V3NDETTA Δημοσ. 2 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2023 19 hours ago, batig0al said: Νομίζω στο ίδιο σημείο. Εγκρίνανε το πρώτο στάδιο που ανεβάζεις τη προσφορά αλλά δεν άνοιξε το δεύτερο στάδιο για να ανεβάσω και τα υπόλοιπα έγγραφα όπως απόδειξη και υπεύθυνες δηλώσεις. Θυμάσαι μήπως ποια ακριβώς έγγραφα δηλώνουμε? Πχ για την απόσυρση έχω πάρει το χαρτί από την Νομαρχία δεν το έχω πάει για σκραπ
batig0al Δημοσ. 2 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2023 7 λεπτά πριν, V3NDETTA είπε Θυμάσαι μήπως ποια ακριβώς έγγραφα δηλώνουμε? Πχ για την απόσυρση έχω πάρει το χαρτί από την Νομαρχία δεν το έχω πάει για σκραπ Εξαρτάται από το όχημα. Στα ποδήλατα δεν έχει απόσυρση. Έχει στο site το τι χρειάζεται για κάθε όχημα αλλά είναι μανούρα να βγάλεις άκρη. Για τα ποδήλατα, ναι, ψιλοξέρω.
batig0al Δημοσ. 2 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2023 EDIT: Μου απάντησαν από το κινούμαι ηλεκτρικά. Στον πρώτο κύκλο δεν υπήρχε αυτό το ενδιάμεσο στάδιο που περιμένεις και δεύτερη έγκριση. Υποθέτω είναι αποτέλεσμα του ότι είχαν προσλάβει ιδιώτες να βοήθανε στον έλεγχο γιατί είχε μεγάλες καθυστερήσεις οπότε τώρα υπάρχουν δύο εγκρίσεις. 1
V3NDETTA Δημοσ. 2 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2023 10 hours ago, batig0al said: EDIT: Μου απάντησαν από το κινούμαι ηλεκτρικά. Στον πρώτο κύκλο δεν υπήρχε αυτό το ενδιάμεσο στάδιο που περιμένεις και δεύτερη έγκριση. Υποθέτω είναι αποτέλεσμα του ότι είχαν προσλάβει ιδιώτες να βοήθανε στον έλεγχο γιατί είχε μεγάλες καθυστερήσεις οπότε τώρα υπάρχουν δύο εγκρίσεις. Σε μένα άλλο μήνυμα μου βγάζει
batig0al Δημοσ. 3 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2023 (επεξεργασμένο) 13 ώρες πριν, V3NDETTA είπε Σε μένα άλλο μήνυμα μου βγάζει Το μήνυμα που βγάζει σε εμένα το είχα ανεβάσει πιο πάνω. Αυτό που ανέβασα χθες και παράθεσες ήταν η απάντηση που έλαβα μέσω της φόρμας επικοινωνίας. Επεξ/σία 3 Αυγούστου 2023 από batig0al 1
Pwpwpw Δημοσ. 7 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2023 (επεξεργασμένο) Στις 1/8/2023 στις 2:03 ΜΜ, batig0al είπε Νομίζω στο ίδιο σημείο. Εγκρίνανε το πρώτο στάδιο που ανεβάζεις τη προσφορά αλλά δεν άνοιξε το δεύτερο στάδιο για να ανεβάσω και τα υπόλοιπα έγγραφα όπως απόδειξη και υπεύθυνες δηλώσεις. Εμενα στο τελευταίο στάδιο, εκεί που ανεβάζεις όλα τα δικαιολογητικά δηλαδή, έφτασε 2 μηνες μετά από την αρχική αίτηση. Σήμερα έχουν περάσεις σχεδόν 2 μηνες από την ημέρα που ανεβασα τα τελικά δικαιολογητικά και σχεδόν 4 μηνες από την αρχική αίτηση και ακόμα περιμενω. Επεξ/σία 7 Αυγούστου 2023 από Pwpwpw 1
batig0al Δημοσ. 7 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2023 1 ώρα πριν, Pwpwpw είπε Εμενα στο τελευταίο στάδιο, εκεί που ανεβάζεις όλα τα δικαιολογητικά δηλαδή, έφτασε 2 μηνες μετά από την αρχική αίτηση. Σήμερα έχουν περάσεις σχεδόν 2 μηνες από την ημέρα που ανεβασα τα τελικά δικαιολογητικά και σχεδόν 4 μηνες από την αρχική αίτηση και ακόμα περιμενω. Είσαι εντός του αναμενομένου. Γενικά εκτιμώ πως 6-8 μήνες συνολικά για την διαδικασία είναι ένα οκ διάστημα δεδομένου του πως λειτουργεί η χώρα που είμαστε. 1
Pwpwpw Δημοσ. 7 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2023 (επεξεργασμένο) 29 λεπτά πριν, batig0al είπε Είσαι εντός του αναμενομένου. Γενικά εκτιμώ πως 6-8 μήνες συνολικά για την διαδικασία είναι ένα οκ διάστημα δεδομένου του πως λειτουργεί η χώρα που είμαστε. Το ξέρω ναι. Απλώς αν θυμάσαι λέγανε ότι στο κινούμε ηλεκτρικά 2, δεν θα γίνει το ίδιο μπάχαλο με τις καθυστερήσεις πληρωμής της επιδοτήσης που είχε γίνει στον πρώτο κύκλο και λέγανε ότι μέσα σε ένα 2μηνο θα ολοκληρωνόταν η διαδικασία και θα γινόταν η πληρωμή της επιδότησης. Δυστυχώς δεν ισχύει γιατί από οτι βλέπω πάλι η εξάμηνη αναμονή είναι η ελάχιστη και μπορεί να φτάσει ακόμη και στους 10 μηνες σε κάποιες περιπτώσεις. Εμενα αυτό που με ενοχλεί είναι οτι σχεδόν 2 μηνες μετά την υποβολή των τελικών δικαιολογητικών που ανέβασα, δεν έχω καν ενημέρωση αν τουλάχιστον είναι οκ τα χαρτιά που ανέβασα. Αν έχω κάνει καποιο σφάλμα η λείπει κάτι, φαντασου ποσό πίσω θα πάει η πληρωμή. Στον δευτερο κύκλο δεν μάθανε τίποτα από τα λάθη του πρώτου κύκλου, καθυστερήσεις τύπου 6-10 μηνες από την ημερομηνία αίτησης κατά την άποψη μου είναι εντελώς αδικαιολόγητες. Επεξ/σία 7 Αυγούστου 2023 από Pwpwpw
batig0al Δημοσ. 7 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2023 52 λεπτά πριν, Pwpwpw είπε Το ξέρω ναι. Απλώς αν θυμάσαι λέγανε ότι στο κινούμε ηλεκτρικά 2, δεν θα γίνει το ίδιο μπάχαλο με τις καθυστερήσεις πληρωμής της επιδοτήσης που είχε γίνει στον πρώτο κύκλο και λέγανε ότι μέσα σε ένα 2μηνο θα ολοκληρωνόταν η διαδικασία και θα γινόταν η πληρωμή της επιδότησης. Δυστυχώς δεν ισχύει γιατί από οτι βλέπω πάλι η εξάμηνη αναμονή είναι η ελάχιστη και μπορεί να φτάσει ακόμη και στους 10 μηνες σε κάποιες περιπτώσεις. Εμενα αυτό που με ενοχλεί είναι οτι σχεδόν 2 μηνες μετά την υποβολή των τελικών δικαιολογητικών που ανέβασα, δεν έχω καν ενημέρωση αν τουλάχιστον είναι οκ τα χαρτιά που ανέβασα. Αν έχω κάνει καποιο σφάλμα η λείπει κάτι, φαντασου ποσό πίσω θα πάει η πληρωμή. Στον δευτερο κύκλο δεν μάθανε τίποτα από τα λάθη του πρώτου κύκλου, καθυστερήσεις τύπου 6-10 μηνες από την ημερομηνία αίτησης κατά την άποψη μου είναι εντελώς αδικαιολόγητες. Και να το είχα δει, θα το διέγραφα γρήγορα από τη μνήμη μου καθώς από υποσχέσεις και λόγια, άλλο τίποτα. Για να είμαι ειλικρινής, περισσότερες ελπίδες έχω όταν κάποιος δεν λέει πολλά. Αν κάνεις zoom οut και το σκεφτείς ολιστικά, συνολικά είναι ένα φιάσκο από όπου και να το πιάσεις. Θα πω τα δύο πιο απλά, το ότι δεν υπήρξε επιδότηση για συμβατικά ποδήλατα και ότι δεν δώθηκε κανένα έξτρα κίνητρο σε ελληνικές ποδηλατικές εταιρείες. Γέμισε ο τόπος Cube λες και είμαστε στο Bayern και Ideal δεν βρίσκεις ούτε με το κυάλι. Στο συγκεκριμένο που λες, το πιο γραφειοκρατικό, όλο αυτό θα έπρεπε να ήταν άμεσο και ο αγοραστής να μην καταλαβαίνει τίποτα πέρα από την έκπτωση. Πάει στο ποδηλατάδικο, αγοράζει το ποδήλατο πληρώνοντας τη μειωμένη τιμή, ο πωλητής καταχωρεί τη πώληση του Χ μοντέλου σε μια ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα επιβεβαιώντας ταυτότητα του αγοραστή και ποσοστό επιδότησης. Τέλος. Οι πωλητές μετά θα έπαιρναν την επιδότηση από το κράτος. Έτσι η εμπειρία θα ήταν άψογη για όλο το λαό και πάρε δώσε με το κράτος θα είχαν μόνο οι πωλητές. Παράλληλα μια γραμμή επικοινωνίας για αν κάποιος θέλει να καταγγείλει κάτι ή είναι κάποια ιδιαίτερη περίπτωση όπως αγορά από εξωτερικό. Αντί αυτού του απλού και ωραίου μοντέλου, έχουμε το αντίθετο, έχει μεταφερθεί όλη η γραφειοκρατία-καθυστέρηση-ταλαιπωρία στο λαό, έχουν εφευρεθεί άχρηστες μεσάζοντες θέσεις και υποκρινομάστε για ψηφιακό μετασχηματισμό και πράσινα άλογα. Παράλληλα απαγορεύουμε και τη πρόσβαση σε πάρκα, δάση, βουνά για βδομάδες σερί. Όμως αυτά υποστηρίζουμε και αυτά μας αξίζουν. 2
Pwpwpw Δημοσ. 11 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2023 Στις 7/8/2023 στις 11:43 ΠΜ, batig0al είπε Στο συγκεκριμένο που λες, το πιο γραφειοκρατικό, όλο αυτό θα έπρεπε να ήταν άμεσο και ο αγοραστής να μην καταλαβαίνει τίποτα πέρα από την έκπτωση. Πάει στο ποδηλατάδικο, αγοράζει το ποδήλατο πληρώνοντας τη μειωμένη τιμή, ο πωλητής καταχωρεί τη πώληση του Χ μοντέλου σε μια ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα επιβεβαιώντας ταυτότητα του αγοραστή και ποσοστό επιδότησης. Τέλος. Οι πωλητές μετά θα έπαιρναν την επιδότηση από το κράτος. Έτσι η εμπειρία θα ήταν άψογη για όλο το λαό και πάρε δώσε με το κράτος θα είχαν μόνο οι πωλητές. Παράλληλα μια γραμμή επικοινωνίας για αν κάποιος θέλει να καταγγείλει κάτι ή είναι κάποια ιδιαίτερη περίπτωση όπως αγορά από εξωτερικό. Αντί αυτού του απλού και ωραίου μοντέλου, έχουμε το αντίθετο, έχει μεταφερθεί όλη η γραφειοκρατία-καθυστέρηση-ταλαιπωρία στο λαό, έχουν εφευρεθεί άχρηστες μεσάζοντες θέσεις και υποκρινομάστε για ψηφιακό μετασχηματισμό και πράσινα άλογα. Παράλληλα απαγορεύουμε και τη πρόσβαση σε πάρκα, δάση, βουνά για βδομάδες σερί. Όμως αυτά υποστηρίζουμε και αυτά μας αξίζουν. Δεν θα μπορουσα να συμφωνησω περισσοτερο με την παραπανω παραγραφο.
philos Δημοσ. 12 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2023 Μια ερώτηση: γίνεται ένα ποσό (νομίζω μέχρι 499 ευρώ; ) να το πληρώσω μετρητά στο κατάστημα και το υπόλοιπο με τραπεζική κατάθεση; Θα έχει κανένα πρόβλημα ο ελεγκτής του Κινούμαι Ηλεκτρικά αν προσκομισω ως απόδειξη πληρωμής του αντιτίμου σε 2 χαρτιά; δλδ την απόδειξη της τράπεζας και την απόδειξη των μετρητών;
batig0al Δημοσ. 13 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2023 17 ώρες πριν, philos είπε Μια ερώτηση: γίνεται ένα ποσό (νομίζω μέχρι 499 ευρώ; ) να το πληρώσω μετρητά στο κατάστημα και το υπόλοιπο με τραπεζική κατάθεση; Θα έχει κανένα πρόβλημα ο ελεγκτής του Κινούμαι Ηλεκτρικά αν προσκομισω ως απόδειξη πληρωμής του αντιτίμου σε 2 χαρτιά; δλδ την απόδειξη της τράπεζας και την απόδειξη των μετρητών; Δεν βλέπω πως θα τους πειράξει αλλά για να είσαι 100% καλυμμένος, χρησιμοποίησε την ηλεκτρονική πλατφόρμα για αίτημα επικοινωνίας, εμένα μου απάντησαν άμεσα. 1
-WISE- Δημοσ. 15 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2023 (επεξεργασμένο) Παίδες πότε κλεινει ο δεύτερος κύκλος του κινούμαι ηλεκτρικά; Επεξ/σία 15 Αυγούστου 2023 από -WISE-
batig0al Δημοσ. 15 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2023 8 ώρες πριν, -WISE- είπε Παίδες πότε κλεινει ο δεύτερος κύκλος του κινούμαι ηλεκτρικά; Δεν ξέρω, αν μάθεις ενημέρωσε και εμάς.
Joshua21 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2023 (επεξεργασμένο) On 12/08/2023 at 14:55, philos said: Μια ερώτηση: γίνεται ένα ποσό (νομίζω μέχρι 499 ευρώ; ) να το πληρώσω μετρητά στο κατάστημα και το υπόλοιπο με τραπεζική κατάθεση; Θα έχει κανένα πρόβλημα ο ελεγκτής του Κινούμαι Ηλεκτρικά αν προσκομισω ως απόδειξη πληρωμής του αντιτίμου σε 2 χαρτιά; δλδ την απόδειξη της τράπεζας και την απόδειξη των μετρητών; Όχι δεν γίνεται, και αυτό όχι γιατί ίσως να υπάρξει πρόβλημα με το πρόγραμμα, αλλά επειδή στην περίπτωση που το αγαθό αξίζει πάνω από 500€ είναι υποχρεωτικό η πληρωμή να πραγματοποιηθεί με ηλεκτρονικά μέσα για το σύνολο της αξίας. Δεν ξέρω ποιος ακριβώς είναι ο λόγος που θες να πληρώσεις έτσι, αν θες πες τον μήπως και υπάρχει κάποια άλλη λύση. Επεξ/σία 16 Αυγούστου 2023 από Joshua21 1 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα