαι ηταν αρκετα φθηνοτερα ή και δωρεαν καποιες φορες.. Επισης στο αγγλικο amazon πληρωνεις και τελωνειο; Ψαχνω για hot wheels track builders απο εξωτερικο, Ελλαδα δεν υπαρχει τιποτα αξιολογο δυστυχως και δε γνωριζω το λογο..
Vasilis 07 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2023 Έχω καιρό να κάνω αγορά από mymemory.co.uk. Το τελωνείο είναι μέσα ή θα χρεωθώ εξτρά ?
Sebu Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2023 6 hours ago, Vasilis 07 said: Έχω καιρό να κάνω αγορά από mymemory.co.uk. Το τελωνείο είναι μέσα ή θα χρεωθώ εξτρά ? Στελνει? Πριν καποια χρονια που ειχα δοκιμασει (μετα το Μπρεξιτ) δεν εστελνει Ελλαδα πλεον το αγγλικο. Εχει αλλαξει αυτο?
Ukforthemoment Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2023 18 λεπτά πριν, Sebu είπε Στελνει? Πριν καποια χρονια που ειχα δοκιμασει (μετα το Μπρεξιτ) δεν εστελνει Ελλαδα πλεον το αγγλικο. Εχει αλλαξει αυτο? Στην σελίδα τους λένε ότι στέλνουν https://www.mymemory.co.uk/delivery/
villasg Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2023 20 λεπτά πριν, Sebu είπε Στελνει? Πριν καποια χρονια που ειχα δοκιμασει (μετα το Μπρεξιτ) δεν εστελνει Ελλαδα πλεον το αγγλικο. ρωτας στο chat τους απαντανε
CHRISTOSFX Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Στις 18/11/2023 στις 7:31 ΜΜ, gx2 είπε Να ρωτήσω κάτι. Έβαλα στο καλάθι το pixel 8 / 256mb στο amazon.com (Αμερική) και στο check out έχω αυτό: Items (2): EUR 559,23 Shipping & handling: EUR 12,29 Total before tax: EUR 571,52 Estimated tax to be collected: EUR 0,00 Import Fees Deposit: EUR 34,77 Exchange rate guarantee fee: EUR 12,89 Order total: EUR 619,18 Το ερώτημα είναι αν υπάρχει περίπτωση να χρεωθώ επιπλέον τελωνείο ή ΦΠΑ κατά την άφιξη. Όχι δεν θα χρεωθείς κάτι επείδή σου λέει και inport fees απλά πρέπει λέει : sold by amazon και ships from amazon για να είσαι σίγουρος ότι όλα θα γίνουν από την αμαζον Είσαι οκ με λίγα λόγια το έχω κάνει με λάπτοπ Επεξ/σία 19 Νοεμβρίου 2023 από CHRISTOSFX 1
pan05 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2023 Καλησπέρα, για αγορά από geekbuying από ευρωπαϊκή αποθήκη (Τσεχία) και expedited shipping ξέρουμε μήπως με ποια μεταφορική έρχεται;
sakisgri Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 6 ώρες πριν, pan05 είπε Καλησπέρα, για αγορά από geekbuying από ευρωπαϊκή αποθήκη (Τσεχία) και expedited shipping ξέρουμε μήπως με ποια μεταφορική έρχεται; Καλησπέρα. Αν δεν απαντήσει κανείς, όταν πάρεις το πρώτο tracking number κανε αναζήτηση εδώ https://parcelsapp.com/ αν όχι από την αρχή κάποια στιγμή (μπορεί όταν φτάσει Ελλαδα το δέμα) θα δεις πάνω δεξιά το next tracking number και πιο κάτω σε ποια εταιρεία ανήκει. Παράδειγμα η φώτο κάτω. Επεξ/σία 25 Νοεμβρίου 2023 από sakisgri 1
infini Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2023 Για αγορά από κατάστημα σε Αμερική που στέλνει με Glopal, γνωρίζετε με ποια εταιρεία έρχεται στην Ελλάδα και τι παίζει με τελωνείο;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα