Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα στην ομάδα! Αγόρασα και εγω από το banggood ηλεκτρικά ποδηλατο αλλά λόγω ότι είναι 750 Βατ και με τελική ταχύτητα τα 45χιλ/ωρα θα πρεπει να έχει άδεια κυκλοφορίας πινακιδες και ασφάλεια. Πήγα από την τροχαία να ρωτησω τι χρειάζεται αλλά δεν μπορώ να βρω την έγκριση τυπου οχηματος, έχει ξανά τυχει κάτι παρόμοιο σε κάποιον εδώ μέσα σχετικά με πρωτη άδεια κυκλοφορίας;

• Απαντ. 1,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

@Gtsvk Δεν έχω ιδέα καθώς δεν έχω ασχοληθεί ποτέ με παρόμοιο ζήτημα (και ούτε σκοπεύω). Τι αγόρασες btw από περιέργεια; Μοιάζει με ποδήλατο ή μοιάζει περισσότερο με μηχανοκίνητο δίκυκλο; Αν πάντως η τροχαία αδυνατεί να σε βοηθήσει...ίσως κάποιο ποδηλατάδικο που ειδικεύεται σε ebikes και κυρίως με custom μετατροπές δυνατών μοτέρ; Π.χ. https://hummerbikes.gr/

Κάθοδος από Πάρνηθα τη προηγούμενη εβδομάδα, φανταστική εμπειρία.

Η διαδρομή της χθεσινής βόλτας, Σούνιο από παραλιακή και επιστροφή από Λαυρίου. Ναι μεν η περισσότερη flat και σε καλό δρόμο με ιδανικό καιρό αλλά πολλά χιλιόμετρα και αρκετά κουραστική για τα δικά μου δεδομένα. Μου πήρε 7 ώρες με τρία δεκάλεπτα διαλείμματα, χρησιμοποίησα το 75% της μπαταρίας (μικρή 250Wh). Σκοπεύω να κάνω και άλλες τέτοιες (γύρος λίμνης Μαραθώνα, πόρτο ράφτι, Λουτράκι, Ψάθα, Χαλκίδα, Θήβα) αλλά νομίζω οι πιο σύντομες με ανάβαση βουνού και gravel μου αρέσουν περισσότερο.

image.png.39f4ca30ebd510cc28c727b244e9ec7c.png

Είμαι επίσης σε αναζήτηση ηλεκτρικού mountain bike, σκόρπιες σκέψεις:

-Τα κριτήρια της επιδότησης: από Ε.Ε., καινούριο, 25χμ κόφτη, χωρίς χειρόγκαζο κτλ.
-Το πιρούνι να μην είναι το φθηνό entry level.
-Αν είναι 22+kg οπωσδήποτε η μπαταρία να είναι 600Wh και πάνω.
-Να μου αρέσει οπτικά. Συνήθως μου αρέσουν τα έντονα glossy χρώματα (μπλε, κόκκινο, κίτρινο) αλλά δεν αποκλείω τα matte ουδέτερα (μαύρο, γκρι, άσπρο).
-Να είναι σε προσφορά. Ιδανικά μεταξύ 2500-3000€ ώστε να εκμεταλλευτώ στο μέγιστο την επιδότηση, ταβάνι 3800€ (δηλαδή πραγματικά 3000€ μετά το -800). Θα πρέπει να έχει κάτι special για να φτάσω το ταβάνι όμως, π.χ. full suspension.
-Έχω υπομονή και δεν βιάζομαι. Τα λεφτά τα έχω διαθέσιμα αλλά νομίζω ο χρόνος είναι με το μέρος μου. Όχι ότι σύντομα θα βγαίνουν φοβερές προσφορές αλλά η αίσθηση μου είναι πως μετά τη πανδημία υπάρχει μια τάση βελτίωσης των συνθηκών για τον αγοραστή.

Ευπρόσδεκτες συμβουλές ή προτάσεις.

• Like 1
Δημοσ.

Καλησπέρα στην ομάδα ! Ενδιαφέρομαι για ηλεκτρικό ποδήλατο και θα ηθελα τη βοήθεια σας. Το μπατζετ μου είναι μαξ 1500€ χωρίς την επιδότηση ! Προτείνετε από ελληνικό κατάστημα η εξωτερικό ; Και αν αξίζει χειρογκαζο η μόνο υποβοήθηση ! (Η αλήθεια είναι ότι θα ηθελα να έχει χειρογκαζο 😜)

Δημοσ.
Στις 20/2/2023 στις 10:03 ΜΜ, Gtsvk είπε

Καλησπερα στην ομάδα! Αγόρασα και εγω από το banggood ηλεκτρικά ποδηλατο αλλά λόγω ότι είναι 750 Βατ και με τελική ταχύτητα τα 45χιλ/ωρα θα πρεπει να έχει άδεια κυκλοφορίας πινακιδες και ασφάλεια. Πήγα από την τροχαία να ρωτησω τι χρειάζεται αλλά δεν μπορώ να βρω την έγκριση τυπου οχηματος, έχει ξανά τυχει κάτι παρόμοιο σε κάποιον εδώ μέσα σχετικά με πρωτη άδεια κυκλοφορίας;

Που να την βρει ο Κινεζος την εγκριση τυπου της ΕΕ ?

Δημοσ.
8 ώρες πριν, giannisb91 είπε

Καλησπέρα στην ομάδα ! Ενδιαφέρομαι για ηλεκτρικό ποδήλατο και θα ηθελα τη βοήθεια σας. Το μπατζετ μου είναι μαξ 1500€ χωρίς την επιδότηση ! Προτείνετε από ελληνικό κατάστημα η εξωτερικό ; Και αν αξίζει χειρογκαζο η μόνο υποβοήθηση ! (Η αλήθεια είναι ότι θα ηθελα να έχει χειρογκαζο 😜)

Αν έχει χειρογκαζο δε μπορείς να πάρεις επιδότηση.

Δημοσ.
Στις 25/2/2023 στις 2:55 ΜΜ, giannisb91 είπε

Με επιδότηση ή χωρίς; Ενα από τα κριτήρια της επιδότησης είναι να μην έχει χειρόγκαζο.
Από εσωτερικό ή και από εξωτερικό; Εγώ προτείνω εξωτερικό γιατί συνήθως εκεί μπορείς να βρεις προσφορές αλλά έχει και αυτό μειονεκτήματα όπως το ότι είναι πιο πολύπλοκη η διαδικασία της επιδότησης.
Τι χρήση σκοπεύεις; Π.χ. μόνο άσφαλτο για πηγαινέλα στην εργασία σε απόσταση 10χμ.
Έχεις συγκεκριμένες προτιμήσεις; Π.χ. Τιμόνι mountain ή κούρσας, με ανάρτηση μπροστά ή χωρίς.
Τι ύψος;

Στις 25/2/2023 στις 10:14 ΜΜ, barrcode είπε

Παιδιά καμία πρόταση για ηλεκτρικό με όρθια άνετη στάση για 1.92 ύψος. Δρόμος κυρίως και λίγο χώμα?

Budget;
Με επιδότηση ή χωρίς;
Από εσωτερικό ή και από εξωτερικό;
Τιμόνι mountain ή κούρσας;
Με ανάρτηση μπροστά ή χωρίς;

Δημοσ.

καλημέρα, υπάρχει καποιος που έχει τις ημερομηνίες πως εξελίχθηκε η διαδικασία στο κινούμαι ηλεκτρικά (θα προτιμούσα στη 2η αλλά και στην 1η δεν πειράζει) μέχρι την ώρα που πηρε το ποδήλατο ή που πηρε τα λεφτά. ευχαριστώ.

Δημοσ.
5 ώρες πριν, tomhalm είπε

καλημέρα, υπάρχει καποιος που έχει τις ημερομηνίες πως εξελίχθηκε η διαδικασία στο κινούμαι ηλεκτρικά (θα προτιμούσα στη 2η αλλά και στην 1η δεν πειράζει) μέχρι την ώρα που πηρε το ποδήλατο ή που πηρε τα λεφτά. ευχαριστώ.

Βαριέμαι να μπω στη πλατφόρμα για να τις δω ακριβώς αλλά εγώ έκανα το πρώτο βήμα με μια τυχαία επίσημη προσφορά αμέσως μόλις ξεκίνησε ο πρώτος κύκλος τις πρώτες μέρες του Σεπτέμβρη του 2020, μετά πήρα το ebike τον Φεβρουάριο και έκανα τροποποιητική για το σωστό ebike, την αποδέχτηκαν σχετικά γρήγορα μετά από κάποιες εβδομάδες. Το τελικό στάδιο που καταθέτεις αποδείξεις και τα πάντα, το είχα ετοιμάσει τον ~Μάρτιο άλλα δεν είχα πατήσει σωστά την τελική υποβολή οπότε περίμενα τζάμπα ~5 μήνες, μετά το πήρα χαμπάρι και τα υπέβαλα, μετά από ~3 μήνες τα είχαν εγκρίνει και είχα πάρει τα λεφτά.

Δημοσ.

είμαι στο στάδιο της υπουργικής απόφασης… έστειλα την 1η αίτηση 18/11 και πήρα την επιβεβαιώση 22/2 ότι τα χαρτιά μου είναι οκ… αυτό που με ενδιαφέρει περισσότερο είναι να προλάβω το καλοκαίρι… δε ξέρω σε ποιο στάδιο θα μπορώ να το αγοράσω (επίσης επειδή θα παρω ποδήλατο μοντέλο του 23 φοβάμαι μην καθυστερήσω κι άλλο)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παιδιά επειδη είμαι παντελώς άσχετος με το κομμάτι «ηλεκτρικό ποδήλατο» θα ήθελα την άποψη σας / βοήθεια σας. 
Σε μια κλήρωση  κέρδισα ενα ηλεκτρικό πατίνι το όποιο  δεν με βολεύει και δεν πρόκειται να το χρησιμοποιήσω, όποτε  ήρθα σε επικοινωνία  με το κατάστημα που ήταν ο προμηθευτής  του κερδισμένου πατίνι που    να ρωτήσω εάν υπάρχει η δυνατότητα  να το κρατήσει πίσω και να βάλω την οποία  διαφορά  στο  να πάρω ενα ηλεκτρικό ποδήλατο.

Το κερδισμένο πατίνι είναι αυτο

https://e-bakosis.gr/e-shop/patinia/lgp-8-5/

Το κραταει και σε συνδυασμό με 40% κρατική επιδότηση για ηλεκτρικό  ποδήλατο μου δίνεται η  δυνατότητα να πάρω ενα ηλεκτρικό ποδήλατο σε αρκετά  προσιτή τιμη. Τα ποδήλατα που έχει στο e-shop.gr  του  καταστήματος είναι τα παρακάτω

https://e-bakosis.gr/e-shop/?filters=product_cat[27]
Ποια η άποψη σας;

Επεξ/σία από Pwpwpw
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Pwpwpw είπε

Παιδιά επειδη είμαι παντελώς άσχετος με το κομμάτι «ηλεκτρικό ποδήλατο» θα ήθελα την άποψη σας / βοήθεια σας. 
Σε μια κλήρωση  κέρδισα ενα ηλεκτρικό πατίνι το όποιο  δεν με βολεύει και δεν πρόκειται να το χρησιμοποιήσω, όποτε  ήρθα σε επικοινωνία  με το κατάστημα που ήταν ο προμηθευτής  του κερδισμένου πατίνι που    να ρωτήσω εάν υπάρχει η δυνατότητα  να το κρατήσει πίσω και να βάλω την οποία  διαφορά  στο  να πάρω ενα ηλεκτρικό ποδήλατο.

Το κερδισμένο πατίνι είναι αυτο

https://e-bakosis.gr/e-shop/patinia/lgp-8-5/

Το κραταει και σε συνδυασμό με 40% κρατική επιδότηση για ηλεκτρικό  ποδήλατο μου δίνεται η  δυνατότητα να πάρω ενα ηλεκτρικό ποδήλατο σε αρκετά  προσιτή τιμη. Τα ποδήλατα που έχει στο e-shop.gr  του  καταστήματος είναι τα παρακάτω

https://e-bakosis.gr/e-shop/?filters=product_cat[27]
Ποια η άποψη σας;

Low cost και low quality είναι όλες οι επιλογές. Ως τη καλύτερη επιλογή αυτό που τουλάχιστον έχει ενσωματωμένη τη μπαταρία και είναι χωρίς ανάρτηση μπροστά που σε αυτό το επίπεδο είναι καλύτερα.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
54 λεπτά πριν, batig0al είπε

Low cost και low quality είναι όλες οι επιλογές. Ως τη καλύτερη επιλογή αυτό που τουλάχιστον έχει ενσωματωμένη τη μπαταρία και είναι χωρίς ανάρτηση μπροστά που σε αυτό το επίπεδο είναι καλύτερα.

Αυτο δεν με βολευει καθολου , κοιταγα για τα παρακατω που εχουν πιο ανετη/ορθια θεση οδηγησης και ειναι και πιο ανετα στο ανεβα κατεβα λογο σχεδιασης καθως το ποδι παιρναει και απο μπροστα, και  επισης ειναι και το στυλ του ποδηλατου ειναι τετοιου που παιρνει σχαρα και καλαθακι πραγμα που επισης βολευει για να κουβαλω κανενα πραγμα ευκολοτερο (πχ 1-2 σακουλες απο σουπερ μαρκετ, ενα τσαντακι κτλ)

Αυτα κοιταγα:

1) https://e-bakosis.gr/e-shop/ποδήλατα/mj1/

2) https://e-bakosis.gr/e-shop/ποδήλατα/mb6-rks/

3) https://e-bakosis.gr/e-shop/ποδήλατα/xt-1/

Πιστευεις δεν αξιζει ο κοπος να ασχοληθω με κανενα απο αυτα, τσαμπα χρηματα θα δωσω?

Το πλεονεκτημα της ενσωματομενης μπαταριας πιο ειναι? Επισης παρατηρησα οτι αυτο που προτεινες ως καλυτερη επιλογη εχει και τα λιγοτερα ah στην μπαταρια, αυτο ειναι καλο ?Εγω τα ειχα για αρνητικο. Ειμαι εντελως ασχετος!

Επεξ/σία από Pwpwpw

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...