Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, Γιώργος Γ. είπε

Δηλαδή, του λες να κρατήσει combo 8700 και 1050 ΤΙ ? Καλά, δεν είναι λίγο ανισόρροπο αυτό ? Δεν υπάρχει περίπτωση να φάει bottleneck ο επεξεργαστής ? 

Ρε συ Γιώργη, το σχόλιό μου είχε να κάνει κυρίως με την επιλογή mini-ITX μητρικής σε μεγάλο κουτί, που είναι άκυρη κατ' εμέ. Τώρα και για το κουτί έγραψα τη γνώμη μου, αλλά περί ορέξεως...

Όσον αφορά στην gpu, εντάξει δεν πρόκειται για gaming σύστημα αλλά σε αυτή την ανάλυση (4k) αν ασχοληθεί με 3dcad καλό θα είναι να πάει σε καλύτερη κάρτα, ίσως και σε quadro παρά σε gaming gpu. Δεν έγραψα κάτι αρχικά όμως γι'αυτό διότι κάποιοι που χρησιμοποιούν αυτά τα προγράμματα σε τέτοιες αναλύσεις, πιθανόν έχουν καλύτερη πρόταση να γράψουν όσον αφορά σε gpu.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παίδες ευχαριστώ για τις απόψεις σας, είναι πολύ χρήσιμα αυτά που λέτε.

1. Για το κουτί, όντως είναι πολλά τα λεφτά. Ήθελα κάτι που να κρατήσω χρόνια, να μπορεί να σηκώσει αναβαθμίσεις και να είναι αθόρυβο και να φιλτράρει καλά την σκόνη. Για αυτό κατέληξα σε αυτό. Αν κάτι άλλο με ίδια χαρακτηριστικά υπάρχει σε καλύτερη τιμή, εννοείται ότι το προτιμώ!

2. Η GPU δεν είναι κάτι ιδιαίτερο αλλά το σκεπτικό είναι να την κρατήσω 2-3 χρόνια και μετά αναβαθμίζω. Ίσως κάνω λάθος αλλά οι τιμές μετά ξεφεύγουν. Επίσης, ήθελα να ρωτήσω αν θα έπρεπε να κοιτάω σε κάρτες με SLI  (αν και είναι πολύ ακριβές)

3. Η μητρική είναι όντως πολύ καλή, υπάρχει πρόβλημα που είναι mITX? Αν υπάρχει πιο μεγάλη (και με περισσότερες υποδοχές για RAM?) με ίδια χαρακτηριστικά καλοδεχούμενη! Η αλήθεια είναι πάντως ότι δεν πρόσεξα την δυσαναλογία μητρικής - κουτιού... Επίσης, μόλις πρόσεξα ότι τα socket 1151 που χρειάζεται ο i7 8700 είναι όλα με 2 RAM SLOT, τι φάση; Κάτι δεν κατάλαβα καλά; Ναι, μπέρδεψα τα channels με τα Slots... Όχι ότι τώρα κατάλαβα την διαφορά....

Είμαι πλέον ανάμεσα σε Asus Z170-Deluxe & MSI Z370 Gaming Pro Carbon Ac

4. Κάτι σχετικά με τις μνήμες. Είχα δει στην Intel ότι ο i7 8700 σηκώνει έως 2666. Αυτός ήταν κι ο λόγος που προτίμησα τέτοιες κάρτες κι έδωσα βάση στο CAS. Μήπως κάτι μου ξεφεύγει; Επίσης κατάλαβα ότι πρέπει να πάρω 16GB σε μονό slot ώστε να μπορώ να βάλω κι άλλο μετά, ή να πάω κατευθείαν σε 32GB. Σωστά;

Επεξ/σία από alejsalonica
Πρόσθεσα 2 νέες μητρικές
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, alejsalonica είπε

Παίδες ευχαριστώ για τις απόψεις σας, είναι πολύ χρήσιμα αυτά που λέτε.

1. Για το κουτί, όντως είναι πολλά τα λεφτά. Ήθελα κάτι που να κρατήσω χρόνια, να μπορεί να σηκώσει αναβαθμίσεις και να είναι αθόρυβο και να φιλτράρει καλά την σκόνη. Για αυτό κατέληξα σε αυτό. Αν κάτι άλλο με ίδια χαρακτηριστικά υπάρχει σε καλύτερη τιμή, εννοείται ότι το προτιμώ!

2. Η GPU δεν είναι κάτι ιδιαίτερο αλλά το σκεπτικό είναι να την κρατήσω 2-3 χρόνια και μετά αναβαθμίζω. Ίσως κάνω λάθος αλλά οι τιμές μετά ξεφεύγουν. Επίσης, ήθελα να ρωτήσω αν θα έπρεπε να κοιτάω σε κάρτες με SLI  (αν και είναι πολύ ακριβές)

3. Η μητρική είναι όντως πολύ καλή, υπάρχει πρόβλημα που είναι mITX? Αν υπάρχει πιο μεγάλη (και με περισσότερες υποδοχές για RAM?) με ίδια χαρακτηριστικά καλοδεχούμενη! Η αλήθεια είναι πάντως ότι δεν πρόσεξα την δυσαναλογία μητρικής - κουτιού... Επίσης, μόλις πρόσεξα ότι τα socket 1151 που χρειάζεται ο i7 8700 είναι όλα με 2 RAM SLOT, τι φάση; Κάτι δεν κατάλαβα καλά; Ναι, μπέρδεψα τα channels με τα Slots... Όχι ότι τώρα κατάλαβα την διαφορά....

Είμαι πλέον ανάμεσα σε Asus Z170-Deluxe & MSI Z370 Gaming Pro Carbon Ac

4. Κάτι σχετικά με τις μνήμες. Είχα δει στην Intel ότι ο i7 8700 σηκώνει έως 2666. Αυτός ήταν κι ο λόγος που προτίμησα τέτοιες κάρτες κι έδωσα βάση στο CAS. Μήπως κάτι μου ξεφεύγει; Επίσης κατάλαβα ότι πρέπει να πάρω 16GB σε μονό slot ώστε να μπορώ να βάλω κι άλλο μετά, ή να πάω κατευθείαν σε 32GB. Σωστά;

1. Άν ήταν όλα τα αξιοπρεπή κουτιά με φίλτρα για την σκόνη κτλ να κόστιζαν όσο το Obsidian τότε ζήτω που καήκαμε...:-)

2. Άστο sli, δεν υπάρχει κανένας λόγος. Αφού θα δουλεύεις σε 4k monitor, μπορείς να πας σε μια 1060 των 6gb από τώρα και θα είσαι καλυμμένος. Άν σου αρκεί η 1050ti (έχει να κάνει και με την χρήση, που δίνεις βάση), τότε μείνε σε αυτή.

3. Δεν είναι θέμα προβλήματος, αλλά δεν υπάρχει λόγος να πας σε mITX αφού θα έχεις κανονικό κουτί. Άσε που και εμφανισιακά θα είναι περίεργο μια τόσο μικρή μητρική σε normal κουτί. Υπάρχουν μητρικές και με 2 και με 4 slots, εννοείται θα πας σε 4. Τα channel άστα, αλλη ιστορία. Dual channel θα είσαι σε 2x8gb θα πας για αρχή και αν θελήσεις αγοράζεις άλλα 2x8 στο μέλλον και θα είσαι στα 32.

4. Θεωρητικά ο 8700 σηκώνει μέχρι 2666 αλλά μια αξιόπιστη πλην όμως φθηνή μητρική z370, ενεργοποιώντας το xmp θα τρέχει χωρίς προβλήματα κανονικά τις μνήμες στα 3200. Άρα, γιατί όχι;

Ενδεικτικά μια σύνθεση από visionstudio.gr, που βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη και κάνουν συναρμολόγηση.

Μητρική δεν χρειάζεται να πας σε ακριβότερη με τον κλειδωμένο cpu, αρκεί αυτή για να τρέξεις τις μνήμες όπως είπαμε στα 3200. Κουτί εξαιρετικό ,με φίλτρα, με εμφάνιση, ότι θες.

Δεν σου εξάντλησα ολόκληρο το ποσό για να κρατήσεις κάβα για την οθόνη...

Υ.Γ. Τροφοδοτικό μπορούσες φυσικά και σε λιγότερα watt (tx 550, tx650) αλλά είδα ότι κοιτάς ακόμη πιο high end και σου έβαλα αυτό επειδή η τιμή είναι σχετικά καλή για 750άρι gold, και μάλιστα της seasonic.

visionnn.jpg.3d8c67fdc9f96fd98ea111073a177fc9.jpg

Επεξ/σία από jeandoumpier
  • Like 1
Δημοσ.

Ανέβηκα λίγο (?) σε λεφτά αλλά νομίζω ότι αξίζει, τι λέτε; Βέβαια στο skroutz θα πετύχω καλύτερες τιμές αλλά αν το στήσουν κιόλας το PC ίσως τους προτιμήσω.

Όπως καταλάβατε έχω ένα θεματάκι με τον θόρυβο κι αυτή η BeQuiet σαν να μου κλείνει το μάτι...

RAM πήγα σε CAS 14, καλύτερα δεν είναι;

Επίσης σε μητρική πήγα σε αυτή (δεν την είδα στο Vision Studio) Asus Z170-Deluxe https://www.skroutz.gr/s/7321661/Asus-Z170-Deluxe.html με πολλές θύρες USB, πως την κόβετε;

image.png.57f8bfb554d4752b806b193b8eac2af4.png

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, alejsalonica είπε

Ανέβηκα λίγο (?) σε λεφτά αλλά νομίζω ότι αξίζει, τι λέτε; Βέβαια στο skroutz θα πετύχω καλύτερες τιμές αλλά αν το στήσουν κιόλας το PC ίσως τους προτιμήσω.

Όπως καταλάβατε έχω ένα θεματάκι με τον θόρυβο κι αυτή η BeQuiet σαν να μου κλείνει το μάτι...

RAM πήγα σε CAS 14, καλύτερα δεν είναι;

Επίσης σε μητρική πήγα σε αυτή (δεν την είδα στο Vision Studio) Asus Z170-Deluxe https://www.skroutz.gr/s/7321661/Asus-Z170-Deluxe.html με πολλές θύρες USB, πως την κόβετε;

image.png.57f8bfb554d4752b806b193b8eac2af4.png

Z170 με 8ης γενιάς επεξεργαστή ? Δεν θα δουλέψει, μόνο z370 (εκτός αν πας σε b360).

Επεξ/σία από Γιώργος Γ.
  • Like 1
Δημοσ.
36 λεπτά πριν, alejsalonica είπε

Έχετε δίκιο παίδες, το ήξερα αυτό αλλά δεν το πρόσεξα.

Αυτή νομίζω ότι μας καλύπτει, σωστά;

MSI Z370 Gaming Pro Carbon Ac https://www.skroutz.gr/s/12979582/MSI-Z370-Gaming-Pro-Carbon-Ac.html?from=account_favorites#specs

Δεν είναι λίγο overkill η μητρική ? Από πλευράς χαρακτηριστικών τρομερή είναι. Απλά, αν δεν έχεις τόσες απαιτήσεις, μπορείς να πάρεις μια πιο φτηνή, και να βάλεις τα λεφτά αυτά σε κάποιο άλλο εξάρτημα. 

Όπως είπα, όμως, η μητρική έχει ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ χαρακτηριστικά.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
56 λεπτά πριν, alejsalonica είπε

Έχετε δίκιο παίδες, το ήξερα αυτό αλλά δεν το πρόσεξα.

Αυτή νομίζω ότι μας καλύπτει, σωστά;

MSI Z370 Gaming Pro Carbon Ac https://www.skroutz.gr/s/12979582/MSI-Z370-Gaming-Pro-Carbon-Ac.html?from=account_favorites#specs

Θα πας σε μητρική των 190€ για κλειδωμένο επεξεργαστή; Υπερβολή όσο δεν πάει, θα πάνε χαμένα τα vrms...

Είπαμε, μια καλή και φθηνή Z αρκεί για να κλοκάρεις απλά τις μνήμες στα 3200...Μην τα ξαναγράφουμε.

Επίσης, 130€ για τροφοδοτικό be quiet με 5 χρόνια εγγύηση, όταν υπάρχει το seasonic επίσης gold με 10 χρόνια σε αυτή την τιμή, στα ίδια watt? : http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=57605&cat=17 Και επίσης, είπαμε λόγω καλής τιμής προτάθηκε αυτό, αλλιώς σαν ισχύ σου αρκούν 550-650 άνετα, ενός ποιοτικού gold τροφοδοτικού : https://www.skroutz.gr/comparelists/30?compare=11394987,7593481,11452924

Όσον αφορά στις μνήμες, εκεί που αναρωτιόσουν αν μπαίνουν 2666 ή 3200, πήγες στο άλλο άκρο των συγκεκριμένων πανάκριβων λόγω cas14 gskill. Πήγαινε εδώ : http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=51086&cat=4&sub=395&pmanuf=50&sort=3&step=2 , 60€ κάτω και η διαφορά ανεπαίσθητη...

Εν κατακλείδι, δικά σου είναι τα χρήματα και όπως τα θες τα διαχειρίζεσαι, απλά εδώ ψάχνουμε το καλύτερο vfm γι'αυτό που χρειάζεσαι όσον αφορά στην απόδοση ως προς την τιμή. Αλλιώς θα προτείνονταν τα ακριβότερα κάθε κατηγορίας και θα ησυχάζαμε.

Επεξ/σία από jeandoumpier
  • Like 3
Δημοσ.
35 λεπτά πριν, jeandoumpier είπε

Θα πας σε μητρική των 190€ για κλειδωμένο επεξεργαστή; Υπερβολή όσο δεν πάει, θα πάνε χαμένα τα vrms...

Είπαμε, μια καλή και φθηνή Z αρκεί για να κλοκάρεις απλά τις μνήμες στα 3200...Μην τα ξαναγράφουμε.

Επίσης, 130€ για τροφοδοτικό be quiet με 5 χρόνια εγγύηση, όταν υπάρχει το seasonic επίσης gold με 10 χρόνια σε αυτή την τιμή, στα ίδια watt? : http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=57605&cat=17 Και επίσης, είπαμε λόγω καλής τιμής προτάθηκε αυτό, αλλιώς σαν ισχύ σου αρκούν 550-650 άνετα, ενός ποιοτικού gold τροφοδοτικού : https://www.skroutz.gr/comparelists/30?compare=11394987,7593481,11452924

Όσον αφορά στις μνήμες, εκεί που αναρωτιόσουν αν μπαίνουν 2666 ή 3200, πήγες στο άλλο άκρο των συγκεκριμένων πανάκριβων λόγω cas14 gskill. Πήγαινε εδώ : http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=51086&cat=4&sub=395&pmanuf=50&sort=3&step=2 , 60€ κάτω και η διαφορά ανεπαίσθητη...

Εν κατακλείδι, δικά σου είναι τα χρήματα και όπως τα θες τα διαχειρίζεσαι, απλά εδώ ψάχνουμε το καλύτερο vfm γι'αυτό που χρειάζεσαι όσον αφορά στην απόδοση ως προς την τιμή. Αλλιώς θα προτείνονταν τα ακριβότερα κάθε κατηγορίας και θα ησυχάζαμε.

Ωχ... Τον κλειδωμένο είχε επιλέξει ? Το ξέχασα αυτό... Όντως ρε. 200€ μητρική για κλειδωμένο επεξεργαστή ? Είδα εκεί στην εικόνα ένα νούμερο σαν 8700, αλλά δεν πρόσεξα αν έχει ή όχι Κ δίπλα. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Συμφωνώ παιδιά αλλά είναι future proof & έχει USB-C / bluetooth / 10 USB  και με την λογική ότι σε 3-4 χρόνια θα κάνω κάποια αναβάθμιση δεν είναι καλύτερα από τώρα να έχω κάτι πολύ καλό; 

Αυτά που θέλω κάτω από 140€ δεν έχουν, δεν με χαλάει να δώσω ένα 50αρικο και να πάρω κάτι πολύ δυνατό.

Επεξ/σία από alejsalonica
  • Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, alejsalonica είπε

Συμφωνώ παιδιά αλλά είναι future proof & έχει USB-C / bluetooth / 10 USB  και με την λογική ότι σε 3-4 χρόνια θα κάνω κάποια αναβάθμιση δεν είναι καλύτερα από τώρα να έχω κάτι πολύ καλό; 

Αυτά που θέλω κάτω από 140€ δεν έχουν, δεν με χαλάει να δώσω ένα 50αρικο και να πάρω κάτι πολύ δυνατό.

Future proof ? Intel ??? Λευκό υπόβαθρο με μαύρους χαρακτήρες ? (ΝΑΙ, μαλάκα Γιώργο. Αν δεν ήταν έτσι, θα πονούσαν τα μάτια σου κάθε φορά που θα πήγαινε να διαβάσεις.)

Στα σοβαρά, τώρα, όμως. Με βάση τις γνώσεις μου πάνω στις τακτικές της, η Intel ποτέ δεν είχε σκοπό να φτιάξει η ίδια ή να προσφέρει σχέδια σε άλλες εταιρείες για future proof προϊόντα (π.χ. μακροχρόνια υποστήριξη επεξεργαστών ίδιας υποδοχής, με αναβάθμιση bios στις πιο παλιές μητρικές). Δεν λέω, ΣΙΓΟΥΡΑ βγάζει καλούς επεξεργαστές. Με χαρακτηριστικό παράδειγμα τους xeon, που αντέχουν μέχρι και σήμερα (οι πιο παλιοί, γιατί οι πιο καινούριοι θα αντέξουν μέχρι πιο μετά από τώρα [π.χ. ένας xeon από το 10-11 αντέχει μέχρι και σήμερα, και ένας xeon του 15 θα αντέξει μέχρι το 22-23] ). Όμως, οι xeon ανήκουν στην κλάση των πολλών χιλιάδων ευρώ, οπότε καλά να κάνουν να αντέξουν χρόνια. Τα τελευταία χρόνια, οι καλύτεροι επεξεργαστές που έβγαζε στις κανονικές της σειρές (i3,i5,i7) ήταν 4πύρηνοι. Έπρεπε, δηλαδή, να τους κουνήσει λίγο από τη θέση τους η AMD, για να κόψουν το αραλίκι και να κάτσουν να κάνουν κάτι λίγο πιο δυνατό.

Δημοσ.

Το να δαιμονοποιούμε ή να ωραιοποιούμε δεν είναι και το σωστό. Ήδη δουλεύω σε i7 3770K (2ος 2012) σε ένα σύστημα που σηκώνει ακόμα καλή αναβάθμιση. 

• Like 1
Δημοσ.
Στις 17/7/2018 στις 8:45 ΜΜ, alejsalonica είπε

Απο το να σκορπίσεις τσάμπα το budget σε μητρική άνευ ουσίας για την περίπτωση σου, διέθεσε το budget σε μεγαλύτερη οθόνη... Χίλιες φορές χρησιμότερη θα είναι από τις παραπάνω usb και bluetooth που πληροφοριακά τα προσθέτεις σε όποια μητρική και να πάρεις όταν τα χρειαστείς...

Ps: Μήπως είσαι τίποτα συγγενείς του άλλου που πήγε και ψώνισε μητρική των 350€ για περισσότερες θύρες usb & wifi ?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...