Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
4 minutes ago, ntguitar said:

Δεν μπορεί να πάει δικαστικά γιατί δεν έχει τα χρήματα και την υπομονή...Οι φιλοζωικές οργανώσεις από την άλλη δεν δίνουν δεκάρα τσακιστή...μόνο για να παίρνουν χρηματοδοτήσεις από την ευρωπαϊκή ένωση είναι καλές...Τι να πω;Ασε τα πράγματα όπως έχουν κι ο θεός βοηθός!

Το να απευθυνθει στο δημο της ειναι δωρεαν και υποχρεουνται κατοπιν επωνυμης καταγγελιας να εξετασουν το περιστατικο. Οι φιλοζωικες οργανωσεις δεν εχουνε δικαιωματα πανω απο το νομο, και πρεπει να κινηθει καταλληλως.

Δημοσ.

Αναφέρθηκε παραπάνω ότι αν κάνει μήνυση θα πληρώσει 150€.

Αν δεν κάνω λάθος αυτό έχει καταργηθεί εδώ και λίγο καιρό. Αλλά και να μην είχαν καταργηθεί τα 150 νομίζω ότι θα πήγαινε αυτεπάγγελτα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
23 λεπτά πριν, ntguitar είπε

Δεν μπορεί να πάει δικαστικά γιατί δεν έχει τα χρήματα και την υπομονή...Οι φιλοζωικές οργανώσεις από την άλλη δεν δίνουν δεκάρα τσακιστή...μόνο για να παίρνουν χρηματοδοτήσεις από την ευρωπαϊκή ένωση είναι καλές...Τι να πω;Ασε τα πράγματα όπως έχουν κι ο θεός βοηθός!

Δεν ξέρω για ποιες οργανώσεις μιλάς αλλά όσες ξέρω όλες βασίζονται στην εθελοντική συνείδηση των μελών της και των άλλων φιλόζωων.Απο πουθενά δεν χρηματοδοτούνται.  

23 λεπτά πριν, ntguitar είπε

Επεξ/σία από Ukforthemoment
Δημοσ.

Σκυλιά είναι και τσακώνονται, αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να φτιάξεις έναν σωστό φραχτή ώστε να μην μπορούν να μπαίνουν ξένα σκυλιά μέσα στο σπίτι σου.

• Like 1
  • Confused 2
  • Sad 1
Δημοσ.
Στις 13/8/2019 στις 4:47 ΜΜ, Annako είπε

Καλησπερα.

Εχθες ο σκυλος του γειτονα εσκαψε και μπηκε στο σε μενα και επιτεθηκε στον σκυλο μου με αποτελεσμα να του σπασει τα σαγονια και να τον τρυπήσει το κεφαλι καθως και το λαιμο.. ευτυχως παρολο τα τραυματα το σκυλι μου ζει.. στον συγκεκριμενο εχω κανει πολλες φορες παρατηρηση να το μαζεψει αλλα αξιωθηκε ποτε.. σκεφτομαι να κινηθω νομικα.. ειχε κανενας καμια αναλογξ περιπτωση μηπως μπορεσει να με κατατοπισει για το πως να κινηθω;

μακάρι να τα καταφέρει το σκυλάκι σου. Θα σου ΄πρότεινα να πας να παρεις βεργες μπετού κομμενες στο ενα μετρο και να τις μπηξεις κατα μηκος της συνοριακης περιοχης σε αποσταση 10 εκατοστων μεταξυ τους. Τωρα το χωμα ειναι σκληρο αλλα αμα πιασεουν οι βροχες θα ειναι πιο ευκολο. Κανενας σκυλος δεν μπορει να σκαψει ενα μετρο κατω μονο κατι κουναβια.

• Moderators
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, mkp είπε

Σκυλιά είναι και τσακώνονται, αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να φτιάξεις έναν σωστό φραχτή ώστε να μην μπορούν να μπαίνουν ξένα σκυλιά μέσα στο σπίτι σου.

Και οι ανθρωποι τσακωνονται αλλα οταν ξεφευγουν τα πραγματα πρεπει να τους μαζεψει η αστυνομια

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, Inuyasha είπε

Και οι ανθρωποι τσακωνονται αλλα οταν ξεφευγουν τα πραγματα πρεπει να τους μαζεψει η αστυνομια

Η αστυνομία και τα δικαστήρια έχουν να ασχοληθούν με πολύ πιο σοβαρά πράματα, οπότε και εμέσεις με την σειρά μας να μην σπαταλάμε τον χρόνο τους με ασήμαντα πράματα, που μπορούν να λυθούν πολύ εύκολα με έναν καλύτερο φραχτή.

• Moderators
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, mkp είπε

Η αστυνομία και τα δικαστήρια έχουν να ασχοληθούν με πολύ πιο σοβαρά πράματα, οπότε και εμέσεις με την σειρά μας να μην σπαταλάμε τον χρόνο τους με ασήμαντα πράματα, που μπορούν να λυθούν πολύ εύκολα με έναν καλύτερο φραχτή.

ωραια ερχομαι σε δερνω και τρως 2 μηνες στο νοσοκομειο , πρεπει να μου κανεις μυνηση ?

δαγκωματιες απο σκυλο σε σκυλο εχει αρκετα εξοδα ειδικα με σπασμενο σαγονι οπως αναφερθηκε στη πρωτη φαση χωρια την θεραπεια ο γιατρος πηρε κανα 150-200 ευρω ανετα , αντιβιωσεις και κτλ ειναι εξτρα εξοδα

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, punky είπε

Παρόλα αυτά, ως ποδηλάτης, ως πεζός κι ως μοτοσυκλετιστής, μου έχουν επιτεθεί πάρα πολλές φορές, σε όλη την Ελλάδα, αγέλες σκύλων που θυμίζουν πως ο μη εξημερωμένος πρόγονος τους, ζει ακόμη εντός του εγκεφάλου τους. Είτε όταν βρεθούν σε αγέλη, είτε γιατί δεν έτυχαν εξημέρωσης ως κατοικίδια.

Φίλε μου δεν είναι ακριβώς έτσι. Αν και εσένα σε παρατούσαν στον δρόμο κανα 2 χρόνια δίχως φαί και νερό, έπρεπε κάθε μέρα είτε να ζητιανεύεις τροφή είτε να την διεκδικείς με πάλη από άλλους 20, σε είχαν κακοποιήσει 5-6 φορές, σε είχαν πάρει σε σπίτι και μετά σε είχαν παρατήσει γιατί "δεν τους έκανες", μια χαρά "αγγέλη" θα έφτιαχνες κι εσύ, και θα έφτιαχνες και ένα νοητό όριο στην "περιοχή" σου.

Φοβισμένα είναι τα αδέσποτα. Και γαβγίζουν προς αποτροπή, από φόβο. Όπως και τα μικρά σκυλιά. Γαβγίζουν περισσότερο από φόβο. Σπάνια θα κάνουν ζημιά τα αδέσποτα, αν σε δουν φιλικό, το πιθανότερο είναι μέσα σε 5 λεπτά να έχουν κάτσει στα πόδα σου και να σε γλείφουν. Βάλε έναν άνθρωπο στη θέση τους.... Τώρα αν έχουν κακοποιηθεί πριν και είναι πολύ φοβισμένα και άγρια, ναι μπορεί να σου κάνουν ζημιά.

Βέβαια υπάρχουν ράτσες με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, και είναι καλό να τα γνωρίζουν οι ιδιοκτήτες και όχι μόνο. Πχ τα τσοου-τσόου, φιλήσυχα αθόρυβα και όμορφα, όμως θέλουν προσοχή γιατί μπορεί να δαγκώσουν στα καλά καθούμενα, ακριβώς γιατί δεν προειδοποιούν με γαβγίσματα και τσαμπουκάδες. 

Ευθύνη έχει και η πολιτεία που δεν μεριμνά. Βρες ένα αδέσποτο, πήγαινε στο αστυνομικό τμήμα, θα σε παραπέμψουν στον δήμο και τότε θα καταλάβεις. Οι όποιες υποδομές είναι υποστελεχομένες, οι εγκαταστάσεις συχνά ούτε άδεια δεν έχουν. Οι συνθήκες κακές. Όλο το κουπί το τραβούν οι φιλοζωικές.

Αυτό που ο σκύλος από τη φύση του προσέχει είναι ο χώρος του, η "ιδιοκτησία" του. Βάλε ένα σκύλο σε ένα σπίτι με αυλή, και σύντομα με οτιδήποτε πλησιάζει θα είναι ανήσυχος. Δεν είναι ανάγκη να μπει  κάποιος μέσα.

Ακόμα και σε μια πλατεία να κάτσεις, με το σκυλί δεμένο, μετά από λίγη ώρα φτιάχνει μια νοητή περίμετρο και ότι την περνά του προκαλεί ανησυχία.

Έχω 2 σκυλιά, και παρατηρώ την μάχη... στρατηγικής που γίνεται κάθε φορά με τα κόκκαλα ή τα αυτιά από τo pet shop. Ακόμα κι αν δεν τα φάνε αμέσως, γίνεται μάχη να εξασφαλίσουν την "περιουσία" τους, το κρύβουν, το φυλάνε, άγχος τρελό.

Ο σκύλος δεν μπορεί να αγοράσει σπίτι ή άλλα αντικείμενα, οποιοδήποτε περιουσιακό στοιχείο. Αλλά έχει στο DNA του την έννοια της ιδιοκτησίας, σαν τον άνθρωπο. Πέρα από την περιοχή του, έχει το αγαπημένο του μπαλάκι, κουκλάκι κλπ. Από τη φύση του αυτό που χρειάζεται είναι στέγη και κάποιον άνθρωπο δίπλα του. Και ανταποδίδει στο 200%. 

Τέλος ας έχουν υπ όψιν και όσοι θελήσουν να έχουν σκυλί, πως κάθε φορά που φεύγεις και αφήνεις τον σκύλο σου για κάποιες ώρες, δεν ξέρει εκείνος για πόσο θα είναι. Αν περάσει κάποιο διάστημα μπορεί να φοβάται ότι έφυγες και για πάντα. Ειδικά αν στο παρελθόν τον έχουν παρατήσει.  Ο δικός μας ο 1νας, αν λείψουμε πάνω από 7-8 ώρες, όταν επιστρέφουμε δεν γαβγίζει, οδύρεται με ένα μακρόσυρτο μοιρολόι , σαν να σου λέει γιατί μου το έκανες αυτό... Είναι ευθύνη να έχεις σκύλο, θέλει φροντίδα, προγραμματισμό, υπομονή, δεν τον πήραμε παίξαμε βαρεθήκαμε και μετά τον παρατάμε σε μια ταράτσα η αυλή να κάνει τον φύλακα... γιατί μετά θα μας φταίει η κακιά στιγμή.

Όταν λείπουμε πολλές ώρες, καλό είναι να τα έχουμε εντός της οικίας μας. Έτσι δεν κινδυνεύει ούτε ο σκύλος μας αλλά ούτε και ο περίγυρος.

Επεξ/σία από nicksoti
  • Like 3
  • Thanks 2
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, Inuyasha είπε

ωραια ερχομαι σε δερνω και τρως 2 μηνες στο νοσοκομειο , πρεπει να μου κανεις μυνηση ?

δαγκωματιες απο σκυλο σε σκυλο εχει αρκετα εξοδα ειδικα με σπασμενο σαγονι οπως αναφερθηκε στη πρωτη φαση χωρια την θεραπεια ο γιατρος πηρε κανα 150-200 ευρω ανετα , αντιβιωσεις και κτλ ειναι εξτρα εξοδα

150-200 εύρω είναι αστεία ποσά για να δικαιολογεί μηνύσει.

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Inuyasha είπε

Αν υπαρχει σωματικη βλαβη κανει το κράτος μηνυση δεν χρειάζεται να κανεις εσυ..

Ο σκυλος εκανε ενα 2 ωρο χειρουργειο μονο αυτο κοστισε 200 συν τα φαρμακα.. νερο δεν μπορει να πιει το δινουμε εμεις φαγητο στο μπουλτι γιατι εχει δεμενο το στομα του.. ασε στο σπιτι που γινεται χαμος εχω δυο μικρα ενος περπατανε κ δεν ξερω ποιον να μαζεψω τον ψαχνουν συνέχεια και το καημενο δεν μπορει.. ασε ασε

Δημοσ.

Το να αφήσεις εναν σκύλο στο περιφραγμένο οικοπεδό σου περιστασιακά δεν νομίζω να ειναι πρόβλημα και να αθωώνει τον γείτονα. Αυτό ελεπε να μην μπορεί ο σκύλος να τρέξει ελευθερα.

Μην το κουράζεις, κινήσου νομικά εναντίο του.

Δεν είναι η κακιά στιγμή αλλά ο ιδιοκτήτης είναι παντελώς αδιάφορος. Ακομα και αν εμπαινε σκύλος σε άλλο σπίτι με ενα κανις (ράτσα  φονικό όπλο που φοβάσαι να αντιμετωπίσεις....) θα έπρεπε να κάνει κάτι για να σώσει την κατάσταση. Οχι να κοιτάει κυνικά την μάχη.

Για μένα, πας κατευθείαν δικηγόρο. Μαζεύεις χαρτιά απο κτηνίατρο, φωτογραφίες απο την τρύπα που άνοιξε το σκυλί, φωτογραφίες απο το σημειο με τα αίματα (στον χώρο σου), καταγραφή αστυνομίας και ιδιαίτερα το "δεν με ενδιαφέρει", βλέπεις ποιοι γείτονες μπορούν να καταθέσουν, τι άλλο θα σου ζητήσει ο δικηγόρος και ξεκινα μια μήνυση. Στην εκδίκαση θα ζητήσεις και τα δικαστικά έξοδα κοκ

Αν είναι όπως τα παρουσιάζεις, γιατι δεν μπορουμε να τα διασταυρώσουμε, δυστυχως κάποιες καταστασεις είναι άρρωστες και χρήζουν σοβαρής αντιμτώπισης. Αυριο μπορει να ειναι κάποιο μικρό παιδί που παίζει στον κήπο. Τοτε ποια θα ειναι η δικαιλογία;

• Like 2
Δημοσ.

Το πιο σημαντικό είναι ότι έχει μάρτυρες . Και επισης αν οι γείτονες είναι νορμαλ θα δεχτούν να κάνουν ομαδική μήνυση με σχεδόν μηδενικά έξοδα . 

Τωρα για να είναι καλυμμένοι από την πλευρά τους και να γλυτώσουν καταγγελίες πρέπει όσοι έχουν ήδη σκυλάκια να τα έχουν τσιπάρει , ενημερωμένο το βιβλιάριο με τα ετήσια εμβόλια και ταμπελάκι έξω με το σήμα προσοχή σκύλος (ας είναι και μικρόσωμο)

Το σίγουρο είναι ότι θα την πληρώσει ο σκύλος που επιτέθηκε , είτε μόνιμα δεμένος με αλυσίδα είτε με φίμωτρο .

Με καταγγελία πάντως προχωράς και στο επόμενο βήμα ,να του πάρουν τον σκύλο .

• Moderators
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, mkp είπε

150-200 εύρω είναι αστεία ποσά για να δικαιολογεί μηνύσει.

ωραια πες μου που μενεις να ερχομαι μια στο τοσο να σπαω τον καθρεπτη απο το αμαξι σου και αφου θα ειναι λιγα λεφτα μην μου κανεις μυνηση

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, Inuyasha είπε

ωραια πες μου που μενεις να ερχομαι μια στο τοσο να σπαω τον καθρεπτη απο το αμαξι σου και αφου θα ειναι λιγα λεφτα μην μου κανεις μυνηση

Εδώ ρε δεν έκανα καν μήνυση σε κάποιον που έκανε λίγο μεγαλύτερη ζημιά από ένα σπάσιμο καθρέπτη, γιατί πολύ απλά δεν αξίζει για μικρό ποσά. Γιατί και χρόνο θα χάσεις και κακός/εκδικητικός γίνεσαι και στο τέλος η αποζημιώσει θα είναι μικρότερη από όλα τα έξοδα που θα χρειαστείς να κάνεις.

• Confused 2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...