Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
6 ώρες πριν, haris_216 είπε

Θα συμφωνήσω ως προς το "πέρα βρέχει" αλλά όχι όπως το εννοείς. "Πέρα βρέχει" είναι η διάνοια(ες) που σκέφτηκαν στο προηγούμενο πρόγραμμα (και καταπώς πάει, προφανώς και σε αυτό) να υλοποιήσουν τις διαδικασίες εντός του καλοκαιριού. Όπου όλοι γνωρίζουμε ότι ειδικά τον Αύγουστο είναι "νεκρή" περίοδος για όλους. Είτε πάνε διακοπές είτε όχι.

Για την ιστορία προσωπικά πέρσι δεν πήγα διακοπές, αν και είχα άδεια τον Αύγουστο. Και μπορώ να βεβαιώσω, όπως λέει και ο φίλος παραπάνω, ότι οι περισσότεροι ήταν κλειστοί. Και κάποιοι που είχαν ανοιχτό το κατάστημα, όταν πήγαινες να κάνεις παραγγελία ηλιακού σου έλεγαν "έλα να κάνουμε την παραγγελία και την δέσμευση του voucher τώρα, μια που ήρθες, αλλά αυτοψία στο σπίτι και τοποθέτηση μετά το τέλος Αυγούστου". Και όπως καταλαβαίνεις αυτό δεν βοηθάει τον όγκο των τοποθετήσεων που τελικά θα είναι όλοι μαζί το Σεπτέμβρη (και αυτών που πέρασαν παραγγελία τον Αύγουστο και αυτών του Σεπτεμβρίου). Κι έτσι βέβαια ωθούν και προς την "γκρίζα ζώνη του νόμου" αφού πρακτικά "αναγκάζουν" τις εταιρίες/εγκαταστάτες να κάνουν το "θα κόψουμε τα χαρτιά τώρα, εντός της προθεσμίας, αλλά θα σου παραδώσω σε 1,5 μήνα. Χωρίς χαρτιά αφού αυτά θα έχουν κοπεί"

Αναγκαίο κακό.

Εφόσον δεν το κάνεις με δόλο ώστε να μην βάλεις ηλιακό και απλά να φας τα λεφτά δεν έγινε και κάτι.

• Απαντ. 9,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Καλησπέρα στο φορουμ! Ενδιαφερομαι να παρω ηλιακο για οικογενεια τριμελη.

Δυστυχως στην ταρατσα του κτηριου γινεται χαμος οποτε σιγουρα πρεπει να ειναι μονο το πανελ.

Απο ότι έχω καταλάβει 160 λίτρων αρκει για 3 ατομα.

Μπορειτε να μου προτεινετε αξιοπιστες μαρκες και γενικοτερα συμβουλες κατα την αγορα - εγκατασταση;

Ευχαριστω πολυ!

Δημοσ.

Γεια σας.

Να ρωτήσω κάτι:

Στο διαμέρισμα που μένω, υπάρχει ηλεκτρικός θερμοσίφωνας που μάλλον έχει χαλάσει η αντίστασή του και δε λειτουργεί πια (πέφτει το ρεύμα σηκώνοντας το διακόπτη του).

Καιρό είχα προγραμματίσει να βάλω ηλιακό, οπότε θα μπει τώρα που παρουσιάστηκε αυτό το θέμα.

Η ερώτησή μου είναι η εξής:

Όλοι οι σύγχρονοι ηλιακοί, έχουν και διακόπτη λειτουργίας τους με ρεύμα; Το ξέρω ότι πολλές συνεχόμενες ημέρες με συννεφιά στην Ελλάδα είναι σπάνιες, απλά ρωτάω επειδή νόμιζα πως δεν ισχύει κάτι τέτοιο.

Μιλάω για περιοχή Αθήνας (κέντρο).

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Locke_John είπε

Όλοι οι σύγχρονοι ηλιακοί, έχουν και διακόπτη λειτουργίας τους με ρεύμα;

Σωστά.

Με το καλό η αγορά!

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εν τέλει λόγω χώρου δεν μπορώ να βάλω ηλιακό με δύο συλλέκτες. Χρειάζομαι 200 λίτρων 3τμ. Η μόνη λύση είναι calpak mark 4 η 5;

επισης τι φαση. οι περισσοτεροι πωλητες δεν δινουν εγγυηση στους 200/4 γιατι φοβουνται για τα καζανια. μ αυτο το σκεπτικο ας τους καταργησουν

Επεξ/σία από gsisr
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους και χρόνια πολλά!

Έχει τοποθετήσει κανείς Boiler Artavil (κατά προτίμηση 160L, Inox Glass) διπλής ενέργειας να μου αναφέρει αν είναι ικανοποιημένος και αν αντιμετώπισε κάποιο πρόβλημα?

• Like 1
Δημοσ.
Στις 4/4/2025 στις 12:03 ΠΜ, Locke_John είπε

Γεια σας.

Να ρωτήσω κάτι:

Στο διαμέρισμα που μένω, υπάρχει ηλεκτρικός θερμοσίφωνας που μάλλον έχει χαλάσει η αντίστασή του και δε λειτουργεί πια (πέφτει το ρεύμα σηκώνοντας το διακόπτη του).

Καιρό είχα προγραμματίσει να βάλω ηλιακό, οπότε θα μπει τώρα που παρουσιάστηκε αυτό το θέμα.

Η ερώτησή μου είναι η εξής:

Όλοι οι σύγχρονοι ηλιακοί, έχουν και διακόπτη λειτουργίας τους με ρεύμα; Το ξέρω ότι πολλές συνεχόμενες ημέρες με συννεφιά στην Ελλάδα είναι σπάνιες, απλά ρωτάω επειδή νόμιζα πως δεν ισχύει κάτι τέτοιο.

Μιλάω για περιοχή Αθήνας (κέντρο).

Ναι θα τραβήξεις τη κατάλληλη παροχή και κατευθείαν στο πίνακα του σπιτιού .

Βάλε και βαλβίδα ασφαλείας επώνυμη όπως και αντίστοιχο δ.διαστιλης στον ηλιακό. Να βγάλει όσο περισσότερο χρόνια μπορεί , μαζί με τη αντίστοιχη τακτική συντήρηση.

• Like 1
Δημοσ.
Στις 20/4/2025 στις 4:32 ΜΜ, meletis_m είπε

Ναι θα τραβήξεις τη κατάλληλη παροχή και κατευθείαν στο πίνακα του σπιτιού .

Βάλε και βαλβίδα ασφαλείας επώνυμη όπως και αντίστοιχο δ.διαστιλης στον ηλιακό. Να βγάλει όσο περισσότερο χρόνια μπορεί , μαζί με τη αντίστοιχη τακτική συντήρηση.

Χρόνια Πολλά, Χριστός Ανέστη.

Σ' ευχαριστώ για την απάντηση.

Η βαλβίδα ασφαλείας μπαίνει στον ηλιακό και μετά την τοποθέτηση ή πρέπει να το υποστηρίζει το μοντέλο που επέλεξα;

Έβαλα solartech 160 λίτρων με 2 κάτοπτρα.

Το δ. διαστολής, θα πει δαχτυλίδι; Μπορώ να το προσθέσω και αυτό, αν δεν έχω ήδη;

Επίσης, η τακτική συντήρηση, κάθε πότε είναι, κάθε 2 χρόνια ίσως;

• Like 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Locke_John είπε

Χρόνια Πολλά, Χριστός Ανέστη.

Σ' ευχαριστώ για την απάντηση.

Η βαλβίδα ασφαλείας μπαίνει στον ηλιακό και μετά την τοποθέτηση ή πρέπει να το υποστηρίζει το μοντέλο που επέλεξα;

Έβαλα solartech 160 λίτρων με 2 κάτοπτρα.

Το δ. διαστολής, θα πει δαχτυλίδι; Μπορώ να το προσθέσω και αυτό, αν δεν έχω ήδη;

Επίσης, η τακτική συντήρηση, κάθε πότε είναι, κάθε 2 χρόνια ίσως;

Θα μπουν εξ αρχής μαζί όλα . Ο υδραυλικός που θα έρθει γνωρίζει. Δίνουν στη συσκευασία βαλβίδα ασφαλείας δε είναι τόσο ποιοτικές .

Για μένα βάλε μια επώνυμη βαλβιδα ασφαλείας για ηλιακό . Όπως και δοχείο διαστολής για ηλιακό , βαλβίδα αντεπιστροφής και μια βρύση να βάλεις . Να την έχεις για οποιαδήποτε εργασία / πλύσιμο συλλεκτών και μονώσεις στους σωλήνες . Το παραπάνω κοστολογιο βγαίνει ~150€ σαν υλικά.. Ρώτησε τον 

Κάθε 2 χρόνια καλά είναι . Και τακτικά 2-3 μήνες να ανεβαίνεις να βλέπεις τυχόν διαρροές και πλύσιμο τους συλλέκτες με νερό.

• Like 2
Δημοσ.

καλημερα. θελω να ρωτησω το εξης. στη πανω πλευρα του καζανιου εχει μια τρυπα οπου τοποθετείται η βαλβίδα ασφαλεια και μια αλλη η οποια συνηθως ταπωνεται. μπορω να βαλω θερμομετρο βγ;άζοντας την ταπα και τοποθετωντας κυαθιο για θερμομετρο;

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, gsisr είπε

καλημερα. θελω να ρωτησω το εξης. στη πανω πλευρα του καζανιου εχει μια τρυπα οπου τοποθετείται η βαλβίδα ασφαλεια και μια αλλη η οποια συνηθως ταπωνεται. μπορω να βαλω θερμομετρο βγ;άζοντας την ταπα και τοποθετωντας κυαθιο για θερμομετρο;

Στο "μπορώ" η απάντηση είναι "προφανώς ναι"

Στο αν πρέπει να το κάνεις όμως αλλάζουν τα πράγματα καθώς η θερμοκρασία που θα πάρεις από εκεί δεν είναι ακριβώς αυτή που έχει το νερό χρήσης (αυτό με το οποίο θα πλυθείς) καθώς μετράς θερμοκρασία κλειστού κυκλώματος.Και ανάλογα με την ώρα της ημέρας μπορεί να είναι υψηλότερη ή χαμηλότερη από το εσωτερικό του καζανιού.

Και βασικά (προσωπικά) δεν βλέπω το λόγο γιατί κάποιος να κάνει κάτι τέτοιο. Με μία απλή αλλαγή αντίστασης, που αν έχουν περάσει και κάποια χρόνια από το τελευταίο service είναι και ευκαιρία να αλλαχτεί ανόδιο φλάντζα, κλπ, βάζεις μία αντίσταση με 2ο κυάθιο και παίρνεις θερμοκρασία από εκεί που "πρέπει" (ρεαλιστικό νούμερο)

Και αν θες να κάνεις κάτι πιο χρήσιμο με την 2η "τρύπα" θα σου έλεγα εκεί να βάλεις ένα δοχείο διαστολής για να "παίρνει" τις καταπονήσεις του κλειστού κυκλώματος και να μην χρειάζεται συμπλήρωση υγρών συχνά.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

ενας φιλος μου ειπε οτι εχει συνεχεια ζεστο νερο με τον ηλιακο του στη θεσσαλονικη? κατα ποσο ειναι αυτο εφικτο? 

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, fidepab982 είπε

ενας φιλος μου ειπε οτι εχει συνεχεια ζεστο νερο με τον ηλιακο του στη θεσσαλονικη? κατα ποσο ειναι αυτο εφικτο? 

Ωχ λες?

• Like 2
  • Haha 2
Δημοσ.
29 λεπτά πριν, turbat0s είπε

Ωχ λες?

Το έχω ακούσει και από λιγότερο επώνυμο άτομο το οποίο εκθείαζε τον ηλιακό του ότι για 15 χρόνια δεν χρειάστηκε ΠΟΤΕ να τον ανάψει. Και τελικά....:D

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...