Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Στις 19/1/2024 στις 10:48 ΠΜ, Tsoukos87 είπε

Ναι σωστά όπως και τα Άγραφα στην Μπενάκη πολύ καλός γύρος χοιρινός με τζατζίκι (αλλά και κοντοσούβλι) και απο εκεί Εξάρχεια ο Γιώργος και ο Μάνος είναι μια πολύ καλή πρόταση.

Έχουν πέσει πολύ τα Άγραφα στην Μπενάκη, πλέον σπάνια θα πάρουμε κάτι από εκεί. Ο Γιώργος και Μάνος σταθερή αξία, τα φτιάχνουν όλα χειροποίητα και έχουν ξεπουλήσει μέχρι το απόγευμα που κλείνουν το μαγαζί. 

  • Like 2
  • Απαντ. 545
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
3 ώρες πριν, mariosnik_ είπε

Έχουν πέσει πολύ τα Άγραφα στην Μπενάκη, πλέον σπάνια θα πάρουμε κάτι από εκεί. Ο Γιώργος και Μάνος σταθερή αξία, τα φτιάχνουν όλα χειροποίητα και έχουν ξεπουλήσει μέχρι το απόγευμα που κλείνουν το μαγαζί. 

Εχω να φαω απο εκει αρκετο καιρο και δεν εχω αποψη, οσο θυμομουν πριν καποια χρονια ηταν πολυ καλος, οπως ο Γιωργος και Μανος οπως και τα Αγραφα της Ιπποκρατους αλλα εχω φυγει χρονια απο Εξαρχεια και δεν εχει πολυ τυχει να παω εκει καπου για κανα πιτογυρο, τωρα λογω δουλειας αραια και που τσιμπαω απο την Πιτα του Παππου στην Αλεξανδρας (μετριο ως καλουτσικο) και στο σπιτι απο Γιαννιωτικο (Γλυκα Νερα), Αβρααμ (Γερακα) και Γυρο της Πλατειας (Αγια Παρασκευη) γιατί μενω Γλυκα Νερα πολυ τιμια και τα τρια. 

  • Like 1
Δημοσ.
6 ώρες πριν, Tsoukos87 είπε

Εχω να φαω απο εκει αρκετο καιρο και δεν εχω αποψη, οσο θυμομουν πριν καποια χρονια ηταν πολυ καλος, οπως ο Γιωργος και Μανος οπως και τα Αγραφα της Ιπποκρατους αλλα εχω φυγει χρονια απο Εξαρχεια και δεν εχει πολυ τυχει να παω εκει καπου για κανα πιτογυρο, τωρα λογω δουλειας αραια και που τσιμπαω απο την Πιτα του Παππου στην Αλεξανδρας (μετριο ως καλουτσικο) και στο σπιτι απο Γιαννιωτικο (Γλυκα Νερα), Αβρααμ (Γερακα) και Γυρο της Πλατειας (Αγια Παρασκευη) γιατί μενω Γλυκα Νερα πολυ τιμια και τα τρια. 

Πριν χρόνια ήταν καλύτερα τα Άγραφα, τα τελευταία 2 χρόνια έχουν πέσει, κυρίως στις πατάτες τους. Δεν αξίζει το ντελιβερι, στα φέρνουν χλιαρά προς κρύα ενώ ακόμα και στο μαγαζί να πας βλέπεις ότι είναι χλιαρα, παγώνουν και σκληραίνει το κρεας. Για το μαγαζί επί της Ιπποκράτους δεν το έχω δοκιμάσει. Ο Αχχιλεας στην Βαλτετσίου είναι μέτριος προς καλός ανάλογα που θα πέσεις, δεν έχουν σταθερότητα. Γιαννιωτικο στην Ομόνοια έχουν σταματήσει τα καλαμάκια, μόνο κοτόπουλο αλλά δεν αξίζει, οι πατάτες τους είναι απαίσιες. 

  • 5 μήνες μετά...
Δημοσ.

Είπα να δοκιμάσω από άλλου σουβλάκια, είχα διαβάσει καλά λόγια για την Ήπειρο, στο Πολύγωνο

 

Διευθυνση : Μπαταριας 23

 

Δοκίμασα πιτα με γυρο χοιρινό, ήταν πολυ νόστιμο. 

Την επόμενη φορά πηρα μπιφτέκι σουβλάκι, είναι το νοστιμότερο που έχω γευτεί. 

 

Το μαγαζί είναι οικογενειακή επιχείρηση, πολυ ευγενικοί όλοι τους. Πολυ καθαρό μαγαζί, άμεση εξυπηρέτηση. 

 

Εάν βγαίνει ο δρόμος σας, από εκεί αξίζει να δοκιμάσετε 😎

  • Like 1
Δημοσ.

Για οσους θυμουνται παλια στον Πειραια τον Κρετα και τον παλιο Καραμπαμπα, υπαρχει πουθενα κατι αντιστοιχο?

Δηλ γιγαντιαιες μεριδες με πολυ μεγαλα κομματια χοιρινου χωρις ιχνος λιπους 

Αυτα που πουλανε τωρα σχεδον ολα τα σουβλατζιδικα ειναι αστεια και ετοιματζιδικα 

  • Like 1
Δημοσ.
Στις 28/10/2024 στις 5:24 ΜΜ, Rebelos2018 είπε

Το ξεθάβω γιατί έχω νεότερα.

Πριν από τρεις εβδομάδες που πέρασα από εκεί, έχει ανοίξει ξανά. Το διαχειρίζεται ο γιος πια, όπως σωστά είχε ειπωθεί εδώ. Φυσικά και δοκίμασα.

Ίδιο και απαράλλακτο το σουβλάκι με καλαμάκι χοιρινό. Κορυφαίο. Οι πιστοί σπεύσατε.

Λοιπόν σαν χρόνια κουκακιωτης θα σας πω τι έγινε με τις γυναίκες.

Τρώω από κει από όταν ήταν μια τρύπα στην γωνία Δράκου με Βεικου.

Το μαγαζί το είχαν ετοιμάσει για πούλημα προπερσι το καλοκαίρι.

Είχαν συμφωνήσει και περίμεναν τον Αύγουστο να γίνει η αλλαγή ιδιοκτησίας.

Τον Ιούλιο του 2023 το σφράγισε το υγειονομικό μετα από πολλές καταγγελίες.

Έβγαλαν άκρη μετα από ένα χρόνο αφού άλλαξε εξαερισμούς και ξανάνοιξε . 

Έχει έναν γείτονα από πάνω που τους κάνει την ζωή δύσκολη γενικά σε όλο τον πεζόδρομο.

Ανήκει πλέον σε άλλον ,αλλά δουλεύει μέσα η πρώην ιδιοκτήτρια (Ελένη) και το καλοκαίρι μόνο ο γιος της.

Ο ψήστης ήταν παλιός ιδιοκτήτης σουβλατζίδικου πάλι στον πεζόδρομο εκεί που είναι τώρα  το καλαμάκι Bar.

 

 

 

 

  • Like 2
Δημοσ.
On 30/03/2025 at 11:14, adi32 said:

Για οσους θυμουνται παλια στον Πειραια τον Κρετα και τον παλιο Καραμπαμπα, υπαρχει πουθενα κατι αντιστοιχο?

Δηλ γιγαντιαιες μεριδες με πολυ μεγαλα κομματια χοιρινου χωρις ιχνος λιπους 

Αυτα που πουλανε τωρα σχεδον ολα τα σουβλατζιδικα ειναι αστεια και ετοιματζιδικα 

o Αβραάμ ( απέναντι απο τον καραμπαμπα) ακόμα κραταει τον τρόπο αυτό, απλα εγω τωρα που μεγάλωσα παίρνω αλάδωτη πιτα, δεν την παλεύω με τη παραδοσιακή μαργαρίνη 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
37 λεπτά πριν, Dark_son20 είπε

o Αβραάμ ( απέναντι απο τον καραμπαμπα) ακόμα κραταει τον τρόπο αυτό, απλα εγω τωρα που μεγάλωσα παίρνω αλάδωτη πιτα, δεν την παλεύω με τη παραδοσιακή μαργαρίνη 

Αυτος θυμαμαι δεν ειχε ποτε ουτε ενα πελατη μεσα και δεν ειχα παει 

Αξιζει τιποτα ή υπαρχει κατι παρομοιο αλλου?

Νομιζω υπαρχει ο Πολυβιος που μου εχουν πει καλα αλλα δεν εχω παει 

Εγκλημα που χαθηκαν αυτα τα μαγαζια

Επεξ/σία από adi32
  • Like 1
Δημοσ.

Στο Κουκάκι έφαγα ωραία πίτα κοντοσούβλι (χοιρινό και κοτόπουλο) στον Καλύβα. Απ΄ ότι είδα έχει και φρυγαδέλια (!) θα δοκιμάσω την επόμενη σίγουρα...Ωραία σουβλάκια επίσης Σουβλάκες/Νέα Φιλαδέλφεια,Διάσελο και Λαμπρινάκι/Γαλάτσι.

Δημοσ.

Απο τα "γνωστα" το τακα-τακα στον πειραια εφαγα προσφατα (πρωτη φορα) και ειδικα με την κοκκινη σαλτσα που ειχε ηταν παρα πολυ καλό. Παραδοσιακό,

  • Like 1
Δημοσ.

Κάποιον με πολύ καλό γύρο χοιρινό ή κοτόπουλο σε Παγκράτι, Δάφνη, Ηλιούπολη, Βύρωνα έχουμε; Από όπου έχω δοκιμάσει είναι από το κακό στο χειρότερο.

Δημοσ.

Τα ίδια και στα νότια.

Κάτι αξιοπρεπές σε παλαιό Φάληρο,άγιο Δημήτριο νέα Σμύρνη κλπ?

Κανένα κρυφό διαμάντακι που δεν είναι στις πλατφόρμες και παραγγέλνεις μόνο με τηλέφωνο?

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Fan είπε

Κάποιον με πολύ καλό γύρο χοιρινό ή κοτόπουλο σε Παγκράτι, Δάφνη, Ηλιούπολη, Βύρωνα έχουμε; Από όπου έχω δοκιμάσει είναι από το κακό στο χειρότερο.

Δοκίμασε το Λιμανάκι στην Αγ. Μαρίνα Ηλιούπολης. Νέο σχετικά μαγαζί με χειροποίητο γύρο. Πικάντικος όσο χρειάζεται με σωστή αναλογία κρέατος - λίπους και πολύ σημαντικό..... πολύ καλή πίτα. Για δώστου μια ευκαιρία.

Δημοσ.

Δε φτάνει μόνο το κρέας να χαρακτηρίσει ένα τυλιχτό σα σύνολο. Πρέπει να ακολουθούν και τα υπόλοιπα υλικά.

Γι' αυτό, δώστε περισσότερες λεπτομέρειες από αυτό που ψάχνετε μπας και λάβετε πιο εύστοχες απαντήσεις.

Εγώ για παράδειγμα θέλω την πίτα λαδωμένη τόσο όσο, να είναι αφρός, ίσα που να την καταλαβαίνω και να μη με δυσκολεύει στο μάσημα όπως πολλές στεγνές αλάδωτες που προτιμούν πολλοί εδώ και χρόνια.

Το κρεμμύδι δε μου αρέσει όταν είναι υπερβολικά λεπτοκομμένο που έχει βγάλει πολλά ζουμιά και κάποιες φορές πικρίζει ελαφρώς.

Η ντομάτα προφανώς πρέπει να μην είναι ψεύτικη και κρύα.

 

Δημοσ.
5 ώρες πριν, great είπε

Απο τα "γνωστα" το τακα-τακα στον πειραια εφαγα προσφατα (πρωτη φορα) και ειδικα με την κοκκινη σαλτσα που ειχε ηταν παρα πολυ καλό. Παραδοσιακό,

Προσυπογράφω. Το καλύτερο σουβλάκι στον Πειραιά εδώ και δεκαετίες, και κυρίως, πεντακάθαρο. Μόνο φάουλ, που τους το λέμε κιόλας, είναι οι προκάτ πατάτες, που έτσι κι αλλιώς δεν βάζω. Εξαιρετικό μπιφτέκι, απίστευτη σάλτσα και το βασικό για λόγους υγείας, δεν χρησιμοποιούν κάρβουνο. Θυμάμαι από φοιτητής, όταν γύριζα στην Ελλάδα ζητούσα να μου έχουν τρία σουβλάκια από εκεί στο σπίτι. Το μπιφτέκι τους είναι σχεδόν ίδιο σε γεύση με αυτό που βγάζει το American House στα burger στο Πασαλιμάνι.

Για μένα το ΤΑΚΑ ΤΑΚΑ και το Ελληνικόν (που έκανε πιο γνωστό ο Φλούτσου και δοκίμασα από περιέργεια, συμφωνώντας μόνο για το χοιρινό κρέας όμως), είναι τα καλύτερα σουβλάκια που έχω δοκιμάσει στη ζωή μου (μέχρι τώρα), γιατί δεν έχουν καμία σχέση με αυτό που λέμε τυλιχτό τώρα και προσωπικά απεχθάνομαι.

Έφαγα πρόσφατα σκέτο καλαμάκι στο Αλά Πίτα στην Αμφιάλη, και μου άρεσε παράλογα πολύ, αν και ακριβό. Εξαιρετικά μαριναρισμένο το χοιρινό, ζουμερό, χωρίς κόκκινα και πάρα πολύ νόστιμο, αν και μηχανής.

Παλιά έτρωγα και στον ΕΝΤΥ στη Νίκαια (παραδοσιακό Αρμένικο σουβλάκι). Πολύ καλό, αλλά πανάκριβο. Προσωπικά θέλω τέσσερα για να χορτάσω και έχει και κάτι που με χαλάει πλέον πολύ. Οι συσκευασίες τους, έχουν μια μυρωδιά μούχλας που περνάει και στο προϊόν, ίσως λόγω της αποθήκης που τις αποθηκεύουν (σακούλες και χάρτινα).

Επίσης, ΤΑΚΑ ΤΑΚΑ και Ελληνικόν είναι και σημαντικά φτηνότερα σε σχέση με τα περισσότερα σουβλατζίδικα.

Στις 30/3/2025 στις 11:14 ΠΜ, adi32 είπε

Για οσους θυμουνται παλια στον Πειραια τον Κρετα και τον παλιο Καραμπαμπα, υπαρχει πουθενα κατι αντιστοιχο?

Δηλ γιγαντιαιες μεριδες με πολυ μεγαλα κομματια χοιρινου χωρις ιχνος λιπους 

Αυτα που πουλανε τωρα σχεδον ολα τα σουβλατζιδικα ειναι αστεια και ετοιματζιδικα 

Ο Καράμπαμπας λειτουργεί ακόμα και έχει αυτό που ψάχνεις. Μάλιστα έχει και τυλιχτό γίγας το οποίο δεν τρώγεται από ένα άτομο. Επίσης ο Αβραάμ ανοιχτός είναι. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...