Επισκέπτης Δημοσ. 15 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2018 Στα ίδια χρήματα βγαίνει με i5 8400 που είναι καλύτερη επιλογή για gaming αν συνυπολογισουμε ότι αρκειται και σε μνήμες non b-die ακόμα και στα 2666. Απο την άλλη έχεις τον 2600-2600x μια γενιά μετά τον 1600 στο ίδιο σοκετ. Οταν λοιπόν έχεις το πακέτο ξαναγραψε μην κλείνεις κομμάτια από τώρα. Αλλάζουν και οι τιμές επηρεάζουν επίσης και οι νέες κυκλοφορίες. 9 λεπτά πριν, W0zzAp είπε Σκεφτομαι να φτιαξω ενα αξιολογο gaming pc γυρω στα 700-750 χωρις περιφεριακα(πληκτρολογιο,οθονη κτλ).Εχοντας ριξει μια ματια σε site και απο αποψεις γνωστων εχω καταληξει σε αυτα GPU:Palit Geforce GTX1060 3GB ή Gigabyte Geforce GTX1060 3GB(δεν νομιζω να εχουν μεγαλες διαφορες,απλα καπου διαβαζω για 3 χρονια εγγυηση της gigabyte που δεν αναφερεται σε αρκετα σκρουτζομαγαζα) CPU:AMD Ryzen 5 1600-1600x(πανω κατω ιδιες τιμες στο skroutz) Motherboard:Gigabyte AB350 Gaming 3 RAM:G.Skill Aegis 8GB DDR4-3000MHz(σκεφτομαι μια 8ρα για αρχη και κολλαω αλλη μια αργοτερα) SPU:Corsair TX550M ή Seasonic Focus Plus 550 Gold PC Case:Coolermaster Masterbox 5(εδω εχω το κυριως θεμα που δεν μπορω να αποφασισω γιατι εχω δει πολλα.Γενικα θελω ενα αξιολογο budget πυργο μεχρι 70 ευρω περιπου.Σκεφτομαι αυτο επειδη εχω ακουσει πολυ καλα λογια για την τιμη που εχει μαζι με το Phanteks Eclipse P300 που ειναι περιπου στα ιδια χρηματα.) Storage:Western Digital Blue 3.5" 1TB(για αρχη αυτο και αργοτερα καποιον 500gb ssd που ξερω οτι εχουν ριξει αρκετα τις τιμες) Απο skroutz βγαινουν γυρω στα 710-730(αναλογα με το καταστημα παντα).Δεν ξερω και πολλα απο συστηματα υπολογιστων αλλα υποθετω οτι θα ειναι ενα καλο gaming pc για 1080p σε medium-high settings.Πειτε μου μια γνωμη και αν χρειαζεται καποια αλλαγη(να πω οτι δεν το βιαζομαι,μια σκεψη κανω προς το παρον για να εχω μια ιδεα για αργοτερα οταν αποφασισω να αγορασω το pc).
BlueBlood7 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2018 4 ώρες πριν, georged91 είπε @BlueBlood7 σ ευχαριστω παρα πολυ για τη βοηθεια!θα τα κοιταξω ! edit: Γιατι να χρειαστω διαφορετικη ψυκτρα για τον 1700? λιγο στο ιντερνετ που το googlara λενε οτι η WRAITH SPIRE COOLER ψυκτρα που εχει ειναι πολυ ικανοποιητικη κ με λιγο πειραγμα ειναι κομπλε. @BlueBlood7 Καλή είναι μέχρι ενός σημείου. Εξαρτάται αν σε ικανοποιούν οι θερμοκρασίες. Βλέπεις και πράττεις. Το λίγο πείραγμα εννοείς να αυξήσεις τις στροφές του fan. Σε αυτή την περίπτωση θα έχεις περισσότερο θόρυβο σε σημείο που να είναι ενοχλητικός.
Γιώργος Γ. Δημοσ. 15 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2018 8 ώρες πριν, W0zzAp είπε Σκεφτομαι να φτιαξω ενα αξιολογο gaming pc γυρω στα 700-750 χωρις περιφεριακα(πληκτρολογιο,οθονη κτλ).Εχοντας ριξει μια ματια σε site και απο αποψεις γνωστων εχω καταληξει σε αυτα GPU:Palit Geforce GTX1060 3GB ή Gigabyte Geforce GTX1060 3GB(δεν νομιζω να εχουν μεγαλες διαφορες,απλα καπου διαβαζω για 3 χρονια εγγυηση της gigabyte που δεν αναφερεται σε αρκετα σκρουτζομαγαζα) CPU:AMD Ryzen 5 1600-1600x(πανω κατω ιδιες τιμες στο skroutz) Motherboard:Gigabyte AB350 Gaming 3 RAM:G.Skill Aegis 8GB DDR4-3000MHz(σκεφτομαι μια 8ρα για αρχη και κολλαω αλλη μια αργοτερα) SPU:Corsair TX550M ή Seasonic Focus Plus 550 Gold PC Case:Coolermaster Masterbox 5(εδω εχω το κυριως θεμα που δεν μπορω να αποφασισω γιατι εχω δει πολλα.Γενικα θελω ενα αξιολογο budget πυργο μεχρι 70 ευρω περιπου.Σκεφτομαι αυτο επειδη εχω ακουσει πολυ καλα λογια για την τιμη που εχει μαζι με το Phanteks Eclipse P300 που ειναι περιπου στα ιδια χρηματα.) Storage:Western Digital Blue 3.5" 1TB(για αρχη αυτο και αργοτερα καποιον 500gb ssd που ξερω οτι εχουν ριξει αρκετα τις τιμες) Απο skroutz βγαινουν γυρω στα 710-730(αναλογα με το καταστημα παντα).Δεν ξερω και πολλα απο συστηματα υπολογιστων αλλα υποθετω οτι θα ειναι ενα καλο gaming pc για 1080p σε medium-high settings.Πειτε μου μια γνωμη και αν χρειαζεται καποια αλλαγη(να πω οτι δεν το βιαζομαι,μια σκεψη κανω προς το παρον για να εχω μια ιδεα για αργοτερα οταν αποφασισω να αγορασω το pc). Για κουτί μπορείς να τσεκάρεις και το MX-330G. Έχει ωραίο σχεδιασμό, αρκετές υποδοχές για δίσκους ΚΑΙ οπτικά μέσα, και έχει και τζαμί. Αν, τώρα, δεν έχεις πρόβλημα με έλλειψη τζαμιού στο πλάι (που αμφιβάλλω λιγάκι), δες το Aero-500. Και τα 2 που ανέφερα κυμαίνονται στα 40-45€. 1
Γιώργος Γ. Δημοσ. 15 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2018 Άσχετο. Τι έχετε να πείτε για όσα αναφέρονται στο βίντεο (για τον 8400) ?
Επισκέπτης Δημοσ. 15 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2018 Στις 9/7/2018 στις 11:41 ΠΜ, Romanzo Criminale είπε Μητρική έχουμε να προτείνουμε; Σιγά σιγά https://www.asus.com/us/search/results.aspx?SearchKey=b450 https://www.gigabyte.com/Search?kw=b450
Stefxour Δημοσ. 15 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2018 Καλησπέρα . Η σύνθεση μου είναι: cpu:i5 8400 mobo:Gigabyte z370M DS3H rev. (1.0) ram :16 hyper X fury 2666 gpu:gtx 760(πρόκειται να αλλάξει στο προσεχώς μέλλον σε 1060,580 η σε κάποια ποιο παλιά οπως FURY x) hdd: WD 1TB SSD: samsung 860 evo 250gb cooler : corsair h45 Eίχα στο νου μου να χρησιμοποιήσω το core V21 της thermaltake ,άλλα φοβάμαι ότι θα με περιορίσει στο μέγεθος των καρτών ποια είναι η γνώμη σας?Επίσης τι τροφοδοτικό θα προτείνατε κοντά στα 80 ευρω ? Κάποια κομμάτια είναι από παλιοτερο project όπως η υδρόψυξη και η μνήμη. Σας ευχαριστώ .
Επισκέπτης Δημοσ. 15 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2018 2 λεπτά πριν, Stefxour είπε Καλησπέρα . Η σύνθεση μου είναι: cpu:i5 8400 mobo:Gigabyte z370M DS3H rev. (1.0) ram :16 hyper X fury 2666 gpu:gtx 760(πρόκειται να αλλάξει στο προσεχώς μέλλον σε 1060,580 η σε κάποια ποιο παλιά οπως FURY x) hdd: WD 1TB SSD: samsung 860 evo 250gb cooler : corsair h45 Eίχα στο νου μου να χρησιμοποιήσω το core V21 της thermaltake ,άλλα φοβάμαι ότι θα με περιορίσει στο μέγεθος των καρτών ποια είναι η γνώμη σας?Επίσης τι τροφοδοτικό θα προτείνατε κοντά στα 80 ευρω ? Κάποια κομμάτια είναι από παλιοτερο project όπως η υδρόψυξη και η μνήμη. Σας ευχαριστώ . Παίρνει έως 35 εκατοστά κάρτες δεν σε περιορίζει καθόλου. Εκτός αν δεν σου αρέσει. Έχεις περιορισμό στο χωρο;
Stefxour Δημοσ. 15 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2018 2 λεπτά πριν, radiohead είπε Παίρνει έως 35 εκατοστά κάρτες δεν σε περιορίζει καθόλου. Εκτός αν δεν σου αρέσει. Έχεις περιορισμό στο χωρο; ίσα ίσα θέλω να χρησιμοποιήσω το συγκεκριμένο μου αρεσει αρκετά η ιδέα να αλλάζεις τα panel .
BlueBlood7 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2018 Ποιο κουτί έχεις τελικά ή θα πάρεις? Πόσα χρήματα για ψύκτρα?
Stefxour Δημοσ. 15 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2018 1 λεπτό πριν, BlueBlood7 είπε Ποιο κουτί έχεις τελικά ή θα πάρεις? Πόσα χρήματα για ψύκτρα? εφόσον δεν με περιορίζει στις κάρτες θα παω σε αυτό, ψυκτρα έχω την H45 της corsair
Επισκέπτης Δημοσ. 15 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2018 4 λεπτά πριν, Stefxour είπε ίσα ίσα θέλω να χρησιμοποιήσω το συγκεκριμένο μου αρεσει αρκετά η ιδέα να αλλάζεις τα panel . Τότε go for it 5 λεπτά πριν, Stefxour είπε εφόσον δεν με περιορίζει στις κάρτες θα παω σε αυτό, ψυκτρα έχω την H45 της corsair https://www.skroutz.gr/comparelists/30?compare=12518015%2C11394987%2C11452924
BlueBlood7 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2018 5 λεπτά πριν, Stefxour είπε εφόσον δεν με περιορίζει στις κάρτες θα παω σε αυτό, ψυκτρα έχω την H45 της corsair Ναι σόρρυ νόμιζα ότι ήθελες ψύκτρα. Στην προηγούμενη σελίδα σε μια σύνθεση αναφέρω τροφοδοτικά. Όλα gold με 7 και 10 χρόνια εγγύηση. 1
Γιώργος Γ. Δημοσ. 15 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, Stefxour είπε Καλησπέρα . Η σύνθεση μου είναι: cpu:i5 8400 mobo:Gigabyte z370M DS3H rev. (1.0) ram :16 hyper X fury 2666 gpu:gtx 760(πρόκειται να αλλάξει στο προσεχώς μέλλον σε 1060,580 η σε κάποια ποιο παλιά οπως FURY x) hdd: WD 1TB SSD: samsung 860 evo 250gb cooler : corsair h45 Eίχα στο νου μου να χρησιμοποιήσω το core V21 της thermaltake ,άλλα φοβάμαι ότι θα με περιορίσει στο μέγεθος των καρτών ποια είναι η γνώμη σας?Επίσης τι τροφοδοτικό θα προτείνατε κοντά στα 80 ευρω ? Κάποια κομμάτια είναι από παλιοτερο project όπως η υδρόψυξη και η μνήμη. Σας ευχαριστώ . Για τροφοδοτικό στα 80, πήγαινε στα tx της Corsair. Εκτός αν τόσο κοστίζουν και τα focus plus της seasonic. 4 ώρες πριν, radiohead είπε Τότε go for it https://www.skroutz.gr/comparelists/30?compare=12518015%2C11394987%2C11452924 Τα ίδια ακριβώς τροφοδοτικά σκέφτηκα και εγώ. Επεξ/σία 15 Ιουλίου 2018 από Γιώργος Γ.
alejsalonica Δημοσ. 16 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2018 Καλημέρα (και πάλι). Αφού βολεύτηκα με ένα δανεικό PC για λίγο με I7 και επειδή έχω καταλήξει θα ήθελα την γνώμη σας και κυρίως τις συμβουλές σας να μην έχω διαλέξει κάτι που είτε δημιουργεί προβλήματα ασυμβατότητας είτε θέματα bottleneck. Για αγορά υπολογιστή Αναφέρουμε: Ποσό που διαθέτουμε : ~1.200,00€ + Φ.Π.Α. Χρήση υπολογιστή : Γραφείο - Internet - Σχεδιασμός - Neflix 4K (μελλοντικά) - Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε: AutoCAD LT - 4M fine - 3d CAD - MS OFFICE Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη? Αν όχι ποια οθόνη έχουμε και αν σκεφτόμαστε να αγοράσουμε μελλοντικά μια άλλη. Ναι, σκέφτομαι αυτή: LG 24UD58-B Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι? ΟΧΙ Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε ( για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος). ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα? Θα προτιμούσα από ένα αλλά δεν καίγομαι Αν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα(στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο? ΝΑΙ Αν επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα και πιο . WIN 10 PRO Θα κρατήσω μόνο τους σκληρούς. Υφιστάμενοι 500GB SSD & 1T HDD Το σύστημα που έχω σκεφτεί: Επεξεργαστής: Intel Core i7-8700 Τροφοδοτικό: Corsair RMx Series RM650x Μητρική: Gigabyte Z370N WIFI (rev. 1.0) RAM: HyperX Predator 16GB DDR4-2666MHz (HX426C13PB3K2/16) GPU: Asus GeForce GTX1050 Ti 4GB Strix OC (90YV0A30-M0NA00) CASE: Corsair Obsidian 750D Airflow Edition ΟΘΟΝΗ: LG 24UD58-B Σκληρός δίσκος: Υφιστάμενοι 500GB SSD & 1T HDD Δεν έχω βάλει κάποιο ιδιαίτερο σύστημα ψύξης γιατί θεώρησα ότι θα με καλύψει το κουτί, κάνω λάθος; Ακούω γνώμες.
Γιώργος Γ. Δημοσ. 16 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2018 1 ώρα πριν, alejsalonica είπε Καλημέρα (και πάλι). Αφού βολεύτηκα με ένα δανεικό PC για λίγο με I7 και επειδή έχω καταλήξει θα ήθελα την γνώμη σας και κυρίως τις συμβουλές σας να μην έχω διαλέξει κάτι που είτε δημιουργεί προβλήματα ασυμβατότητας είτε θέματα bottleneck. Για αγορά υπολογιστή Αναφέρουμε: Ποσό που διαθέτουμε : ~1.200,00€ + Φ.Π.Α. Χρήση υπολογιστή : Γραφείο - Internet - Σχεδιασμός - Neflix 4K (μελλοντικά) - Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε: AutoCAD LT - 4M fine - 3d CAD - MS OFFICE Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη? Αν όχι ποια οθόνη έχουμε και αν σκεφτόμαστε να αγοράσουμε μελλοντικά μια άλλη. Ναι, σκέφτομαι αυτή: LG 24UD58-B Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι? ΟΧΙ Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε ( για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος). ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα? Θα προτιμούσα από ένα αλλά δεν καίγομαι Αν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα(στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο? ΝΑΙ Αν επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα και πιο . WIN 10 PRO Θα κρατήσω μόνο τους σκληρούς. Υφιστάμενοι 500GB SSD & 1T HDD Το σύστημα που έχω σκεφτεί: Επεξεργαστής: Intel Core i7-8700 Τροφοδοτικό: Corsair RMx Series RM650x Μητρική: Gigabyte Z370N WIFI (rev. 1.0) RAM: HyperX Predator 16GB DDR4-2666MHz (HX426C13PB3K2/16) GPU: Asus GeForce GTX1050 Ti 4GB Strix OC (90YV0A30-M0NA00) CASE: Corsair Obsidian 750D Airflow Edition ΟΘΟΝΗ: LG 24UD58-B Σκληρός δίσκος: Υφιστάμενοι 500GB SSD & 1T HDD Δεν έχω βάλει κάποιο ιδιαίτερο σύστημα ψύξης γιατί θεώρησα ότι θα με καλύψει το κουτί, κάνω λάθος; Ακούω γνώμες. 1) Μην έχεις 1050 Ti με 8700. Βάλε έναν άλλο επεξεργαστή (π.χ. 8600) με μια 1060 (την 6άρα). 2) Αν επέλεξες τη συγκεκριμένη μητρική για να έχεις wifi (για x/y/z λόγους, όπως ότι π.χ. δεν φτάνει καλώδιο Ethernet εκεί που θα έχεις τον πύργο), βάλε μια λίγο πιο φτηνή και ρίξε μια ματιά σε powerline. Αν πάρεις powerline, να φροντίσεις να πάρεις kit. Τώρα, αν θες να εκπέμπουν και τα ίδια ασύρματο σήμα (σαν extender) ή τα θες μόνο για τον υπολογιστή, δικό σου θέμα. 3) Αν είναι να πάρεις z370, κοίτα να πάρεις μεγαλύτερης συχνότητας μνήμες (πλεονέκτημα, επειδή το chipset τις σηκώνει) και κάποιον ξεκλείδωτο επεξεργαστή (π.χ. 8600K). Αλλιώς, πάρε μια καλή b360 (όπως την aorus της Gigabyte) και μείνε με τις μνήμες που διάλεξες (μιας και οι b360 σηκώνουν μέχρι 2666 Mhz στις μνήμες). 4) Με το λειτουργικό πώς θα βολευτείς εσύ ? Θα το αγοράσεις, θα πάρεις μόνο κλειδί και θα κατεβάσεις δωρεάν το iso με το media creation tool ? Ή έχεις κάποιο activator στην άκρη, ώστε να μην δώσεις ούτε για κλειδί ? 5) Το κουτί και την οθόνη θα τα δω σε λίγο και θα γράψω για αυτά ως απάντηση στο σχόλιο εδώ. 6) Ευτυχώς, πάντως, που έχεις ήδη ssd (και τόσο μεγάλο) και σκληρό. Σου περισσεύουν έτσι κοντά 150€ για τον υπόλοιπο υπολογιστή.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα