Προς το περιεχόμενο

Technicolor DGA 4130 Περιορισμένο Λογισμικό


Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Super Moderators
6 minutes ago, Black Flag said:

Το TR-069 είναι ενεργό κανονικά. Σιγά μην βγάλουν firmware update σε σχεδόν πενταετίας router. Άμα προκύψει κάποια αλλαγή, το γυρνάω σε firmware της Wind και κάνουν τις καινούργιες τους ρυθμίσεις.

το πιο πιθανο ειναι να μην βγει αν και εχω δει και σε παλια μοντελα να σκανε προβληματα και να περνανε firmware.

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
  • Απαντήσεις 68
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλή Μηνύματα

Καλησπέρα και πάλι. Μίλησα με 4 υπαλλήλους του τμήματος τεχνικής υποστήριξης της Wind και τους ανέφερα αυτά που έγραψα στην αρχή του post. Πρώτη : Κόμπιαζε και μου το έκλεισε στα μούτρα.

Η συνδέσεις σε Wind και Vodafone δουλεύουν διαφορετικά από Cosmote. Σε Cosmote η σύνδεση στο διαδίκτυο γίνεται μέσω της κλήσης ΡΡΡ και όταν ολοκληρωθεί, μέσω αυτής θα δουλέψει και η τηλεφωνία. Γι

Στο βίντεο το μόνο ουσιαστικό που κάνει είναι να κλείνει το ΝΑΤ. Όμως έτσι η συσκευή δεν λειτουργεί ως modem μόνο αλλά και ως router, αφού πουθενά δεν φαίνεται να κλείνει την κλήση ΡΡΡ ή να το βάζει σ

Δημοσιευμένες Εικόνες

Έχω τους κωδικούς του sip account και θα πειραματιστώ σε ένα ATA phone adapter, μπας και με κάποιον τρόπο λειτουργήσει χωρίς το TG. Γνωρίζω ότι σε εταιρικούς πελάτες μπορείς να χρησιμοποιήσεις δικό σου εξοπλισμό για το VOIP. Τώρα στους οικιακούς πρέπει να είναι κλειδωμένο με το SN του router.

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
  • Super Moderators

αν δεν το κανουν Lock με serial number,mac address τοτε θα πρεπει να σου παιξει.απλα πρεπει να δεις αν βγαινει απο το ιδιο vc ή αν εχει διαφορετικο.

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
  • 2 μήνες μετά...

Το συγκεκριμένο Modem - Router Πολύ ευχαρίστως θα το έκαιγα. 

Το βάλαμε πέρσι τον Φλεβάρη στην εταιρία πάνω σε ένα Meraki Firewall με load balance σαν WAN1. Παρέα του από τότε στο WAN2 έχει ένα Asus (δεν θυμάμαι μοντέλο) . Και τα 2 σε bridge Mode.

Το Technicolor κατόπιν πληροφορίας από την Wind το βάλαμε τότε σε Fixed Ip Mode Και τα credentials στο WAN1 του Meraki. 

Μέχρι τον Ιούνιο δεν είχαμε θέμα. Ούτε αποσυνδέσεις ούτε τίποτα.

Τότε άρχισαν και τα προβλήματα. Μπορεί να δούλευε κανονικά για μέρες ολόκληρες και ξαφνικά ανα 5 λεπτά αποσυνδέσεις . To meraki ανα 5 λεπτά να γυρνάει από το WAN1 στο WAN2 και τουμπαλιν. Κάποιες φορές να μην επανέρχεται με τίποτα και αναγκαζόμουν και έβαζα ένα TPLINK 9970 το οποίο το έχω πάντα σαν backup . Και ξαφνικά οι αποσυνδέσεις σταμάταγαν. 

Ήρθαν μέχρι σήμερα 5 φορές τεχνικοί της Wind Μέχρι που ο προτελευταίος αφού μέτρησε την γραμμή με το ειδικό μηχάνημα για 10 λεπτά μας είπε οτι η γραμμή ειναι καθαρή χωρίς προβλήματα κλπ κλπ

Και του ειπα τότε ότι το πρόβλημα μπορεί να μην εμφανιστεί για μέρες ολόκληρες, και ξαφνικά να αρχίσει τις αποσυνδέσεις (Ενημερωτικά από χτες το απόγευμα μέχρι τις 7 σήμερα το πρωί μετρήθηκαν από το Meraki 27 αποσυνδέσεις). Και μάλιστα την στιγμή που από την αρχή της χρονιάς μέχρι χτες το απόγευμα είχε κάνει μόλις 4 μέσα σε 15 μέρες

Να ενημερώσω οτι η Technicolor δεν το υποστηρίζει μιας και τους έστειλα μήνυμα και  μου ειπαν να αποτανθώ στον ISP. 

Το Fax εδώ και 20 μέρες ειναι νεκρό και μου ειπαν οτι θα πρέπει να γυρίσω το Router σε PPPOE για να βρουν το πρόβλημα. Δεν έχω προλάβει γιατί πρέπει να γίνει εργάσιμες μέρες και ώρες και το θέμα είναι οτι η στατική που μας δίνει η Wind ειναι απαραίτητη για την λειτουργία του site μας . Την χρησιμοποιούμε για την ενημέρωση του site και το κατέβασμα παραγγελιών . 

Φίλος μου είπε οτι το συγκεκριμένο technicolor δεν δουλεύει σωστά σε fixed ip mode Που το έχω βάλει και ότι είναι καλύτερο να πάρω ένα άλλο modem με καθαρό bridge και στην προκειμένη περίπτωση να καταργήσω το SIP γιατί δεν πρόκειται η Wind Να μου δώσει τους κωδικούς για την τηλεφωνία. Σκέφτομαι πάλι αύριο να βάλω το Tplink για λίγες μέρες μιας και το fax αυτην την στιγμή ειναι παροπλισμένο.

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
  • 2 μήνες μετά...
Στις 30/10/2019 στις 3:51 ΜΜ, poulinos είπε

το πιο πιθανο ειναι να μην βγει αν και εχω δει και σε παλια μοντελα να σκανε προβληματα και να περνανε firmware.

Και όμως έβγαλαν πρόσφατα.

Κάποιοι πήραν την αναβάθμιση.

Εγώ όχι.

Γιατί;

Ρωτάω, δεν την θέλω, μια χαρά είμαι με την rooted 17.2.

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
  • Super Moderators
On 28/03/2020 at 23:45, Black Flag said:

Και όμως έβγαλαν πρόσφατα.

Κάποιοι πήραν την αναβάθμιση.

Εγώ όχι.

Γιατί;

Ρωτάω, δεν την θέλω, μια χαρά είμαι με την rooted 17.2.

για αυτο ειπα το πιο πιθανο.αμα υπαρχει καποιο μεγαλο bug τοτε θα βγει.επισης κατι βασικο.επειδη η technicolor βγαζει custom firmwares και μονο ακομα και αν θεωρει οτι ενα μοντελο της ειναι παλιο αν ο παροχος ζητησει καποια αλλαγη(μετα πληρωμης)τοτε θα βγαλει firmware. οποτε ή βρεθηκε καποιο μεγαλο error ή μπορει ο παροχος να ζητησε να γινει καποια αλλαγη στο firmware επειδη μπορει να αναβαθμισε κατι στο voip. τις αναβαθμισεις τις κανουν κατα κυματα και οχι ολες μαζι.οποτε μπορει να μην εχει γινει σε σενα.επισης αν εσυ εχεις κοψει το tr069 ή αν εχεις αλλαξει το firmware τοτε δεν μπορουν να μπουν για να στο αλλαξουν.θα πρεπει να το κανεις hard reset αν ειναι θεμα ρυθμισεων ή να ξαναπερασεις το firmware που ειχαν ωστε να σε δει η βαση και να σε κανει update.εκτος αν μετα δεν το εχουν βαλει να κανει αυτοματα.εξαρτατε πως δουλευει ο καθε παροχος παντα.

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
  • Super Moderators
3 hours ago, Black Flag said:

Είναι στην προηγούμενη έκδοση, την 17.1.

τι εννοεις γιατι σε εχασα.ποιος ειναι στην προηγουμενη εκδοση? εσυ εχεις την 17.2. ο παροχος δινει την 17.1 τωρα? εχεις βαλει δηλαδη πιο νεα?γενικως σου εξηγησα τους λογους που μπορει να μην παιξει το αυτοματο update.

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
  • Super Moderators
On 04/04/2020 at 16:57, Black Flag said:

Εγώ έχω βάλει την Generic 17.2.

Η αναβάθμιση η τελευταία της Wind αφορά την 17.1.

δεν θα παρει ποτε την 17.1

α.με την Generic εχει χαθει το tr069 οποτε ο παροχος δεν βλεπει πλεον το Cpe σου.

β.που δεν μας ενδιαφερει.θα μπορουσε να μην αφηνει να πας και σε Previous εκδοση. αλλα το βασικο ειναι το α.

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
  • 7 μήνες μετά...
  • 2 εβδομάδες αργότερα...

Όποιος θέλει εδώ είναι ένας νέος οδηγός που κάνεις root οποιοδήποτε firmware το οποίο είναι μόνιμο, ακόμα και στα επίσημα της Wind!

https://www.adslgr.com/forum/threads/1180672-Οδηγός-Ξεκλειδώματος-Technicolor-TG789vacV2-DGA4130-Wind-ISP-Greece-Firmware-17-1-8049-Voip-Working

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 4/4/2020 στις 4:57 ΜΜ, Black Flag είπε

Εγώ έχω βάλει την Generic 17.2.

Η αναβάθμιση η τελευταία της Wind αφορά την 17.1.

@Black Flag  Έχεις το 17.2 για το εν λόγω ρούτερ; Με το 17.1(το "ενημερωμένο") είναι κομμένο το samba share κ δεν μπορείς να εκμεταλλευτείς το κενό ασφαλείας!!

Edit: Λόγω κεκτημένης ταχύτητας βρισκόμουν σε λάθος thread. Εγώ μιλούσα για το TG788v v3 (VANT-Z). Παρ όλα αυτά μιας κ είδα φως κ μπήκα να πληροφορήσω σχετικά:

Στις 15/11/2020 στις 7:04 ΜΜ, Black Flag είπε

Αν πάρω ένα καινούριο από Ιταλία με firmware της Wind, θα μου στείλει η Wind τις ρυθμίσεις αυτόματα;

Κανονικά στη γραμμή μου που τα παίρνει όλα (net και voip) αυτόματα έχω ένα TG789v v2. Με το TG788v V3 (VANT-Z) οι μόνες ρυθμίσεις που παίρνει αυτόματα είναι οι ρυθμίσεις για να συνδεθείς στο net που και πάλι είναι του τύπου winduser κτλ. Δεν είναι τα στοιχεία τα "αποκλειστικά" τα οποία τραβάει το router το οποίο είναι "δηλωμένο" για την αντίστοιχη σύνδεση. (Παλιότερα σε ADSL συνδέσεις οποιοδήποτε router κ να είχες σε otenet ή forthnet που λειτουργούσαν με κωδικούς κτλ ο radious έδινε αυτόματα τα στοιχεία αν έβαζες ρούτερ της εκάστοτε εταιρίας. Επομένως εδώ στο VDSL πλέον μέσω KV κ ιδιαίτερα KV άλλου παρόχου (πχ έχω wind από KV ΟΤΕ), ίσως κ να ισχύει η αντιστοίχηση με το Serial Number που από πολλούς έχει αναφερθεί. Σε δικά της KV η Wind ίσως κ να δίνει αυτόματα στοιχεία σε οποιοδήποτε router με δικό της Firmware. Όλα αυτά που λέω είναι υποθετικά.) Ρυθμίσεις για το Voip δεν τραβάει καθόλου, αλλά συμπληρώνονται αυτόματα τα routes στο IP Extras για το Voip, που αν δεν κάνω λάθος με generic (πχ mst unbranded κτλ) δεν τα συμπληρώνει. Οπότε ίσως κάτι είναι κ αυτό κ από εκεί κ πέρα λείπουν μόνο credentials για το voip.

Θα μάθουμε σίγουρα μόνο όταν γίνουν δοκιμές με 4130 καθώς με το 788v V3 είμαι περιορισμένος. (Αδυνατώ να το ξεκλειδώσω με DynDns exploit, καθώς δεν δέχεται τις εντολές του netcat κ θέλει αποκλειστικά κ μόνο αποδεκτές ip τιμές στο σχετικό πεδίο του web interface.)

Επεξ/σία από leonidas_
Διόρθωση κ προσθήκη επιπλέον πληροφοριών
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
  • Super Moderators
On 15/11/2020 at 19:04, Black Flag said:

Αν πάρω ένα καινούριο από Ιταλία με firmware της Wind, θα μου στείλει η Wind τις ρυθμίσεις αυτόματα;

δεν νομιζω να ειναι οι ιδιες ρυθμισεις wind ιταλιας καιελλαδας οποτε δεν θα παιξει.αλλο tr 069 θα εχει η μια αλλο η αλλη.

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@poulinos Εσύ που είσαι μέσα στα πράγματα, μπορείς να μας πεις πώς λειτουργεί το tr 069 σε περίπτωση που είσαι κουμπωμένος πάνω σε KV "άλλου" παρόχου από αυτόν που σου δίνει την υπηρεσία;

Για παράδειγμα Wind πελάτης κουμπωμένος σε KV ΟΤΕ. Ρωτάω τη διευκρίνηση αυτή γιατί το "δηλωμένο" router της Wind (που μου δώσαν από την αρχή) "τραβάει" τα πάντα αυτόματα, ενώ άλλο ρούτερ της Wind τραβάει αυτόματα μόνο ρυθμίσεις για το internet (και όχι για το VOIP) που και πάλι είναι "γενικές" του τύπου [email protected] κ όχι τα προσωποποιημένα username κ pass.

Επεξ/σία από leonidas_
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...

Με την περιήγησή σας στο insomnia.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies που ενισχύουν σημαντικά την εμπειρία χρήσης.